silmäneula kulttuuri on muutosta

Nuivaliston Internationaali

     Nuiva massapropaganda on aina tuntunut intuitiivisesti jotenkin epäilyttävältä. Nämä yli-innokkaat Ruotsin rasistisivujen yksityiskohtien latelijat ovat sytyttäneet minussa pieniä hälytysvaloja jo vuosia. Kuinka voi olla mahdollista että Suomeen kopiodaan kokonainen rasistisen ja natsitaustaisen SD-puolueen tukijoiden klooni, jonkinlainen Disneyland jossa tyrkytetään keskusteluja ja fraaseja ja vitsejä jotka ovat syntyneet toisessa maassa ja toisenlaisissa olosuhteissa ja jotka ovat luotuja kielellä jonka pakollista opetusta samat tahot usein vastustavat.

     Nuivalisto, siis venäjäksi "kansalliskonservatiiviset  voimat" on hyvinkin kansainvälinen liike. Ja kukas sitä koordinoikaan. Se selviää tästä. Ruotsin SD melko jännässä yhteydessä.

    Koska Suomen nuivalisto hieman häpeilee kuulumistaan venäjäjohtoiseen liikkeeseen se on ottavinaan etäisyyttä Ruotsin SD puolueesta samalla kun se pommittaa keskustelupalstoja SD-tukijoiden ja vielä ekstreemimpien ruotsalaisjärjestöjen nettifoorumeilta.

    Tässä vielä sitaattina linkkaamani Kansan Uutisten juttu (toimittaja Aimo Ruusunen) jossa kerrotaan "kansalliskonservatiivisten voimien" internationaalista:

 

         "Asiasta tietävät hämmästelevät, mutta toisaalta monikaan ei ole kuullut, mitä erikoista Pietarissa sunnuntaina tapahtuu. Holiday Inn -hotelliin kokoontuu äärioikeistolaisten puolueiden edustajia monista Euroopan maista. Venäläiset koollekutsujat sanovat tilaisuutta "Kansainväliseksi venäläiseksi konservatiivifoorumiksi" ja puhuvat "kansallis-konservatiivisten" voimien vuoropuhelusta Venäjän ja Euroopan kesken.

Länsi-Euroopasta on tulossa ainakin kahdeksan puolueen edustajia: muun muassa Kreikan Kultaisen aamunkoiton, Ruotsindemokraattien ja vastaavan tanskalaisen puolueen, Britannian Kansallispuolueen, italialaisten Uuden voiman ja Lombardian liiton sekä Saksan kansallisdemokraattisen puolueen. Mukana on myös Bulgarian Ataka ja ainakin kolme Europarlamentin oikeistojäsentä.

Tv-kanavat ja paikalliset lehdet ovat olleet kokoontumisesta varsin hiljaa. Radioasema Eho Moskvy ja sanomalehti Novaja Gazeta ovat kertoneet asiasta, ja perjantaina sitä pohdittiin pietarilaisen Radio Baltikan lähetyksessä. Jälkimmäinen ohjelma päättyi toimittajan sarkastiseen heittoon, että kun kerran jotkut marssivat mielenosoituksissa Stalinin kuva toisessa ja ikoni toisessa kädessä, niin kai tällainen natsi- ja muiden äärioikeistolaisten liittolaisten etsiminen sopii sekin venäläiseen nationalismiin.

Tapahtuman koollekutsuja on puolueeksi rekisteröity Rodina (Synnyinmaa). Se on organisoinut erilaisia "kansallismielisiä" tempauksia kuten tarvikkeiden ja varusteiden hankintaa Itä-Ukrainan kapinallisille.

Erikoista on, että organisoijaksi paljastunut Juri Ljubomirski on sekä Rodinan että johtavan puolueen Yhtenäisen Venäjän jäsen, vieläpä entinen kommunisti. Hänen mukaansa Venäjä tarvitsee liittolaisia lännessä muun muassa Ukrainan tilanteen vuoksi. Hän sanoo toivovansa, että Europarlamentissa toimivat oikeistopuolueet ajaisivat Venäjään kohdistettujen pakotteiden purkamista.

Natsismia, fasismia ja muuta oikeistoa

 

Novaja Gazetan toimittaja Aleksandra Garmažapova hämmästelee, millaista väkeä Pietariin on tulossa. Esimerkiksi Kreikan Kultainen aamunkoitto on puolue, joka hyväksyy jäsenikseen vain ihmiset joilla on "arjalainen veri" ja jotka ovat syntyperältään kreikkalaisia. Puolueen lipussa on tyylitelty hakaristi. Kysyttäessä lipusta Juri Ljubomirski sanoi näkevänsä siinä labyrintin.

Aiheesta studiossa keskustelleet Radio Baltikan toimittajat joutuivat miettimään, mitä yhtä sanaa kokoontuvista voisi käyttää. He päätyivät käsitteeseen "äärioikeistonationalistit" mutta muistuttivat, että joukossa on selviä natseja ja fasisteja.

– Väkisin herää kysymys, miksi Rodina etsii liittolaisia sellaiselta taholta, jota vastaan se on sanonut Ukrainassa taistelevansa, eräs toimittajista ihmetteli.

Tilanteen sanottiin olevan esimerkki kaksinaismoraalista ja muistuttavan tilannetta: "Jos minulta varastetaan lehmä, se on väärin, mutta jos minä varastan lehmän, se on OK."

Kansanedustajat vetoavat kuvernööriin

 

Radio Baltikan lähetyksessä haastateltu Pietarin lakiasäätävän kokouksen eli kaupunginvaltuuston jäsen Boris Viṥnevski (Jabloko) sanoi suorat sanat. Hänen käsityksensä mukaan esimerkiksi Saksasta tulevat vieraat ovat uusnatseja, siitä ei ole epäilystäkään.

– Mistään konservatiiveista tässä ei ole kyse, tämä on termin väärinkäyttöä. Nyt vielä Natsi-Saksasta saadun voiton 70. juhlavuotena tällainen on hämmästyttävää, toivottavasti kuvernöörimme sanoo tästä jotakin, Viṥnevski sanoi.

Kuvernööri Georgi Poltavtṥenkoon on tällä viikolla vedonnut lisäksi ainakin Viṥnevskin kollega Irina Komolova (kommunistit).

Novaja Gazeta irvailee, että tuskin kuvernööri äärioikeiston tapaamista kieltää, sillä "onhan meillä demokratia". Lehti muistuttaa, että toisin kävi, kun samassa Holiday Innissä yritettiin taannoin järjestää yleisön ja Mihail Hodorkovskin välinen keskustelu televisioyhteyden avulla – hotellista meni yllättäen sähköt ja peruuntui."

 

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kontekstiin mahtuu Suomessa lähinnä kansallinen vastarinta (www.patriootti.com) jonka jäsenmäärä ei ole niin suuri, että sitä kannattaa huomioida muutoin kuin eräänlaisena aikakautemme konsensusvastaisena ääri-ilmiönä.

Vastenmielisenä sen sijaan pidän sitä, jos kirjoituksen tarkoitus oli hienovaraisin vihjauksin suunnata lukijoiden ajatuksia perussuomalaisuuteen ääriliikkeenä, kuten Sinin tunnettuun tyyliin useimmiten on kuulunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika erikoista kommentointia sinulta. Ikään kuin haluaisit luoda tappelun ps-puolueesta. Kirjoitus on sitä mitä siinä sanotaan. PS'n yhteydet ilmiöön josta kirjoitan ei ole minun ongelmani
Jos haluat että kotimaisia syntipukkeja nimetään niin Hommaforumin perustajat ja ylläpitäjät.
Hommaforumia on SVL myös hyödyntänyt propagandakanavana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ipu on mukana ihan virallisesti, muu Suomen nuivalisto vain henkisesti SD´n kautta.

Matias Koskelin

Sini tässä vaan purkaa akuuttia sappitulehdustaan pettymyksestä, ettei PS tai edes M2011 ollut läsnä.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Voimmeko olla varmoja, ettei edustajia noista puolueista voisi ollakin siellä? Se on kuitenkin varsin selvää, että aatteet ovat osin samat persujen halla-aholaissiivellä sekä sitten niillä tyypeillä, jotka persut ovat ulkoistaneet (lue: potkineet) Muutos2011-puolueeseen.

Halla-aholaisten aate on yksi yhteen sama kuin Ruotsidemokraattien ja SD todellakin on kutsuttuna tuonne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nuivalisto koostuu yksilöistä. Jokainen joka postaa palstoille SD'n propagandaa on yksilö. Vaikka näitä yksilöitä on ollut paljon (monilla on useita nettiprofiileja) niin he voivat vähitellen avata silmänsä ja järkiintyä. Ne taas jotka ovat Hommaforum välineenään koordinoineet ja edesauttaneet SD´n agendan siirtämistä Suomeen ovat toisella tavalla kietoutuneita tähän ilmiöön. Heillä on yksinomaan pahat aikeet Suomen suhteen. Nyt heidän rasismiin ja karkeuteen ehdollistettu forumin käyttäjäjoukko on heidän toimestaan luotsattu vielä törkeämpiin sivustoihin.
Ilmiö on lähellä huumekauppaa. Sekä kauppiaden toimeentulo että huumeenkäyttäjien tekemät rikokset ovat riippuvaisia addiktiosta. Rasistinen lietsonta on myös riippuvuutta aiheuttavaa ja etsii koko ajan "kovempia aineita".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Veijo Mikäliesalanimi" en vastaa kommenttiisi vaan annan sinulle mahdollisuuden muuttaa regressivisen huutelun ihan normaaliksi keskusteluksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poistin nimimerkkikirjoittajan hyökkäykset Jorma Härköstä kohtaan koska hän jatkoi sen jälkeen kun olin antanut mahdollisuuden muokata ensimmäistä regressiivistä hyökkäystään. Korjaamisen sijaan hän jatkoi jotain vanhaa väliesselvittelyä mikä on todella epäkohteliasta kaikkia kohtaan.

Veijo Ylä-notko

Hienoa Sini!
Henkinen selkäytimesi on ennallaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olet vapaa keskustelemaan aiheesta täällä jos se kiinnostaa. Huutelu ei ole mitenkään tätä aihetta ja keskustelua siitä eteenpäinvievää.
Hommaforumilla on todellinen rooli tässä yhteiskunnassa ja toivonkin että siellä (johtoportaassa ja perustajataholla) mietitään miten ottaa vastuu omasta toiminnasta ja onko mitään korjausliikkeitä mahdollista tehdä.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #10
Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #10

Googlasin ja äkkiseltään sekava palsta.
Mutta asiaa toki.

Taidan kuitenkin kirjautua.
Kiitos vinkistä !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt kirjoittaa iltasanomat kokouksesta. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14270034921...
IPU on siellä mukana opettamassa suomalaisille sanan itsenäisyys uusia ulottuvaisuuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset