silmäneula kulttuuri on muutosta

Autoritaarisuus on persuilun ainoa arvo

                            Mitä rajumpaa kritiikkiä hallitus sai oppositiolta hallitusohjelman julkistamistilaisuudessa sitä tyytyväisempi oli puheenjohtaja Soinin naamavärkki. Hän silminnähden suorastaan nautti "kitinästä".

                            Autoritaarinen yhteiskunta on myös karnevalistinen yhteiskunta. Sen ovat persut oivaltaneet aikoja sitten. Hallituksen on hyvä esittää karnevalistisessa ja autoritaarisessa yhteiskunnassa roisia ja käyttää sanoja aina hiukan kaksimielisesti. Kansalta on nitistettävä usko poliittiseen retoriikkaan. Mitä röyhkeämpi huijaus sitä avuttomampi kansa joka tietysti suuntaa häpeän itseensä ensimmäisenä. Ihan hyvä, ajattelee persu, että kansa ihmettelee maailman menoa ja huomaa itsensä käytetyksi jonkun karkean herrasakin saattamiseksi valtaan.

                           Tämä selittää miksi persut aina vaan syytävät ulos tahatonta huumoria. Se huumori kun kansaa viihdytetään sen omalla sinisilmäisyydellä on osa strategiaa jossa kansalta on tarkoitus viedä usko poliittiseen kieleen ja poliittiseen vaikuttamiseen. Kansa kitisköön laskujensa kanssa itseään syytellen. Kansa katselkoon kuinka juopot isännät sikailevat, se on sitä parasta kasvatusta.

                          Näinpä puolustusministeri ilmoittaa että "jalkaväkimiinat voi nopeasti polkaista käyntiin".  Tuollaiset sanavalinnat EIVÄT ole sattumanvaraisia vaan aivan tarkoituksellisia. Kuten Venäjällä niin Suomessa propagandistit tietää että "pam pam meidän pyssyt"-retoriikalla on helppo saada kansa unohtamaan  koulut, vaipat, sananvapaudet ja mitä niitä vihermädätyksiä olikaan. Sanotaan polkaista ja sanotaan miinat ja pistetään päälle vähän vanhahtava ulkonäköstailaus siinä se on. Kansan alitajunta on kädessä kuin karanaatiheitin.

                         Persut ovat alusta asti verbaalisesti tehnyt Toimin reseptillä. Alistanut sanankäytöllä. Siinä Toimii resepti; mitä röyhkeämmin sanottu sitä parempi. Kansalla pitää olla pieni epävarmuus päällä ja tunne että joku hallitsee hänen viettimaailmaansa ja sitä kutsutaan ylhäältäpäin johtamiseksi vaikka se on alaspäin työntämistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Ihmettelen vain, että oletko sitoutumaton vai RKP:n jäsen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos muistutuksesta. Olen saanut postia RKP´ltä joten pitää muuttaa profiilitiedot.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Aiemmin onkin Suomessa ollut aika tuntematon ilmiö jossa osa kansasta seuraa ja puolustelee Johtajaa, kääntyipä tämän takki miten monta kertaa hyvänsä. Nyt ne ajat näyttää olevan takana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Leikki sammakkojen kanssa viihdyttää aikansa. Tarkoitan suusta tulevia sammakkoja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Juuri tuotakin tarkoitin.

Aiemmin oli aika harvinaista että puolueita ja poliitikkoja kritisoineita kansalaisia vastaan hyökättiin alatyylisesti nimettömän nimimerkin takaa tyyliin lällislää, äitis åli kun sinut synnytti.

Keskustelu oli erimielisyyksistä huolimatta approved by suomalainen kotikasvatus ja keskinäinen kunnioitus. Nyt on meillä sitten maahantuotu uudenlainen, ehkä jenkeistä apinoitu kulttuuri jossa on lupa lyödä ja huudella puskista. Tietämättömyys on nykyisin ylpeydenaihe, valhe on 'toinen totuus' ja ylimielisyys hyve.
Ehkä se sitten on sitä kansakuntana kasvamista ja nykysuomalaista sivistystä. Ehkä ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset