silmäneula kulttuuri on muutosta

Kataisjahdissa paljastui persujen ideologia kaikille

         Siitä on jo aikaa kun voimansa tunnossa oleva uusvanha puolue käytti kaiken energiansa haukkuakseen istuvaa pääministeriä erittäin henkilöön menevästi.

         Pääministeriä haukuttiin jopa kansanedustajien taholta koska hän ei  käyttänyt machomaista tyyliä ulostuloissaan ja esiintymisessään.

         Arvokonservatiiviseen kansallismielisyyteen ei sovi että ihminen ilmaisee itseään niin että hän ei samalla alleviivaa valtaansa. Liberalismiin sen sijaan sopii että että ihminen ajattelee, epäilee ja kuuntelee ja että se saa näkyä.

         Liberaali ihminen liikkuu erilailla. Koska hän ei pönkitä itseään hän on vapaa liikkumaan joka suuntaan. Jokaisella askeleella hän myös päästää painonsa yhdeltä jalalta  toiselle sellaisella tavalla joka mahdollistaa kääntymisen tai vajoamisen. Ihminen joka haluaa voida liikkua ei marssi eikä löntystä vaan pitää kaikki suunnat auki.                                 

         Arvokonservatiivi jäykistää kehonsa jotta hän murskaisi kuvitellut esteet. Arvokonservatiivi pelkää herkkyytä ja liikkuvuutta koska ne paljastavat hänen oman konemaisuutensa ja jäykkyytensä.

          Machokulttuuri on arvokonservatismin korkein ilmentymä. Siihen kuuluu panssaroitu ulkomuoto salongissa ja väkivaltainen voimankäyttö salongin ulkopuolella.

         Pääministeri Katainen ei osoittanut minkäänlaista autoritäärisyyttä esiintymisissään. Ihminen joka turvautuu autoritääriseen ulosantiin tekee sen aina henkisen ja tunneperäisen liikkuvuuden kustannuksella. Tätä ei Katainen tehnyt siitä hänelle onnittelut!

          Hallituksia ja niiden tekemää politiikkaa voi arvostella ja pitää arvostella. Mutta kun arvostelu liikkuu ministereiden persoonassa se paljastaa aina arvostelijan arvomaailmaa.

           Kun persut massiivisesti hyökkäsivät Kataisen sympaattista hahmoa vastaan he paljastivat mistä Persupuolueessa on kysymys. Machoilu ja panssaroitunut valta on persuideologian ydin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Kataisen sympaattinen hahmo"

Huomaatko että mainostoimisto vie sinua? Huomaatko kuinka kulisseissa raharikkaat jakavat Suomea? Huomaatko kuinka Sari Sairaanhoitajaa höynäytetään?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luepas nyt vaan uudestaan. Blogissa keskustellaan henkilöön menevän kritiikin paljastavuudesta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Huomaaatko että se on juuri Kokoomus joka on lukenut imagologiansa ja henkilöinyt asiat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Asiat kyllä henkilöityy. Nyt kun Kari Rajamäki teki temppunsa häntä arvostellaan (ja kiitetään, huokaus) hänen poliittisesta teostaan mikä onkin tietysti juuri hänen tekonsa.
Ja joka tapauksessa viestini on se että kritiikki kertoo jotain sen henkilön maailmankuvasta ja arvomaailmasta joka sen laukoo. Koskee myös minua. Minä en peittele että symppasin Kataista, juuri hänen esiintymistapaansa. Olin iloinen että Suomessa alkoi näkyä uudenlaisia poliitikkotyyppejä, miespoliitikkotyyppejä. Joidenkin poliitikkojen tyyli ärsyttää ketä milloinkin ja syyt siihen ovat ideologis-sosiologis-esteettisiä.
Persut pistivät överiksi Kataisen mollaamisen henkilötasolla eikä se ole jäänyt huomaamatta. Myös se että ylipäätään aloittaa henkilöön menevän haukkumisköörin on ilmiö joka kertoo että puolue samaistuu kyseenalaiseen vallankäyttöön. Persujen epäherkkyys oli räikeätä tässä mielessä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Urahan alkoi paikkansapitämättömistä piirikokousvaltakirjoista joita Katainen
käytti hyväkseen, se on kyllä jo henkilökohtaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

En tiedä levitätkö valheita mutta tuo ei ainakaan ole keskustelua aiheesta. Kun käytät minun blogiani kataispanetteluun olet tarkoituksella sabotoimassa blogin kommenttiketjua. Miksi?
Warum?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Poistin tästä Martiskaisen kommentin jossa jatkoi blogin käyttämistä Kataisen vastaiseen kampanjointiin juuri tavalla jota olin kyseenalaistanut Aimo Remekselle. Tietoista blogikeskustelun häirintää. Ottakoon Martiskainen mallia muista keskustelijoista. Ei tarvitse olla myötäsukainen mutta keskutelua ei saa sotkea. Demokratia elää keskustelusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Sini, Martiskaiset ovat Karjalasta ja Martikaiset Savosta, kuten Lappalaisetkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Anteeksi Sini, en tienytkään sinun olevan puolesta loukkaantujan, mutta syyllistyinkö valehteluun?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Mä loukkaannuin ihan omasta puolestani. Viittaan edellisen kommenttiini ja ihmettelen miksei sen sisältö mee sulla kalloon? Lue koko ketju ja yritä orientoitua siihen mistä puhutaan tai jos et kykene niin ota ainakin vakavasti mun huomautus että sinun infosi ei kuulu blogin sisältöön ja että siihen palaaminen on provokaatiota. Lopeta provokaatio, Aimo Remes!
Aihe on mahcokulttuuri ja sä tuut provosoimaan sen kyseenalaistajaa. Oot puolesi valinnut. Onnea valitsemallasi tiellä. Tai pyydät anteeksi ja myönnät että machokulttuurista voi keskustella eikä sitä keskustelua ole syytä sabotoida.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #47

Leinoa lainaten,"On monta uskoa päällä maan ja jokainen omaansa kiittää, mut laulajalla yks`usko on vaan, elinijäksi hälle se riittää, senverran kun meissä on lempeä, senverran meissä on ijäistä ja senverran meistä myös jälkehen jää, kun päättyvi päivä tää".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kataisella on kieltämättä vilpittömän poikamainen olemus ja sosiaalistava ulosanti, muistan eräässäkin radiolähetyksessä hänen puolustaneen vuolaasti suomalaista julkista sektoria hyvinvointivaltiomme peruskivenä tyyliin, johon edes Pirkko Työläjärvi ei sosiaali- ja terveysministerinä aikoinaan olisi yltänyt.

Kokoomuksen politiikka on kuitenkin pelin politiikkaa ja ideologialtaan itsekästä, Kataisellakin on siis lampaan vaatteet päällään poliitikkona.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin voi olla. Kuitenkin kampanja häntä vastaan otti voimakkaasti maalitauluksi muut asiat. Joten susi oli kilpailevaa sutta haukkumassa jos sinun vertauksessasi pysytään.
Voi sanoa että kokoomus myös uhrasi Kataisen kun ei tarttunut ala-arvoiseen henkilöönkäyvään kampanjointiin. Siinä valossa Katainen oli kokoomuksen virhe. Kokoomuslaiset eivät pitäneet Kataista puolustuksen arvoisena vaan itsekin halusivat autoritääristä valtaa paremmin ilmentävän keulahahmon.
Joka tapauksessa Kataisen ihmismäisyys ja läsnäolo ulosannissaan on jäänyt mieleen ja askarruttaa se että hän oli poikkeuksenomainen. Ehkä kyseessä oli jonkinlainen dramaattinen hetki jolloin sekä persujen että kokoomuksen luonne paljastui.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Milloinkas näitä kauheuksia on tapahtunut. Etes yksi linkki tai lainaus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Älä teeskentele tietämätöntä. Haluat vaan että kataissolvauksia vieläkin toistettaisiin. Ei kiitos!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sitävastoin persusolvauksia saa toistaa ja puheenjohtajaa väittää rasistiksi koska se on sinun mielestäsi oikein,onko näin ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Rasistiksi syyttäminen syyttä tai nimittelyn innosta ei palvele ketään. Sellaista saattaa tapahtua jossain suomi24-palstalla. Vakavammalla palstalla sitten syytökset motivoidaan. Taas asiaankuulumatonta höpötystä Martikaiselta. Soinin persoonaa ei esim täällä ole missään köörissä mollattu. Pikemminkin päinvastoin. Kyllä se vaan on niin että persujen pitäisi miettiä oliko ihan hyvä juttu alentua nimittelemään pääministeriä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #34

Älä höpötä.

"Sen kirjoittaja on rasisti ja jokainen joka sen hyväksyy, hyväksyy rasismin. Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti."
http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Tuosta nyt ensiksi !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Sehän oli motivoitu eikä minkään köörin osa. Tiedät kyllä että Puheenvuorossa ei ole mitään Soinin persoonaan kiinnittyvää kampanjointia eikä mitään poliittista ryhmää joka huvittelisi sillä että solvaa julkisesti Soinia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #43

Jokainenhan saa, mitä tilaa, niinhän lukee vaalimainoksessakin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #43

Niin että onko sitten olemassa sellainen ryhmä joka huvittelee sillä että solvaa Kataista ?
Nyt olisi kyllä ihan aikuisten oikeesti joku esimerkki kohdallaan vaikka tämä mielestäsi jankutusta onkin !
Et sinäkään saisi ihan vaan lämpimiksesi satuja kirjoitella kun niissä kuitenkin nimeät jonkin laillisen puolueen kannattajat jostain mutta et suostu esittämään mitään väitteittesi tueksi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kiero omaneduntavoittelija, joka pisti verorahat jakoon, ajoi puolueensa syöksykierteeseen ja sai palkaksi komissaarin viran.

Saat "machomaisen ulosannin" kuulostamaan hyveeltä. Jos siis "ei machomaisen" (femiinin? neutraalin?) ulosanninidea on se, että päin naamaa valehtelu ja täysin mistään piittamaaton oman edun ajo on sallittua, kunhan sen tekee mahdollisimman lämpimällä ja pehmeällä otteella.

Arvokonservatismin ja machokulttuurin kanssa menee ainakin minulta ohi. Arvokonservatiivi on tyylipuhdas suhteellisuudentajuton idiootti ja tollo, joka haluaa nyppiä rusinat pullasta. "Machokulttuuri" taas viittaa ennemmän jonnekin latinalaisen amerikan läpikorruptoituneeseen mammanpoikakulttuuriin, jollaista Katainenkin omalla tavallaan edustaa; Karismaattinen pilke silmäkulmassa, hymy naamalla ja täyttä paskaa aina kun suunsa avaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ollut hymy naamalla. Kataisella ei ollut falskia hymyä naamalla.
Mikä on se oman edun tavoittelu jota Katainen harrasti? Se että sai pestin EU´sta?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sai pestin, mutta miksi sai pestin? Koska hoiti hommat hyvin. Hyvä kysymys, on että kenen kannalta. Kuka voitti Kataisen hallituskaudella? Siis Kataisen lisäksi?

Mutta joo. Minä voin lähinnä huonosti Kataisen pärstän katselemisesta. Minulle on ihan sama, miten sanotaan, kunhan se pitää suunnilleen paikkansa ja pyrkimys on puhua totta. Silloinkin kun siitä ei kukaan tykkää.

Jos se on machoilua, machoilu on hyväksi. Virassa valehteleminen pitäisi kriminalisoida.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

No meillä on ammattipoliitikkoja joka puolueessa, se että jatkavat yhdestä roolista toiseen on ihan normijuttu. Persut ovat saaneet myös Jussi Niinistön veljen virkaan Vantaalle.
Kyllä Kataisen hallituskaudesta voi keskustella ja tullaankin keskustelemaan.
Tässä blogissa aihe on että persut kunnostautuivat henkilöön käyvällä ja Suomen poliittisessa kulttuurissa ennennäkemättömällä kiusauskampanjalla. Persut olivat voimansa tunnossa ja uusia tekijöitä. Kansanedustajia myöten heidän tärkein kilvottelunaiheensa oli kuka keksii Kataiselle hauskempia haukkumanimiä. Ennenkuulumaton juttu josta persujen olisi otettava vastuu. Jos he eivät ota vastuuta he ovat sen takana että kiusaaminen kuuluu politiikkaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kun asiaosaminen puuttuu on käytävä kiinni henkilön persoonaan ja tämä toteutuu persujen käyttäytymisessä Kataista kohtaan. Persut ovat henkilön persoonan kiinnikäymisen lisäksi tuoneet tapoja jotka osaltaan nakertaa poliittisen ja koko suomalaisen yhteiskunnan perusteita. Tunnustuksenomaista persuille ovat, ahdasmielisyys, turhien pelkojen luominen, viha kaikkea uutta ja vierasta kohtaan, muut voivat jatkaa tätä listaa ja sitä kyllä piisaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri näin!!!Sen sijaan että oltaisiin otettu kansan antama mandaatti vakavasti ja hankittu asiaosaamista ruvettiin keinoja kaihtamatta harrastamaan pelkkää joka suuntaan ampumista.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Kun asiaosaminen puuttuu on käytävä kiinni henkilön persoonaan ja tämä toteutuu persujen käyttäytymisessä Kataista kohtaan"

Alku tekstistäsi vaikutti lupaavalta - Kataiselta tosiaan puuttuu asiaosaaminen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, osa vihaa jo tuttujakin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aimo, vaivaako sinua persujen nykymeno ja juuri tuo henkilön persoonan kiinnikäymien. Soini ei siihen itse syyllisty, eikä aikoinaan myöskään hänen oppi-isänsä Veikko Vennamo. Vennamo käytti värikästä kieltä, mutta en muista hänen koskaan menneen henkilön persoonaan kiinni. Itse kaipaan sellaista politiikantekoa jonka keskiössä on asiat, ja annetaan jokaisen olla ihmisenä sellainen kun on. Tähän sopii osuvasti loppukohtaus elokuvasta "piukat paikat" jossa Jack Lemmon paljastaa häneen rakastuneelle miljonäärille ettei olekkaan nainen vaan mies, johon miljonääri vastaa "no, kukaan meistä ei ole täydellinen"

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #51

Vennamolla ja Soinilla on merkittävä ero, Vennamo sanoi aina,"Me SMP:sa", mutta Soini sanoo aina, "Minä".

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Asiahan ei ole ollenkaan kiinni siitä mitä itse kukin ajatteli asiapohjalta Kataisen aikaansaannoksista. Aika paljon muistan lukeneeni nimenomaan henkilöönsä kohdistuvaa kritiikkiä jonka sanamuodot ja 'asiasisältö' kertoi kriitiikin esittäjästä kaikkein eniten. Eikä ihan positiivista.

Kun ei löydetty kritisoitavaa asiaa niin käytiin kiinni olemukseen. Kyseessä on mielestäni yhtä lapsellinen huutelu kuin vaikkapa Stubbin alkuaikanaan osoittamasta positiivisuudesta aiheutunut huutelu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poistin "Mika Pietilä"n vihavuodatuksen Kataista kohtaan. Sen paikka olisi ollut silloin kun nämä asiat tapahtuivat. Tässä blogissa keskustellaan silloisesta kampanjoinnista ja sen asiattomista piirteistä. Lähinnä siitä kuinka persut valtasivat poliittisen näyttämön profiloituen koulukiusaajiksi. He olisvat voineet käyttää energiansa asiaosaamisensa kartuttamiseksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" Tässä blogissa keskustellaan silloisesta kampanjoinnista ja sen asiattomista piirteistä."

Milloisesesta ?
Joku esimerkki tai vastaava olisi ihan mukava kun vallankin syytät että jotkut olisivat asiattomasti käyttäytyneet !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lopeta jankutus. Kyse on Kataisen pääministerikaudesta ja se on kyllä ilmennyt. En suostu toistelemaan kaikkia pilkkanimityksiä, joita mahtipersut ja rivipersut perässä tai toisinpäin, käyttivät.
Kolmas varoitus , lopeta jankutus!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Mitenkähän tätä keskustelua sitten voisi käydä jos eri mieltä ei saa olla eikä esimerkkejä aiheista moitteisiin saa esittää.
Voihan kuitenkin olla että Katainen ihan olemalla mahtikokkare ja aikaansaamaton EU:n virkapaikkaa odotteleva pääministeri jo ihan omalla olemuksellaan sai aikaan samantyyppisiä tuntoja joita sinä nyt esität persuista. Luulempa että jos kävisin sinun kirjoituksiasi läpi niin melkoisia henkilökohtaisuuksiin menoja sieltä löytyisi mutta pyydän jo valmiiksi anteeksi koska en viitsi niitä enää lukea ,kertalukeminen riittäköön.
Jos olisit vain yleisesti ollut närkästynyt idolisi huonosta kohtelusta en olisi koko asiaan puuttunut mutta kun nimesit jyrkästi porukan ketä vastaan kirjoitit niin tulin vastanneeksi.

Anteeksi ja kiitos.

Nin pal minuakin harmittaa kun Katri Helenasta kaikenlaista kirjottavat , ihan henkilöön meneviäkin ja niinkun se on mukava tyttö.
Laita minut sinne panniin jos et kestä minä en siitä hermostu !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Ei tartte laittaa banniin. ; )

Kari Ahveninen

Katainen tunaroi suunnilleen kaiken minkä aloitti, ja kun selvisi ettei niitä pysty enää korjaamaan niin lähti sitten rahakkaampiin hommiin EU:n leipiin.
Sinällään täytyy sanoa että pokkaa miehellä oli, sillä vaikka hommat meni kuinka päin prinkkalaa tahansa, niin aina riitti hymyä ja lupauksia paremmasta.

Kaikenlainen arvostelu kimposi miehestä kuin "vesi hanhen selästä", ei väliä oliko arvostelu asiallista tai asiatonta. Ihan kuin mies olisi elänyt kokonaan eri maailmassa, ja niinhän hän taisi elääkin, häntä ei paljoa tavallisen kansalaisen ahdinko haitannut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä tekemäänsä politiikkaa saakin arvostella mutta sen sijaan henkilöön käypä nimittely vain vaikeuttaa keskustelua itse politiikasta. Sen lisäksi että se kertoo nimittelijästä palatakseni blogin aiheeseen.
Jos olet kiinnostunut talouspolitiikasta voisit paneutua Borgin selvitykseen ja kaikkiin vetoihin sen ympärillä ja tulevaisuudessa sen sijaan että käytät tätä blogia kaatuneiden maitojen voivotteluun kuten ruotsalainen sanoo.
Minua taas kiinnostaa arvokonservativismin ihmiskuva ja siksi kirjoitan siitä ja siitä miten tämä ihmiskuva kuuluu poliittisessa puheessa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Peipponen, esimerkiksi Tossavaisen blogeista jotka ovat kansanedustajalta ala-arvoisia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Melko monet niitä kuitenkin lukevat ja monet kommentoi tai suosittelee.
Nyt lirvahti pois aiheesta ,toivotaan ettei tuo päälokisti hermostu.

Juha Kuittinen

Kataisen toimista heijastuu hyvin kokoomuksen ideologiaa: "Koti, uskonto ja isänmaa". Miten sen sitten itse kukakin itselleen sisäistää..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En lähde keskustelemaan kokoomuksen ideologiasta koska blogin aihe on ne sisällöt ja tavat joista taannoinen Kataismollaus koostui.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset