silmäneula kulttuuri on muutosta

Arvokonservatismi taannuttaa Venäjällä, Suomessa ja Ugandassa

Vaikka Venäjä pullistelee lähialueillaan se on taantuva ja huonosti toimiva yhteiskunta joka nojaa valheeseen  nimeltä arvokonservatismi.

Arvokonservatismin valhe on sitä että esitetään puolimodernin maailman perhe- ja arvokäsitykset ikuisina ja luonnollisina. Siellä missä arvokonservatismi on osa valtakoneistoa siellä kehitys pysähtyy ja ihmiset elävät konformistisen uhkan alla.

Homoliike on hyvä tae maailman pysymisestä avoimena ja yhteiskunnan kehittyvänä. Esim me Suomessa joudumme taantuvan Venäjän naapurina juuri nojautumaan siihen että pidämme maamme avomielisenä ja emansipoituneena. Kaiken maailman arvokonservatiivinen hapatus pelaa Putinin pussiin.

Meidän on myös tuettava Venäjän oppositiota jos ei muuten niin kunniottamalla täällä niitä vapauksia joita he yrittävät puolustaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Veikko Penttinen

Noin sitä pitää. Me ihmiset olemme moninaisia. Nytkin joudun myöntämään, että olen samaa mieltä Sinin kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Arvokonservatismi viittaa yhteiskunnalliseen asennoitumiseen eli yhteiskunnalliseen ilmiöön. Molemmat sanat, arvo ja konservatiivisuus, ovat yhteiskuntaan liittyviä sanoja.

Sitten on sana homofobia. Tämä sana taas juontaa juurensa psykologiaan. Fobia, pelko tai kammo, viittaa yksilön tunteeseen. Homofoobisuus voisi siis olla yksilön ominaisuus, niin kuin muutkin fobiat, joista ihminen kärsii, kuten korkean agorafobia tai sosiaalinen fobia.

Onko kuitenkin niin, että sanoja arvokonservatismi ja homofobia voidaan käyttää vaihtoehtoisesti? Viitataanko niillä samana koettuun ilmiöön?

Näin ollen blogisi otsikko olisi yhtä hyvin voinut olla: Homofobia taannuttaa Venäjällä, Suomessa ja Ugandassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mihin spekulaatiosi perustuu tai siis mikä sen motivoi? Arvokonservatismiin liittyy muitakin asioita kuin homofobiaan yllyttäminen esim yltiökansallismielisyys vaihtoehtoisesti yltiöuskonnollisuus.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Pride-tapahtumat ovat tärkeitä tuen ilmauksia jatkossakin...

pekka numminen

Jos suuri enemmistö Perussuomalaisten äänestäjistä/kannattajista hyväksyy seksuaalivähemmistöille lähes kaikki vastaavat oikeudet kuin heteroilla on, niin tämä 95% ei riitä, vaan 5% todistaa että he ovat homofoobikkoja, rasisteja ja pahoja ihmisiä.

Jos islam/muslimien enemmistö hyväksyy seksuaalivähemmistöille osittain samat oikeudet kuin heteroilla on, niin tämä 90% riittää todistamaan ettei islam/muslimit ole homofoobikkoja, rasisteja ja pahoja ihmisiä. Tämä 10% edustaa vain mielenkiintoista erilaista kulttuuria jota tulee ihailla ja kunnioittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mikä on mielipiteesi arvokonservatiivisyyden taannuttavasta vaikutuksesta? Esim siitä että Venäjän sisäinen oppositio on voimaton ja Putin pääsee tekemään fataaleja virheitä joilla on valtavia huonoja seurauksia kaikille. Arvokonservatismi on Putinin keino hallita.

pekka numminen

Sini,

Oletko sitä mieltä että Putin ja hänen interventionsa Krimille/Ukrainaan edustaa arvokonservatismia?

Suomessa oikeisto/konservatiiviset ryhmät avoimesti vastustavat Putinin toimintaa...

Kommunistit, vasemmistolaiset, liberaalit ja vihreät enemmänkin ymmärtävät tai jopa avoimesti kannattavat Putinin Venäjän toimia.

Kuka on mielestäsi tämän tarinan paha (fasisti) ja kuka hyvä (viher/vas)?

Lisäys (vastaus kysymykseesi):

Diktatuurit ja sitä lähestyvät diktatuuriset hallinnot pohjautuvat: fasismiin tai uskontoon tai sosialismiin tai kommunismiin tai oligarkkien teollisuusvaltaan tai rikolliseen toimintaan kuten vaikka huumerikollisuus....

Jokainen diktatuurin muoto ja diktatuuria lähestyvä hallinto on huono asia. Thaimaan keltapaidat, Venäjän yltiöisänmaallinen liikehdintä/KGP:n riveistä noussut Putin ja hänen jugendinsa, Kiinan kommunistinen diktatuuri, arabimaiden diktatuurit...

Ahdasmielinen arvokonservatismi voi olla otollinen maaperä josta versoo ei-demokraattinen valta.

Silti jos meillä sallitaan vasemmistolaisuus, islamilainen ihmisvihaa opettava teologia ja jopa kommunismi, niin konservatiivinen oikeisto on myös sallittava.

Pelkoa ja vihaa ei poisteta kieltämällä tosiasioita, vaan avoimella ja rehellisellä hallinnolla ja tiedotuksella, missä ihmiset oikeasti kokevat että valtio toimii heidän (-kin) edukseen ja että ihmiset ovat oikeasti tasa-arvoisia ja että heitä kuullaan. Ihmisiä ei saa/voi vaatia muuttamaan mielipiteitään sillä perusteella että sinä ja muut olette jotain mieltä. Avoin ja rehellinen keskustelu ja tosiasioiden myöntäminen on demokratian tie joka kestää mutkia ja ylämäkiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Putin korostaa "perhearvoja" ja samalla säätää homojen ja muidenkin kokoontumiskieltoja ja vastaavaa. Täällä Puheenvuorossa on sekalainen seurakunta joka ihailee Putinia ja hänen hallintoaan. Hommafoorumilla unelmoidaan että Putin vapauttaa Suomen pakkomamutuksesta jne jne Kokoomus on järjestänyt tapaamisia Putinia tukevan kansalaisliikkeen kanssa. Vassareilla on tässä asiassa puhtaat paperit. Vihreillä luultavasti myös. Heidi Hautala on Suomen ykkösihmisoikeuspoliitikko.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Onko tämä Rainesto PS-jäsen!?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #31

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset