silmäneula kulttuuri on muutosta

Ässätrio ja maakuntien elinkeinot

  • Sipilän ekokylä kuva tästä osoitteesta http://www.oululehti.fi/etusivu/kempeleen_ekokyl%C3%A4_palkittiin_4954617.html
    Sipilän ekokylä kuva tästä osoitteesta http://www.oululehti.fi/etusivu/kempeleen_ekokyl%C3%A4_palkittiin_4954617.html

                Sipilään ja kepujohtoiseen hallitukseen liittyvät odotukset ovat suurimmat liittyen maaseudun elinkeinorakenteen elvytykseen tai uusiutumiseen.

Kyydissä on sitten kaksi citypuoluetta PS ja Kok. Kuten Toni Saari Unessa Puhujan Vaalianalyysissä osoittaa ovat persut enenevässä määrin isojen kaupunkialueiden äänestäjien miehiä, kuten demarit ovat perinteisesti olleet.

Myös se että Timo Soini näin ratkaisevalla hetkellä jättää plokiyleisönsä pelkän ketkutuksen varaan kertoo että ne mahdollisuudet joita Sipilä persuille tarjoaa eivät kiinnosta vaan että viharakkaussuhde johonkin kuplaan on kiinnostavampi addiktio ja tyhjänjauhamisen aihe.

Kuitenkin on niin että 3/2 polven kaupunkilainenkin kuten allekirjoittanut enemmän preussinsininen kuin perussinimultainen poliittisen keskustelun harrastaja tietää että maaseudun elinkeinorakenteen uusiutuminen ja vireys on kohtalonkysymys ja että juuri tällä hallituksella pitäisi olla edellytyksiä tehdä sen eteen jotain.

  Sipilällä on ketkuttaja reessään, toivon kuitenkin että hallituksesta tulee työkykyinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kyllä minua pelottaa se tosiseikka, että nyt 2 suurinta puoluetta eduskunnassa on maalaisliittolaisia. Ainakin juuret. Mielenkiintoinen oli tämä Keskustan analyysi pääkaupunkiseudun asuntopulasta. Asuntopulasta päästää kun ei rakenneta asuntoja, oli heidän lopputulema. Siis kun pääkaupunki on kasvanut voimakkaasti ja asuntojen hinnat nouseet, koska asunnoista on ollut pulaa ja jossain on asuttava, niin tämä sitten onkin syy eikä seuraus?

Tai siis tuossahan jutussa ei ole päätä, eikä häntää. Eli kun jostain on pula ja hinnat nousee, kuten se yleensä menee, niin ratkaistaan niin että tarjontaa rajoitettaan lisää ? Enpä ole aiemmin moista kuullut ja en muista kyllä yhtään talousteoriaa, jossa näin olisi päätelty. Pelottaa Helsinkiläisenä moinen ajatus jo. Ei ole ihme, että Kepu ei täällä pärjää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo oli ihmeellinen analyysi että asuntojen rakentaminen lisää asuntopulaa. Mutta kyllä maakuntien elinkeinot ovat myös kiintoisia ja niiden kohdalla Sipilällä voisi olla visiota ja tahtoa jos........

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kyllä maakunnat kehittyvät kasvukeskuksien kautta, mutta ihan jokaista kylää ei voida pitää elinvoimaisena. Ei rahat ,eikä osaaminen riitä. Parin tuhannen hengen kylään kun ei voi tuoda järkeviä teollisia investointeja ja kun niissä nykyään asuu paljon huonokuntoisia vanhuksia, niin ei niissä ole työväkeäkään.

Keskusta haluaa kantaa vettä kaivoon maaseudulla ja yrittää ratkaista asuntopulaa Helsingissä lopettamalla asuntojen rakentamisen? LOL. Suomalaista kansanviisautta kerrakseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Mä olen eri mieltä. Mä luulen että maaseudun ja kulttuurimaiseman säilyttäminen ja uudelleenluominen on tärkeä juttu. Jotenkin hassu niemenkärkeen rakennettu Helsinki ja kaiken "hienon" sijoittaminen sinne on jo pääkaupunkiseudun mittakaavassa höhlää. Ihan niinkuin aluekeskuksien pitäisi saada enemmän statusta ja kulttuuria pääkaupunkiseudun sisällä niin koko maan pitäisi saada omintakeisia ja toimivia aluekeskuksia tyyppiä Tampereen seutu ja Turun seutu. Näillähän on jopa keksinäistä liikennettä eikä niistä kaikki asiat mene hesan kautta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos hallitussuomi ei pysty suuntautumaan maaseudulle (persujen ja kokkareiden takia) niin ehkä opposition pitäisi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitä kauhistuttavaa näet Sipilän ekokylässä, tällaisiahan olisi syytä rakentaa maa täyteen,niin olisimme omavaraisia uusiutuvan energian suhteen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joko kysyt Haltulta tai et ole lukenut blogia. Minähän kehun ekokylää mutta epäilen että persut sabotoivat sen tapaiset hankkeet ja kokkaritkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Persut kyllä ovat tukemassa tällaisia kyliä, Kokoomus taas saattaa kuunnella selunkeittäjiä,jotka vaativat puun alihintaan itselleen.
Puuta jää nytkin vuosittain hakkaamatta 20 miljoonaa kiintokuutiota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Ne persujen tukemiset pitää nähdä ennenkuin uskon. Soinin blogi ei ainakaan viittaa siihen että persuista olisi yhtään mihinkään kuin läpän heittoon. Tilannetaju nolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Se on nimittäin niin että persut ovat hankkineet äänensä sanomalla olevansa enemmän duunaripuolue kuin SDP ja vetämällä massiivista kampanjaa siitä että SDP on pettänyt äänestäjänsä. Jos persut nyt sitten ovat vetävinään duunareiden asiaa niin siihen ei tässä taloustilanteessa ekokylät sovi. Se on joko tai. Jännää on seurata mitä käännöksiä ja väännöksiä persut tekevät.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Sovitaanko Sini, että persut pettävät äänestäjänsä, mikäli eivät ole tukemassa Sipilän ekokylien rakentamista ja voimaloiden rakentamista maan eripuolille, voisitko kuitata ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Mun pointti on että toivon ettei Sipilä joudu pettämään äänestäjiään tässä kysymyksessä jota itse aika paljon ajattelen. Jos Suomi pystyy pitämään maaseudun vireänä se hyödyttää kaikkia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Opposition toivon myös muistavan maaseudun koska luulen että Sipilä persujen ja kokkareiden seurassa ei pysty tulemaan maaseudun aloitteellisuutta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset