silmäneula kulttuuri on muutosta

Ruotsidemokraatit menettäneet suosiota

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4657&grupp=20690&a...

Ruotsalaiset eivät enää osta ontuvaa maahanmuuttoretoriikkaa. Ruotsidemokraatit menettävät suosiotaan. Ja Suomessa perässä tullaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Perussuomalaisten gallup luvut ovat 18%. Enemmän kuin vasemmisto ja vihreät yhteensä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Liittyikö blogistin avaus jotenkin perussuomalaisiin? Sitä kuitenkin ilmeisesti kommentillasi tarkoitat?

Mikko Saarinen

"Ja Suomessa perässä tullaan."

No mihin tämä blogistin epämääräinen lausahdus sitten viittaa? Kommunisteihin? Kokoomukseen?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Ajattelinpa vain, kun perussuomalaiset ja Timo Soini ovat kerran kieltäneet Sverige Demokraattien olevan perussuomalaisten veljespuolue Ruotsissa?

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #8

Eikö vastaavasti Putinin Yhtenäinen Venäjä ole Kokoomuksen veljespuolue?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Miten se tähän asiaan voi liittyä. Perussuomalaisethan nimenomaan väittävät, että ruotsidemokraatit ei ole sen veljespuolue. Kuitenkin kommentoija Nahkamäki otti blogistin avauksen itseensä. Mistä tämä sitten kertookaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Minä en kyllä tiennyt että p-suomalaiset väittävät että SD ei ole veljespuolue. Mistä se on kiinni?

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #12

Meinaan vaan, että jos kokoomus on Yhtenäinen Venäjä -puolueen veljespuolue, niin eikö se samoilla kriteereillä ole myös ruotsidemokraattien veljespuolue?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #16

No kokoomus ei ainakaan ole ruotsidemokraattien veljespuolue eikä myöskään Yhtenäinen Venäjä puolueen veljespuolue. Kuitenkaan kokoomus eikä Yhtenäinen Venäjä liity käsitykseni mukaan millään lailla aloitukseen.

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #19

Mutta se liittyy viestiisi nro 8, jossa puhuit ruotsidemokrattien veljespuolueesta. Onko vain sinulla oikeus puhua asian vierestä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Minä siinä kommentissa vain kerroin, että perussuomalaiset ja Timo Soini ovat ilmoittaneet, että ruotsidemokraatit eivät ole perussuomalaisten veljespuolue. Muissa kommenteissani ihmettelin kommentoija Nahkamäkeä siitä, että otti aloituksen itseensä, että vertasi heti perussuomalaisten kannatuslukuja ruotsidemokraattien vastaavaan.

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #21

Ja jos joku väittää perussuomalaisia ruotsidemokraattien veljespuolueeksi, niin yhtä hyvin ja samoilla kriteereillä voi väittää kokoomusta ruotsidemokraattien veljespuolueeksi. Onhan kokoomus usein veljeillyt myöskin Putinin puolueen kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #22

Kuka on väittänyt perussuomalaisia ruotsidemokraattien veljespuolueeksi? En ainakaan minä! Ehkä sitten kommentoija Nahkamäki verratessaan heti kommentissaan ruotsidemokraattien kannatuslukuja perussuomalaisten lukuihin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jos Suomessa olisi niin paljon ihmisiä jotka hyväksyvät ryhmäkurin omantunnonkysymyksissä pitäisi alkaa harkita maastamuuttoa. Mutta luultavasti gallupit alkavat laskea täällä Ruotsin vanavedessä.

Mikko Saarinen

Se on kuitenkin 3 prosenttiyksikköä enemmän kuin heidän viime vaalien tuloksensa, joten jonkinlainen pikkujytky on jälleen tulossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Mikko Saarinen

3 prosenttiyksikköä on sen verran suuri läjä, että keskusta ja kristillisdemoktaatit saattavat pudota kokonaan eduskunnasta ja jos hyvin käy, niin mukana menee myös vasemmistopuolue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Tarkoitan vaan että puheet läjistä ovat tuulesta temmattuja. Hommafoorumilla luki että Arhinmäki ja Saramo sammuivat samaan läjään. Jytkystä on tullut fiktiivinen läjä.

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #9

Ja sen fiktiivisen läjän seurauksena persupelkoiset häviäjäpuolueet joutuivat hädissään muodostamaan hallituksen, johon koottiin kaikki pahnan pohjimmaiset ja joka on ollut Suomen historian kaikkien aikojen surkein hallitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Aika kauas aloituksesta ovat Saarisen kommentit jo menneet? Miten sekään, että kolme vuotta sitten perustettu Suomen hallitus liittyy siihen, että ruotsidemokraattien kannatus tuntuu olevan Ruotsissa laskussa?

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #17

Miten tämäkään kommentti liittyy mihinkään? Blogistihan itse puhui perussuomalaisten fiktiivisestä jytkystä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jimmie Äkessonin muutaman päivän takainen haastattelu ei vielä liene vaikuttanut galluptuloksiin:

Jimmie Åkesson anklagas för att ljuga

Jimmie Åkesson påstod i går i SVT att han inte kände till vilket slags parti SD var när han gick med i mitten på 90-talet. Det motsägs från flera håll. Även uppgifterna om att det fanns många invandrare där han växte upp får mothugg.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-a...

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ehh. Åkesson kertoo omasta lapsuudestaan ja joku syyttää Åkessonia valehtelusta tämän takia. Säälittävä leimausyritys.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/later-svt-jimmie...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

J. Å.n halpahintainen maahanmuuttajien leimausyritys ja pajunköysi paljastettiin. Å keksi lapsuudesta stoorin maahanmuuttajien jengeistä seudulta jossa oli pari hassua maahanmuuttajaa jotka olivat paenneet rautaesiripun takaa voidakseen elää kristillistä elämää Ruotsissa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26

Paljastettiin? Joku sanoo "ettei muista mitään sellaista", sekö se paljastus oli?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä ne on kuule otettu tilastot esiin silloisesta maahanmuutosta sillä seudulla eikä siellä ollut kouluikäisiä lapsia niin paljon että mitään jengejä edes teoriassa olisi voinut muodostua. Koulutoverinsa sen sijaan muistavat että Romaniasta muuttaneiden kristillisten perheiden lapset nousivat koulussa seisomaan puhuessaan opettajalle onkohan se sinusta huliganismia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

#25
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patr...
Tämä Patrik Lundberg on siis J. Å´n koulukaveri. Huomaa Ilkka että tämä toimittaja on tähän asti ollut jutuissaan erittäin myönteinen entistä koulutoveriaan kohtaan. Kannattaa lukea koko juttu.
Tässä jutussa http://www.etc.se/inrikes/jimmie-akesson-ljog-om-u... on tilastot mukana.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #29

Ei tilastot todista mitään. Jos Åkesson on kokenut jotain, niin sitten se on kokenut, ei siinä ole tilastoilla mitään merkitystä.

3 ihmistä voi muodostaa jo jengin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Sä et sitten lukenut sitä koko juttua. Siinä kerrotaan mikä se siellä koulukiusausta harrastava jengi oli.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #34

"Siinä kerrotaan mikä se siellä koulukiusausta harrastava jengi oli."

Voihan Åkessonilla olla huonoja kokemuksia maahamuuttajista, vaikka hän olisikin ollut jossain koulukiusaajajengissä (mitä en usko ainakaan tuon jutun perusteella vielä, Ruotsin media ei ole kovin uskottava mitä tulee SD-tarinoihin).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

"Ruotsin media".... kuten sanoin juuri tämä toimittaja on ollut ystävällismielinen Åkessonia kohtaan ja jopa puolustellut Å´ta mutta suivaantui valheista.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

No viittasin niihin muihin haastateltuihin. Ruotsin media on hyvin voinut ottaa tarkoituksella sellaisia, jotka on muistaneet asiat jotenkin toisin kuin Å. Olisiko muita ollut tarjolla, ei voi tietää.

Ei niiden haastateltavien tarinoiden perusteella voi sanoa että Åkesson olisi valehdellut. Å:lla on omat kokemukset, ja on aika vaikea todistaa valehtelua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #38

Niinpä, näinhän demokraattisen Ruotsin media varmaankin tekee?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40

Ei pelkästään media, vaan Fredrik Reinfeldt on avoimesti sanonut, että Ruotsidemokraatteja ei pidä ottaa mukaan päätöksentekoon, vaan se puolue pitää eristää.

Näin "demokraattisessa" Ruotsissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

Ruotsidemokraateilla on väärät mielipiteet?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #44
Minna Eerolainen

Juu, luin tuon jutun. Useampi Åkessonin luokkatovereista tuli oikomaan hämmästyneenä Åkessonin muisteloita. Åkesson oli itse muita häiriköineessä porukassa vaikka väitti pelänneensä maahanmuuttajajendgiä. Åkesson mokasi myös pahasti viime vuonna BBC:N (?)haastattelussa.

Toivon että Suomessakin ihmiset alkaisivat nähdä perussuomalaisten ja muiden muukalaisvihamielisten ryhmittymien onton retoriikan taakse.

Yksi asia ei lakkaa ihmetyttämästä? Miksi esim. Jussi Halla-aho saa tulla aina puhumaan julkisuuteen vain asioista jotka hälle itselleen tuntuvat sopivan, näin viimeksi tänään hän oli radiossa puhumassa Kreikan tukipaketeista. On aika helppo aihe päteä tuossa.

Minua kiinnostaisi mahdollisena Halla-ahon tulevana äänestäjänä paljon enemmän esimerkiksi se mikä on hänen mielipiteensä kuumana käyvässä keskustelussa siitä tulisiko aikuisten lasten elättää vanhoja vanhempiaan. Tiedän jo ihan tarpeeksi maahanmuuttajiin ja kehitysapuun liittyvistä aiheista mutta nämä arkipäiväiset, vahvasti kotoperäiset asiat kiinnostavat myös kaikissa Euroopan parlamenttiin pyrkijöissä. Että tuleeko meillekin vaikka Saksan vaikutuksesta vastaavanlainen vanhusten hoitoa koskeva jälkeläisiä velvoittava lainsäädäntö?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Totta, persnuivat ovat median lellilapsia. Toisaalta kun heitä ei kiinnostakaan maan varsinaiset ongelmat ja kaikki arkinen säätö mikä sellaisiin liittyy niin kierosti välttävät keskusteluja näistä.

Antti Jokinen

Ruotsin demokraateilla ei ole mitään merkitystä. Toivottavasti Front National Ranskassa ja Peppe Grillo Italiassa ja Hollannin Vapauspuolue saisivat jytkyn. Sitten voisi olla jotain toivetta, että Euroopassakin, jokin alkaisi muuttumaan. Muuten Eurooppa on suuressa vaarassa entisestään näivettyä niin taloudellisesti, kuin kulttuurisesti.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Jos nyt joku haluaa vähän varmempaa tietoa Ruotsidemokraattien kannatuksesta, kuin yhden tutkimuksen perusteella on saatavissa, niin kannattaa katsoa tämä: http://status.st/

Siinä on keskiarvot eri mittauslaitosten tuloksista, ja helmikuun keskiarvo oli 10,3 %. Tammikuun keskiarvo oli 9,9 %, joten nyt helmikuussa kannatus on noussut.

Kannatus on pyörinyt vuoden ajan noin 10 %:ssa.

Jouni Nordman

Mitä merkitystä on Ruotsi demarien menestyksellä, kun pääasia on että Suomi demareilla menee vieläkin huonommin?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös koko Ruotsin oikeisto kärsi vahvasta luottamuspulasta kansalaisten silmissä?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Turha sitä on galluppeja miettiä, Ruotsissa on europarlamenttivaalit niinkuin meilläkin ja päälle vielä kansalliset vaalit heti syksyllä. Sittenhän tuon tuloksen näkee.

Oma ennuste: kepu ja kristilliset putoavat äänikynnyksen alle ja sen seurauksena vasemmistoblokin ja SD:n edustus kasvaa "suuremmaksi kuin ne ansaitsisivat". Periaatteessa vasemmistopuolueella olisi sama kohtalo, mutta se onnistuu profiloimaan itsensä SD:n "vastavoimaksi" ja saa siitä vähän lisä-ääniä.

Kaikesta huolimatta mikään kolmesta blokista ei saa yli puolta paikoista, joten joudutaan tekemään jonkinlaisia epäpyhiä liittoja.

Kokonaan oma lukunsa on, paljonko vaalivilppiä tullaan tällä kertaa näkemään SD:n torppaamiseksi. Lähetetäänkö Suomesta tällä kertaa Ruotsiin vaalitarkkailijoita? Lähetetäänhän sitä moneen muuhunkin maahan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ruotsin vaalijärjestelmä on lisäksi täysin pähkähullu, jokaiselle puolueelle on oma äänestyslipuke. Vaalisalaisuus ei siis ole yhtä hyvä kuin demokraattisissa länsimaissa. Jos otat SD-lipukkeen, olet potentiaalinen natsi.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Meneekö se vaaleissa niin, että ennen äänestämistä otat mukaasi sen listan jota äänestät?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Käsittääkseni lipukkeita on äänestyspaikoilla, ja niitä jaetaan myös koteihin.

Toki potentiaalisen natsin tunnistaa jo siitäkin, että on lappu valmiina, eikä ota sitä äänestyspaikalta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Vallokal_se...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #50

OLetko nyt aivan varma, että Rutsissa äänestäminen ei olekaan salaista ja vapaata, kuten väität? Eli kaikki näkevät äänestämisesi jo silloin, kun olet äänestyspaikalla?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #53

Niin, ei ole täysin salaista ja vapaata. Jonkin verran on saatavissa tietoa siitä, miten ja minkälaisia lippuja vie äänestyskoppiin. Keskimäärin.

Oletko sitä mieltä että äänestyssalaisuus pysyy täysin tällaisessa vaalitavassa? Jos olet, niin miksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #56

Oletko sitä mieltä että äänestyssalaisuus pysyy täysin tällaisessa vaalitavassa? Jos olet, niin miksi?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57

Niinpä. Ruotsi ei siis järjestä vaalejaan normaalien demokraattisten vaalitapojen mukaan? Miksihän tähän asiaan ei ole koskaan puututtu?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Minä olen äänestänyt kunnallisvaaleissa Ruotsissa. Siltä listalta saa pyyhkiä yli ei toivottuja nimiä.
Ruotsissa keskustellaan listoista luopumisesta.

Mikko Saarinen Vastaus kommenttiin #55

Suomessa demareiden Antti rinne on pitkien listojen kannattaja. Sillä tavalla kuulemma saadaan "parhaat voimat" päättäjiksi.

Toimituksen poiminnat