silmäneula kulttuuri on muutosta

Eliittikäsite ja oikeistopopulistit

Oikeistopopulismi se vasta ristiriitaista onkin. Suomi on nyt kiakkovieraiden jälkeen mahdollisuuksien maa jossa kaikilla on vaikutusmahdollisuuksia kunhan vaan ryhdistäydytään.

Matias Turkkila kehuu että kiakkovieraan olettama eliitti ei ole estänyt perussuomalaisia rakentamaan avoimin kortein puoluettaan.

Turkkila siis kieltää tai kyseenalaistaa eliitin läsnäolon Suomessa kutsuen sitä kiakkovieraan olemattamaksi. Tämän voi vielä käydä toteamassa A-studion eilisen ohjelman loppupuolen sananvaihdosta.

Sen olen aina tiennyt että oikeistopopulistit eivät halua puhua luokkayhteiskunnasta mutta että eliittikin ja sen olemassaolo on vain mellakoitsijoiden näkemä harha on uutta.

Tosiasiassa juuri oikeistopopulistit ovat rakastuneet eliitisanaan mutta nyt tiedetään sitten että se onkin vain retoriikkaa. Hakemalla Puheenvuorossa sanalla eliitti ovat kärjessä Arhi Kuittinen ja Riikka Söyring mutta heti heidän jälkeensä pullistelevat Reijo Tossavainen ja Markus Lehtipuu.

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/eliitti

Nyt meillä on perussuomalaisen johtohahmon ja radikaalin Suomen Sisun sekä hommafoorumin perustajan lausunto että eliitti on vain kiakkovieraiden harha.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Persu samastuu vahvasti kravattiin ja poliisin siniseen univormuun ja kaipaa uutta Kekkosta keulakuvakseen. Venäläiset ovat varmasti jo katselleet Soinia sillä silmällä.

Suomalainen eliitti on aina ollut sielultaan venäläistä. Raha ja lännen seurapiiritavat kelpaavat, mutta uskollisia ollaan vain tsaarille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voivat kyllä katsella Turkkilaa sillä silmällä niin vilpittömältä vallan välineeltä hän vaikutti ohjelmassa. Eläväisestä radikaalista on tullut beigenvärinen nuoren Putinin kopio.
Luulen että PS sai mummoäänestäjiä tuolla ohjelmalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puoluejohtajien töllötentistä näkyi, kuinka politiikkaa tehdään enää vain mummoille. Söpöä sinänsä, mutta kuka maksaa laskut? Toivottavasti Putin, jonka kavereilla ei ole pikkurahasta puutetta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Hei Sini !

Tunnustaudun "eliitin" käyttäjäksi, vaikket rankkauksessasi sen viljelijöihin kelpuuttanutkaan ;-) Mikä eliitti ?

No, jos sille jotain synonyymiä hakisi, niin ehkä "bemari-luokka" kävisi. Tosin useat demarit kuuluvat bemari-luokkaan. Politiikkansa mukaisesti.

Mitä mummo-äänestäjiin tulee, niin luulenpa, että hiuskiehkurat ja kravatin väri vielä voittavat A-talkit.

Veikko Penttinen

Höpö, höpö, jos tuosta keskustelusta jää päällimmäiseksi tuon tasoinen mielipide ja sekin vielä väärin ymmärrettynä, niin voi, voi.

Studiossa oli neljä vierasta, joista kaksi aikuista ja kaksi teini-iän angstissaan puhisevaa. Elämässään suunnan löytäminen ottaa vain toisilla vielä kovemmalle kuin toisilla.

Nämä kaksi olivat juuri nyt todennäköisesti elämänsä harhaisimmissa mutkassa. Useimmat siitä toipuvat ja toivon samaa näille nuorille. Yritteliäitä he ovat ainakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vaikka oletkin kuvaton niin yritä edes vähän tarkentaa mitä haluat sanoa. Mikä mielipide? Minun vai Jounin? Mikä niistä?
Ymmärrän kommenttisi niin että tunnetasolla samaistuit pöydän oikeaan laitaan. Se ei ole mikään uutinen kai mutta mikä on antisi tälle keskustelulle?

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Penttinenhän puhuu kuin Spiro Agnew puhui - hipeistä ja kaikista muista opiskelijaradikaaleista. Seuraavaksi me näemmekin toisinnon Kent-staten yliopistoampumisista, Chigagon 300 kuollutta opiskelijaa jne. Mutta angstiahan se vain oli - vai mitä suomen 29 000 uutta työtöntä sitten syyskuun?

Teemu Tilaeus

Jokaisesta yhteiskunnasta löytyy valtaapitävien joukko, jota voitaneen kutsua eliitiksi. Luokkayhteiskunta luokkaeroineen sekä nousevine että laskevine luokkakiertoineen on olemassa, mutta ei läheskään niin näkyvästi kuin esimerkiksi Isossa-Britanniassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erilaisin vastakkainasetteluin valtaapitävien valta paljastuu ja tulee näkyväksi. Tälläkertaa se oli PS-puolueen asema valtahierarkiassa joka tuli näkyväksi tuossa A-studiossa.
Valtaa pitävät on parempi sana kuin eliitti koska eliitti sisältää määritelmällisesti jonkinlaista hyvää kilvottelua jota valtaapitävät eivät minun käsittääkseni eivät useinkaan joudu tekemään vaan ovat vaan luiskahtaneet valtaan noin yksilötasolla ajatellen.
Esim yksilötasolla ajatellen näki että Turkkila kuitenkin on jotain miettinyt elämässään toisin kuin Kopra vaikka en Turkkilan aatteita enkä politiikkaa hyväksy niin kuitenkin myönnän että yksilötasolla on hän jotain tehnyt ja päätään käyttänyt.

Teemu Tilaeus

Olen periaatteessa samaa mieltä kanssasi. Mutta määrittäisin eliitin tarkoittamaan enemmänkin valveutuneitten valtaapitävien joukkoa, joka ei ainakaan ole Suomessa esillä kovinkaan näkyvästi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Pitäisikö se rooli tässä kontekstissa antaa ohjelman vetäjälle. Ei hän mitään suoranaista ei-valveutuneisuutta osoittanut ja otti aktiivisen yhteiskunnallisen roolin.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Oliko sattumaa,että juuri Stockmannin (saksalaistaustainen) ja Handelsbankenin (ruotsalaistaustainen) ikkunoita särettiin?

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala Vastaus kommenttiin #15

Punarasistit olivat asialla,siis.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Oikeistolainen huumori aina ontuu.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Vaikka en Kopraa minään säkenöivänä poliittisena ajattelijana pidäkään, puolustan oman kaupungin poikaa sen verran, että hänellä on sentään ymmärtääkseni varsin menestyvä tietotekniikka-alan yritys. Semmoinen saavutus vaatii varmaan jonkin verran miettimistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Tavallaan vähemmän snobi kuin Turkkila.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

PS´n pitäisi kyllä määritellä sana eliitti nyt kun ovat valtapuolue. Omaan määritelmääni liittyy kyllä positiivinen sanan tulkinta jotain sellaista kuin tässä Kiiskisen kommentissa kuvataan: "Voin sanoa Jokiselle opettajana, että vasemmistoperheistä tulevat yleensä säännönmukaan ne nuoret, jotka asioista ajattelevat ja ovat kiinnostuneita vastuullisesti. Ylikulus, luonto ja eläimet. Kun taas Jokinen oikeisto nuoriso on niin pahasti hukassa ja aivopesty, pinnalliseen kulutus ja baila-baila kulttuuriin, että tosi-tv ja hollywoodin täydelliset naiset ovat se suurin kiinnostuksen kohde. Että se siitä kasvatuksesta Jokinen." http://harritkiiskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15...
Minulle tosieliittiä on antifasistinen kansalainen riippumatta kuinka paljon vaikutusmahdollisuuksia kansalaisella on. Minulle sana eliitti on laatumääre. Eliiti=valveutunut. Koska kiakkovieraat ovat saaneet PS puolueen näyttämään karvansa ovat kiakkovieraat hyvä juttu! A-studion keskustelu oli alusta loppuun saakka valaiseva ja ruokaisa ohjelma.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksi eliitin määritteleminen kuuluu yksin PS:lle? Onko PStodellakin valtapuolue? Itse katson valtapuolueiksi ne puolueet jotka hallituksessa valtaansa käyttävät. Eikös tuota eliittiä syylliseksi esittäneet vasemmistolaiset nuoret? Määritteleminen kaiketi kuuluu sen esittäjälle. Jotenkin jäi ilmaan roikkumaan heidän määrittelemisensä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä vasemmistonkin ja anarkistien on hyvä määritellä eliitti tai voisiko sen sanoa profiloida valtaakäyttävät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eliittiä ovat ainakin kaikki ne, jotka napsivat presidentin voileipäkakkua turhautuneiden osoittaessa mieltään ulkopuolella. Sotaveteraanien kutsuminen kameranruoaksi on ovela veto, mutta ei peitä perusasetelmaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voisiko eliitin määritellä niin että kaikki jotka hyötyvät status quo´sta. Ainakin sinä iltana kaikki juhlien sisällä olevat hyötyivät vallitsevasta vallanjaosta ja nauttivat osastaan siinä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Eliittiä ovat ainakin kaikki ne, jotka napsivat presidentin voileipäkakkua turhautuneiden osoittaessa mieltään ulkopuolella."
Oisko aihetta hieman peruuttaa tuosta yleistyksestä. Ei tietysti ole pakko jos ei taho.
http://www.iltasanomat.fi/linnanjuhlat/art-1288629...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Niin. Tasavallan baaleissa pitää olla monenlaisia ihmisiä, jotkut kantavat roolinsa rutiinilla ja minglaavat muiden julkkisten kanssa, toiset ovat ihan hermona monta viikkoa ennen juhlia. Perussuomalaiset kuuluvat ekaan joukkoon ja joku Kike Elomaa on kuin kala vedessä. Persujuttu on revanssimahdollisuus monelle jotka aina ovat pitäneet itseään tärkeinä ja parempina ihmisinä mutta eivät ole löytäneet henkistä kotia kokkareista tai demareista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Minulle eliitti ei ole haukkumasana. Joillakin mittareilla kuuluisin itsekin sinne, tai olen ainakin kuulunut

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Jokaisella on oma sisältö sille sanalle ja sen näki Turkkilan kevytmielisesta eliittisanan käytöstä että eliitti on käsite jota käytetään useimmiten populistisesti tavalla tai toisella. Oikeistopulistille on loppujen lopuksi ihan sama mitä sisältöjä sanoilla on kunhan ne puree. Siinä mielessä populismi sairastuttaa kieltä ja on ihan kansallisestikin ajatellen haitallista.
Väkivalta on usein sitä että ei käytetä kieltä ja puhetta vaan otetaan nyrkit käyttöön. Kun oikeistopopulistit eivät tee muuta kuin hämäävät ja härnäävät kielellä koskaan yrittämättä puhua oikeasti ja rehellisesti he ajavat kansaa väkivaltaan. Sitten he ottavat militaristispolisiäärisen vallan koska kansa on heidän mielestään vain mellakoitsijoita.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala Vastaus kommenttiin #19

Eihän eliitti olekkaan haukkumasana.

Kerro ihmeessä lisää millaista on tai oli kuulua eliittiin? kiinnostaisi myös nuo mittaustavat / mittarit. Kertoisitko niistä myös?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Minä en kyseenalaistanut enkä vähätellyt tai harhaksimääritellyt kiakkovieraan puhetta eliitistä. Sen sijaan itse vältän sanaa sen monimerkityksellisyyden vuoksi. Suosittelen sanaa valtaapitävät.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Olen äärimmäisen kiinnostava aihe, mutta yritetään pysyä Lappalaisen viitoittamalla tiellä. Santala on kaivanut esille sanakirjamääritelmiä eliitille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Vaikka onkin hauskasti ilmaistu että olet aihe, niin et kai ole itseäsi peruuttanut vaan siksi että kommari osuu tiellesi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #41

Voi rauhassa peruuttaa, kun takana ei ole seinää ; )

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Luuseri ; )
Ja käsi sydämellä. Fasismin yksi ase on luokkakäsitteen hämärtäminen. Antifasistinen eliitti ei kiellä luokkaansa.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala Vastaus kommenttiin #37

Vai olet äärimmäisen kiinnostaava aihe? Kirjoitappa vaikka siitä sitten vaikka puheenvuoro, niin ei sotketa sitä tähän. En välttämättä tule luekemaan sitä.

"Joillakin mittareilla kuuluisin itsekin sinne" Ja etkös sinä tässä itse jo poikennut Lappalaisen viitoittamalta tieltä?

No pysytään aiheessa, kerro millaisilla mittareilla eliittiin kuuluvuutta mitataan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #46

Eliitti on köyhän kansan verta juova loissieni. Se mitataan vanhalla noitakokeella: heitetään veteen ja jos hukkuu, on varmasti eliittiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Ei ole totta. Oikeat johtajat ovat eliittiä ja kaikki muut mukaeliittiä.

Samuli Mikkola

Todellinen kansanjohtaja olisi vähintäänkin puhunut ulkona oleville, mutta se olisi tarkoittanut olemassaolevan tilanteen myöntämistä eli eliitti juhlii vain mellakkapoliisin ansiosta. Eliittiin kuuluu se, joka ei tiedä mitä tapahtuu turva-aitojen ja poliisimeren takana, eikä häntä edes kiinnosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Mahtava kommentti!
Kaikki me jotka emme olleet siellä ja pölisemme täällä netissä saamme myös vähän mietittävää.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Sini,

Kun nyt yllytit, niin kipaisin hyllystä "Hagfors-Manninen, Jokamiehen sivistyssanakirja" vuodelta 1948.

"Eliitti; valiojoukko, parahisto"

Parempi olisi ollut pysyä vaan junttina ja jättää hienostelut. Ei osunut tauluun.

Mutta onhan tohtoreistakin jo tovin aikaa; kehitys kehittyy. Ja kirjanenkin on vain taskukokoa. Pitää tutkia paksumpi teos; jos paremmin osuisi. Eliitistä en silti luovu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinähän mielummin luovutkin kunniastasi kuin pyrit rehellisyyteen ja oikeamielisyyteen.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #32

Nyt meni kommentti yli ymmärryksen !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Otan osaa. Tai olemme tasoissa.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #34

Sini,

mutta ei hätä ole tämän näköinen. Turvauduin itsepuolustukseksi - sallittanee - Wikiin :

"Sosiologisessa ja yleisessä käytössä eliitillä tarkoitetaan suhteellisen pientä hallitsevaa ryhmää yhteiskunnassa, joka nauttii etuoikeutettua asemaa, jota alemman sosiaalisen aseman yksilöt ylläpitävät ryhmän rakenteessa."

No sehän natsasi kohdalleen ! Jäi tuhkat pahemman päivän varalle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Et luovu eliitistä siis tarkoittaa että luovut Turkkilan eliitin peruutuksesta ja myönnät että persut sumuttavat eliittipuheillaan : ) ja että ovat valkoista eliittiä ja sen kovinta ydintä!

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #36

Sini kulta,

en tarkoita mitään turkkiloita, enkä sekaannu persuihin.

En ole oikein ismeistä ja hetken ilmiöistä innostuvaa sorttia. Kova koulu on pakottanut pärjäämään omillaan.

Oli kiva kirjoitella !

PS: asian vierestä : Meinaatteko tosiaan antaa Hesan nielaista kuntanne ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

No asian vierestä sinä sitten olet koko ajan puhunut ja käytät etunimettelyä ja olet niin persu niin persu.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #39

No nythän tämä vasta pieleen meneekin. Puhumatta varmaan paras.

Mutta, jottei jäisi liika väärinkäsityksiä, niin voin vaalisalaisuudesta huolimatta kertoa, etten koskaan ole äärioikeistoa äänestänyt. Enkä äänestä. Juuret ovat muualla ja oma käsitys.

Perussuomalaiset ovat minulle äärioikeistolainen puolue. Mutta sehän on vain minun mielipteeni. Niin, ja eiväthän muut sitä voikaan puolestani esittää.

Hyvää Joulun-alusta !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Samoin hyvää jouylun alusta ja kiitos että et ole äänestänyt. Naisten etunimettely on kuitenkin sitä. (vänkä vänkä ; )

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #50

Kerta kiellon päälle !

Minulle naisen etunimellä puhutteleminen on kohteliaisuutta. Ei missään tapauksessa "nimittelyä". Eikä mitään muutakaan.

Toiseksi blogin vastauksissa voi olla pitkä jonoon samaan kommenttiin tai kohtaan, ja sen takia olen selvyyden vuoksi käyttänyt ao. henkilön nimeä.

Ei kestä kiitellä. Kyllä perussuomalaiset ovat jytkynsä ansainneet. Politiikka sitten osoittaa kuinka hyvin se kohdistuu kannattajien hyväksi. Se mitataan vaaleissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Luokka- ja valta-asetelmat ovat sellaisia että ne näkee vain alempaa.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala Vastaus kommenttiin #55

Kyllä ne näkee ylhäältäkin! Se on eriasia, että halutaanko nähdä...

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala Vastaus kommenttiin #44

Minulle taas PS ei ole äärioikeistolainen puolue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Käytätkö mielummin f-sanaa ; )

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Eivätköhän kaikki tämmöisiin tv-keskusteluihin yltäneet kuulu jonkunmoiseen eliittiin. Eliittejä on yhteiskunnassamme mielestäni eri elämänalueilla. Luokkasodasta kiivaileva nuori kuuluu varmasti oman toveripiirinsä eliittiin. Eliiteistä puhuttaessa tulisi muistaa kertoa mitä eliittiä tarkoitetaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näin on ja koska perussuomalaiset ovat käyttäneet eliittisanaa retoriikassaan ja nyt kiistävät Turkkilan suulla sen olemassaolon he ovat syyllistyneet sumutukseen.
Ei vaan ole kukaan Tossavainen ilmaantunut tänne kertomaan mikä on se eliitti josta hän mesoaa mutta jota Turkkilan mielestä ei ole kuin kiakkovieraan fantasioissa.
Arvannen että Kopra ei sinun eliittikäsityksesi mukaan kuulu kokoomuseliittiin, tai?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Eiköhän hänellä asema puoluejärjestössä ole, eli puolue-eliittiin varmaankin kuuluu. Kansanedustajana hän on joka tapauksessa poliittista eliittiä. Valitettavasti en kovin hyvin tunne näitä uudempia poliittisia vaikuttajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Mutta kun laajensit sen määritelmän "luokkasodasta kiivaileva nuori kuuluu varmasti toveripiirinsä eliittiin" niin siiloin tarkoitat eliitillä kärkijoukkoa jolla on auktoriteettiä, mikä eliitti siis voi olla ilman muuta valtaa kuin auktoriteettinsa. Nämä kiakkoanarkistit eivät käsittäkseni ole järjestäytyneet hierarkisesti tai byrokraattisesti. Sellainenkin eliittimääritelmä siis on olemassa missä eliitti ei suoraan liity valtaan ja etuoikeuksiin ja pääsyihin erilaisiin suljettuihin tiloihin. Meinasin vihjata että Kopra ei ehkä kuuluisi kokoomuseliittiin vakuuttavan esiintymisen pohjalta vaikka muodollisesti kuuluisikin siihen. Turkkila taas hyvinkin voi kuulua persueliittiin monella tavalla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vasemmisto oli aikansa eliittiä suunnilleen 80-luvulle asti, jäänteitä kikkareina rattaissa vieläkin jokunen. Puheradiossa kivoja arkistopätkiä näistä ajoista tyyliin H Eklund Klaus Mäkelä, Olli Alho ja muu edistytksellinen porukka. Viime aikoina jäi mieleen erikoisesti kirjeenvaihtaja Mikko Valtasaaren analyysi kiinalaisesta elämästä kommunismin ihanassa esikartanossa. Suosittelen tutustumista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mielenkiintoista vasemmistossa on tänään se että se on selkeästi uusoikeiston vihollinen vaikka voimaton onkin.

Antti Jokinen

kyllä te sitten olette huvittavia. Vasemmistolaisuus aatteena koki sellaisen konkurssin Neuvostoliiton romahduksen myötä, että luulisi pinttyneimmänkin sellaisen, jo häpeävän nurkassa, eikä etsisi mörköjä, sieltä missä niitä ei ole. Ja tuo fasisti lp:sikin rahisee jo viimeisiä kierroksia. Onneksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Kiakkovieras on Suomen sydän! Te vaan sätkynukkeja sen rinnalla! siis Antti Jokinen ja Henri Myllyniemi ja koko persujätkien lössi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Täytyyhän täällä jonkun selvänäkin olla, siksi mä päivystän.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ja hevosten. Vievät vissiin kauratkin pellosta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala Vastaus kommenttiin #42

Henri,

tulipahan kokemusta kerrakseen.

Persu-viha oikein leimuaa. Miksi ?

Perussuomalaisten jytky antoi toivoa muutoksista. Eikä sitä suinkaan ole vielä menetetty. Kukin puolue toimii oman ohjelmansa, tavoitteidensa ja ideologiansa mukaisesti. Se on niiden tehtävä.

Pitää kunkin toimia - jos sitä haluaa - omalla tahollaan omiensa puolesta, eikä muita vastaan. Kritiikki on tietysti sallittua; jopa suositeltavaa.

Mutta viha on enemmänkin lääkärin asia.

Eiköhän tämä ole taputeltu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Epäkohteliasta puhua blogistista hänen blogissaan. Menkää muualle törkyilemään tai siis Santala.

Käyttäjän MarkusViitala kuva
Markus Viitala Vastaus kommenttiin #53

"Perussuomalaisten jytky antoi toivoa muutoksista"

Jos tämä unohdetaan ja ensivaaleissa PS ei ole suurin puolue, niin toiveet muutoksista voi haudata. Kertoohan nyky sixpäkin toiminta sen, että SDP:lle ja vasemmistolle kaikki käy, mitä oikeisto vaan ajaa. Vasemmisto tekee oikeistopolitiikkaa!? Jos taas Kepu on suurin, niin tuskin mikään muuttuu paljoakaan nykyisestä.

Kokoomus määrittelee itse itsensä keskusta-oikeistolaiseksi. Minä taas miellän Keskustan olevan kallellaan oikeistoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kokoomus määrittelee itse itsensä keskusta-oikeistolaiseksi. Minä taas miellän Keskustan olevan kallellaan oikeistoon."

Mielenkiintoisinta tässä on minne vasemmisto itsensä määrittelee, siis tekojen puolesta. Miljardien avustukset pankeille ja sitoutuminen EVM:n kyllä kertovat omalla tavallaan vasemmiston painopisteestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vasemmistolaisuus on muutakin kuin puoluekoneisto. Vasemmistolaisuus on sitä että pyrkii hyvään ja hyvään pyrkiminen on tasavertaisuuteen pyrkimistä. ihmiset voi parhaiten silloin kun saavat elää suht tasavertaisina.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vasemmistolaisuus on sitä että pyrkii hyvään ja hyvään pyrkiminen on..."

Taivaanrannanmaalaamista jos mitään konkretiaa ei ole esittää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se mitään ; )
Henkisesti oikeisto on kuitenkin heikoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset