silmäneula kulttuuri on muutosta

Keskustan sotapolitiikka ei ole suomettumista vaan pahempaa

      On harjaanjohtavaa kutsua Keskustan häärimistä Putinin juonien agenttina millään eufenismeillä kuten suomettuminen.

     Keskusta sotkeutuu Ukrainan sotaa Putin agenttina vaikka Suomea ei ole edes painostettu mihinkään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Viittaan tietysti alla olevaan blogiin ja Fennovoimaäänestykseen.

Jarno Liedes

Tämä ei informaatiopulassaan ole edes blogi enää. Suosittelen lisäämään edes yhdenkappaleen jotain asiaakin, ettei mene "twitteröinniksi".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos olisin alkanut runoilemaan olisi menettänyt tämän hienon sijainnin suoraan P.Väyrysen päälaen päällä twiittilintuna! Suonet sen tämän kerran.

Jarno Liedes

#nauraa# Sulla on outo huumorintaju :D

Mutta tuo on enemmän nyt kyllä agitointia, jää asia vähän sen "alle".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Meillähän on tilanne että Keskusta on gallupsuosikki ilman että se osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun.
Hailu räsymaton kuva ja teksti "on kotiintulon aika" sellainen oli Keskustan vaalijuliste.
Mitä siinä kodissa tapahtuu? Kuka siinä kodissa puhuu ja ottaa vastuuta. Tai istutaanko siellä myssy korvilla ja katsotaan salkkareita? Samaan aikaan kodinomistuspaperit luovutetaan Puninille?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Keskusta, alla dosentti Paavo Väyrynen, haluaa aloitteellisesti mielistellä itäistä naapurivaltaa. Mielistelyllä saavutetaan itäsuosiota ja suosiolla poliittista valtaa Suomessa.

Hyvää Uutta Vuotta! Oli kivoja keskusteluja. Mieleen jäi maahanmuuttopolitiikan " höveli", vaikka se ei sitten levinnytkään laajempaan käyttöön. 2015!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvää Uutta Vuotta, Kyllä se höveli vielä jostain vastaan tulee! Kiva vuosi ollut täällä Puheenvuorossa!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mielestäni Väyrysen tämänpäiväinen kirjoitus oli kohtuullisen järkevä. Kukaan ei halua pitkitettyä kriisiä. Venäjä pitää Krimin joka tapauksessa itsellään vaikka se meitä harmittaisi. USA:n vastaavia rikoksia on katsottu läpi sormien, joten johtopäätökset on helppo vetää näistä kasaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Me ollaan samalla mantereella kuin Krim ja Venäjä. On se eri asia vaan! Krimin valtausta ei voi kukaan hyväksyä eikä venäläinen sielu lepää eikä suomalainenkaan ennenkuin asia korjataan.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

On kyllä häpeällistä tämä Keskustan touhu. Ollaan niin rähmällään Venäjän suuntaan että mahassani vääntää. Ja tämmöistä politiikkaa sitten 25% Suomalaisista tukee? Että luovutetaan itsenäisyytemme takaisin Moskovaan? Kyllä Suomalaiset ovat aika.... No en viitsi sanoa mitä ajattelen.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Luovutetaan itsenäisyytemme takaisin Moskovaan.

Niin, mikä itsenäisyytemme?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No esimerkiksi meillä on vapaa tiedonvälitys toisin kuin Venäjällä. Meillä ei Venäjä voi määrätä kansalaisjärjestöjä suljettaviksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta tukevatko suomalaiset oikeasti - ei kai. Ne on marginaaliporukoita jotka haluavat Putinia tukea. Monet pitävät keskustaa harmittomana yleiskonservatiivisena puolueena. Tukevat vaan Sipilän naamaa. Kyllä ne vielä herää. Monille keskusta on ollut vaihtoehto persujen toilaustyylille.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Lappalainen:"Ne on marginaaliporukoita jotka haluavat Putinia tukea."

Itse edustat myös marginaaliporukoita sokeassa Putin-vihassasi.

Jaakko Häkkinen

Ehdin jo ilahtua, että Sini arvostelee jotain muuta puoluetta kuin perussuomalaisia... Mutta ei sitten oikeasti kuitenkaan. :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ulkoministeri pitäisi kahdesta pahasta valita niin Soini olisi vähän vähemmän paha kuin toi toinen ajatollah.

Jari Rauhala

Onhan Suomea painostettu, ainakin lännen suunnalta. Varapresidentti Biden totesi haastattelussa, että euroopan johtajat eivät halunneet pakotteita ja heidän piti painostaa eurooppalaisia siihen. Suomen ei olisi pitänyt lähteä elintasoamme huonontavaan pakotesotaan, pelkästään Eu-säädökset antavat sen ymmärtää, mutta painostuksen vuoksi toisin päätettiin.
Ilmeisesti elämme todella suomettuneessa suhteessa, mutta ensisijaisesti lännen suuntaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Itsenäinen päätöksentekokykymme kyllä tälläkin hetkellä mahdollistaisi jopa kovempien pakotteiden asettamisen Venäjälle osoituksena siitä ettei laitonta miehitystä voi hyväksyä.

Toisaalta antaa ikävän kuvan meistä suomalaisista myydä venäläisille myös sotilaalliseen käyttöön soveltuvia jäänmurtajia samaan aikaan kun Ranska pisti kaupoille seis.
Tämä on mielestäni Suomelta taatusti lyhytnäköistä politiikkaa joka pahimmillaan tulee vielä näkymään monessa asiassa ikävästi.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Nykyiset päätökset on tehty sellaisen hallituksen toimesta, jonka pääministeripuolue esiintyy puheissaan "länsimielisenä" ja jonka pääministeri moittii Keskustaa liian venäläismieliseksi. Jos nyt ollaan jo täysin Venäjän sylikoiria käytännön päätöksenteossa vaikka puheissa ärhennellään, on vaikea enää keksiä, miten tilanne tulisi tästä olennaisesti muuttumaan muuten kuin, että puheet muuttuvat nykyistä sovittelevimmiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

No Stubb ja Haglund ja Tuomioja ei kyllä ole ehdotellut mitään kuten Rossi sanoo Ukrainan niskaan oksennuksia sentään.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #19

"Jos nyt ollaan jo täysin Venäjän sylikoiria käytännön päätöksenteossa vaikka puheissa ärhennellään" - Onko tämä totta? Puudelina olo on ihastuttavaa. - Totta puhuen, jos Venäjä tuo sen valtaisan määränsä öljyä Eurooppaan ja ennen kaikkea omaa potentiaalin olla tuomatta, onko meille mahdollista muu kuin tämä ihastuttava puudelointi? - Kaipaisin keskusteluun realismia, eli sitä, mitkä ovat ne faktiset tekijät jotka tekevät meistä puudeleita, jos tekevät. Minusta Euroopan energiariippuvuus Venäjästä on sitä luokkaa, että sillä täytyy olla jokin aivan ilmiömäinen riippuvuus USAsta ja sen toimista että se voi olla ärhentelevinään tai jopa ärhennellä kuin se nyt on ärhentelevinään tai ärhentelee.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #37

Eiköhän faktat ole kaikille kiinnostuneille helposti löydettävissä. Katsokaa vaikka mitä Suomen suurimmat yritykset tällä hetkellä tekevät. Neste Oil ja Fortum vaikkapa. Suomi voisi olla myös riippumaton energiapolitiikkaa muuttamalla mutta nyt ajaudutaan vain syvemmälle karhun syleilyyn koko ajan.

Jari Rauhala

Sinun mielestä mahdollistaisi. Jos tai kun asia ei kirpaise omaa toimeentuloa, niin uskon että on muitakin samaa mieltä olevia. Jos kannattavat Natoa.
Todellisuudessa kyse on 5,4-miljoonasta ihmisestä ja heidän (meidän) toimeentulosta sekä tulevaisuudesta. Kannattaa muistaa että näiden päättäjät tai ne jotka kuuliaisesti kuuntelivat Usa:n painostusta, niin heille ei koidu ongelmia. Tai ehkä olisi koitunut, jos eivät olisi taipuneet lännestä tulleeseen painostukseen?

Joillekkin oli hyötyä myydä jäänmurtajat? Demokratiassa lehdistö toisi nämä esiin, kuten myös Nato-asiassa kielteisen puolen perustelut 50-50.
90% solvataan turhaa Venäjää. Suomella on isoja ongelmia, jotka ohitetaan luomalla ulkoinen vihollinen. Tutta muista maista, kuten lehdistömme on hyvin kertonut.

Pakotteet eivät olleet kansan tarve, vaan päättäjien. Demokratiaa vai jotakin muuta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Pakotteet ovat sitä varten että pysäytettäisiin Putin. Minun tarpeeni on pakotteet ja minä en ole edes lähellä ainoatakaan päättäjää.

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #28

Jos pidetään asia yksinkertaisena, niin näin suomen valtamedia on koko vuoden kertonut, toisin kuin Etyj tarkkailijoineen. Siitä voi aueta ovi uuteen maailmaan, jossa voi tutkia ensin median viestin ja sen vastauksen haastateltavien kautta (pakotteet + nato). Sitten voi ihmetellä suuria ristiriitaisuuksia. Aluksi voi kyseenalaistaa oman valtamedian, sitten voi tutkia myös Putinia. Mutta se ei ole pakollista. Voi myös tyytyä yhteen vastaukseen.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #28

Oikein sinä sanot: Putinin pysäyttäminen. Mutta mikä tai mitkä on ne asiat ja tekijät joiden vuoksi Putin pitää pysäytettämän? Ampuuko länsi nyt kärpästä norsupyssyllä? Minusta näyttää, että se millä tavalla Venäjä on uhkaamassa tai uhkaavinaan länttä ei tule ääneen lausutuksi. Ts. nykyiset syyt eivät ole faktisesti kelpoisat nykyisen kaltaisen painostuksen käynnissä pitämiseksi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sotapolitiikka on oikea ilmaisu... jäätyy tai kuumenee kriisi, niin Krimillä ja varsinkin Itäukrainassa saadaan odotella laihoja vuosia pitkälle tulevaisuuteen... Finturist ei enää kuljettele ihmisiä lomaparatiiseihin Etelä-Venäjälle... eikä muutkaan... se oli suurta ja mahtavaa aikansa... Donbassin kaivokset voi täyttää vedellä... kaikki loppuu kun jäätyy.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aivan. Kyllä ne on kummasti ihan kuin ulkoavaruudelliseksi epätotuuksiksi saatu hämärrytettyä esimerkiksi sellaisetkin tosiasiat kuin että ei UKK ihan vilpittömän oikeassa tai edes oikealla asialla ollut 'todetessaan' Suomen johtavat puolustajat "sotasyyllisiksi" ja Toveri Stalinin muistopuheessa tämän olleen "Suomen kansan suuri ystävä". Tämä elämänvalheessaelämisen mentaliteetti jatkuu näennäisenkevyesti Paavo Väyrysen maanpetturuutta vähintäänkin lähentyvässä otteessa ja sen vähättelyssä kansanhuvieufemismein, ikään kuin muuta mahdollisuutta ei edelleenkään olisi kuin nauraa itsesäälivästi venäjäänkahlittua kohtaloamme.

Olen jutskaillut yya-puoliquisling-Paavon kanssa jo aiemminkin ja nyt viittaan saamattoman vastauksen karhuamiseen tällä linkillä ja erään toisen asiantuntijan kommenttiin tällä toisella:
- http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1833...
- http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No jos me otamme joulupukin mukaan argumentaatioon ja vaaliteemaksi niin silloinhan me käytämme samanlaisia kuvaelmia kuin Isä-putin joka jahtaa kotkia tai mitä ne oli, päästää tiikereitä vapaaksi. Voihan sitäkin yrittää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Mitäs sitten, jos pakotteet eivät toimi toivotulla tavalla ja Venäjä onkin valmis sotaan? Silloin taitaa jäädä käteen tyhjä arpa. En oikeasti osaa sanoa miten tilanne pitäisi hoitaa, mutta tämäkin skenaario (tai ylipäätänsä se fakta, että Venäjä on sotilaallinen suurvalta ja on ennenkin käyttäytynyt häikäilemättömästi) olisi kannattanut ottaa Euroopassa huomioon, ennenkuin armeijat lakkautettiin. Ei tuntunut kiinnostavan vihervasemmistoa. Nyt sitten, kun idän poika onkin sitten ideologisesti ilmeisesti väärällä puolella, niin ollaan valmiita lyömään rautaa rajalle. Oikeasti suurvalloilla on vain yksi ideologia ja se on valta. Tätä ei saisi koskaan unohtaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Venäjällä ei ole mahdollisuuksia pärjätä tavallisessa suursodassa koska suurin osa kalustosta on vanhaa neuvostoromua. Ydinsodan uhka on ainoa keino, jolla Venäjä voi painostaa tällä hetkellä länsimaita. Venäjä pystyy vain pienimuotoisiin sotiin heikompia naapurimaitaan vastaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Länsikalusto on toki paljon laadukkaampaa, mutta puhdas numeraalinen ylivoima tasoittaa puntteja huomattavasti. Ilmavoimat taitaa Venäjälläkin olla ihan hyvässä kuosissa ja ilmatorjunta toimii Länsikoneita vastaan ihan hyvin. Tykistöä ja panssarivaunuja siltä löytyy monin kerroin enemmän, kuin Euroopasta yhteensä. Tätä koko asiaa ei tarvitsisi edes miettiä, jos EU-alueen armeijoita ei olisi yksi toisensa jälkeen ajettu alas.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #36

Vielä pitäisi löytää ihan faktinen motiivi sodan käynnistämiseen länttä vastaan. Minä en näe Venäjällä mitään mahdollisuuksia sellaiseen, se olisi nöyryyttävä retki.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #36

#36

Sotahistoriaa opiskelleet tietävät ettei suurikaan ylivoima sinällään auta ellei sen käyttöä ole etukäteen suunniteltu ja eri harjoituksin testattu, nykyisin myös tietokonemallinnuksin. Tehty todennäköisyyslaskelmia onnistusmisprosenteista elinaikaennusteineen.

Nyt kun ei kuitenkaan ole havaittavissa mitään länsi-invaasiota itäsuuntaan, jää teoriasi mukaan vaihtoehdoksi se että sieltä ollaan tulossa tänne, ikävä kyllä.

Pasternakhan tuon otti pohdinnoissaan esiin, ja ilmankos täällä muutama poliitikko ärähti.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #42

Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä länteen. Ainoa mitä he hamuavat on mahdollisuus hyökätä länteen eli sotilaallinen painostusmahdollisuus. Ydinasepelotteen lisäksi halutaan myös näyttää voimaa perinteisissä aselajeissa. Olisi melko järjetöntä, että Venäjä hyökkäisi Suomeen.

Suomi on jo täysin sitoutunut Venäjään eikä Suomen valtaamisesta olisi mitään hyötyä koska Suomella ei ole mitään annettavaa Venäjälle. Suomi menestyy hyvällä infrastruktuurilla ja vakailla yhteiskunnallisilla olosuhteilla. Molemmat menetettäisiin, jos Venäjä valtaisi Suomen. Siksi on äärimmäisen vaikeaa kuvitella, että Venäjä ikinä haluaisi hyökätä Suomeen, jos Suomi ei ole sotilaallisesti liittoutunut.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #43

Venäjän halusta hyökätä länteen kun emme tiedä. Voimme vain arvioida kykyä ja mahdollisuuksia ja elää sen mukaan. Tai olla elämättä.

Hyökkäyshaluista tai mahdollisuuksista lienee Naton tiedustelulla paremmat arviot mutta meillehän sellaisten tietojen saaminen ei kuulu. Mennään siis näillä.

'Suomi on jo täysin sitoutunut Venäjään eikä Suomen valtaamisesta olisi mitään hyötyä koska Suomella ei ole mitään annettavaa Venäjälle'

- uskotko että sotilaallisessa kriisitilanteessa Venäjä vs Nato Suomi antaisi Venäjän käyttää ilmatilaansa tai merialuettaan kolmatta osapuolta vastaan?

Venäjähän ei hyökkää vaan puolustautuu Naton ja EU:n agressiiviselta laajenemiselta.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #44

Se on harmaata aluetta sallisiko. Voi hyvin olla, että sallisi. Toisaalta Venäjä ei ole hyökkäämässä länteen ohi Suomen, joten ongelma on vielä ainakin muutaman vuoden ajan teoreettinen.

Ongelma Venäjän hyökkäyksessä länteen on, että Venäjä ei ole sotilaallisesti kykenevä hyökkäämään edes Suomeen tällä hetkellä ilman ydinaseita. Vaatii todennäköisesti vielä vähintään kolme vuotta ennen kuin sota olisi mahdollinen EU-maita vastaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#34.

Asia voi olla niinkuin oletat: Venäjä on valmistautunut sotaan uhatakseen länsinaapuriensa alueellista koskemattomuuta. Sellainen ei ole hetken mielijohde vaan vaatii vuosikausien varustautumista ja suunnittelua.
Krimin miehitys ei ollut ex tempore vaan siinä noudatettiin aiemmin laadittua suunnitelmaa kun ennaltamietityt ehdot täyttyivät.

Teoriasi mukaan itä voi olla meille uhka. Sellaisestahan huutavan äänet tuulessa ovat varoitelleet. Ei Venäjä sotaa aloittaakseen laske sen varaan että talouspakotteet vaan sotaan varaudutaan vaikka pakotteita ei olisi tullutkaan.

Siitähän kertoo jo valtava varustautuminen puolueettoman Suomen itärajan takana. Ei varustautumista suunniteltu talouspakotteiden varalta.

Euroopassa joukkoja on ajettu alas ja nyt kuluneen vuosen aikana silmät ovat auenneet. Jos se ei ajallisesti riitä niin jälleen kerran Yhdysvallat joutuu auttamaan meikäläiset ylös suosta.

Toimituksen poiminnat