silmäneula kulttuuri on muutosta

PS ja äärijärjestöt

              Kuten kaikki jotka ovat seuranneet kirjoitteluani tällä palstalla tietävät olen vuosi vuodelta muuttunut teräväsanaisemmaksi PS-kriitikoksi. Alkusysäyksen terävyyteeni antoi Reijo Tossavainen bannaamalla minut blogistaan. Saman hän on tehnyt kymmenille muille omalla nimellään ja normaalilla profiililla kirjoittavalle aktiiviselle kansalaiskeskustelijalle.

MUTTA

Reijo Tossavainen hyödyntää Puheenvuorossa toimivaa kovin keskenään samanhenkistä ryhmää joka nimettönä ja nollaprofiililla joko epämääräisellä kuvalla (nekin keskenään samanhenkisiä) tai kuvattomana ilmestyy paikalle heti jos on puhe rasismista tai islamista.  Hän hyödyntää epämääräisillä esim ajoneuvokuvilla tai kuvattomina esiintyviä tyyppejä jotka heittävät jonkun hommafoorumläpän vahvistamaan Tossavaisen näkemyksiä ja tietysti myös kartuttavat Tossavaisen kommenttiketjua pituudella. Sellainen mies ja sellainen kööri. Sen sijaan Puheenvuoron olohuoneen tuoleja kuluttavat tutut ihmiset lentävät ulos puolesta poikkipuolisesta sanasta. Sitä sana perussuomalainen tarkoittaa että tutut suomalaiset naapurit savustetaan ulos alueelta ja nimetön jengi saa kunnia-aseman!!!!!!Minulla palaa hälytysvalot!

Seuraavat lopussa annetut esimerkit ovat valitut umpimähkäisesti Tossavaisen blogeista eikä tarkoitus ole osoittaa erityisesti ketään näistä nimimerkkikirjoittajista tai hommavierailijoista vaan tarkoitus on valaista ilmiötä esimerkeillä. Profiilittomat hommalähetit eivät koskaan kirjoita omia blogeja. Jos propaganda ja trollaus on päämäärähakuista on blogin kirjoittaminen turha vaiva koska äärioikeisto ei haluakaan että jokainen olisi edes oman laulunsa arvoinen vaan että maahan saadaan sekasortoinen tunnelma tunne siitä että on olemassa iso mutta kasvoton joukko joka käyttää keskustelupalstoja yhtenä aseenaan tavanomaisen normiston kaatamiseksi. Erilaiset palstat joissa on kommenttointimahdollisuus on äärioikeistotrollien toimintapaikka. Puheenvuoro lasketaan ikävä kyllä yhdeksi näistä toimintaympäristöistä. Itsekin olen tähän asti sallinut hommalähetit. Vaan en enää. 

Tossavainen siis on vuosien varrella bannannut kymmeniä politiikasta mielellään keskustelevia kansalaisia mutta hyödyntää hommalähettejä. Tämä kuvaa koko puoluetta. Kaksinaamaisuus on kaikista olennaisin piirre rakkaassa PS-puolueessa. Koko puolueessa on vain yksi asia joka on pyhä. Se asia johon viittaan on Mestari. Kaikesta muusta sanotaan julkisuudessa yhtä ja kulisseissa toista. Mutta Mestarista ei koskaan sanota muuta kuin halleluujaa.

 

 

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191695-maahanmuutto-mak...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191695-maahanmuutto-mak...

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190810-peruutin-hesarin...

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/terovirtanen1

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178980-rasismia-ei-pida...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mitenhän nyt käy, kun Tossavainen luopuu lopullisesti kansanedustajuudestaan?

Jatkaakohan hän edelleen bloggaamista...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eiköhän se ole hänellä verissä. Bloggaaminen tuntuu sopivan meille eläkeläisille. ( ; ) Meillä on niin paljon sanottavaa....)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Siinä näkijät missä tekijät ...

Minusta vain tuntuu sille, että Reijoltamme loppuu puhti poliittiseen kirjoittamiseen, kun ei itse enää ole keskeisellä näköalapaikalla. AInakin tahti hiipunee...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Ehkä hän muuttuu vähän vilosoofisemmaksi kun ei ole virkainto päällä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tossavaisen toiminta on mitattu ja kevyeksi havaittu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näinhän se olisi jollei asema kansanedustajan antaisi pondusta. Samalla tulee vähän koominen vaikutelma kun puhujanpöntöstä saarnataan hommafoorumilaisten hengen nostattamiseksi niin että sauhu kät eikä johdonmukaisuudella ole väliä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei Reijo Tossavainen ole asettumassa kun hän jo paljon aikaisemmin jossain 2014 alkuvuonna ilmoitti, ettei ole ehdolla.

Mutta ei häneltä voi rajoittaa kirjoituksiaan, jollei ne mene hyvästä huonon puolelle.

Mutta ei hän ole mikään Perussuomalaisten äänitorvi nyt ole vaikka kannattaakin omaa puoluettaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei varmaan olekaan noin yleensä mutta Puheenvuorossa hän määrittelee ps-tyylin.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En viitsinyt lukea kuin silmäillen Sinin Tossavaista arvostelevaa blogia. Milenkiintoni herätti Sinin viimeinen kommentti. Arvostan Halla-ahon rauhallista ja perusteellista tyyliä maahanmuuttokeskustelussa. Hän ei nimittele eikä arvostele ketään kanssaihmistään ei edes maahanmuuttajia. Kyse on väärästä maahanmuuttopolitiikasta, josta kärsii koko Eurooppa. Onko oikein kannattaa nykyistä, jossa ihmishenki ei ole arvokas vaan sallimme mafian ylläpitämät kuljetukset Välimeren yli ja tuhannet hukkuneet?
Huvittavinta on Sinin uusi nimitys Halla-ahokultista. Halla-aho on vain ihminen, joka toimii EU:ssa juuri maahanmuuttoa käsittelevässä ryhmässä. Monet arvostavat kuitenkin varsinaista Sipilä-kulttia, jossa rakennellaan jopa patsaita. Sini en usko, että kukaan edes perussuomalainen eikä vrsinkaan perussuomalainen pystyttäisi patsasta sen kummemmin Halla-aholle kuin Soinillekaan.
Keskusta tuntuu näitä "ihmispatsaita" harrastavan. Juhantalostakin ( elävästä henkilöstä) löytyy rintakuvapatsas Kankaanpään kaupungintalolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On totta että Sipiläkin on kulttihenkilö. Hän ei kuitenkaan postaile mitään pidätellyn ja avoimen vihan ilmauksia fanilaumoilleen eikä usuta laumojaan venäläistyylisiin 'menkää sen ja sen vasemmistolaisen naispoliitikon sivulle'-käskyjä eikä harrasta nimittelyä eikä kontrolloi mediaa.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Anita Koivu, vai ei Halla-aho nimittele ihmisiä? Onko tästä viikkoakaan, kun hänn sanoi Keskustan helsinkilöäistä ehdokasta Abdirahim Husseinia "ö-luokan ehdokkaaksi", "Sirkushahmoksi" ja "toteemieläimeksi".

Toki hän useimmiten nykyään tekee sen niin, että osoittaa kulttinsa jäsenille kohteen, johon he voivat solvauksensa kohdistaa. Niin kuin tänään blogissani osoitan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Olen muutaman melko suorasukaisen Halla-ahon "arvostelun" kyllä aikojen saatossa lukenut. Mielenkiintoista, että erottelet "kanssaihmiset" "maahanmuuttajista".

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Sini näytät olevan tosi kaukana politiikan kuvioista! Median nostama Sipilä on aivan samaa alkuperää kuin Venäjällä median avulla noussut Putin. Henkilönä Putinkin voi olla aivan yhtä miellyttävä ja kansaanmenevä MUTTA vaarallisinta ovat ne todelliset poliittiset taustavoimat. Uskotko todella, että Sipilä tuo jotain konkreettista uutta. Oma uskoni on sen verran vahva, että minulle riittää vain yksi Jumala. Kukaan ihminen ei ole toistaan parempi. Se, joka sellaisen hyväksyy edes omalle kohdalleen on vaaraksi muille!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anita olen miettinyt tätä: "Sini näytät olevan tosi kaukana politiikan kuvioista!" Jotenkin outo lausahdus palstalla missä keskustellaan politiikasta päivittäin. Minä koen että siinä on ripaus koulukiusaamista.
Minähän en ole missään vaiheessa ilmottautunut Sipilän kannattajaksi mutta kun arvostelen persuja alat hakkaamaan minua Sipilällä.
Tosiasiassa on että jos pitäisi valita Soinin ja Sipilän välillä valitsisin Sipilän koska kaikki äärioikeistolaisuus kauhistuttaa. Sipiläläisten konservatismi kauhistuttaa myös mutta kun Soinilaisilla on tuon konservatismin lisäksi se toinen paha.
Mutta mieti ekaa lausettasi joka on jäänyt vaivaamaan minua, ei oihan sinun tyylistä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Koska yrittäminen on ensimmäinen askel kohti epäonnistumista, koetan purkaa Lappalaisen tämänkertaista vuodatusta edes hiukkasen sitä kiihkottomampaan sävyyn. Ensinnäkin peräänkuuluttaisin jotain "taitaa olla" -meininkiä osuvampaa näyttöä linkitettyjen kommentoijien yhteyksistä äärijärjestöihin ja kääntäen perussuomalaisiin. Se, että Tossavainen on sallinut näiden kommenttien esilläolon, ei varsinaisesti käy todisteesta.

Toisekseen puhut "kasvottomasta porukasta", mutta pidät sitä kuitenkin sen verran ryhmittyneenä, sanavalintojen perusteella jopa organisoituneena, että koet asianmukaiseksi puhua "kunnia-asemasta". Kuka sellaisen myöntää, kenelle ja millaisen teon moinen vaatii? Seuraavaksi varmaan vertaat "toimintaa" johonkin prosenttiliivijengiin, kuten NBK:hon, jossa väittämän mukaan pitää suorittaa henkirikos, jotta saa statuksen muiden silmissä.

Demonisoinnin keskeisin opinkappale on se, että kohde riisutaan inhimillisistä piirteistä ja sen jälkeen käydään kimppuun. Minusta tämä kirjoitus edustaa juuri kyseistä lähtökohtaa. Kuten toisaalla kirjoitin, ihan äärijärjestöihin tai mihinkään ryhmittymään kuulumattomat kansalaiset ovat saaneet kyllikseen monikulttuurisuusliturgiasta ja tämä näkyy retoriikassa.

Saat minun puolestani tuntea antipatioita sekä Tossavaista että allekirjoittanutta kohtaan, mutta nämä FDL- ja SVL-peikkojen jatkuva pyörittely (ja putinismi kaupan päälle) eivät ole katsoakseni asiallista kritiikkiä vaan hysterian lietsontaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos alustalla hiippailee noin parikymmentä henkilöä joilla on samallalailla niukka profiili ja ovat samanhenkisiä ja ilmestyvät paikalle usein vaan suosittelemaan eksteemejä tai ilkeitä suvakkivastaisia kommentteja niin ei tarvitse olla mikään foobikko jollei ala näkemään trolleja puiden rungoissa ja niiden takana. Minusta on vain virkistävää jos suvakkivastaisuutta ilmaistaan "kasvokkain" ja arvostan paljon väittelykumppaneita jotka ovat persoonia ja joiden ilmaukset kuulostavat itsenäisen ajattelijan tuotoksilta. Ei samanhenkisyys ole mikään ihanne, päinvastoin. Koska oikeistolaisuudella menee lujaa se myös kiinnostaa, minuakin. Kasvottomuus sen sijaan ei kuulu tällaiselle palstalle.
Ääriryhmät ja halla-aholaisuus on myös asia johon ps-puolueen on otettava kantaa.

Veijo Ylä-notko

SL: ".. halla-aholaisuus on myös asia johon ps-puolueen on otettava kantaa."

Mitä tarkoitat tuolla ?
Luulin että PS on jo ottanut kantaa käytännössä.

Jos lisää on tulossa, sen luultavimmin muotoilee Jussi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

En ymmärtänyt viimeistä lausetta.
Kun Halla-aholla on ohjat aika paljon käsissä PS-puolueessa olisi PS puolueen jotenkin määriteltävä itsensä sen asian suhteen. Onko siellä varteen otettava oppositio tai ei-halla-aholainen ryhmä vai ei. Nyt siellä vaan pidetään yhdenlaista alakastia joka ei koskaan ilmaise mitään supernuivaa mutta jolle ei myöskään anneta mitään valtaa, päinvastoin.
Senhän tyhmäkin näkee kuinka H-a julkaisee listoja luottonuivistaan ja kuinka valtaa hivutetaan brysselin keikarille. Soinikin on enää vain jonkinlainen Michelinmainos jota pidetään auton keulassa vaikka renkaat jo aikoja sitten on vaihdettu kansainvälisen nuivaliikkeen mallin mukaisiksi.
Sitten on tämä toinen juttu mihin PS´n on otettava kantaa. kuinka törkeitä saavat heidän kannattajansa olla metodeissaan!!!!!Kuinka paljon persujen kantti voi kestää sitä että se suurelta osalta on henkisesti sidoksissa sellaisiin sudenpesiin kuin hommaforum.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #19

JHA taisi hiljan muotoilla jotain PSlle.
Miksei yhtä hyvin lausuntoa itsestään.

Sanot: " Soinikin on enää vain jonkinlainen Michelinmainos"

Tuhma-tuhma !

Mihin äärijärjestöihin, miksi juuri PSn pitäisi ilmaista kantansa ?

Luettelo on pitkä, jos vassarien ja vihreiden kytköksiä huligaaneihin aletaan listata, mutta toisaalta, ne lienee "rauhan kynttilöitä.

Niin oliko se Rosengård, jossa mamut räiski toisiaan konepistooleilla viime viikolla ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Janne minä en noita äärijärjestöpeikkoja nimennyt tässä blogissa eikä kukaan muukaan. Eräässä toisessa ketjussa sen kyllä tein mutta joka tapauksessa sinä ne tänne toit.
Facebookissa leviää nyt SVL´n keskusteluohjeet. Varmasti ne tulevat sinullekin pian eteen jollain foorumilla; en halua linkittää tänne. Tutun oloista aivan kuin siellä neuvotaan monet toimivat.
Ruotsin SD yrittää pitää liikettä valtaavaa ääriporukkaa aisoissa. Se joutuu sulkemaan koko nuorisojaostonsa.
Minun pointtini on että monella persulla on huonot aistimet siinä mielessä etteivät huomaa kuinka ääriporukka käyttää heitä julkaisukanavana.
Psykologisesti on ymmärrettävää että jos olet kirjoittanut blogin ja saat sparrausta et ehkä huomaa kuinka sparraaja hivuttaa blogin keskustelua oman ääriryhmänsä suuntaan. Vaikka et itse kuulukaan samaan ryhmään on aina kiva saada pitkä keskusteluketju ja kommentteja joilla on "yhteinen vihollinen" sinun kanssasi. Tätä psykologista mekanismia ääriryhmät käyttävät.
Itsekin huomaan että välillä pistä suosituksen kommenttiin jossa ilkeillään persuille vaikka minusta puhdas ilkeily on ala-arvoista. Onneksi suosituksensa voi myös poistaa. Samanmielisten vivahde-erot on ne millä on merkitystä ja kysymys voi olla todella tärkeistä eroista!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voisi kuvitella, että PS:n pj. Timo Soini iloitsee siitä, että juuri nyt - vaalien kynnyksellä - US-blogin seitsemästä karusellijutusta peräti kolme (tai neljä) liittyy PS:iin, mutta niiden kirjoittajat eivät ole persuja.
Tässäkin saattaa päteä se, ettei ole tärkeätä, mitä nämä tekstigeneraattorit tuottavat - pääasia että kirjoittavat.
Soini kai on jo velvollinen kiittämään vaaliavusta? :D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poistin "Mauri Skön"-nimimerkin kommentin koska hänellä ei ole profiilitietoja. Keskustelen mielellään hänen kanssaan omassa blogissaan keskustan linjasta joka jostain syystä oli hänen aiheensa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset