silmäneula kulttuuri on muutosta

Taantumustahna

J-H Antikainen on tehnyt oivan blogin lasikatosta, eli yhteiskunnan kyvyttömyydestä palkita ja hyödyntää taitavia henkilöitä. Lasikattopuhe katsoo ilmiötä mies- naisnäkökulmasta mutta ilmiö on vain osa arvokonservatiivista taantumusta.

Sekä miehet että naiset joutuvat helposti lytätyiksi jos he ovat aloitekykyisiä ja muutoshaluisia.

Siellä missä ihminen ei opi erottamaan hyvää huonosta ja pienilla valinnoillaan viemään kehitystä eteenpäin siellä vallitsee joku arvokonservatiivinen hierarkia. Arvokonservatiivit eivät arvosta koulutusta koska koulutus tuo mukanaan omanarvontuntoa ja kriittistä ajattelua. 

Arvokonservatismi on haitallista kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Lasikatto. Nainen ei voi päästä huipulle muuten kuin iskemällä presidentin. Mies, Hollande, on syyllinen. Ei hänet vampannut viaton nainen, joka on uhri.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitähän se on. Jantenlaista sietäisi puhua enemmänkin. Vaikka janten laki on typerä se ei naurata. Paitsi jos katsoo ulkopuolelta mutta siihen en minä pysty.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lasikaton ovat läpäisseet hyvin monet naiset ns. reittä pitkin. Näin ovat tehneet miehetkin, mutta toki vielä naisia harvemmin.

Minua on joskus kiinnostanut, kuinka moni nainen on todella törmännyt lasikattoon eikä ole päässyt toimeen, minkä olisi ansainnut taitojensa perusteella. Onko heitä paljon peräti pilvin pimein?

Useimmat miehet eivät pääse edes lähelle tuota lasikattoa, joka on naisten osalta niin paljon esillä. Mikä tässä on se todellinen ongelma? Onko muuta kuin vain klisee?

Nainen on ollut presidenttinä ja korkeimman oikeuden presidenttinä. Nainen on ollut kaksi kertaa pääministerinä. Sosiaali-ja terveysministeriön tasa-arvotoimiston työntekijöistä ei yksikään ole mies. Mitä me haemme, jotta me olemme tyytyväisiä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä puhun vähän toisesta asiasta. Mä puhun ihmisten osallisuuden ja luovuuden ja ideoiden ja no just sen osallisuuden torppaamisesta jos ovat eläväisempiä kuin "näin on aina tehty". Luitko sä Antikaisen linkin janten laista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset