silmäneula kulttuuri on muutosta

Naiset ja uusnatsi-ideologia?

Usein väitetään että uusnatsit (tai edes perussuomalaiset) eivät tavoita naisia. Siihen luuloon ei kuitenkaan kannata tuudittautua. Luultavasti esim parisuhteessa elävät naiset jakavat miehensä ideologian. Voi myös olla että sinkkunaiset hakeutuvat itse uusnatsiryhmiin.

Uusnatsiliikkeessä ei kai ole tarkoitus että naiset ovat paljon näkyvillä tai johtotehtävissä. Symbolisesti heitä pidetään taistelusisarina mutta käytännössä ajatus on että he käyvät taistelunsa kodeissa. (vrt islamismi).

Toisaalta voi hyvinkin olla että uusnatsien parissa ja modernissa äärioikeistossa  on päteviä naisia jotka tekevät paljon esim kirjoitus ja -ajattelutyötä ja muuta talkootyötä mutta pysyttelevät sivussa  koska johtoasemista kilpaileva nainen ei sovi ryhmän profiiliin tai ideologiaan. 

Kuten huomannette on tämä bloggaukseni pelkää arvausta joten odotan innolla kommentteja ja "parempia tietoja" .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Jari Reinikka

Osaako Sini nimetä yhtään uusnatsiryhmää Suomessa? Tai edes sen, että missä päin Suomea tälläisiä ryhmiä majailee ja tehtailee äärioikeistolaisia rikoksia?

Sari Masku

No eivätkös ne kirjastopuukottajat ainakin ole uusnatseja? Patriootitko ne oli?

Sama porukka on ymmärtääkseni vastuussa myös ainakin Pride-iskusta ja Dan Koivulaakson kaasutuksesta. Ja olikos vielä joku vaalikojulla tapahtunut pahoinpitelykin?

Suurella todennäköisyydellä samalla porukalla on näppinsä pelissä myös ruotsinkieliseen vähemmistöön kohdistuneissa tappouhkauksissa.

En ihmettelisi vaikka joku näistä "sankareista" olisi myös sen taannoisen pikkutytön junasta työntämisen takana.

En pysty kuvittelemaan halveksittavampaa tekoa, kuin että aikuinen uusnatsi tönäisee hentoa pikkutyttöä.

Ilkka Huotari

No eihän tuota tapausta (junakausti) ole näytetty toteen.

Netistä kommentteja:

"[rikosilmoituksen tehnyt tytön isä] kertoi tehneensä useampiakin ilmoituksia rrasistisista viharikoksista, jotka eivät sitten johtaneet mihinkään"

"Junatönäisy ei tunnu uskottavalta kun muistaa että poliisi väitti, että kamerasta ei ensin näkynyt mitään ja sitten, että kamerat eivät olisi olleet toiminnassa. Netistä löytyy Ratahallintokeskuksen kameraselvitys 1/2008. Siinä kehutaan että juuri Espoon Keskuksen asemalla oli erinomaisen kattava, hieno ja uusi kamerasysteemi. Selvityksessä on eritelty jopa sanktiot toimintahäiriöiden sattuessa. Jos kamerat toimivat, on niistä varmasti näkynyt junan ovi, josta tyttö paiskattiin selälleen laiturille. "

Sari Masku Vastaus kommenttiin #8

Olipas vakuuttavaa. Oikein netistä poimittuja kommentteja.

Nettiin voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa.

Minä luin asiasta aikoinaan Helsingin Sanomista, jota pidän melkoisesti vakuuttavampana tietolähteenä, kuin epämääräisiä nettilainauksia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #9

Kuten sanottu, tapausta ei ole näytetty toteen.

Jos kommentit epäilyttävät (niinkuin pitäisikin), ne voi varmaan tarkistaa.

---

Poliisi ei ole vielä löytänyt valvontakamerakuvaa somalitytön tönäisystä

    Poliisi ei ole ainakaan toistaiseksi ole löytänyt kameratallenteita Espoossa junasta tönäistyn 8-vuotiaan somalitytön tapauksesta. Tyttö tönäistiin kumoon Espoon keskuksen juna-asemalla tiistaina kahden aikaan iltapäivällä.

    "Asemalla on kyllä kameroita, mutta toistaiseksi kuvamateriaalista ei ole ollut hyötyä", kertoo tutkinnanjohtaja Jukka Kaski .

    (..)

    Varsinkin tyttöä auttanutta suomalaisnaista pyydetään ottamaan yhteyttä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen väkivaltarikosyksikköön

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #9

Jos valvontakameroissa ei mitään tönimistä näy, ei kukaan ole tönäissyt. Tytön kaatuminen - tai sen kuvitteleminen - on Allahin tahto.

Jere Partanen Vastaus kommenttiin #8

Eikö tuo hommaslangi ala olla aika helvetin väsynyttä?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #11

Onko se hommaslangia? Sana junakausti tuntuu löytyvän mm. täältä:
keskustelu.suomi24.fi
todellisuus.org
www.uusisuomi.fi
portti.iltalehti.fi
murobbs.plaza.fi
www.tiede.fi

jne

Jere Partanen Vastaus kommenttiin #12

Kaipa tuota nykyään löytyy siellä sun täällä, mutta käsittääkseni Hommalta tuo on lähtenyt.

Näköjään löytyy myös "Hommawikistä"(!), jonne tuskin muut kuin ko. forumin aktiivit kirjoittelevat mitään.

http://wiki.hommaforum.org/wiki/Kausti

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #14

Sitä saa siis käyttää (ja yleisesti käytetäänkin) kaikkialla muualla paitsi Uuden Suomen Puheenvuoro-blogeissa. Ok.

Jari Reinikka

Ja JFK:n murhasta sekä hyvin todennäköisesti myös Bostonin pommi-iskuista. Olen myös kuullut, että sama ryhmä piilottelee Tiitisen-listaa.

A.A. Remes

Sari Masku, kas kummaa kun Sini sallii sinun vihjaileva?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#2 Jos olisin järjestelmällisempi olisin seivannut aina kun Puheenvuoron kommenteissa tulee eteen mielipiteitä ja asenteita jotka minä sijoitan kartan ruskeaan laitaan. On aivan selvää että natsityylistä retoriikkaa on liikkeellä. Muuten kiitän Sari puolestani vastaamisesta.

Pekka Salo

Suomessa elää ja voi hyvin monia fasistisia naisyhteisöjä tai sitten sanottuna vaikka uusnatsisia.

Esimerkiksi Taistelevat fasistisiskot, Natsinaiset, Feministifasistit, Naiset Natsismismin puolesta, Marttojen Fasistijaosto. Natsizontanaiset sekä Lesbonatsit. Tietenkin noita järjestöjä on vielä enemmän.

On arvioitu, että noin 15 prosenttia maamme naisista kuuluu noihin järjestöihin. Miksi emme tiedä niistä lähes mitään? Ehkä siksi, että ne eivät ole saaneet eivätkä saa yhtään mitään aikaan.

Marko Huttunen

Sinin viiltävään analyysiin Suomen uusnatsien sukupuolijakaumasta tulisi myös liittää huoli alueellisesta epätasapainosta ko aatesuunnan sisällä.

http://www.youtube.com/watch?v=8Za3mDGWRtw

ja Sarille 10 pistettä käsitteestä "aikuinen uusnatsi" :)

niin ja Sinille 6 pistettä tammenlehvin uusnatsien ja persujen rinnastamisesta toisiinsa. Sano vaan ihan reilusti jotta persut on natseja, kun mielesi tekee, ei tätä Mika Ilman lue. Suomessa on sananvapaus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No arvokonservatiiviset sukupuoliroolit kyllä pikkaisen liittyvät molempiin ilmiöihin.
Aika vähän kirjoitetaan naisten roolista arvokonservatiivisissa poliittisissa yhteisöissä.
Ehkä Suomi on repeytymässä kahtia henkisesti moderneihin ja arvokonservatiiveihin.

Tapio Ahti

Feminismi on naisten natsismi, veikkaisin. Tosin tietysti muutamalla erolla:

-alhaisimmat tunteet ja toiseuden inhomaisen ihanuus eivät kohdistu juutalaisiin tai muihin etnisiin ryhmiin vaan miehiin ja

-uusnatseja on Suomessa joku sata mutta feministejä tuhansia.

En siis väitä, että naiset olisivat kaikki feministejä tai että edes kaikki feministit olisivat tiettyjen johtohahmojensa kaltaisia eli herkuttelisivat miesten joukkomurhaamisen suunnittelusta.

Väitän, että että ne naiset jotka näkevät maailman "natsistisesti" hakeutuvat usein feministipiireihin -- ja tuntevat itsensä hyväksytyiksi usein etenevätkin erilaisissa feministisissä organisaatioissa.

Jos taas mies on natsi, hänen on vaiettava vihastaan, jos ei halua ajautua hylkiöksi. Mikä on tietysti hieno asia. Kunhan vielä naiset saataisiin sivistyksen piiriin tässä asiassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen teoria. Sinulla melkein kauhukuvia naisten tasa-arvosta. Mistä ne ovat peräisin?

Tapio Ahti

Täh? Mistä olet keksinyt että vastustan tasa-arvoa??!! Osoita yksikin kirjoittamani viest, jossa vastustan tasa-arvoa. Ei onnistu.

Taidat olla feministi, koska koet oikeudeksesi loukata minua ohimennen ja vailla mitään perusteita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #29

No koska feminismi on tasa-arvoideologia. Ota ihan lungisti, minulla ei ole kai mitään syytä loukata/luokkaantua.

Tapio Ahti Vastaus kommenttiin #30

Ja silti loukkasit. Vaikea ymmärtää tuollaista tapaa keskustella vaikka se yleistä onkin. Esimerkiksi feministien ja natsien piirissä.

Ja feminismi ei ole tasa-arvoideologia kuin pieneltä osin. Hyväntahtoisen luonnehdinnan mukaan feminismi on nimensä mukaisesti naisasaliike ja siten parempiosaisen, selvästi parempiosasien sukupuolen etujen ajamista.

Ja kuten jo sanoi, feminismi houkuttelee piiriinsä myös "natseja", koska liikkeen sisällä saa totetuttaa alhaisimpia viettejään eli vihata vailla pelkoa ja vastuuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Yhteiskunta joka yrittää purkaa enemmän kuin rakentaa hierarkioita on kaikille parempi. Mitä enemmän kaikki tuntevat voivansa osallistua yhteiskunnalliseen elämään riippumatta sukupuolesta tai ihonväristä tai varallisuudesta tai asuinpaikasta tai koulutuksesta sitä paremmin kaikki voi. Ollaanko samaa mieltä? : )

Tapio Ahti Vastaus kommenttiin #34

Hierarkioita ei voi purkaa kuin anarkistihörhän unelmissa. Kun yhden purkaa, tilalle pupsahtaa jostain uusi ja luultavasti vanhaa huonompi. Ei tosin aina.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #33

Antifeminismi ja äärioikeistolaisuus linkittyvät vahvasti keskenään, tästä on olemassa pohjoismaisia tutkimusraportteja.

http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/kym...

Naisasialiike eli feminismi pyrkii parantamaan naisten yhteiskunnallista asemaa niillä elämänalueilla, jossa se on miehiä heikompi. Eli lähes kaikilla osa-alueilla, kuten EIGE-raportistakin voimme todeta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Kiitos! Kaiken kaikkiaan voi sanoa että antifeminismi on todella voimakas piirre äärioikeistolaisessa julkisuudessa.

Se miten äärioikeistolaisessa ympäristössä toimivat naiset sen kokee on yksi asia jota pohdin.
Toinen asia on antifeminismin ja islamismin osittainen yhdenmuotoinen päällekäisyys.

Tapio Ahti Vastaus kommenttiin #37

Voi olla, että äärioikeistolaisten keskuudessa on paljon antifeminismiä. Tosin en voi olla varma, koska silmiin ei ole osunut luotettavaa lähdettä, vain jotain feminististä änkyröintiä.

Mutta löytyy tai ei, sillä ei ole väitteeni kanssa mitään tekemistä. Feminismissä on silti paljon natsimaisia piirteitä. Missään muussa liikkeessä ei esimerkiksi merkittävät johtohahmot voisi puhua väkivallan ihanuudesta samaan tapaan ja silti päätyä myönteiseen koko sivun artikkeliin Hesariin. Feminismin "natsimaisuus" on vaarallista juuri siksi, että sitä ei osata pelätä.

Se joka myöntää tämän, on astunut ensimmäisen askeleen pois "natsifeminismistä" ja ansaitsee jokaisen sivistyneen ihmisen kunnioituksen.

Sanottakoon vielä lopuksi, että toki pidän äärioikeisto jopa feminismiä inhottavampana ilmiönä. Feminismiin kuuluva väkivallan ihailu jää kuitenkin useammain vain puheeksi. Ja on feministien joukossa myös jonkin verran miesvihan vastaisia voimia.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #35

Äärioikeistossa miessukupuoli määrittelee vastakkaisen sukupuolen paikan ja roolin. Äärioieistolaiset naiset hyväksyvät heille ulkoapäin määritellyn roolin ja he jopa propagoivat sitä ainoana oikeana naisen roolina.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Hyvin kiteytetty. Tämän luulisi aiheuttavan kitkaa äärioikeiston sisällä koska malli on niin ..."islamistinen".

Tapio Ahti Vastaus kommenttiin #35

"Naisasialiike eli feminismi pyrkii parantamaan naisten yhteiskunnallista asemaa niillä elämänalueilla, jossa se on miehiä heikompi. Eli lähes kaikilla osa-alueilla, kuten EIGE-raportistakin voimme todeta."

Juu, heh, otetaan mikä tahansa onnellisuusindikaattoria ja miehet tosiaan pärjäävät paremmin. Miehet kuolevat vahempina, tekevät vähemmän itsemurhia, syrjäytyvät harvemmin, kouluttautuvat korkeammalle, kohtaavat vähemmän väkivaltaa, miehet kuluttavat enemmän jne. jne.

Tosin näin on tietysti vain feminististen "tutkimusten" mukaan.

Natsimeininkiä on vastuuttoman vihan lisäksi väittää mustaa valkoiseksi. Vihaaminen kävisi vaikeammaksi, jos yhteiskunnallisesta todellisuudesta ei valhedeltaisi. Inhottaa.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #52

Mulla on sellainen mutu-tuntuma, että osa niistä asoista, jotka johtavat siihen, että miesten keskimääräinen elinikä on naisia alhaisempi, että miehet ovat olleet terveyttä rasiittavissa töissä yleisemmin kuin naiset. Aika pitkään esim. asbestiasennuksia tehtiin ilman minkäännäköisiä suojavälineitä, isäni ajoi rekkaa, jonka sisätiloihin asennettu moottori hönki dieselin katkuja ohjaamoon, metsuri teki ennen ne hommat, jotka nyt tehdään metsäkoneella jne.

Santtu Nurmi

Kannattaisi varmaan Suomessa ja koko Euroopassa kiinnittää huomiota vasemmistoon. Vasemmiston siipien suojissa pyörii jos jonkinmoista äärivasuria, jotka ovat valmiita ihan mihin vaan. Suomessa tilanne on etenkin huolestuttava,

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä muodostan käsitykseni aistinvaraisesti, lehtiä lukemalla ja suurelta osin nuohoamalla tätä palstaa jolla nyt olemme. Aika vähän äärivasemmistolaisuutta ilmassa. , )
En kiellä etteikö menneitten vuosikymmenien vasemmistopolitiikka olisi jättänyt ajatteluun jälkiä mutta mitää äärijälkiä toki en usko jääneen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Nurmi haluaisi kiinnittää huomiota äärivasemmistolalaisiin jotka ovat valmiita vaikka mihin. Tarkemmin sanoen ketkä ovat valmiita ja mihin ovat valmiita? Millä perusteella tilanne Suomessa olisi jotenkin erityisen huolestuttava vasemmiston suhteen? Ilman konkretiaa Nurmen heitto on melkoisen löysä läppä.

Merja Heikka

Feminismiin turvautuvat ilmeisesti naiset, jotka ovat omassa elämässään kokeneet itsensä vähempiarvoiseksi sukupuolensa vuoksi. Itse olen saanut kasvaa onnellisen lapsuuden Peräpohjolassa ison "mieslauman" ympäröimänä (isä, kaksi veljeä, eno,pappa, 9 setää, serkut). Minulla oli hyvä isä, rakastava ja tukeva. Vahvojen naisten läsnäolo on tehnyt loppusilauksensa roolimalleina.

Loogisesti ajatellenkin Suomi on tasa-arvoinen maa. En ole kokenut sukupuoleni vuoksi koskaan mitään sortoa, vaikka oletettujen mielipiteideni vuosi sitä olenkin voinut jossain vaiheessa elämääni kokea. Mutta ennakkoluulot, ne nyt vain kuuluvat ihmisluontoon nekin, samoin kuin leimaamalla hallitseminen.

Pyrkimys hallita leimaamalla muita ihmisiä, se on pienen ihmisen merkki.

Jo kotona olen oppinut sen, että ihmisiä tulee kohdella yksilöinä jokaista, jokaisessa ihmisessä on pieni maailmankaikkeus itsessään. Ei ole merkitysä sillä, mikä leima ihmisellä otsassaan on. Vain sillä on merkitystä, millainen ihminen itse on. Jos tahdomme elää ajattelevina ihmisinä, meidän tulee kuunnella ihmistä, ekä hätiköiden lyödä leimaa ja lokeroida, ja varastoida hänet. Siksi en pidä näistä miehet sitä ja naiset tätä -jutuistakaan.

PS Voin kuvitella, että Sini luokittelisi minutkin tähän natsijengiinsä. Olenhan sanonut äänestäväni Halla-ahoa blogissani, ja Halla-ahohan on virallisesti YLE-toimittaja Salmenin kotifasisti. Voin tunnustaa sinulle, että minua ei nämä teidän leimanilunne enää häätkäytä. Minua on leimailtu elämäni aikana A:sta Ö:hön. Ei mitään uutta auringon alla. Viimeisellä tuomiolla net persheet tervathaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos Merja pitkästä vastauksesta. Oletko koskaan miettinyt miksi tapaisiasi tasapainoisia ja sanavalmiita naisia on melko vähän hommaympäristössä. Sä reagoit kun otan mies- naiskysymykset esiin mutta onhan tämän palstan lukuisat antifeministit jatkuvasti aiheen kimpussa. Olet ihan oikeassa että naiset jotka ovat kokeneet epätasa-arvoa voivat herkistyä reagoimaan negatiisesti havaitessaan toisten naisten tai miesten joutuvan syrjityksi. Olen kirjoitellut aika paljon siitä kuinka poikalapset jätetään hellän huomion ulkopuolelle.

Merja Heikka

En ole käynyt koskaan hommafoorumilla, joten en osaa sanoa mitään siihen. Se on ilmeisesti keskustelupalsta. Naisia on muillakin keskustelupalstoilla vähemmistö, täällä US:ssakin, niin voisi ainakin arvella.

Minua ei kiinnosta maahanmuuttopolitiikka kovin paljon, vaikka olen siitäkin kiinnostunut. Mutta olen ajatellut, että siellä ei puhuta muusta?

Tärkeä aihe se tietysti on, ja tämä foorumi on varmasti ollut vaikuttavimpia poliittiseen muutokseen maaahanmuuttoasioissa, kait?

Mutta me olemme ilmeisesti eri mieltä tästä aiheesta. Itse en kannata Kataisen 1,8 miljoonan työvoimareservin rahtaamista Suomeen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Minusta pakolaisia tulee ottaa sitoomusten mukaan. Muuten mulla ei ole intohimoja maahanmuuton määrän suhteen mutta en tykkää siitä että levitetään ikävää puhetta maahanmuuttajista ja koko ajan liiotellaan erilaisia ongelmia tai pelotellaan ihmisiä oudoilla uhkakuvilla. Esim maalaillaan kuvia jostain gettoutumisesta, tai joko ajan dissataan muslimeja.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #69

Tosiasiat tulee kertoa, jotta välttyisimme muiden maiden kohtalolta, mikäli se nyt ei ole jo myöhäistä. Ei tosiasioiden kertominen ole mitään maalailua. Se on vastuullisuutta mielestäni. Turha suhtautua hysterialla asioihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #70

Sillä että vyörytetään propagandaa ei ole mitään tosiasioiden välittämisen kanssa. Ja ihmisryhmien vaarallisiksi leimaaminen on syvältä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Luultavasti esim parisuhteessa elävät naiset jakavat miehensä ideologian."

Omien kokemuksieni perusteella tuo ei pidä paikkaansa. Tunnen paljon enemmän pariskuntia, joissa puolisot eivät jaa toistensa ideologioita kuin pariskuntia, joissa jakavat. Pois lukien tietysti pariskunnat, joissa kummallakaan ei ole mitään erityisen voimakasta ideologiaa. Tällainen tilanne on käsittääkseni ylivoimaisesti yleisin ja siinä puolisot useinkin tavallaan jakavat toistensa ideologian -- tais en puutteen.

- "Uusnatsiliikkeessä ei kai ole tarkoitus että naiset ovat paljon näkyvillä tai johtotehtävissä. Symbolisesti heitä pidetään taistelusisarina mutta käytännössä ajatus on että he käyvät taistelunsa kodeissa. (vrt islamismi)."

Vertaatko islamismia uusnatsismiin?!

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Hyvä trollaus ja "komppaukset" =D =D

Marko Huttunen

Huomioiden ikäni ja ehkä kuitenkin poikkeuksellisen värikkään ja kansainvälisen elämänkokemukseni johdosta soisin Hyvien Ihmisten kutsuvan minua "vanhaksi natsiksi". Jotenkinhan se on erotuttava massasta,uusnatsi on jotenkin vähättelevä ilmaus.
Noh, ei minua noteeraa edes femakot :( neekeriukko.

Petri Haapa

Miksi sinun ikäsi pitäisi huomioida?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17183148.ab
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/in...
Näissä linkeissä on ruotsalaisen naisen ja kahden lapsen äidin kuva, joka epäonnekseen oli tekemisissä natsimielisen miehen kanssa. Mies on tänään pidätetty poissaollessaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset