silmäneula kulttuuri on muutosta

Hamppunarun kahta puolta

Kannabiksen dekriminalisointi on kysymys joka paljastaa uusia jakolinjoja sekä meillä että muualla. USA´ssa laillisuuden kannattajia on sekä demokraateissa että republikaaneissa.

Jouni Minkkisen erinomainen bloggaus on osuvasti otsikoitu kolanneksi näkökulmaksi.  http://jounim.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158339-hamppukannabis-kolmas-nako...

Minkkisen bloggaus käsittelee  hamppua hyötykasvina jolla on paljon käyttömahdollisuuksia.

Luulen että itseni lailla on ihmisiä joilla ei ole intohimoista mielipidettä asiasta mutta jotka tarkkana seuraavat keskustelua koska se kertoo paljon yhteiskunnastamme ja luultavasti paljastaa uusia jakolinjoja.

Itse en pidä runsasta kannabiksen käyttöä ongelmattomana mutta epäilen että runsaan käytön ja laillisen saatavuuden välillä olisi aukoton korrelaatio.

En tiedä avaisiko dekriminalisointi mahdollisuuden kotimaiselle maijuanan tai kannabiksen tuotannolle. Jos näin olisi niin sehän olisi mielenkiintoista kun kasville on niin paljon muutakin käyttöä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Samuli Mikkola

Runsaan käytön ja laillisuuden kanssa ei ole selkeää korrelaatiota olemassa. Enemmänkin vaikuttaa maan muu kulttuuri ja sijainti. Ruotsissa nuoret käyttävät saman verran kuin Hollannissa, vaikka lait ovat erilaisia. Suomi taas on syrjässä ja melko uusi tulokas länsimaisesssa päihdekulttuurissa on levinnyt myöhemmin. Yhtäkaikki Suomessakin nuorten aikuisten asenteet ovat muuttuneet huimaa vauhtia kun ne perustuvat yhä enemmän kokemuksiin ja kiihkottomaan tietoon hampun ominaisuuksista ja haitoista. Selkein muutos Suomessa viime vuosina on, että nyt aiheesta voi jo keskustella ilman "miksi et sitten tapa ja syö lapsia. Narkkarit sitä vaan haluaa puhua" tyyppistä syyttelyä, millä vielä 90-luvulla leimattiin kaikki yritykset keskustella kannabiksen erottamisesta kovista huumeista.

Itsensä päihdyttäminen sinänsä tuskin koskaan on riskitöntä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noin kai asiat juuri ovat. Ääriasenteet tässä asiassa ovat menneen maailman juttuja.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Sini, enpä huomannut, että olit aiheesta jo kirjoittanut. Kirjoitin jo eilen hiukan Torinosta itselleni, kun luin ystäväni lähettämän linkin takaisen tuoreen teksin. Torino laillistaa kannabiksen ja mietinkin mennäänkö muualla kohta perässä. Luenpa tuon sinun laittamasi linkin takan olevan tekstinkin nyt.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hampusta saa mm. kivan kravatin.

Hamppu olikin ennen vanhaan yleisin materiaali anglikaanisissa neck-tie partyissa. Kyllä hampulle hyötykäyttöä löytyy ja tarvettakin olisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hamppunaru on se mitä minun ikäluokkani pitää normaalina naruna, pakettinaruna.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset