silmäneula kulttuuri on muutosta

Kouvolan Lakritsi Oy sabotoi Suomen vientiä

  • Kuva Matias Turkkila Perussuomalainen lehti
    Kuva Matias Turkkila Perussuomalainen lehti

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiistanalaiset-lakritsit-porhaltavat-...

Se nyt tiedetään että PS-puolue uudessa nuivakontrollissaan ole huolissaan Suomen viennistä koska ainoa mikä sitä kiinnostaa on kansan lietsominen ja suoranainen tyhmentäminen.

Mutta että suomalainen elintarvikealan yritys lähtee nostattamaan kohua, joka ihan ymmärrettävistä syistä tulee nousemaan ja joka tulee liittymään Fazer-tavaramerkkiin, on aivan käsittämätöntä.

Uutisoidessaan Kouvolan Lakritsin "Syö musta mies"-logon esiintymistä maahanmuuttokriittisen puolueen kampanjatuotteissa ulkolaiset lehdet tulevat vielä kerran muistuttamaan Fazerin muinaisista lakupekoista jotka aikoinaan olivat kovassa kansainvälisessä hyökytyksessä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Fazerin_lakritsi

Myyrät kaivavat maata jalkojemme alta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (83 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Lakritsa on hyvää. Maista sinäkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se pahaa ole, vaan iän mukana makeiset tuppaavat jäämään kaupan hyllylle.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Viisas äitini huomautti kuultuaan perussuomalaisten lakritsipakkausten "Saat mitä tilaat" -sloganista, että lakritsista saa korkean verenpaineen ja löysän vatsan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

; ) Impivaarassa pureskeltiinkin kallioimarteen juurta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Persulakua syötyä verenpaineet nousevat vaarallisen korkealle.

Petrik Halinen

Taas ovat mielensäpahoittajat vauhdissa. :) Itse tuen periaatteesta kaikkia kohua aiheuttavia tahoja(ihmisoikeuksien puitteissa). Suomen ja suomalaisten nimenomaan tulisi ottaa vahva ja selkeä asenne ja kulttuuri-ilmasto, eikä olla maailmankartan suurin "anteeksi-että-olen-olemassa-landia".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Suomensuomalaisuus mitä se on? Voimaantuuko se värillisiin ihmisiin kohdistuvasta rasismista?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Viiraako minun vai blogistin päässä?
Onko kirjoitus niin sivistynyt, että tavallinen moukka ei ymmärrä sitä?
Mikä mahtaa olla sen pointti?
Sekö, että perussuomalaiset ovat rasisteja, kun heidän lakritsi on mustaa?
Valkoistakin kai on.
Miten Kouvolan Lakritsi Oy sabotoi vientiä?

Reijo Tossavainen

Olen joskus paheksunut sanan "aivopieru" käyttöä. En enää, sillä sille näyttää olevan tarvetta tämän blogin osalta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kannatta kokeilla, lakritsien mersu ehdottamasti, kaakkois-Suomessa tuoreustakuu melko varma. Firma sai ensimmäisen joululahjan jo helmikuussa. Ei muuta kuin somea vinguttamaan. Käviköhän Jussi Halla-Aho Kouvolassa paluumatkaltaan Lieksasta täydentämässä ammusvarastoaan, saattanut saada lakut omakustannushintaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lakritsien mersu, heh heh. Ennen kuin firma lähti tietoiselle rasismilinjalle logotuksessaan niillä oli hieno veturi logossa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Myyrät ovat jo pitkään kaivaneet maata jalkojemme alta. (s)
http://1.bp.blogspot.com/-pWfU1IvniAQ/TwVi1uf-zEI/...

1) Kuvassa ilmiselvä arjalainen blondi.
2) Vaatetuksena natsionalismiin viittaava kansallispuku.
3) Tekstin mukaan vain tällainen blondi on "ekstra priimaa". Muu siis sekundaa.
4) Kädessä oleva sirppi kertonee, että vain vaaleaihoinen työskentelee ahkerasti ruokansa eteen.
5) Puhtaan ruoan tuotantoon liittyvä sirppi saattaa symboloida toiseuteen kohdistuvaa uhkaa.
6) Pahinta mainoksessa on naisen oikea käsi, joka on nousemassa natsitervehdykseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei tuossakaan pakkauksessa (Elovenna) mitään hyvää ole. On ihan totta että se kuuluu samaan sarjaan. On kuitenkin eri asia jos suomalaiset omissa tuotteissaan käyttävät kliseisiä ja jäykistyneitä kuvia suomalaisista kuin että firmat käyttävät "toisia" hassuina kliseinä.
Vertauksesi kuitenkin valaisee tätä problematiikkaa. Suomalaiset ovat myös katsoneet itseään erilaisten taantumuksellisten kliseiden kautta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari
Veikko Penttinen

Voi näitä kiihko mielensä pahoittelijoita. Hauskoja ihmisiä tavallaan. Heille irviminen on mielestäni moraalisestikin lähes oikeutettua, koska hehän eivät missään nimessä kulu yhteiskuntamme vähäosaisiin vaan edustavat sitä tukevaa keskikastia.

Itseasiassa sama yhteiskuntaluokka, josta lihaa syövän heteromieskin enimmäkseen tulee. Heidän pilkkaamisensa on taas perinteisesti kuuluunutkin mielensäpahoittajien suosituimpiin huveihin.

Kyllä, jos persuja ei olisi, heidät pitäisi keksiä. Ei niinkään persuaatteen takia, vaan sen takia, että heidän avullaan nähdään, minkälaisia ns. kunnon ihmiset pohjimmaltaan ovat. Lapsena säikähtäneitä elämän ottolapsia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No sinä sait tästä sukupuolikysymyksen väännettyä! Tästähän tulee jännä keskustelu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ja kun kuuluu vähäosaisiin, saa siis tehdä ihan mitä vaan? Mitä pyhää vähäosaisuudessa on? Jos kadehtii kunnon ihmisiä, voi pahan olon purkaa muuhunkin kuin vähemmistöihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Veikko Penttisen mielestä sinulla on sukupuoli kohdallaan mutta yhteiskuntaluokka sellainen että sinun pitäisi solidarisoida rasistien kanssa ; )
Tai onkohan ongelmasi ettet kenties syö lihaa kokonaisena.

Minna Eerolainen

Veikko, ihan totta, on niin mennyttä maailmaa nyt tuo persujen yrityslahja, synnyttää myötähäpeää ja sääliksi käy Kouvolan Lakritsi kun lähti tuohon mukaan, Kouvolassa kun ei kovin vahvasti ole mennyt viime vuosina muutenkaan.

Väittäisin jopa että perussuomalaiset onnistuivat vetämään nyt pienyrittäjän lokaan, niin leimaava aate on tuo "perussuomalaisuus" ja näköjään näkevät oikein vaivaa ylläpitääkseen rasistista agendaa. Itseasiassa yllättävän tyhmä veto jopa perussuomalaisilta?

Jossain Elovena pakkauksissa en näe mitään pahaa, nehän on perinteisiä ja hienoja. Ei me kaikki olla enää sinisilmäisiä blondeja, ei olla ikinä oltu, että sikäli kyseessä on vanhentunut kansallinen stereotypia mutta ei se mua haittaa.

Lihaa saat syödä Veikko ihan niin paljon kun lystää, minua ainakaan ei lihansyöntisi kiinnosta pätkän vertaa. Pidä kuitenkin mielessä että punainen liha aiheuttaa suolistosyöpiä. Tästä uutisoi vajaa kuukausi sitten jopa amerikkalainen Fox News..ehkä on sulle tuttu kanava:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä pienyrittäjä tuskin on uhrin asemassa tässä jutussa. Heillä oli ennen logonaan veturi kunnes vaihtoivat nykyiseen logoon jonka tarkoitus on liittyä rasistiseen perinteeseen.
Usein mietitään miten natsiaate on pysynyt elossa vaikka luulimme että se lopullisesti jätetty historian romukoppaan. Se on osittain säilynyt amatöörihistorianharrastajien huomassa, antiikkialalla ja jopa kotiseutumuseoissa. Vaikka Elovenna onkin harmiton on sen estetiikka juuri sellaista joka vetoaa niihin "perinteenkantajiin" jotka ovat pitäneet natsiaatetta elossa historianharrastukseksi naamioituneena.
Ihmisillä on voinut olla nostalgisia ja omaan henkilöhistoriaansa liittyviä syitä vaalia muistoja lapuanliikkeestä tai aks´stä tai ikl´llästä kaikki kunnia heille, mutta ilmiön ympärillä leijuva estetiikka on hyvä tunnistaa. Ilmiön yksi puoli on ollut viedä, kuljettaa ja tallentaa fasistista ideologiaa seuraaville sukupolville.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #33

Täh, ei oo totta..siis tuo logo vaihdettiin veturista mustanaamaan, aivan uskomatonta, 2014!! Luulin siis koko ajan että logo oli ollut tuollainen vuosikausia ja jäänyt vaan vahingossa Brunbergin ja Fazerin varjoon. Nyt kyllä muuttui suhtautumiseni tuohon firmaan. Miten tyhmä voi firma olla?

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #42

Kouvolan Lakritsi Oy 16.1.2009
Kouvolan Lakritsin logo uudistui!

Mainostoimisto PlusProjectorin ehdotus uudesta logosta valittiin lakun keulakuvaksi. 50-luvulta asti käytetystä sympaattisesta laku-ukosta ei luovuttu,vaan logo tehtiin sitä kunnioittaen ja ajan henkeen.
Siirry sivun alkuun
Googlaamalla löytyi tuollainen.

Antti Jokinen

"Jossain Elovena pakkauksissa en näe mitään pahaa, nehän on perinteisiä ja hienoja. Ei me kaikki olla enää sinisilmäisiä blondeja, ei olla ikinä oltu, että sikäli kyseessä on vanhentunut kansallinen stereotypia mutta ei se mua haittaa."

Ulkomaalaiset voivat nähdä Suomen vieläkin sellaisena. Ystäväni Saksasta oli viime kesänä käymässä Helsingissä äitinsä kanssa. Myöhemmin kysyessäni matkakuulumisia niin olivat kovasti pitäneet Helsingistä. Hänen äitinsä oli kuulemma ollut haltioissaan ja useasti positiivisesti yllättynyt kauniista vaaleahiuksisesta kadunvilinästä.

Että näin me ihmiset näemme asiat eri tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Kiinnittivät huomionsa muotiin luultavasti. Tosella monet ihmiset muokkaavat ulkonäköään koko ajan eri trendien mukaan. Yleensä ulkonäkökeskeiset ihmiset myös näkyvät eniten.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #34

Jaa, niin se vaihtelee. Muistan kuulleeni vuosia sitten suomalaisen mallin tyttärestä (joka muuten avioitui Taittinger shampanjasuvun perijän kanssa) että hän oli ollut pettynyt Suomessa käydessään kun täkäläiset olivat paljon tummempitukkaisia kuin hän oli odottanut.Että aika paljon suomalaiset nykyään myös blondaa hiuksiaan, tein itsekin sitä vuosien ajan.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #49

Niinhän se vaihtelee. Muistan, kun istuin erään lontoolaisen kahvilan terassilla ja joku suomalainen koululaisryhmä käveli terassin ohi. Vieressäni oleva englantilaispariskunta alkoi arvuuttelemaan, että mistähän päin nämä nuoret olivat kotoisin. Molemmat olivat sitä mieltä, että niin vaaleat ihot ja hiukset, että pakko olla joko Ruotsista tai Suomesta. Ja tosiaankin, kun katsoin itsekkin tarkemmin niin huomiota herättävän vaaleita olivat Lontoon muuten niin kansainvälisen värikkäässä katuvilinässä. No yhden oppilaan repussa oli Suomen lippu ja paljasti myös pariskunnalle porukan kotimaan.

Veikko Penttinen

No jaa Minna, luetun ymmärtäminen on vaikeaa. Minä en oikein samaistu lihansyöjiin, persuihin, enkä suvaitsevaistoon. Olen onnellisessa ulkopuolisessa tilanteessa muutenkin kuin asuinpaikkani suhteen.

Jahka persut pääsevät hallitukseen voin minäkin ruveta heitä piikittelemään. Nyt en vielä viitsi, koska lauman mukana räkyttäminen ei anna minulle kiksejä.

Lakritsi- ja neekeripusujutut ovat joka tapauksessa suvaitsevaiston hysteriaa, johon tarvitaan jo se lapsena säikähtäminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Stereotypisoivat kuvat ovat aina jonkun hämärän ideologian merkki.

Antti Jokinen

mikäs tämä teidän hämärä ideologia sitten on? Kun näette mustaa lakua niin heti on afrikkalaiset mielessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei asia ihan noin suoraviivainen ole. Esim liikennemerkeissä käytetään myös kaavamaisia kuvia jotka harvemmin heijastavat hämärää ideologiaa. Mutta jos lastenkirjoissa tai pakkauksissa tai mainoksissa on ikävää tai kunniotusta vailla olevia kaavamaisia kuvia niin ne heijastavat ihmiskuvaa joka on epäsympaattinen. Jos katsot Fazerin lakritsa-wikilinkin blogistani niin siinä selitetään hieman blackfaceproblematiikkaa ja netistä löydät enemmän.
”Eating the Other: Desire and Resistance”, Black Looks: Race and Representations. Boston: South End Press (1992)
Att äta den Andre – Begär och motstånd, Samtidskultur, Nya Doxa, (1999)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tässä on nyt Antti kyse siitä, että samat lippalakit eivät sovi meloneille ja lakritseille.

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Aivan absurdia keskustelua. Ovatko suomalaiset suvakit todella käpertyneet tällaisiin epäolennaisuuksiin tosissaan? Haloo. Persu ei ole perkele eikä neekeri ole jumala.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos olet keskustelussa niin älä käännä selkääsi, se on epäkohteliasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

? Saatan olla tosikko mutta se ei liity siihen että pahastun epäkohteliasuudestasi. Päinvastoin kuin jotkut äärioikeistolaiset tai esim uskovaiset fundamentalistit tai muut propagandistit minä pidän keskustelua arvokkaana itsessään.

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen Vastaus kommenttiin #47

Mitä arvokasta on keskustelussa itsessään? Jauhetaan ennakkoluuloja puolin ja toisin? Jokaisella takaraivossa ajatus "Miksi vaihtaa mielipiteitä kun vaihdossa saa huonompia". Teot ja todellisuus kuitenkin lopulta ratkaisevat. Liian paljon ihmiset roikkuvat ihanteissa joilla ei ole mitään todellisuuspohjaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Katsos kun on parempi keskustella kuin olla mykkäkoulussa, rauhanomaisempaa. Tässäkin keskustelussa on kaikenlaista asiaa sivuavaa tullut esiin ja huumoriakin on ollut vaikka asia on vakava. Loppujen lopuksi olemme kaikki melko samanlaisia- ja siinä on aina jokaisen keskustelun ydin. Miten on sinun ihanneyhteiskunnassasi, onko siellä keskusteluja?

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen Vastaus kommenttiin #67

Minun ihanneyhteiskunnassani keskustellaan vähemmän ja tehdään enemmän ja ennen kaikkea pidättäydytään hurahtamasta epärealistisiin maailmanparannusprojekteihin jotka pitävät sisällään tarkemmin katsoen enemmän pahaa kuin hyvää. Olen sitä sukupolvea joka on elänyt stallariajan Suomessa. Kahta kertaa en halua mennä samaan halpaan eli tyhmien maailmanparantajien hölmölänrakennusprojekteihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Management by perkele, eli keskustelemattomuus on osoittautunut huonoksi ja johtaa kansantaloudellisiin menetyksiin sen lisäksi että lisää yleistä huonoa oloa.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman Vastaus kommenttiin #99
JJ Haveri

Niin tai näin, ainahan se on väärin.

Jos persut olisivat tilanneet lakut valkoisina, niin taatusti joku humanatsi olisi vetänyt "johtopäätöksen" valkoisesta ylivallasta !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuilta tää oli odottettu temppu mutta firma ei ota huomioon elintarviketeollisuuden mainetta.

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Tämän takia Pahkasika kuoli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No Tossavainen kai sillekin hurraa kun inhoaa paperilehtiä.

Van Freddy

Vaadin valkoista lakritsa joka markkinoidaan Elovenan mannekiinin avulla, en suostu syömään musta lakritsa joka markkinoidaan mustan mannekiinin avulla.

Minna Eerolainen

No noottia sitten Matias Turkkilan toimittaman Perussuomalainen lehden kautta, ei me muut voida sulle valkeaksi lakritsiksi muuttua:)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Aino-Kaisa Saarinen sanoi v. 2009 MM-kisoissa blondista norjalaishiihtäjästä, että "Minä syön tuollaisia pikkutyttöjä iltapalaksi!"
http://www.iltasanomat.fi/hiihtolajit/art-12883398...

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Kouvolan Lakritsi ei ole rikkonut käsittääkseni mitään lakia ja silti sinä Sini leimaat tuon pikkuyrityksen tällä kirjoituksellasi.

Miksi hyökkäät suomalaisen pienyrittäjän kimppuun?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos firmat lähtevät politiikkaan niin sitten ne kanssa kantavat seuraukset.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyzeinen zeurauz on "Lappalaisen hirmuinen kozto." :-)

Aija Lehtoranta

Minä olisin sinuna vasemmistolaisena huolissani suomen kansasta enkä jostain lakupaketista,Mutta koska vasemmisto ei tee mitään hallituksessakaan jossa niitä on kolme riitelyllä jakaa (¤%ntunutta puoluetta vihreät demarit vasemmisto,ja lisää pukkaa samanlaisia tyhjäpäitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pidän nuivan eliitin toimia suurena yhteiskuntavaarana. Lakurasia on se millä se juuri nyt minua lähestyy joten katson sitä ja puhun siitä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös nuiva eliitti ole rujon rumaa, tyhmää, huonosti koulutettua, rassissteja (kahdella s:llä), asuvat tuskin möbleeratuissa huoneissa, eivätkä osaa käyttää veistä ja haarukkaa ja ovat möläytteleviä pölhöpopulisteja?
Tämän perusteella lakutehtaan tuote-esittely näyttäisi aika laadukkaalta. :D
http://www.kouvolanlakritsi.fi/index.php?k=9485

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Enpäs tiennykkään että Kouvolasta voi ostaa yrityslahjaksi lakritsia.
Kouvolan lakritsin sivuilla on kyllä varmasti ollu kävijämäärien huima lisäys tän kohun ansiosta.
Nyt on virman nimi mielessä niin osaa tilata seuraavat lahjat tuolta.

Miusta tuo logo ei oo sen rasistisempi kuin esim. vasemmistonuorten lippu jossa esiintyy musta mies.
Mielestäni turhaa vouhotusta koko juttu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos brändää itsensä liian yksipuoliseksi aina lahjojaan myöten on se selvä merkki lahkoutumisesta. Mieti sitä.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

Saa minuu ajatella lahkolaisena tai ihan minä vaan. Ei se ole millään tavalla miulta pois.

Jos joku jättää ostamatta miun palveluja koska loukkaantuu yrityslahjasta niin se on hänen valintansa.
Tuskin tykkäisin olla edes tekemisissä niin ahdasmielisen immeisen kanssa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Joka tapauksessa Perussuomalaisten slogan "Saat mitä tilaat" sopii kuin nokka päähän puolueelle.

Itse ainakin käsitän sanonnan "Sitä saat mitä tilaat" negatiivissävytteisenä tyyliin; Saat sutta ja sekundaa kun äänestät Perussuomalaista. Markkinointimielessä huonohko slogan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Minusta Kouvolan Lakritsin logossa on selvä ero verrattuna esimerkiksi Fazerin vanhaan lakritsin käärepaperiin: Fazerin paperissa kuvattiin selkeästi afrikkalaisperäistä henkilöä kun taas tässä on kysymys tyylitellystä lakritsinpalasta.
http://www.kouvolanlakritsi.fi/doc/KL_esite_2014.pdf
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fazer_lakup...
Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Minusta se on sama musta mies. Se on käynyt suoristamassa käkkärän tukkansa ja sen pää on jäänyt litistyksiin jossain murskaamossa. Muuten ne ovat samannäköisiä kuin Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito elokuvassa "Identtiset kaksoset".

Ja tässä vertauksessa ei ole mitään rotusortoa, sillä kyllä Arskan sukunimen loppu on ihan oikeasti ...negger.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tässä olisi ehdotus Halla-ahon EU-vaalikampanjavideoksi:

http://www.youtube.com/watch?v=numbCLeS14o

Van Freddy

Ihan mielenkiinnosta kysyn miten Sini Lappalainen suhtautuu Uncle Ben's riisipakettiin

http://images.sodahead.com/polls/004010659/2312258...

Senhän täytyy olla erittäin rasistinen koska siinähän markkinoidaan valkoista riisiä mustan miehen avulla...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei se erittäin rasistinen ole mutta vähän samaa tyyppiä kuin Elovennatyttö, vanhanaikainen ja jäykkä.
http://www.pauligshop.fi/presidentti-special-blend...
Tuossa on käytetty oikeata suunnittelijaa joka ei roiku kliseissä.
Oikeiston alituinen heikkous on sen kroonisen huono maku.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ihmeellinen juttu koko tämä kohu.

Pari kysymystä teille, jotka tästä nyt nostatte hälyä: onko mielestänne mustissa hahmoissa jotain pahaa, sellaista että niitä ei voi käyttää karkkien markkinoimiseen? Olisitteko kenties viihtyneet muutaman vuosikymmenen takaisessa Etelä-Afrikassa, siellä ei tämmöisiä ollut?

Toinen kysymys: onko nyt ihan näin että ette ole huomanneet, että siinä kuvassa on laku? Siis sellainen karkki, sellainen kuin itse tuotekin? Sille on vaan piirretty kasvot, mutta ei se tee siitä ihmistä. Oletteko ikinä nähneet kasvoja piirrettynä millekään muulle tuotteelle?

Kolmanneksi totean, että minä olen edelleen kovin kateellinen perussuomalaisille, poliittisille kilpailijoilleni, kun näin heidän puolestaan tehdään ilmaista vaalityötä. Ettekö te mitään oppineet vuoden 2011 jytkystä?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Kolmanneksi totean, että minä olen edelleen kovin kateellinen perussuomalaisille, poliittisille kilpailijoilleni, kun näin heidän puolestaan tehdään ilmaista vaalityötä. Ettekö te mitään oppineet vuoden 2011 jytkystä?"

Logoissa ja lakuissa ei ole mitään vikaa, eikä niistä tarvitse kohista.

Sen sijaan jokainen vaalituote ja slogan on huolellisesti valittu ja harkittu. Kaikista maailman namuista, suklaista, herkuista ja pastilleista perussuomalaisten vaalipromottajat sopivat keskenään silmää iskien lakritsat, joiden logo vielä jotenkin etäisesti muistuttaa gollywogia. Tämä on täysin tietoinen teko, ja sillä on joko A) haluttu karistaa pois älyttömiä karkkikohuja, joista esim. Fazer kärsi taannoin tai B) piilotettu pieni täky ja laitettu kädet ristiin ja toivottu, että joku alkaisi marmattaa, jotta olisi kiva ruveta levittelemään käsiä ja tinttaamaan itseään naureskellen otsaan, että kylläpäs te olette sitten hoopoja. Tätä B-teoriaa puoltaa PS-lehden innostunut hehkuttelu vaalituotteen huomaamisesta. Slunga-Poutsalo taas ei ottanut kantaa siihen, mitä sloganilla halutaan sanoa. Ei kai sitten mitään.

Lakritsa on hyvää, siinä ei ole mitään rasistista. Minun mielestäni ei ole sen enempää rasistista stadin revityimmässä lakussa, gollywogissa, Eloveenassa tai muussakaan. Mutta on naivia olettaa, ettei tätä oltu mietitty etukäteen. Ja kaikin mokomin. Jokainen vaalipromottajahan haluaa omalla tavallaan yrittää olla nokkela.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Paljon mahdollista että vasemmistolle tehtiin ansa, jonka Honkasalo sitten räsäytti ilmeisesti kahta kertaa miettimättä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #102

Honkasalo? Ai joo löytyi googlaamalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #102

No ilman muuta joku asiasta ääneen jotain pukahtaa, se on luonnollista. Eikä ansaa ole kenellekään erityiselle aseteltu. Pääasia että joku pukahtaa, se on lakunmakeaa. Mutta Lappalainen on sinänsä varsin oikeassa, että sillä voi olla loppujen lopuksi aika tympeä lopputulos.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mietin juuri sitä slogania ja Taru Elkaman toteamusta että siinä on hieman negativistinen henki. Negativismi voi kyllä jarruttaa epävarmempien ps-kannattajien äänestysintoa.
Pakkaus ja tuote ovat siis mietittyjä mutta slogan onko se mielestäsi tarkkaan mietitty? Minusta se on vihjailua ja vihjailun vastaanottaja aina kokee uhkaavaksi tai lamaannuttavaksi.
PS-puolueen slogannikkari on hylännyt soinilaisuuden ja vie puoluetta nuivan vihjailun suuntaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #103

Tuote on tarkoin harkittu, mutta se ei ole kovin nokkela harkinta. Tätä tarkoitin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #106

Ehkä nokkelinta loppujen lopuksi on että pakkaus on reilun kokoinen, PS ei pihtaa vaalimakeisillaan. Sitten tulee kuitenkin tenkkapoo että keille niitä annetaan. Kaikille ei voi riittää.
No saa nähdä mitä muut puolueet keksivät.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #107

Tuskin ne ideat muillakaan puolueilla kovin nerokkaiksi yltyvät, mutta toivottavasti ainakin puolueen edustajat osaavat itse kertoa, mitä sloganeilla halutaan kertoa.

Puolueilla on käytettävissä kohtalaisen paljon rahaa promoiluun, mutta harvemmin se näkyy. Mikropuoleet taas joutuvat turvautumaan sanan säilään tai epätoivoiseen huomiohakuisuuteen.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru
Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Miten tämä Sini nyt loppupeleissä meni koittiko Kouvolan Lakritsi Oy sabotoida Suomen vientiä vai koitettiinko Suomalaista pinetuottajaa sabotoida sen takia, että yritys harrasti liiketoimintaa?
Ymmärräthän että tuommoinen yritysten leimaaminen voi vaikuttaa ihan oikeasti työpaikkoihin. Eli mieti seuraavalla kerralla, ennenkuin alat tahallisesti/tahattomasti leimaamaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Leimaamisensa tuo firma on hoitanut ihan itse.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Toiset ovat tehneet edelleenkin vaan lakritsia ja toiset ovat hoitaneet leimaamisen...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #112

Tietysti kaikki tahot joptka tilaavat jotain tuotetta lahjaksi jossain määrin leimaavat tuottajatahon. Tässä tapauksessa kyllä luulen että Kouvolan Lakritsa on brändännyt itsensä juuri kyseistä tilaajatahoa ja heidän huumoriaan vastaavaksi jolloin en syyllistäisi kyseistä puoluetta.

Kari Ahveninen

Voihan vee... Sini, oletko menettänyt kokonaan järkesi? Ja koko vihervassarikööri ohellasi? Härkösetkin taivastelevat yhtä pahuksen lakupakettia ja repivät rasismia lakritsista, tosin heiltä se on odotettua, sinua luulin hiukan viisaammaksi.
No, en enää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset