silmäneula kulttuuri on muutosta

Teatraalinen Venäjä?

  • Vain sirkusleijona puuttuu
    Vain sirkusleijona puuttuu

https://

Kotisokeus on ilmiö joka tarkoittaa että lakkaamme näkemästä tapahtumia ympärillämme koska olemme liian tottuneita niihin. Kuitenkin silmiemme edessä tapahtuu jatkuvasti ja todellisuus syöttää meille draamaa ja huvitusta.

Pussu Riot on aina osanneet tehdä aktioistaan hieman viihdyttäviä muunmuassa koska ovat tutkineet Malevitzinsä tarkkaan.

Katuteatteri toimii niin että näyttelijä menee sinne missä ihmiset ovat ja alkaa siellä vetämään jotain roolia mistä ihmiset eivät oikein tiedä onko se aitoa vai näyteltyä. Ihmisten reaktioista tulee osaa "teosta".

Pussy Riot on varmaan tienneet missä kosakkiasuihin sonnustautuneet järjestyksenvalvojat partioivat ja pystyneet ennalta arvaamaan miten heidät saadaan "esitykseen".

Kaksi päivää pikapidätyksensä jälkeen Pussy Riot siis esiintyi kadulla ja kosakkiasuiset vartijat kävivät häätämään heitä piiskoilla!!!! Vartijat näyttävät sirkuksesta karanneilta seonneilta leijonankesyttelijöiltä.

Tämä samana päivänä kun koko maailma seurasi kuinka Putin seurasi oikeiden leijonien ryhmäpeliä suurten egojen hajapeliä vastaan.

Luulen kuitenkin että ne tapahtumat joita koko ajan näemme silmiemme edessä ovat mielenkiintoisia vaikka niihin välillä turtuu.  Esim vartijat, missä heitä on ja miten he seisovat tai kävelevät tai katsovat, sehän on äärettömän mielenkiintoista. Venäjä ei ole teatraalisempi kuin Suomi mutta katuteatteri on täällä harvinaista.

PS pidän jakoa Vapaavuoroon ja Puheenvuoroon hieman vaikeana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Urpo Upi Tamminen

On se kauan kestänyt tuo Venäjän/kommunismin ja sen jäänteiden kohdalla "valaistuminen" ja silmät aukaisi ja kritiikin Venäjää kohtaan yksistään homotus, mutta sehän on siä uusvasemmistolaisuutta, jossa tärkeämmäksi ideologiaksi on noussut navanalusasia. Työväenasiat on menneen talven lumia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin siis mikä on työväen asia suhteessa Venäjään?

Urpo Upi Tamminen

Kannattaa lukea koko konteksti, ettei tarvitse höpöjä kysyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Minä yritin vaan johdatella sua aiheen pariin. Aihe ei ollut vasemmisto.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Eikä mennyt pitkään kun yhdestä jääkiekkopelistä joku ehti vihaa löytämään. Tällä kertaa vanha kylähullu Zhirinovski. Toisella puolella sitten ruotsalainen toimittaja pyytelee anteeksi, koska Suomen voitto oli hänen mielestään ideologisesti oikein.

Itään tai länteen, aivan yhtä sekaisin ovat projisoidessaan omaa maailmankuvaansa ammattiurheilijoihin.

Hieno peli, mutta seuraavaksi on Ruotsin vuoro. Tulee paljon kovempi peli, toivottavasti jälkipuinti ei saa yhtä kolkkoja piirteitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Itä hävisi lännelle ja jos se on kaava niin Suomi häviää. Toivotaan että kaava on joku muu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos muistelee vuoden 1969 jääkiekon MM kisoja ja tsekkien kahta peräkkäistä voittoa Neuvostoliitosta niissä kisoissa, sekä voittojen aiheuttamaa mellakointia miehitetyssä Prahassa, niin on kuitenkin pakko todeta, että kyllä urheilukisoilla joissain tilanteissa on poliittinenkin ulottuvuus.

Väli-Amerikassa syttyi samana vuonna jopa sota Hondurasin ja El Salvadorin vällille jalkapallo-ottelusta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Jalkapallosota

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kyllähän järjestyksen pidossa on eroa etelä-venäläisen ja pohjoismaisen kulttuurin välillä. Meillä päin ilman lupaa mieltään osoittavilta poliisi ottaa nimet ylös ja käskevät menemään kotiin. Jos ei totella, niin sitten kannetaan autoon ja viedään asemalle jäähtymään. Ruoska on meillä päin tuntematon järjestyksenpitoväline. Eikä meillä kyllä "nokialaista" pamppuakaan käytetä kuin äärimmäisessä tilanteessa, eikä varsinkaan nuoria heiveröisiä naisia vastaan. No maassa maan tavalla.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Joopa joo. Ja tätä teatteriesitystä mainostettiin mm. Maikkarin iltauutisissa Venäjän viranomaisten väkivaltaisena hyökkäyksenä rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan? Oi aikoja, oi tapoja!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Todellisuudessa on aina teatraalisia elementtejä. Poliittinen toiminta on julkisen tilan käyttämistä sekä torilla että mediassa. Myös sinun arvostamasi toimijat käyttänevät teatraalisia keinoja. Mutta heitä ei piiskata eikä pamputeta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Videolla teatraalisuus tulee ilmeiseksi, jokainen käyttäytyy roolinsa mukaisesti - paikan päällä kokemus lienee erilainen...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Joo, onhan sitä ennenkin todisteltu, että valkoinen on mustaa ja musta valkoista. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Auktoritäärinen valta on aina jotenkin naurettava kuten tässä univormuineen. Valta ei tule toimeen ilman kulttuuria, kulttuuri taas edellyttää suurempaa vapautta ja tasa-arvoa. Mahdoton yhtälö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset