silmäneula kulttuuri on muutosta

Virolaiset ovat myös vaikuttajia

        PS-nuoret ovat kovia matkimaan agendoja ja mediaan heitettäviä kohulausuntoja Ruotsin SD'ltä. Ihmisille tietysti valkenee miten ikäväksi Suomi muuttuu jos PS-puolue äärilaitoineen saa yhtään lisää kannatusta.

On olemassa yhteiskuntaryhmiä, laajoja ryhmiä jotka höristävät korviaan kun PS-nuoret avaavat suunsa. Nyt tuntuu että PS on hankkimassa vihollisia uuden ryhmän jäseniltä ja tämän ryhmän kanssa solidaarisilta. Kysymys on virolaisista maahanmuuttajista.

Kuten virolaisten facebooksivustoilla leviävästä äänitteestä ja virolaisten kommenteista ilmenee on Suomessa törkeitä ihmisiä ja lisäksi täysin toopeja tyyppejä jotka harrastavat virolaisvastaista vihapuhetta.

Luulen että kuitenkin virolaiset tietävät että suurin osa suomalaisia vain ilahtuvat kun esim kaupan kassalla tai kotitalon rappukäytävässä repliikit tulevat reippaalla virolaiskorostuksella. Mutta kun Simon Elo yrittää levittää SD-tyyppistä kovan linjan maahanmuuttovastaisuutta blogissaan ja blogin kommenteissa saa muutoslaisilta vetoapua myös siitä muistuttamisesta ja asiaan liittyvien yksityiskohtien selvittämisestä että virolaiset niin mielellään karkoitettakoon maasta jos tekevät rikoksia niin PS puolueella on taas yksi vastustajapiiri Suomessa joka ei ole mitenkään mitätön.

Sen tapaisten ihmisten suosion takia kun vihapuheäänitteen protagonisti on PS-nuoret valmiita loitontamaan puolueen läheltä yhä uusia kansalaispiirejä. Minulle se käy. Minä olen alusta asti ollut melko kriittinen PS-puoluetta kohtaan. Säälin kuitenkin kaikkia niitä jotka ovat työskennelleet puolueen hyväksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Nauhalta kuuluu todella törkeää tekstiä. Sitä ei todellakaan voi hyväksyä. Yhtä vähän hyväksyn sen, että blogin kirjoittaja yhdistää sen perussuomalaisiin. Ala-arvoista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No muutoslainenhan se oli joka Simon Elon blogissa oli sitä mieltä että ei ole mitään häpeämistä että on epäkohtelias virolaisia kohtaan. Ja Simon Elon provokatiivinen maahanmuuttajavastainen heitto ajoittui juuri tämän äänitteen leviämisen kanssa.
Sama se on onko kysymys naisista, seksuaalivähemmistöistä tai maahanmuuttajista tai suomenruotsalaisista tai mistä vaan ryhmästä. Joka tapauksessa PS-nuoret profiloituvat SD-tyyppisen kovan linjan vetäjiksi mikä sattumalta sitten osuu aina johonkin ryhmään.

Niko Sillanpää

Tuo nauhalla puhuva on siis Elo? Vai mistä yhteys?

Mitä on "SD-tyypin kovan linjan maahanmuuttovastaisuus"?

Ymmärtääkseni koko vuosia kestäneessä keskustelussa on kyse vain turvapaikanhakujärjestelmän kautta tai muutoin, esim. laiton maahanmuutto, tapahtuvasta köyhäinmaahanmuutosta kolmannesta maailmasta eikä maahanmuutosta sinänsä. Korjatkaa joku, jos käsitykseni on väärä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kovan linjan maahanmuuttovastaisuus ja siinä olisi pitänyt myös olla kovan linja arvokonservatiivisuus, sukupuoliessentialismi, ja vähemmistövastaisuus.
Sinä et vaan huomaa kun itse sovit tuohon PSnuorten lemppariprofiiliin eli olet etnisen enemmistön miespuolinen luultavasti hetero enemmistökielinen ja tykkäät keskustella netissä.
Sitten on loppukansa. Ja loppukansa huomaa että sellainen skenaario missä PS-puolueella on valtaa ei ihan tunnu mukavalta.

Niko Sillanpää

Vai kansa ja muut tunnepuolen jutut.

Ps on sitäpaitsi gallup-nelonen, eli?

Mikael Stenbäck

Näin mensan miehenä voin todeta, että Härkösten suvatsevainen maailma ja Lappalaisen vastaava on kyllä kovasti jälkeen jäänyttä. Sini skarppaa nyt edes vähän. Härkösten kohdalla se ei ÄO:n puutteesta onnistu, mutta koittaisit Sini edes vähän.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

ÄO:lla leuhkiminen todistaa suuresta älyttömyydestä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Mensan mies ja puhuu keskustelukumppaneiden älykkyysosamäärästä? Sinäkin voisit hieman skarpata.

Jaakko Häkkinen

Janne, huippuälykkäät ovat usein sosiaaliselta tajultaan rajoittuneita. Eli Mikael tavallaan todisti tuolla älykkyytensä. ;-)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

REIJA HÄRKÖNEN: "Tuo käytös on todellakin yhdistettävissä perussuomalaisiin"
Mikaelin kommenttiin ei todeallakaan ole mitään lisättävää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kun poliittisten toimijoiden taholta vuosikausia rummutetaan ulkomaalaisvastaisuutta ja etnisen suomalaisuuden ylivertaisuutta niin onkos se sitten ihme että osa kansasta ottaa sellaiset puheet tosissaan.

Ja levittää ilosanomaa kentällä, tässä tapauksessa taksissa.

Niko Sillanpää

Niin kuka poliittinen toimija on "rummuttanut" jotain "etnisen suomalaisuuden ylivertaisuutta"? Juotsenlippumerkin myöntäjät?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On ollut ainakin "suomalaiset ensin" puhetta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #14

Ilman kontekstia joudun arvaamaan, mistä on kyse.

Kansallisen edun asettaminen presedenssissä korkeammalle kuin ulkomaailman edun on siis mielestäsi ongelmallista? Esimerkkinä vaikka ns. euroaluesolidaarisuus (joka panostus meni lähinnä saksalaisille pankeille).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Niko se että puhuu enemmistöryhmän priorisoimisesta vähemmistöjen kustannuksella ei ole kansallinen etu vaan hölmöä puhetta. Yleensä se puetaan väitteisiin että enemmistöä sorretaan esim jos mamuille jaetaan konserttilippuja lol.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #14

Äärimmäisen mustavalkoista, Sini. "Suomalaiset ensin" tarkoittaa vain sitä, että jokainen valtio on ensisijaisesti oman kansansa edunvalvoja. Se, että kansalaisten veroina maksamia rahoja syydetään ihan muille kuin kansalle itselleen, pitää pystyä perustelemaan. Siinä ei ole mitään rasistista - kaikki valtiot toimivat lähtökohtaisesti aivan saman periaatteen mukaan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suomen ja Viron nettikeskustelujen kommenteissa venäläiset yrittävät lyödä kiilaa suomalaisten ja virolaisten hyviin suhteisiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ahaa, tuota en ole tullut ajatelleeksi! Sehän selittää paljon.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Kuka tosissaan luulee etteivät suomalaiset kuule Tallinnassa vieläkin pahempia parjauksia suomalaisista? Tai missä muussa maassa tahansa ulkomaalaisia kohtaan, jotka ovat vieneet heidän työpaikkansa.

Väitän, että US-puheenvuoroon kirjoittavilla henkilöillä ei ole kenelläkään pienintäkään aavistusta siitä mitä on joutua todellisen syrjinnän ja rasismin kohteeksi.

Tämän tietäen, väitän myös, että Suomessa ei ole rasismia.

Jonkun humalaisen törtön puheista ei kannata provosoitua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ennen ei humalaiset törtöt olleet rasisteja eikä muutenkaan tuollaisia. Ne lauloi ja hoilasi jotain iskelmänpätkiä tai puhui pehmeitä lapsuudestaan tms.
Kuitenkin alkoholisteilla oli paljon ankeammat olot ennen, enemmän asunnottomuutta ja nälkää.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Virolaiset syrjivät itse ja vielä selvin päin rasistisesti maan venäläistä vähemmistöä paljon pahemmin kuin joku humalainen suomalainen törttö taksin takapenkillä.

Jos tuo humalaisen törtön purkaus saa myrskyn vesilasissa läikkymään yli, niin aiheesta ei saada koskaan asiallista keskustelua aikaiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitatko syrjinnällä etteivät ota venäläisiä töihin? Muita mahdollisuuksia syrjintään virolaisilla tuskin on täällä Suomessa. Firmoja vaan.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Virolaiset syrjivät monella tapaa Viron venäläisiä omassa maassaan. Ja puhuvat Suomessa rasistisesti ja halveksien omista venäjänkielisistä kansalaistaan.

Tässähän heillä on hyvänä apuna ollut suomalainen superjulkkis Sofi Oksanen.

Eli putsaisivat ensin oman suunsa ennekuin alkavat hurskastella jonkun suomalaisen humalaisen törtön paskapuheilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Putinin politiikka ei ole sama kuin "venäläiset".

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #32

Kuka Putiinista on puhunut?

Monta vuotta virolaisten kanssa työskenneltyäni niin Virossa kuin Suomessakin tarkoitan ainoastaan ja vain heidän omaa syrjivää ja rasistisen halveksivaa asennetta oman maansa venäjänkielisiä kohtaan.

Ja tässä parjaamisessa heillä on hyvänä konsulttina ollut Sofi Oksanen, joka hyvin taitavasti tekee samaa venäläisten mustamaalaamista ja parjaamista verhoten sen vain historian haamuihin. Myy hyvin Virossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Eiköhän Oksanen pysy Politiikan kritiikissä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Mutta kun Simon Elo yrittää levittää SD-tyyppistä kovan linjan maahanmuuttovastaisuutta blogissaan ja blogin kommenteissa saa muutoslaisilta vetoapua myös siitä muistuttamisesta ja asiaan liittyvien yksityiskohtien selvittämisestä että virolaiset niin mielellään karkoitettakoon maasta jos tekevät rikoksia niin PS puolueella on taas yksi vastustajapiiri Suomessa joka ei ole mitenkään mitätön."

Olikohan tämä ihan loppuun asti harkittua tekstiä? PS-nuorilla on korkeintaan vastustajapiiri niissä virolaisissa (tai kenessä tahansa rikoksiin tuomituissa ulkomaalaisissa), jotka tekevät rikoksia. Katsohan, kun on täysin mahdollista myös olla tekemättä rikoksia ja tämä koskee yhtä hyvin suomalaisia, virolaisia kuin keitä tahansa muitakin.

Vai tarkoitatko, että Elon ja järjestömme vaatimus on erityisen offensiivinen nimenomaan virolaisia vastaan? Tästä voi johtaa sellaisen kurjan ja paikkansapitämättömän implikaation, että virolaiset ovat rikollisia, tai erityisen taipuvaisia rikollisuuteen.

Tällaista vain tuli mieleeni, vaikka tosiasiassa en kauttaaltaan ulosantiasi ymmärtänyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Asiat linkittyvät näin. On uutta että PS-taho hyökkää sumpussa kaikkia maahanmuuttajaryhmiä vastaan. Yleensä on erotettu työperäiset, avioliiton kautta tulleet jne. Ajallisesti tämä osuu samaan aikaan kuin tuo äänite joka leviää kaikkialla tiedotusvälineissä. Kommenttiketjussa Elo ei piittaa kun muutoslainen tyyppi sanoo että epäkohteliaisuudessa virolaisia kohtaan ei ole mitään hävettävää. On siis tapahtunut muutos ps-laidan herkkyydessä virolaisia kohtaan. Tällainen amatööri kuin minä ja melko tavallisen kasvatuksen saanut ikäluokkani edustaja havahtuu kun sekä Ruotsissa että Suomessa ilmenee että äärimationalistit eivät edes kohtele perinteisiä naapuri/sukulaisvähemmistöjä kuin hyvänä osana valtiota, vaan että nationalismi onkin idea täydellisestä homogeenisyydestä. Minulle on suomenruotsalaiset ja virolaiset ihan pronominin 'me' sisällä niinkuin luulin että meänkieltä taitavat ovat kaikille ruotsalaisille.

Jaakko Häkkinen

"Mutta kun Simon Elo yrittää levittää SD-tyyppistä kovan linjan maahanmuuttovastaisuutta blogissaan"
-- Uskotko Sini itsekään mustavalkoista propagandaasi? Simon Elo ei vastusta maahanmuuttoa eikä maahanmuuttajia, ainoastaan heidän rikollisuuttaan. Se nyt katsos on tilastofakta, että maahanmuuttajien rikollisuusaste on kantaväestöä huomattavasti korkeampi vuosikymmenestä toiseen.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177706-maaha...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On aika radikaalia tuommoisen tunnetun puoluehahmon ruveta ehdottemaan tuollaista.

Jaakko Häkkinen

Sini, kykysi ymmärtää väärin on uskomaton: se kommentti 19 Elon blogissa kommentoi kommenttia 15:
http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182369-va...

JP: "Aiemmin tuossa jo mainittiin virolaiset, vaikka alun perin oli puhe ulkomaalaisista."
P: "Virolainen = Ulkomaalainen..."

Tajuatko? Ei tuossa syrjitä virolaisia vaan todetaan edelliselle kommentoijalle, että virolaisetkin ovat ulkomaalaisia, eivät suomalaisia.

Olet sinä kyllä hauska, kun ideologia ohjaa tulkintojasi käsittämättömän vahvasti! :-D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan siellä myös keskusteluja siitä miten karkoitetut virolaiset voivat palata ruotsin kautta. Ja se muutostyyppi sanoo että epäkohteliasuudessa virolaisia kohtaan ei ole mitään hävettävää.
Muutoslaiset harrastaa öykkäröinnin ihailua ja tässä hän siis antaa synninpäästön sille hirveelle äänitemiehelle. Ja Simon ei kommentoi. Onko ps-nuoret ja muutos yhtä?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Ja Simon ei kommentoi. Onko ps-nuoret ja muutos yhtä?"

Lähestytäänpä asiaa kuvitteellisella tapahtumalla.

Keskustanuorten puheenjohtaja kirjoittaa aiheesta X, johon käy kommentoimassa aggressiiviseen sävyyn vasemmistonuorten jäsen. Kepunuori ei kommentoi mitään. Ovatko keskustanuoret ja vasemmistonuoret yhtä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Virolaiset ovat heimoveljiämme!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se että me monet koemme sukulaisuutta virolaisiin ei merkkaa mitään räyhäoikeistolle. Ne on vaan huomanneet että on mahdollista agiteerata virolaisia vastaan koska on olemassa katkeria ihmisiä jotka syyttää työttömyydestään virolaisia. Ja sitten on niitä jotka putinin pussiin mustamaalaavat virolaisia. Räyhäoikeistolle on ihan sama se että suurin osa ihmisiä tuntee että viro on lähin naapurimaa ei vaan fyysisesti etelärannikon perspektiivistä vaan monella tavalla.
Samoin Ruotsin räyhäoikeisto ihan laskelmoiden aina välillä murjaisee jotain saamelaisia vastaan koska pohjoisessa on välillä kinaa kun porot häiritsevät metsästystä tms.
Siis räyhäoikeisto etsii katkeria naapuristoriitoja ja kalastelee niillä ääniä. Siks se muutoskundi tykkäsi että taksiäijä oli ok. Siinä tuli yksi ääni plakkariin ja pari putinistia päälle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Muutoslainen kommentoija ei tykkää virolaisista ja tämäkö sitten tarkoittaa sitä, että Perussuomalaiset vaativat kaikkien virolaisten karkoittamista? Joku tolkku nyt mustamaalaamisellekin, vaikka Perussuomalaiset nimen kuuleminen aiheuttaisikin sinulla yök-efektin. Osaat Sini kirjoittaa ihan asiallisia juttujakin. Tämä on samaa tasoa, kuin väittäisi kaikkien Australian muslimien kannattavan terrorismia, koska yksi syyllistyi tänään terroritekoon.

Jaakko Häkkinen

Sini on siitä hauska keskustelija, että hän on kova syyttämään ja neuvomaan muita, mutta sortuu itse ihan samoihin synteihin eikä noudata omia neuvojaan. :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tää ilmiö että suomalaisessa poliittisessa kentässä on virolaisantipatioita on minulle uusi ja sain sen nyt näkyväksi. Kyllä Elo olisi voinut omassa blogissaan kommentoida sitä muutostyyppiä, sen verran vakava juttu tää on. Tää on tietysti asia joka PS'n on selvitettävä sisäisesti. Kysymys on kai siitä että onko ps-laita putinistinen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Eihän Elo kirjoittanut mitään virolaisista. Kuten huomasit, niin eipä hän mihinkään kommentoi muutenkaan. Itse en edes huomannut yhtään kohtaa, jossa virolaisia olisi solvattu. Joko Elo on sen poistanut tai sitten meni vain ohi.

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka on järjestelmällisesti vaatinut maanpuolustusbudjetin kasvattamista, jotta Venäjän uhka voidaan torjua. Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat vieläkin valmiita karsimaan puolustusmenoista. He taitavat sitten varmaan työskennellä suoraan Putinille.

Jos ps on mielestäsi laita putinistinen, niin silloin varmasti SDP on ääri putinistinen. Tarja Halonen on Putinin hyvä ystävä ja niitä jotka haluavat romahduttaa Suomen maanpuolustuskyvyn on puolue täynnä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarja Halonen ei kirjoita tänne eikä muutenkaan ole mukana politiikassa. Tätä muutostyyppiä olisi sitten voinut joku muukin kommentoida.
Putin tukee Eurooppalaista äärioikeistoa ja se on ilmiö jota me täällä Suomessakaan emme saa ohittaa.
Jos räyhäoikeisto alkaa mollata ja raaentaa puhetyyliä suhteessa maamme perinteisiin joko vähemmistö- tai sukulaisuusasemassa oleviin ryhmiin niin siihen pitää kiinnittää huomiota.
Ruotsidemokraateissahan tuo sama tapahtuu. Täällä puhiksessakin vilahtelee "pitäisi ottaa mallia SD´stä"-läppää.
Minä haluan kiinnoittää huomion tähän ilmiöön ajoissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Jos Muutospuolue on mielestäsi jotain räyhäoikeistoa, niin miksi sotket Perussuomalaiset siihen? Ne ovat kaksi eri puoluetta. En kyllä usko, että Muutospuolue on mitenkään virolaisvastainen. Eikö koko puolueen idea ole suorademokratia? Silloinhan Suomen kansa olisi räyhäoikeistoa ja laitaputinisteja.

Edelleenkin Perussuomalaiset haluavat parantaa maanpuolustuskykyä, joten tuskin voidaan vetää mitään viivoja sen ja Putinin välille. Venäjältä (Neuvostoliitosta) tukea ovat viimeksi saaneet Vasemmistoliiton edeltäjät. Euroopan vihreitä on aikoinaan KGB tukenut, mutta en usko ainakaan Suomen Vihreiden saaneen latiakaan.

Koitat rakentaa todella huteria aasinsiltoja. Jos haluat kritisoida Muutospuolueen yhtä henkilöä (jäi kyllä epäselväksi kuka hän on ja missä asemassa puolueessa), niin kirjoita hänestä. Ei kukaan ole vastuussa naapurinsa sanoista, vaikka jostain asiasta olisikin samaa mieltä.

Jos Halonen olisi vielä presidenttinä, niin pitäisitkö häntä putinistina?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan siinä sekin että ennen kun persunuoret ovat agiteeranneet maahanmuuttajia vastaan he ovat aina erottaneet työperäiset maahanmuuttajat. Jos nyt olisi puhuttu venäläisistä rikollisista olisin puuttunut siihenkin. Puhuttiin eestiläisistä ja kun puutuin siihen vasta Pentti Lindeman herätti minut tajuamaan että myös putinin politiikan puolustus on osamauste uudessa ilmiössä, viralaisvastaisuudessa.
PS tänään oli uutinen (hs,il tai is) että Venäjällä yhä enemmän toitotetaan kuinka homoseksuaalisuus ei kuuluisi venäläiseen kulttuuriin ja homoseksuaaleja vainotaan. Tämäkin on asia joka yhdistää räyhäoikeiston putinismiin.
Luultavasti kritisoisin Halosta jos hän tässä maailmantilanteessa menisi korjaamaan putinin kravattia eli loisi illuusiota että suomalaiset hyväksyvät putinin viimeaikaiset touhut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset