silmäneula kulttuuri on muutosta

My Finn Party

                Pistin tässä pystyyn sukujuhlat. Erilaiset suvut ja suvunomaiset läheiset tuttavapiirit järjestäytyvät jotenkin uudelleen aivan perinteisten juhlien kautta, joita ovat hautajaiset, lakkiaset, lasten syntymäpäiväjuhlat, aikuisten tasavuotissynttärit, häät, valmistujaiset, ja tupaantuliaiset.

                 Tämä koskee meitä arvoliberaaleja siinä missä arvokonservatiivejakin. Voisin väittää että koskee jopa enemmän meitä arvoliberaaleja kuin arvokonservatiiveja. Koska me arvoliberaalit ehdimme elämämme aikana tehdä enemmän elämäntapakokeiluja kuin arvokonservatiivit meiltä voi vaatia erilaista harkintaa ja erilaisia ponnisteluja saada nämä lähipiirit uudestaan koottua oman kotimme piiriin tai muuhun juhlatilaan. Me emme ota näitä asioita annettuina vaan rekonstruoimme niitä aktiivisesti erilaisten kriittisten prosessien kautta.

                  Me arvoliberaalit olemme siis The Real Finns eli ne jotka jotka määrittelevät suomalaisuuden uudelleen myös kyseenalaistamalla sen sisältöjä.

                   Ne jotka jatkuvasti jauhavat jotain tyhjiä tynnyreitä nimeltä suomalaiset tai perussuomalaiset tai kantasuomalaiset ovat este sille että Suomessa eletään ja pysytään elossa mikä aina tapahtuu uusiutumisen kautta. 

               

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Suomalaisuus on määrittelykysymys? Minusta se on olemiskysymys ja vasta olemisen kautta se on jotain. Sitä olemista voi määritellä, mutta määritteleminen ei juurikaan muuta sitä olemista.

Jotenkin kaiken turruttamisenkin jälkeen kammoan ajatusta, että maailma on määriteltävissä joksikin. Jos se on, se on mitä vaan. Kun se on mitä vaan, sen määrittelee se, joka pitää valtaa. Se, joka dominoi. Määrää. Määrittää.

Dominoi. Alistu. Se on viidakon laki. Eikä siinä mitään, jos sitä kannattaa.

Kunhan on rehellinen ja johdonmukainen sen suhteen.

Määrittelykysymykset ovat lopulta helppoja.

Oletetaan, että on olemassa suomalainen.
Oletetaan, että on olemassa suomalaisuus.

Jos ne ovat samoja kuin joku alemman tason määritelmä ( pohjoismainen, euroopalainen, ihminen), ne ovat täysin yhdentekevää sanahelinää. Huonoja käsitteitä, joita jo kuvaa jokin paremmin.

Minä en ole suomalainen. Minä olen suomalainen. Kukaan ei ole suomalainen == kaikki ovat suomalaisia. Riippuu siitä, miten se määritellään. Yksi tapa sulkee pois, toinen ei ja kolmas vesittää käsitteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt kun suomalaisuus on räminäorkesteriaihe täytyy kaikkien joskus rämistellä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Monipuolinen heppu tuo Asko Korpela.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset