silmäneula kulttuuri on muutosta

Venäjämieliset EU-kriitikot

              Vaikka Halla-ahoa ei venäjämieleisyydestä voi suoraan syyttää on hänen tukikanavansa Hommaforum ja hänen nuivempi falanginsa PS-puolueessa kuitenkin tarjonnut propaganda-alustan tälle ilmiölle joka tietysti hirvittää tavallisia suomalaisia siis sille osalle EU-kriitikoita jotka ovat Venäjän nykyhallinnon puolella ja hantlangareita.

              Kun ahkera kommentaattori Jarmo Makkonen tavalliseen tapaansa murjoo EU´ta Sampo Terhon blogissa on kiintoisaa mutta myös surullisen hälyttävää vilkaista kommentin suosisittelijakuntaa. Siinä on yksi persu aivan oikealla ja avoimella profiililla ja loput ovat näitä ikäviä väristyksiä aiheuttavia nimettömiä ja täysin vailla profiilitietoja päivystäviä nimimerkkejä. (Hoi Markku Huusko!)  Koko nimimerkkien takaa ääriliikkeitä edustamisen kulttuuri on Hommaforumin  Suomeen lanseeraama omaksi häpeäkseen.  Hommaforumia voi "kiittää" myös MV-sivustosta jolle hommaforumiin addiktoituneet ovat siirtyneet MV-sivuston omistajatahoa rikastuttamaan. MV on lyhenne nimestä Mitä V....a, mikä nimi on aivan looginen kun tarkoituksena on kaataa kaikki länsimainen häpy Suomenmaasta. 

              Pietarin surullisenkuuluisaan äärioikeistotapaamiseen osallistui edustaja ruotsalaisesta natsipuolueesta nimeltä Svenskarnas parti. Suomenkin puolella toimiva Svenska Motståndsrörelsen, jonka alajaosto Suomen Vastarintaliike on, ei osallistunut mutta johtoryhmän aktiivi Emil Hagberg ilmaisi radiolähetyksessä (kertoo ruotsalainen EXPO) että he kernaammin näkisivät Ruotsin Venäjän valloittamana kuin nykyisen Ruotsin Eduskunnan hallinnassa.

Seuraavassa käännän EXPOn sivulta:

   _"En näe päämäärälleni huonompaa hallinnoijaa, siis sille että pohjoismainen veri säilyy, kuin sen hallituksen ja ne valtiopäivät jotka meillä nyt on herroinensa. En voi kuvitella että kukaan tekisi huonompaa työtä. Olen täysin vakuuttunut että Venäjän Federaation huomassa ei tulisi pahempaa" laukoo siis Emil H. SMR´n radiolähetyksessä.

Häntä säestää liikkeen johtaja Klas Lund.  Lähetys jatkuu:

Voi ajatella että venäjäuhka on hölynpölyä. Voi analysoida mitä se merkitsisi. Uhka maatamme kohtaan tulee etelästä ja lännestä. Se ei näinä päivinä tule idästä päin.

Voi verrata Venäjää ja Länsi-Eurooppaa ja tarkastella niiden hallituksia. Silloin näemme että Venäjällä on vahva mies ja se noudattaa vissiä konservatiivista politiikkaa tärkeämmissä kysymyksissä.  Omat hallituksemme ovat silkkaa absurdistania, hän jatkaa!

Ja suoraa sitaattia EXPOsta

Svenska Motståndsrörelsen har tydligt närmat sig Ryssland efter krisen i Ukraina. Organisationen beskrev nyligen i en radiosändning att de hellre hade sett Sverige ockuperat av Ryssland än att fortsätta styras från den svenska riksdagen.

– Jag kan inte se en sämre förvaltare av mina intressen, alltså att det nordiska blodet ska överleva, än den regering och riksdag vi har nu och deras herrar. Jag har svårt att tänka mig att någon skulle göra ett sämre jobb. Jag är helt övertygad att det inte skulle bli värre med den ryska federationen, säger den ledande aktivisten Emil Hagberg i Svenska motståndsrörelsens radiosändning från förra veckan.

Han får medhåll i radiosändningen från Svenska motståndsrörelsens ledare Klas Lund.

– Man ska tänka på det att det så kallade rysshotet är trams. Man får försöka analysera vad det här hotet innebär. Hotet mot vårt folk kommer söderifrån och västerifrån. Det kommer ju inte österifrån idag, säger han.

– Man kan göra en jämförelse mellan Ryssland och Västeuropa och titta på de regeringar som existerar. Då ser vi att Ryssland har en stark man och för en viss konservativ politik i de viktigare frågorna. Våra egna regeringar är rena absurdistan, fortsätter han.

http://expo.se/2015/nazister-pa-konferens-i-ryssland_6838.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Elijas Bijur

Täyttä asiaa! Minäkin pienessä mielessäni vaan ihmettelen näiden natsien (fasisti on liian lempeätä näiden touhuksi) intoa puolustaa putinismia. Ei se kovin isänmaalliselta ja suomalaiselta kuulosta.

Toisaalta rouva Le Pen Ranskassa on enemmän kuin innokas putinisti. Kuten muutkin natsisympatioita tunnustavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos! Le Pen saikin vähän jarrutusta menestykseensä viimeisissä vaaleissa. Le Pen ei kai loppujen lopuksi päässyt asemiin yhdelläkään Ranskan maakunnassa.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Oletteko koskaan kysyneet itseltänne miksi Putinia pitää demonisoida nykyisellä vimmalla? Lehdistömme ja jopa useiden älykkäiden toimittajien analyyttinen ote todellisuuteen on hävinnyt ja eletään Narnioita, Aku Ankkoja ja kaikkea fantasiaa todeksi.

Mutta joo, onhan se kauhee ukko, kun ei vie demokratiaa ja ihmisoikeuksia kaikin keinoin (pommein, propagandoin etc.) kaikkialle missä uskottelee ongelmia näkevänsä.

No istutaan tässä lännen uppoavassa demokratia-veneessä ja uskotellaan itsellemme olevamme ihmiskunnan ainoa toivo ja pelastus. Faktana kuitenkin että esim. kolmannelle maailmalle me olemme hävitys ja turmio. Siihen ei auta mitkään nenäpäivät ja muut omantunnon särkylääkkeet. Ja kyllä, en odota enkä pyydä mitään syyllisyydessä rypemistä. Enkä ylipäätään odota mitään. Ihmettelen vain milloin ihminen keksii ruveta katsomaan maailmanmenoa ja todellisuutta silmät auki. Mahdollisesti vasta ydintalvella. Silloin on jo kovin myöhäistä..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tottakai on alusta asti ollut selvää ettämeikäläisen änkyrystön ja Venäjän edut kohtaavat nimenomaan EU-kriittisyydessä. Vahva ja yhtenäinen unioni sekä Venäjän vaikutusvallan pieneneminen on molemmille kauhistus.
Kyllä se näiden kommenteista aina paistaa läpi.

Moniko sitten tekee tämän tietoisesti ja kuinka moni on vain tietämättömänä marakattina posetiivarin vetäessä naruista itäisellä ilmansuunnalla.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Mitä esim. tavallinen köyhä kreikkalainen tekee vahvalla ja yhtenäisellä unionilla? Tuo unioni (ensisijaisen instanssina, muitakin on) kuristaa parasta-aikaa juuri näitä tavallisia ihmisiä. Rikkaat paskiaiset siirtää rahojaan turvaan "vahvan unionin" muihin osiin.

Unionin yhtenäisyys on käytännössä vain ideologinen ihanne ja päämäärä, jonka osittain hyväkin nykytoteutuneisuus johtuu siitä että keskimääräiselle eurooppalaiselle keski-luokkaiselle riittää toistaiseksi sekä leipää, että sirkushuveja. Se hupi on loppumassa. Euroopan tähti laskee lujaa vauhtia.

Se, että tuhoaako tämä puhtaasti ideologiasuudesta kumpuava "vahvuus ja yhtenäisyys" kaiken jatkamalla Venäjälle vittuilua ja ajattamalla Euroopan tuhoamaan fysiologisesti itsensä täysin mielipuolisessa ja pääosin itseaiheutetussa sodassa pientä suurvaltaa Venäjää vastaan, sen aika näyttää. Kova näyttäisi uho ja hybris olevan. Eurooppalainen arroganssi ja Napoleonin ja Hitlerin jalanhäljissä jatkuva naivi, lapsellinen ja tuhoisa itsepäisyys ja -riittoisuus, ovatko ne hävinneet mihinkään?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö se uho ja ydinaseilla pelottelu tule nimenomaan Venäjältä?

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #12

Länsi uneksii ilmeisesti ettei kukaan koskaan ole keksinytkään ko. pikkupikku-paukkuja?

Manu, luuletko ettei Pentagonissa ole suunnitelmia ja laskelmia (ja tälläkin hetkellä tod. näk. joku laskee ja suunnittelee) ydinaseiden käyttöä varten?

Sitäpaitsi Pentagon on jo 2 kertaa käyttänytkin. Tuo toinen kerta on filosofisesti paljastava: ensimmäisen pommin aiheuttama tuho ja hävitys ei mentaalisesti estänyt ko. tahoa käyttämästä ko. hurjuutta 3 pvän päästä uudelleen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #18

Olisiko Stalin, Hitler tai japanilaiset jättäneet atomiaseen käyttämättä, jos heillä sellainen olisi ollut? Japanilaisten ei olisi todellakaan kannattanut aloittaa sotaa yhdysvaltoja vastaan. Molemmat kansat joutuivat maksamaan tuhoisasta sodasta kovan hinnan.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #21

Eivät tietenkään. Taatusti olisivat käyttäneet. Se on ihmislajille tyypillistä toimintaa, sanoisimmeko ihmisen kollektiivisen mielenvikaisuuden toteuma. Josta pääsemmekin siihen, että ydinase on koko ihmislajin ongelma. Ongelma ei poistu ainakaan sillä että varotaan viimeiseen asti puhumasta asiasta, pikemminkin päinvastoin.

Todellisuudessa kaikki ydinaseen omaavat ovat rakentaneet aseen sekä uhataakseen muita, että puolustautuakseensa muiden uhkauksilta. Mikä tietysti yhteenlaskettuna tarkoittaa ihmislajin lähes täydellistä kollektiivista pähkähulluutta ja paranoiaa. Ihminen luo turvallisuutta rakentamalla yhä tuhoisampia aseita ja varustuksia. Mielipuolinen lause, mutta totta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos nyt olet seurannut uutisia meiltä ja muualta niin eipä löydy Euroopasta valtiota saati kansaa joka tahtoisi aloittaa aseelliset aluelaajennukset Venäjälle. Päinvastoin: vallitsee suuri konsensus siitä että Venäjän rajoja on syytä kunnioittaa.

Kun taas tuolla idän suunnassa ei näytetä olevan rajojen pyhyydestä yhtä tarkkoja. Asiasta huomauttaminen ja yhteisen puolustuksen vahvistaminen ei ole vittuilua.

Mitä taas unioniin tulee niin olipa näin perusduunarille kovin paljon kalliimpaa ja rajoitetumpaa se eläminen ennen sitä.
Niin myös Kreikassa. Siitä ei kuitenkaan ole syytäminen niitä rikkaita vaan se on kreikkalaisilla, varallisuudesta riippumatta peiliin katsomisen paikka. Äänestivät aikanaan miten äänestivätkin ja maksavat valinnoistaan nyt laskun.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #13

Taloussota pakotteineen on sinusta "huomauttamista"? Voin sanoa että käsityksemme ihmisenä olemisesta jne. ja esim. siitä, mikä on vittuilua tuntuvat olevan kovin kaukana toisistaan.

Viimeisestä kappaleestasi voin sanoa, että huh huh. - Minulle julmuus ja arroganssi (enkä nyt puhu sinusta Tomi, vaan ennen kaikkea niistä jotka tätä euroteatteria pyörittävät) on iljettävää ja maseentavaa koko ihmislajissa. No, ihmislaji kokonaisuudessaan maksaa laskun euforiastaan, julmuudestaan, arroganssistaan.

Länsi uskottelee itselleen olevansa hyvän asialla. Pelkkää uskottelua. Silmien sulkemisen ja monotonisen ajattelun tulos. - Samaan hengenvetoon totean, ettei itä ole sen enempää hyvällä asialla.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #16

Voin tässä valaista senverran että länsi on asettanut pakotteita venäläiselle energia- ja sotilasteollisuudelle sekä parille mafiosolle. Ei tavallisille venäläisille.
ELintarvikkeiden tuontikiellon tohtoroi Venäjä ihan itse ja se iskee tavalliseen kuluttajaan siellä. Hinnat nousevat. Valko-Venäjällä käy kuhina ja lompakot halkeaa tuoteväärennöksiä tehtäessä jotta venäläiset saavat jatkossakin Euroopan herkkunsa ruokakaupasta.
Siellä kävi nyt näin, ja kansa sielläkin maksaa tekemistään valinnoista.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #26

Kuka tahansa voi päätellä, että pakotteet (vaikkakin kohdistettuina "pamppuihin") vaikuttavat kenties eniten laajimmin tavallisiin ihmisiin. Ihan sama juttu kun Kreikan suhteen. Kreikkalaista tosin rankaistaan siitä, että saksalaiset pankit työnsivät korvamerkitsemätöntä rahaa korruptio-eliitin hallitsemaan Kreikkaan ja nykymenetelmä on tapa pitää saks. pankkiirit maha turpeina sillä välin kun kreikkalainen ihmettelee sähköttömässä kämpässään mikä häneen iski.

Toinen juttu on se, että Venäjä on nyt tuomittu rauhanhäiriköksi tempuista jotka ovat lastentarhaosastoa Yhdysvaltain harrastaman aggressiivisen ulkopolitiikan rinnalla (kuulen korvissani jo: Niin mutta USA ei ole anastanut toisrn valtion maa-aluetta..). Minun järkeeni ja oikeustajuuni ei mahdu. Mutta jos sinun mahtuu, niin sitten on varmaan tämä keskustelu tässä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #28

Ne saksalaiset pankkiirit muuten osaltaan auttavat meitä suomalaisiakin työllistymään joten meilläkin on syytä olla tyytyväisiä. Voi vain kuvitella kuinka rumaa jälkeä meillä joku keskieurooppalainen talousromahdus saisi aikaan. En jaksa tajuta niitä jotka sellaisesta haaveilevat.

Kreikkalaiset puolestaan äänestivät itse vallanpitäjileen mandaatit ja nyt ne maksavat siitä kovemman mukaan. Eipä ole siinä maassa kovinkaan montaa kertaa mulle tarjottu kuittia ravintolassa tai huoltoasemilla joten yhtä syyllisiä tavalliset kansalaiset ovat ahdinkoonsa kuin ne väitetyt rikkaat.
Se on ilmeisesti jotenkin helpompi syyttää aina muita, tässä tapauksessa jotain rikkaista, kuin katsoa peiliin. Ikävä se on syyttää poliitikkoja kun on ensin itse äänestänyt ne valtaan.

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho Vastaus kommenttiin #30

Minä katson mielelläni peiliin. (Sic!)

Tuosta muusta mitä sanoit minulle tulee hivenen luotaantyöntävä olo. Erityisesti tuo pankkiirien ja rahan mahdin ylistyslaulu (jonka olen kuulevinani "musiikissasi"). Demokratian ensisijainen tehtävä kuuluisi olla nimenomaan suitsia rahan valtaa. Lainaan Nietszcheä ja sanon: "Demokratia on kuollut.". Jos se nyt koskaan hengissä olikaan. Sikäli sama kuin sen alkuperäisen lauseenkin kanssa..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #32

On erikoista sanoa että demokratian tehtävä on suitsia rahan valtaa. Raha on keskeinen kaikessa mitä teemme nyky-yhteiskunnassa ja tottakai sillä on siis valtaa. On hyvä jos raha jakaantuu tasaisesti suht tasaisesti mutta valtaa siltä ei saa millään pois. Kommenttisi on agitatoorinen ja vihjaa johonkin rahan valtaan jota et erittele. En suosittele sinun vastaavan tähän kommenttiin koska en usko että edes olet kiinnostunut muusta kuin agitaatiosta. Sinulta ei ole näkynyt yhtään bloggausta esim ttip-sopimuksesta tai veroparasiiteista tai muista sellaisista mekanismeista joihin meillä olisi keino demokraattisesti vaikuttaa. Jos haluat julistaa ilosanomaa demokratian kuolemasta tee se jossain muualla. Tänne taisit ilmestyä joltain palstalta jossa kommentoitiin tätä bloggausta kun kalikka osui koiraan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Voi vain kuvitella kuinka rumaa jälkeä meillä joku keskieurooppalainen talousromahdus saisi aikaan"

Tai heinäsirkat viljapelloilla. Tuleeko romahdus jos pankkiireita ei tueta? EU on itse aiheuttanut talousongelmansa hyväksymällä samat riskitasot kaikille euromaille eli lupaamalla korvata sijoittajien tappiot veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Mitä poliitikoille voi langettaa on että äänestää erilailla seuraavan kerran.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

EU on itse aiheuttanut auktoriteettiongelmansa.

Johtajat ovat munattomia vanhoja herroja ja vielä vanhempia rouvia. Kun herrojen ja rouvien testosteronipitoisuudet ovat samaa luokkaa, päätöksiä ei enää yksinkertaisesti uskalleta tehdä. Ei tarvita kuin yksi pökiö idästä, kun kaikki tärisevät peloissaan. Suomi on hyvä esimerkki pelon valtakunnasta: yksi pelkää vaalitenttiä, toinen Venäjää ja yksi höpöttää EU-armeijan puolesta ikään kuin me enää tähän hätään eunukkiarmeijaa tarvitsisimme.

On hyvä kiinnittää huomiota eroon, mikä löytyy EU-vastustajien välillä. On niitä, jotka vastustavat EU:ta sen byrokraattisuuden ja liittovaltioihanteen takia, ja sitten on näitä Putinin hyödyllisiä idiootteja, jotka ajavat EU:ta vastustaessaan Venäjän etua täällä Suomessa. Jälkimmäisen porukan mielestä Putin on kova jätkä, vaikka kyse on pienestä pyöreäpäisestä pojasta, joka vain yrittää pelata peliä isojen sarjassa omilla säännöillään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No korostettu maskulinismi kyllä kalskahtaa vähän.....Mutta olet oikeassa että järkeville EU-kriitikoille on vain hyväksi että tämä vissi porukka hahmottuu eikä sekoitu kaikkeen EU-kritiikkiin.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Kiitos rakentavasta kritiikistä. Kun en kerran ole persu, niin olen ilmeisesti väristyksiä aiheuttava nimimerkki, joskaan en tietääkseni ole hommafoorumille kirjoitellut. Kuinka voisin sinulle todistaa, että olen oikeasti olemassa, ja että esiinnyn täällä omalla nimelläni? Googleta, niin näet. Vaikka sukunimeni onkin halvatun harvinainen 30-vuotisesta sodasta kumpuava sotilassukunimi ja rimmaa epäilyttävän hyvin etunimeni kanssa, olen ihka oikea ihminen. Isoisäni Allan Rätt oli muutes SS-vapaaehtoinen, ja mietin tässä, että tekeekö se minusta natsin, kun en ainakaan tämän geneettisen evidenssin perusteella ole mikään ryssän mielistelijä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä sinä olet ihan aito puheenvuorolainen joka on jopa kertonut paljon itsestäsi vuosien varrella. Sitten on näitä jotka ilmestyvät paikalle vain määrättyjä melko teräviä kommentteja suosittelemaan ja joilla kyllä on pelottavan nuikka profiili. Taidat kyllä ihan hyvin tietää mistä puhun ja tarkoituksesi lienee on sekoittaa pakkaa ja hämmentää. Sellaista sattuu paremmissakin piireissä ; )

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Sini, suosittelen jäähdyttelemään ennen Julkaise-napin painallusta. Jäähdyttelyn jälkeen voisit perustella väittämiä monista henkilöistä ja tahoista. Tämän kirjoituksen selvä tarkoitus oli mustamaalata. Osa väitteistä on joko valheita tai väärää tietoa. Lasket Puheenvuoron tasoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No kun käy sinun blogissasi ja vertaa minun blogiin näkee nopeasti että ei ihan samanmielisiä olla. ; )

Jukka Laine

Suomessa on kovin moni sotatraumaan sairastunut Venäjä kriitikko. Heidän mieltään hallitsee yleensä sukulaiselta peritty sotatrauma- venäläisestä saa puhua vain hammasta purren. Samaa ilmiötä esiintyy omassakin suvussa, mikä on saanut lukemaan historiaa ja perehtymään venäläisyyteen.

Itse pidän Putinia hyväksi Venäjälle. Toivoin myös EU:n ja Venäjän lähentyvän. Ehkä Kiina yhdistää lopulta myös Euroopan ja Venäjän. On selvää että siihen menee aikaa ja eräs suurvalta tekee kaikkensa pitääkseen valta-asemansa ja Euroopan otteessaan ja eurooppalaiset saavat toimia ''demokratian'' nimissä.

Hommafoorumilla en ole käynyt koskaan. Maahanmuuttovastaisuus on minulle käsittämätön asia. Mitä hyötyä on vastustaa työvoiman liikkumistya, kun samaan aikaan yli 6 miljardia ihmistä polkee surutta suomalaisia työehtoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No Putin ei myöskään juuri nyt meuhkaa etnisistä vähemmistöistä mutta luulen että Timo Anderssonin ennustus pitää paikkansa ja ennakkomerkkejä siitä on nähtävissä juuri siinä natsien ja muun äärioikeiston kokouksessa Pietarissa ja miksei vilahtelisi palstoillakin jos niitä sillä silmällä lukee. http://timoandersson.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1915...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Edelleenkään en ole eläissäni Hommafoorumilla käynyt enkä aio koskaan käydä. Suosittelen edelleen ja entistä voimakkaammin samaa kaikille.

Juha Kuittinen

Neuvostomieliset Eu-kiihkoilijat voisi olla kans yksi ryhmä. Eu muistuttaa hallintohimmeleineen, komissaareineen ja byrokratian osalta paljon vanhaa neuvostoliittoa..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se kuitenkin kaukaa haettu vertaus. Onko tuo etunimi tai sukunimi?

Juha Kuittinen

Etunimi ja sukunimi yhdessä. Juha Kuittinen on oikea- täytyy jossain vaiheessa fiksata..

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Näkisin noissa kahdessa oikeinkin paljon eroja. Kansalaisoikeuksien osalta erityisesti tilanne on meilläkin parissakymmenessä vuodessa parantunut paljon.
Kuka kaipaa markka-aikaista virkamiesmielivaltaa ja kunnallismafioiden pahimpia ylilyöntejä?
No, onpa tuota meillä vieläkin keskimäärin muuta unionia enemmän mutta sekin on meillä peiliin katsomisen paikka eikä muiden syyttely auta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuka kaipaa markka-aikaista virkamiesmielivaltaa"

Sama virkamiesvalta on edelleen, on vain kuusinkertaistunut markka-ajasta kun poliitikot luulivat että eurolla saa kuusi virkamiestä vanhaan markkaan verrattuna. Maksamme myös Brysselin byrokratiasta joka on varsinainen sääntelytehdas.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #42

Pitäisi olla Jarmo mutun lisäksi heittää esimerkkejä siitä miten Brysselin byrokratia on meitä pahempaa. Jostain syystä sellaista ei ole monessa muussa EU-maassa havaittavissa.

Meillä kunnan rakennuslautakunta päättää minkä kokoisen kanalan saan omalle tontille rakentaa, mihin suuntaan laitetaan laudoitus ja mitä puita ei saa kaataa. Syytä siitä Brysseliä sitten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Meillä kunnan rakennuslautakunta päättää minkä kokoisen kanalan saan omalle tontille rakentaa, mihin suuntaan laitetaan laudoitus"

Brysselissä päätettiin ettei sitä laudoitusta voi kuka tahansa valmistaa, pitää olla CE-hyväksytty ja tämä direktiivi hävitti tuhansia piensahoja Suomesta. Satoja vuosia Suomessa osattiin sahata lautaa ja sitten tuli EU-byrokraatti.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #46

Kyllä Suomessa sahoja on. En ole kuullutkaan että niin monta tuhatta olisi yhtäkkiä kaatunut.
Jos taas ei kykene tuottamaan CE-hyväksyttyä tavaraa niin ei se mene kaupaksi unionin ulkopuolellakaan. Kuka haluaa tavaraa jonka laadusta ei ole tietoa? Rakentaisinko talon puutavarasta jota ei ole lujuusluokiteltu? Ehken.

vaihtoehtonasi on ruveta tuottamaan tavaraa joka ei täytä tilaajan vaatimuksia. Se voi olla että sillä keinolla Suomi ei nouse. Voidaan valmistaa 7 V autonakkuja, ja ne eivät taatusti täytä direktiivejä. Eivät myöskään käy kaupaksi.

Sensijaan noita muita mainitsemiani ei rajoita Bryssel vaan sen rajoituksen suorittaa kotimainen byrokraatti. Siitä pitäisi ilmeisesti olla jotenkin ylpeä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #47

"Kyllä Suomessa sahoja on. En ole kuullutkaan että niin monta tuhatta olisi yhtäkkiä kaatunut."

Tämä ettet ole tietoinen ei tule yllätyksenä. Eivät nämä piensahat sahalautaa ulkomaille toimittaneet, pitivät vain markkinataloudessa hintakilpailun aisoissa. EU on jatkuvasti suosinut suuria toimijoita joka vääristää markkinoita.

Elijas Bijur Vastaus kommenttiin #48

Eikös se Hakkaraisen saha ihan oikeilla EU-tukiaisilla pärjäile ja investoi. Minusta niin on hyvä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"Eikös se Hakkaraisen saha ihan oikeilla EU-tukiaisilla pärjäile"

Nämä tuet ja verovapaudet juuri vääristävät markkinoita typerien direktiivien ohella. Hakkaraisen mahdollisista EU-tuista itselläni ei ole mitään tietoa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #48

Olen sahauttanut omista metsistä kaadettuja puita ja rakentanut niistä kaikenlaista ilman että Eu olisi puuttunut asiaan millään lailla. Toivottavasti Hakkarainenkin palaa sahalle töihin vaalien jälkeen, osaamistahan hänellä riittää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #51

"Olen sahauttanut omista metsistä kaadettuja puita ja rakentanut niistä kaikenlaista ilman että Eu olisi puuttunut asiaan millään lailla."

Miten tämä liittyy yritysten viranomaisvalvontaan joita EU-direktiivit velvoittavat?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #52

Olen sahauttanut puut yrityksissä, joita säätelevät EU-direktiivit, eikä niistä ole ollut mitään ongelmia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

ensimmäistä kertaa koskaan olen joutunut poistamaan tai päätynyt poistamaan kommentteja ja joutunen sulkemaan kommentoinnin yöksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset