silmäneula kulttuuri on muutosta

Veltto ja ISIS, kulttuuriperinnön tuhoajat

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425054628845.html

    Me olemme saaneet todistaa kuinka ISIS-soturit seipäineen ja kirveineen tuhoavat ikivanhaa kulttuuriperintöä.

     Sen lisäksi että ihmisiltä tuhotaan kulttuurimuisti ja ylpeys on tuollainen kauniin ja arvokkaan rikkominen osoitus vallasta. ISIS haluaa näyttää että pystyy mihin vaan; törkeät teot ovat vallan manifestaatioita.

     Meillä Suomessa ei ole kovin paljon ikivanhaa materiaalista kulttuuriperintöä. Olemme onnistuneet viemään sukupolvelta toiselle kieltämme ja arvojamme. Siellä missä suomalaiset ovat yhdessä on vahva tunne siitä että julkisessa tilassa ei pidä korottaa ääntä liiaksi ja että julkinen tila on yhteinen ja siksi sitä on vaalittava.  Meille se vaaliminen liittyy usein siihen että hillitsemme puhetapojamme kun olemme ihmisten ilmoilla. Jonkinlaista yhteyttä voi suomalainen tuntea ihan vaikenemalla, mikä ominaisuutemme on vaikea ulkolaisten joskus ymmärtää.

       Juottola juomareineen on eri asia ja kiihtyneet teinit on eri asia, siinä on kaksi kategoriaa jotka poikkeavat meidän koodistostamme sillä ei sääntöä ilman poikkeusta. 

        Junien ravintolavaunut eivät ole tavallisia juottoloita koska monet työmatkalaiset joutuvat käyttämään niitä ateriointiin ja kahvitukseen. Junien ravintolavaunut ovat paikkoja missä suomalaista kulttuuriperintöä, sen vaimeaa muut huomioonottavaa ja muiden omille mietteille tilaa antavaa äänimaisemaa vaalitaan.

       Ilta-Sanomat siis raportoi että Veltto Virtanen,  kansanedustaja, oli verbaalisesti hyökännyt kolleegansa Aino-Kaisa Pekosen kimppuun. Pekonen ei ollut vastannut kovaääniseen ryöpytykseen. Ilta-Sanomille Veltto Virtanen vielä auliisti kertoi jälkikäteen että hän oli saanut aplodeja  ryöpytyksestään. 

       Tämä kaikki on äärettömän surullista. Tulee mieleen että onko näiden velttovirtasten missio jakaa Suomi kahteen leiriin. Onko tarkoitus että yhdessä leirissä on vallantunnetta tuntevat törkyturvat ja toisessa leirissä  Suomelle solidaariset maan hiljaiset.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Ymmärrän inhosi persuja kohtaan, mutta eikö sinusta ole yhtään mautonta verrata terroristeja, jotka hautaavat lapsia elävältä ja heittelevät homoja talojen katoilta, länsimaisen demokratian kansanedustajan verbaaliseen ulosantiin? Ihan oikeasti, kuka kuoli, mitä mittaamattoman arvokasta särjettiin? Ei kai jonkun Veltto-Virtasen ulosanti eroa mitenkään esim. Arhinmäen Twitterissä ilkkumisesta? Ei Arhinmäki ainakaan mitään siltoja koittanut rakentaa. Silti en vertaisi häntä mihinkään barbaareihin, vaikka entinen jalkapallohuligaani onkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Twitter on ihan eri juttu. (Sinänsä ei ollut erityisen terävä tviitti) siis hyökätä työmatkalaisen kollegan kimppuun verbaalisesti ravintolavaunussa on vaan jotain mitä ei olisi pitänyt tapahtua. Mä olen selittänyt vertaukseni Isisiin blogitekstissä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

"Törkeät teot ovat vallan manifestaatio". Eli, kun Arhinmäki lainvastaisesti jakoi persunuorille liian vähän tukea, niin hän oli kuin humanitäärisen työntekijän kurkun auki leikkaava jihadi-John? Varmasti ymmärrät mikä ero on väkivallankäytön (vieläpä kuolettavan ja äärimmäisen julman) ja verbaalisen öykkäröinnin välillä. Edes puoluetoimiston ikkunoita hajoittavalla äärivasemmistolaisella ei ole mitään tekemistä ISISin kaltaisen järjestön kanssa, vaikka radikaali anarkistit väkivallankäytön hyväksyvätkin.

Jos oikeasti olet sitämieltä, että persut on rinnastettavissa ISISiin, niin aika karmea kohtalo meillä kaikilla on edessä. Persujen äänestäjäthän ovat pääasiassa työssäkäyviä miehiä, joten nopeasti kasassa olisi useamman sadantuhannen fanaatikon armeija, jota Suomessa ei pystyisi pysäyttämään kukaan. No onneksi et oikeasti edes ajattele näin, vaan piti päästä vähän heittämään lokaa vai mitä?

Juha Kuittinen

Arhinmäki kutsui serbialaisfaneja murhaajiksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128833650678...

Paavo Arhinmäki urheiluministerinä: Juhli leijonien pronssia ja vihjaili norjalaisten doping-aineiden käytöstä.

http://yle.fi/urheilu/urheiluministeri_paavo_arhin...

Törkyturpa vai Suomelle solidaarinen maan hiljainen?

Jukka Mäkinen

"Tulee mieleen että onko näiden velttovirtasten missio jakaa Suomi kahteen leiriin. Onko tarkoitus että yhdessä leirissä on vallantunnetta tuntevat törkyturvat ja toisessa leirissä Suomelle solidaariset maan hiljaiset."

Sini on muuten aivan oikeassa, mutta kohde on väärä, ja aikamuoto väärä.

Suomea on jaettu kahteen leiriin nimenomaan apartheid-pålitiikan kannattajien toimesta. Yhdessä leirissä kaikilla olisi samat oikeudet omaan identiteettiinsä eikä ihmisille pakotettaisi ihmisoikeuksien vastaisesti kaksikielistä identiteettiä.

Ja vallantunnetta täynnä ovat tietenkin vallassa olevat buurit, ja varsinkin kaikki ruskeakuonoiset pikku kapot, joiden päätehtävä on pitää rahvas ruodussa ja heiluttaa iloisena häntää buuri-isännilleen. Tiedä vaikka saisi jonkun namupalan itselleenkin. Ainakin voi tuntea olevansa parempaa väkeä kuin nuo kurjat ugrit.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Patsaiden teloitus vie ISISin tuomioistuimeen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Muuten munaton UK ei otakaan kantaa teurastukseen elävien patsaiden osalta. Uutisklipissä UNESCO:n ilmeinen aasialaisen oligarkin vaimo puheenjohtajan asemassa oli antamassa lausuntoa lehdistölle. Tai saattoi olla pienemmän oligarkin englantia hallitseva tiedottaja, kuka näistä ottaa selvää?

Minna Eerolainen

Velton kaltaiset pyrkivät tuhoamaan suomalaista kulttuuriperintöä paitsi yrittämällä legitimoida huonoa käytöstä tyyliin "akathan ei samettibaskerin verhoamille silmilleni hypi" myös pyrkimyksellä murentaa yleisemminkin suomalaista kulttuuriperimää jonka luomisessa toinen kotimainen kieli on ollut aivan olennainen tekijä. Suomalaisen kulttuurin kuvassa Velton kaltaiset munattomat poskisolistit jäävät toki ansaitsemaansa katveeseen.

Jukka Mäkinen

Veltto Virtanen on suomalaista kulttuuriperimää.
Sille ei Minnankaan ruikutus voi yhtään mitään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Veltto Virtanen saattaa olla jonkinlainen toteemiesine, mutta hän on myös poliittinen toimija ja tuon toteemiesineen käyttö on poliittista. (Myös minun kynästäni lähtien)

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

Mitenkäs se oli sen vastakkaisen sukupuolen esineellistämisen kanssa? :D

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Joo, Punk elää ja voi hyvin, Minnan pioneeritausta (?) häivähdys purppuraa pimenevällä itätaivaalla. Pentti Kurikka tänään jatkoon.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jostakin syystä ajatukseni hiippailivat samoissa kuvioissa tänä aamuna.

Miksi ISIS tuhoaa koko maailman yhteistä kulttuuriperintöä, tappaa, alistaa/orjuuttaa ja raiskaa? Mitä he oikein pelkäävät?

Toimijat uutistietojen mukaan, ovat pääasiassa koraanikouluissa aivopestyjä, lähes täysin kouluttautumista vaille jääneitä miehiä.

Peussuomalaisten julki tuomissa ajatusmalleissa on jotakin saman henkistä: Abstrakti taide tulisi jättää julkisten apurahojen ulkopuolelle, ruotsin kieli pois muiden pakollisten aineiden listalta, tasa - arvolaki ehdotus kumottava ja naiset kotiin. Samoin lakisääteinen oman ruumiin koskemattomuuskin olisi mitätöivä abortin vastaisella toiminnalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voi olla että tällainen hieman hyökkäävä kirjoitustapa ei avaa dialogia juuri tästä minkä ilmaiset ja mikä luultavasti askarruttaa jopa itse PS-kannattajia tai -toimijoita. Mutta miten se dialogi syntyisi??????

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Eikö ole hyvä nostaa niitä tosiasioita pöydälle, jotka ihmisiä puhuttavat. Tuskin meistä kukaan kykenee täydelliseen, poliittiseen korrektiuteen. (Minä esimerkiksi en enää kannata euroa enkä monikulttuurisuutta, vaan moniarvoista kulttuuria.)

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

Pilakuvakohun aikana Timo Andersson kirjoitti satiirista seuraavasti. "Satiiri toteuttaa kulttuurissamme vaikeaa tehtävää, joka on keisarin riisumista uusista vaatteistaan. Tämä tehtävä on täysin vastakkainen propagandan (poliittisen suostuttelun tai kaupallisen mainonnan) tehtävälle. Propagandisteille maksetaan siitä, että he kaunistelevat tai/ja esittävät moraalisesti kiitettävinä asioina sellaista, joka on vahingollista tai tuomittavaa." Ja "Satiirikko pyrkii osoittamaan, ettei keisarilla ollutkaan uusia vaatteita (tanskalaisen Andersenin satu on itse asiassa satiiri), vaan samat rääsyt kuin ennenkin. Hän pyrkii siis paljastamaan poliittisen tai uskonnollisen propagandan valheet. Kun vääryys on totta, propagandisti pyrkii pukemaan vääryyden siten, että se näyttää moraaliselta, satiirikko paljastaa uusien vaatteiden alle kätketyn vääryyden"
PS kuuluu keisareihin ja meidän tehtävämme olisi osoittaa ristiriita heidän politiikassaan. PS ei käytännössä tue niitä arvoja täällä joiden polkemista kritisoivat muualla.
http://timoandersson.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1844...

Jukka Mäkinen

Outoa logiikkaa Liisalta.

Jos ISIS tappaa, alistaa/orjuttaa ja raiskaa, niin miten ruotsituksen pakosta vapauttaminen on orjuuttavaa ja alistavaa. Eikös se ennemminkin ole niin että ne pakkoruotsittajat ovat niitä alistajia ja orjuuttajia. Yhteinen tekijä kun on se pakko, ilman kohteen suostumusta ja halua.

Onko abstraktin taiteen jättäminen omaan vapauteensa julkisen kontrollin ulkopuolelle on myös orjuuuttavaa? Vai peräti tappavaa ja raiskaavaa?

Miten oman ruumiin KOSKEMATTOMUUS mitätöidään aborttia vastustamalla? Abortissahan nimen omaan KOSKETAAN naisen ruumiiseen. Olisit edes kirjoittanut oikeus päättää omasta ruumiistaan.

Jos joskus Liisakin malttaisi ottaa ne feminismin silmälaput pois silmiltään, niin kenties näkisi asioita vähän laajemmaltikin. Mutta turha kai on toivoa mitään sellaista. Usko on sokea, niin ISIS fanaatikoilla kuin feministeilläkin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Jos Jukka ei ymmärrä mitä tarkoitetaan, niin hän katsoo, että voi ampua viestintuojan. Näinhän se menee ja tästä juurikin monessa on kysymys.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #46

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitetaan. Tarkoitus on mustamaalata persuja kaikin mahdollisin keinoin.

Ahdas putkiajattelu vain ei sovi minulle. Asioita kun voidaan lähestyä monelta eri kantilta. Ne kannattaa kaikki punnita ja miettiä onko niissä jotain sisältöä ennen kuin heittää ne roskikseen. Vielä hölmömpää on sen enempää ajattelematta uskoa ja fanaattisesti seurata uskonsa ohjeita. On se uskonto sitten natsismi, kommunismi, islam, katolilaisuus, feminismi tai karppaaminen. Sama asia.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #50

Jos ymmärtäisit, antaisit sen kuulua näkyä. Sisällöistä on kysymys ja niiden kertautuvista, negatiivisista vaikutuksista. Pesujen agenda puhuttaa ja Jukka juoksee perässä ja haukkuu puhujat. :))

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #53

Jos sinulla on esittää joku vasta-argumentti niin anna kuulua.
Vai kiusaako niin paljon kun tuon esille ristiriitaisuudet ja logiikan puutteet väitteessäsi, ettet osaa muuta kuin haukkua viestin tuojaa?

Persuja saa ja tuleekin kritisoida, mutta tee se perustellusti. Avaa silmäsi ja näe miten suomalainen vallassaolevaisto yrittää ujuttaa totalitarismia Suomeenkin. Lähempänä se on ISISiä totalitarismissaan, kuin vapautensa puolesta onnetonta nuijasotaansa käyvät persut.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #63

Vasta - argumentti? Mihin? Tähänkö?

"Miksi ISIS tuhoaa koko maailman yhteistä kulttuuriperintöä, tappaa, alistaa/orjuuttaa ja raiskaa? Mitä he oikein pelkäävät?

Toimijat uutistietojen mukaan, ovat pääasiassa koraanikouluissa aivopestyjä, lähes täysin kouluttautumista vaille jääneitä miehiä.

Perussuomalaisten julki tuomissa ajatusmalleissa on jotakin saman henkistä: Abstrakti taide tulisi jättää julkisten apurahojen ulkopuolelle, ruotsin kieli pois muiden pakollisten aineiden listalta, tasa - arvolaki ehdotus kumottava ja naiset kotiin. Samoin lakisääteinen oman ruumiin koskemattomuuskin olisi mitätöivä abortin vastaisella toiminnalla."

Minä en näe tässä loogista ristiriitaa. Se on saman ajatuksen (= erilaisten marginaaliryhmien ja näkökulmien poissulkeminen) kulttuurisidonnainen rinnastus.

Perust ovat nostaneet esiin abstraktin taiteen vastaisuuden, pakkoruotsin vastaisuuden, tasa - arvolain vastaisuuden, abortin vastaisuuden…

Nämä tekijät persujen mukaan tulee poistaa. Itsekritiikistä on hyvä alkaa.

(Oma mielipiteeni pakkoruotsiin on neutraali.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Päästin Jukan bannista vain vastaamaan tähän, siis #71 een ja siitä jatkuvaan ajatustenvaihtoon.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #72

En ehtinyt korjata viimeistä lausetta, jonka pitää tietysti olla: Itsekritiikin puuttesta on hyvä alkaa.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Päästin Mäkisen vastaamaan Liisa Polameren kommenttiin. Hän ei osannut sitä mutta kävi heittämässä jotain muuta epäselvää Veltto Virtasen puolustelua tuonne ketjuun.
Jostain syystä bloggaukseni joka oli melko henkilökohtainen on saanut tolkuttomat rakkikoirat liikkeelle. Tästä pitää vetää johtopäätös että juuri joidenkin poliitikkojen pahimmat mokat länsimaista yhteiskuntaa vastaan ovatkin joillekin kullanarvoisia urotöitä. Ja nämä jotkut levittävät kaiken maailman keskustelupalstoille sen tapaista asennemaailmaa mitä tähän blogiin on tullut.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Miten tällainen asioiden samankaltaistaminen voi tulla edes mieleen..täysin absurdia. Puhutaan aivan eri asioista. Kehottaisin käymään lääkärissä tai psykologilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten sinä luonnehtisit ja kategorisoisit sen että kansanedustaja häiritsee kollegansa ja muiden kanssamatkustajien rauhaa junassa poliittisluontoisella räksytyksellä? Ja että hän ei osoita katumusta vaan pikemminkin haluaa asian tulevan suurempaan julkisuuteen?

Jukka Mäkinen

Selkärangattoman poliittisen toiminnan kritisoiminen selkärangattomasti toimineelle poliitikolle julkisessa paikassa kuuluu lähinnä kansalaisvelvollisuuksiin.
Ne kanssamatkustajat tuskin paljoa häiriintyivät, kun kerran aploodeja antoivat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

No joku varmaan puolustelee intialaisissa busseissakin tapahtuvaa naisopiskelijoiden häirintää. Nyt oot vaihtanut nimesi Balista Mäkiseksi? ! Kehotan sinua jättämään asiattoman kommentointisi vähemmälle tässä blogissa!

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #56

Nyt sitten surutta rinnastat raiskaukset Virtasen antamaan poliittiseen palautteeseen. Teillä vasemmistolaisilla näyttää selvästi olevan tavoitteena kaiken kritiikin kieltäminen. Siinähän ei sinänsä ole mitään uutta. Mahtaa teitä harmittaa, kun niitä oikeita ja kovempia historiallisia keinoja ei vielä ainakaan toistaiseksi ole työkalupakissa, vaan pitää tyytyä kirjoittelemaan tänne blogisfääriin, vaikka kuinka sormea kutkuttaisi.

Eipä ihme, että teidän poppoonne järjestelmällisesti ajaa islamin kritisointia rasismiksi. Seuraavana rasismia on luonnollisesti vasemmistolaisuuden arvosteleminen.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #56

"Nyt oot vaihtanut nimesi Balista Mäkiseksi?"

Mitähän sä nyt hourailet? Bali on saari Indonesiassa, tai apinakuningas Ramayanassa.
Ei ole ollut koskaan minun nimeni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Saatoin sekoittaan yhteen samantapaiseen joka on kutsunut itseään Jukka Baliksi, mutta mitään hourailua se ei ollut. Jäähylle tästä blogista sitten.
EDIT kävin banaamassa sinut ja huomasin että bloginimesi on JukkaBali. Se siitä hourailusta. Nyt et enää pääse tänne heittelemään ylivilkkaita kommentteja.

T Piepponen

Ei haukku haavaa tee. Onko tämä jotenkin unohtunut?

Huono käytös ei ole laitonta. Eikä tule olemaan. Ei se mitenkään järkevää ole, muttei kuitenkaan laitonta, tai rangaistavaakaan(useimmissa tapauksissa).

Isis tulisi pyyhkiä maapallon kamaralta. Tai ehkä lähettää kuuhun. Siellä kun se maisema on aika lähellä mielenmaisemaansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Silloin kun ISIS.tä kuskataan kuuhun pitää olla jonkinlainen yhteisymmärrys siitä miksi. ISIS nimenomaan on sitä huonoa käytöstä (vielä kauheampien asioiden lisäksi)
Huono käytös meidän sanavapaissa kulttuureissamme on sitä että tuhotaan juuri se sanavapaus esim riehumalla väkijoukossa vaikka itse ollaan niin demokratian ja puheoikeuden keskiössä kun voi olla. Siis Veltto Virtanen on henkilö jolla on julkinen mikrofoni ja joka on valittu sitä käyttämään menee sabotoimaan toisen kansanedustajan elämää pilaamaan ja häiritsemään julkisella paikalla.

T Piepponen

Isis on mielisairas ideologia. Sadismin, kauhun ja kehittymättömyyden ideologia.

Totean vielä kerran: Haukku ei tee haavaa ja räksyttäjille voi antaa takaisin sanallisesti. Sanallinen huono käytös ei ole millään muotoa laitonta, tai rinnastettavissa isiksen sadistisiin oppeihin/toimintaan.

Sananvapautta ei tuhota millään tavoin käyttäytymällä sanallisesti huonosti. Ei millään tavoin. Itseasiassa sanallinen huono käytös kuuluu sananvapauteen tietyissä rajoissa(kunnianloukkaukset jne. poislaskettuna)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Puhe on elintärkeää, huutaminen vain esim vaaran uhatessa.

Jukka Mäkinen

"Huono käytös meidän sanavapaissa kulttuureissamme on sitä että tuhotaan juuri se sanavapaus esim riehumalla väkijoukossa vaikka itse ollaan niin demokratian ja puheoikeuden keskiössä kun voi olla."

Toistaiseksi tätä riehumista väkijoukossa ovat harrastaneet ainoastaan vasemmiston kommandopipoiset SA-joukot suuren johtajansa Koivulaakson johdolla.
No olihan siellä joku muukin kommandopipoton hevosenpieksäjä, mutta saman johdon organisoimana.

Sitä en kyllä ymmärrä miten sillä riehumisella tuhotaan sanavapautta. Typerää väkivaltaista käyttäytymistä, rikollista, mutta ei se sananvapautta tuhoa. Joku Mika Illmann kannattajineen ja kaikki vihapuheesta toisia kansalaisia syyttävät taas ovat sananvapauden tuhoajia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minua häiritsee se, ettei ketään näyttäisi häiritsevän Isisin asenne. Se ei ole pienen terroristijoukkion asenne, vaan se ihan surutta haastaa sotaa koko maailmalle, jopa toisille muslimeille.

Voi ajatella, että he ovat todellisuudesta irrallaan hilluvia hulluja fanaatikkoja, mutta entä jos eivät ole? Ei ole mitään merkkejä siitä, että he olisivat häviämässä mitään. Vaikka yhdysvallat, britit ja muut ovat sanoneet hävittävänsä heidät, siellä sitä edelleen ollaan ja vauhti vain kiihtyy.

Ristiriita heistä välitetyn kuvan ja heidän toimiensa välillä on ilmeinen. He toimivat jo 4-6 valtion alueella, eivätkä missään nimessä maan alla kuin joku pahainen terroristiorganisaatio. He pistävät pystyyn tiesulkuja ja hallitsevat alueita.

Ehkä he eivät niinkään yliarvioi itseään, vaan heitä aliarvioidaan. Että ehkä heidän puheensa Espanjan valtaamisesta kannattaisi ottaa muutenkin kuin vitsinä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olet ihan oikeassa. Rahaa heillä on valtavasti. Nämäkin taideaarteet rikkoivat sen sijaan että olisivat myyneet pimeillä markkinoilla.

Jari Nyberg

Minkälainen ihminen rinnastaa Isiksen ja talebanien teot tähän Virtasen purkaukseen? Tämä suomalainen "suvaitsevaisuus" jaksaa sitten hämmästyttää aina uudelleen.

Jukka Mäkinen

Jos hieman seuraat arvon blogistimme kirjoituksia, niin selvä sävel löytyy. Ensin etsitään joku asia maailmassa mikä on huonosti, pahaa tai muuten väärin, sitten siihen jollain logiikan kvanttihyppäyksellä yhdistetään persut.

Perusgoebbelsiläistä propagandaa. Nuijitaan sitä juutalaisten(persujen) pahuutta joka päivä todenperäisyydestä tai muusta sellaisesta epäolennaisesta vähääkään välittämättä. Kun valhetta tarpeeksi toistetaan, se muuttuu totuudeksi.

Sitten tappion jälkeen kun silmät avataan, ja totuus paljastuukin valheeksi, niin vain todetaan, me emme tienneet mitään.

Ei Sini normaalisti noin hölmö ole, mutta kun pitäisi perustella asiaa, johon ei oikein pätevää perustetta löydy, niin joutuu turvautumaan kaikken tuollaiseen, mikä ei oikein kestä kriittistä tarkastelua. Reija on siinä suhteessa paljon taitavampi. Ensinnäkin osaa valita aiheensa ja toiseksi osaa valita sanansa niin ettei jää oikein suoraan kiinni virheestä, mutta samalla adverbeillä viedään propagandan viesti perille. Taitavaa, nostan hattua sille. Jos hyväksyisin käsitteen vihapuhe, niin Reija olisi lajin tyylitaitureita. Halla-Ahon ohella, vaikka tekniikka onkin hieman erilainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toppuuta sinä kun taso on tollainen kommentoinnissasi. Minä olen tehnyt tärkeästä mutta hieman arkaluontoisesta asiasta blogin eli persujen kaksoistandardeista. Persujen ja kannattajiensa pitäisi olla iloisia kun saavat purtavaa ja luultavasti monet ovatkin. Silloin kun ajattelee ei välttämättä osallistu keskuteluun. Anna nyt vähän tilaa ja jätä kommentointisi minun blogissani vähemmälle. Ok?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #57

Kun kerran pyydeään kohteliaasti, niin Ok.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ed. Virtanen on ennenkin käyttäytynyt:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014041018203538_u...

Suomen perustuslaki, 31 §:
Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuvan perusteella harrastaa jotain rajatietoon viittaavaa eduskunnan salissa. Ja tälle me maksamme palkkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Päästin Jukka Mäkisen takaisin koska hän sai keskustelevan vastauksen ennen bannia aloitettuun keskusteluun. Sen sijaan että olisi vastannut hän kirjoitti seuraavasisältöisen Veltto Virtasen hyökkäystä ja häiritsevää käytöstä puolustavan kommentin "Selkärangattoman poliittisen toiminnan kritisoiminen selkärangattomasti toimineelle poliitikolle julkisessa paikassa kuuluu lähinnä kansalaisvelvollisuuksiin.
Ne kanssamatkustajat tuskin paljoa häiriintyivät, kun kerran aploodeja antoivat."
Häntä suosittelivat Timo Kalliokoski, Eero Mäntylä (kuvaton), Kalervo Palonen (kuvaton) sekä juhakuittinen. Poistan nyt kommentin ja teen uuden bannin Mäkelälle joka on asiattomuudestaan ja blogistin ohjeista ja varoituksista huolimatta viljellyt keskustelua häiritsevää ylivilkasta ja asiatonta kommentointia.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Täällä on muutama "rakkikoira", jonka vuoksi keskusteluhalut on jäänyt vähemmälle. Pelkkä muiden keskustelijoiden haukkuminen ei ole synonyymi sanan vapaudelle.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Sini ja Reija, tiedän että tätä ei pitäisi sanoa, mutta sanon kuitenkin..teillä ei ole kaikki asiat ihan kohdallaan. Teidän kannattaisi ottaa yhteyttä ammattiauttajaan ja ihan ensimmäiseksi sulkea tietokone.
Sanon myös sen, että tämän paikan moderaattoreilla on asiat totaalisen hukassa ja itse lopettaisin välittömästi jos en parempaaan pystyisi.
Täällä saa "suvakit" niputtaa PSn äänestäjät kaikki yhteen nippuun ja haukkua heidät rasistiksi, tyhmiksi, kalpeiksi raukoiksi jne.
Ennestään on vedetty surutta yhtäläisyysmerkit PSn äänestäjien ja natsien välille, puhumattakaan siitä että suunnilleen kaikki paha mitä tässä maassa tapahtuu on PS-puolueesta lähtöisin. Nyt sitten tulee vielä tämä, että lapsia tapetaan ja ihmisiä poltetaan elävältä ja tähän kaikkeen sitten vedetään jostain kummallisesta syystä junassa öykkäröivä kansanedustaja ja annetaan ymmärtää että "ihan samasta asiasta kyse".
Täytyy sanoa että olen pöyristynyt ja todella ällistynyt siitä vihasta ja halveksunnasta mitä nämä osoittavat suomalaisia poliitikkoja ja heitä äänestäneitä kohtaan.

Toimituksen poiminnat