silmäneula kulttuuri on muutosta

Helposti saatu on helposti menetetty

                      On helppo tehdä nimiväännöksiä. On helppo olla agressiivinen ja karkea. On helppo vedota parempaan eiliseen. On helppo syyttää muita omista virheistä. On helppo lietsoa muukalaispelkoa. On helppo repiä, purkaa ja rikkoa. On helppo huutaa salanimen takaa.

                      Kun liikkuu ihmisten parissa huomaa miljoonia asioita pienissä eleissä, asennoissa ja katseissa. Minä olen huomaavinani paluuta luottavaisempaan suuntaan. Oikeistopopulismi ei enää kuohuta mieliä suuntaan jos toiseenkaan. Ollaan palattu suomalaisten normaalitilaan. Se tarkoittaa että ihmiset viestivät toisilleen "koitetaan kestää, kyllä se siitä". On lamaa, on pakolaistilannetta, on hallitusta ja opposiota, on aina pari häirikköä paikalla, on elämänkaarta, on ymmärrystä ja ymmärtämättömyyttä.

                     Itse paikallistan muutoksen tunnelmissa yhteen median välittämään (mutta ei "valtamedian" liikkeellepanemaan....kröhöm) lauseeseen. I did it my way! Sen lauseen myötä suuri poliittinen voima-aalto jotenkin lopahti. Me jotka pelkäsimme sitä hellitimme varuillaan oloamme ja varuillaan olosta syntynyttä huonoa viestintää. Ylivaruillaan oleva ihminen ei pysty ottamaan vastaan toisten ihmisten tukevaa läsnäoloa vaan on lievästi paranoidisessa tilassa. 

                    Se mitä tapahtui oikeistopopulismiaaltoon samaistuvissa on minulle vaikeampaa kuvattavaa. Mutta jonkinlaisen naurettavuuden kehään joutuminen ei ole kellekään herkkua.

                  Meillä ei enää ole oikeistopopulistista kansanliikettä.   Meillä on fraktioita oikeistolaidalla ja etnonationalistisella laidalla. Helpoin keinoin saavutettu kansanliike hajosi koska se ei tavoittanut ihmisiä syvällisemmin. Ei edes vetäjiään jotka ovat kyvyttömiä kehittämään poliittista kieltään. Kaiken maailman Luukkaset ja Halla-ahot elävät vanhojen sanontojensa varassa. Kulttuuri on muutosta. Jos ei pysty uusiutumaan se on merkki siitä että ei uskalla ajatella. Ajattelu taas on sitä että sietää omaa haparoivaa avuttomuuttaan, hetkellistä epätasapainoa. Valmiita lauseita ei ole!!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Miljoonia asioita pienissä eleissä"?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Ollaan palattu suomalaisten normaalitilaan." En usko, että mitään normaalitiloja enää on saavutettavissa, ja kuten itse sanoit: "Kulttuuri on muutosta" Eli jos Perussuomalaiset kuihtuvat, se aukaisee tilaa jollekin muulle, kuten kansallisille ääriliikkeille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kansalliset ääriliikkeet ovat hyödyntäneet ps-salonkia. Nyt joutuvat porstuaan.

Oscari Wirola

Sini hyvä, kirjoitat: "Kulttuuri on muutosta. Jos ei pysty uusiutumaan se on merkki siitä että ei uskalla ajatella. Ajattelu taas on sitä että sietää omaa haparoivaa avuttomuuttaan, hetkellistä epätasapainoa. Valmiita lauseita ei ole!"

Miten hienosti ilmaisetkaan ihmisen luoman ja ihmisen juuri sitä elävän kulttuurin syvällisen olemuksen. Juuri näinhän se on! Kiitos!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sini hyvää ajattelua!

Tuo oli gallupin paras viesti ajattelen itsekin.

Mutta Unitas E-liike ei ole mihinkään ole kuollut - olisikohan Unitas paras nimi pelkästään?

Taisit muuten kommnentoida ihan ekana kun tulin puskista joulukuussa 2014 - vaikka minulla on vaikeita yksinpuheluita välillä ja muutenkin kova tilanne taloudellisesti niin luotan sen voimaan että tuo tarina on tosi ja ihmiset alkavat lukea mitä ajattelen eikä miltä räpeltämiseni (vielä nyt) näyttää...

Se vain on tosi!

***

Ja linkkiä et saa;-)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä sanotaan myös näin: Tunnen kalman hajua sellaisten ihmisten lähellä jotka ovat liian varma ajatuksistaan.

Minä en halua ennustaa toisten aatteiden kuolemaa, olivat ne sitten huonoja tai hyviä aatteita, äärioikeistolaisuus tuskin poistuu koskaan nykymaailmasta, katso Saksaa ja miten tilanne on taas muuttunut pakolaisryntäyksen alettua.

Se mikä tapahtuu Euroopassa, todennäköisesti tapahtuu myös Suomessa.

Jos se mitä eniten toivot, eli persujen kannatus vielä tippuu, miten ajattelet, sen vaikuttavan niiden ihmisten toimintaan, jotka ovat maahanmuuttovastaisia, onko ajatuksesi se, että he vain hiljaa tyytyvät osaansa.

Teet nyt johtopäätöksiä taas oman agendasi pohjalta, et objektiivisesti, muista kuitenkin, että yksi gallup on vasta julkistettu, eikä 10% puoluekaan ole mitätön, vai mitä mieltä olet vihreistä ja vasemmistoliitosta ja jopa 4% kannatuksella pystyy toimimaan(RKP).

Jos persut tuonne jäävät, mikä on mahdollista, voi seuraava puheenjohtaja oikeasti olla joku vihaamistasi maahanmuuttokriitikoista, silloin voi Sinillekin tulla Soinia ikävä.

Iloista viikonloppua kuitenkin :)

Petteri

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kohta paukkuvat pommit.

Onneksi olkoon, kun sitä olet halunnut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"kun sitä olet halunnut" Hyötyniemellä on kova tarve keksiä julkeuksia muista. Miten olisi yllätys ja muutama viikko asiallista herrasmieskommentointia?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta puhut, yleisesti ottaen asioista voi olla eri mieltä, mutta turha henkilökohtaisuuksiin meno on lapsellista.

Täällä Lammilla joku älykääpiö heitti polttopullon kerrostalon ikkunaan, no siinä asui kyllä jo turvapaikan saaneita ihmisiä, jotka ovat täällä olleet pidempään. Nämä uudemmat tulijat, eivät ole siellä, missä nämä kerrostalot ovat.

Sitä vaan ihmettelen, mikä saa ihmisen toimimaan noin, en minäkään varauksetta suhtaudu kaikkiin turvapaikanhakijoihin, kun nyt kuitenkin on tullut ilmi, että Irakilaisista yli puolet ei saa turvapaikkaa, mutta ei kai niitä sentään pommittamaan pidä ryhtyä.

Se tässä pelottaa, kun tuollaisia tapauksia on nyt paljon jo Saksassa, että koska joku luupää saa täällä päähänsä vastaavaa, ja toisaalta, jos joku turvapaikanhakijoista syyllistyy johonkin seksuaalirikokseen, silloin kyllä ruutitynnyri voi räjähtää.

Ei täällä Lammilla ole kyllä mitään haittaa noista ihmisistä ollut, päinvastoin pienellä kylällä on kauppa vilkastunut ja välillä tuntuu jo melko kansainväliseltä paikalta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Vain hullut voivat iloita siitä että poliittinen protesti on tullut "naurettavaksi".

Joo uusiutaan kulttuuri! Kysytään irakilaisilta kuinka lelut rikotaan.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff
Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hyvä juttu muuten,mutta toivoisinpa voivani jakaa uskosi ääriliikkeiden ja oikeistopopulismin kuolemaan!
Pelkään pahoin,että pakolaiskriisi antaa liian helpon herkkupalan vihalle ja ennakkoluuloille rakentuvalle,väkivaltaa ihannoivalle asenteelle.

Nyt jo näyttää,että se osa persujen pettyneistä kannattajista,joka ei ole palannut demareihin,on radikalisoitunut edelleen.
Jopa tavoilla,joita ei olisi uskonut Suomessa enää ikinä näkevänsä.

Voi olla,että ennen kuin noista virtauksista päästään,joudutaan niistä maksamaan rauhan ja demokratian suhteen kalliisti.
Niihin on iskenyt fanaattinen näyttämisenhalu,jonka torjumiseen ei yhteiskunnalla ole valmiuksia.

Toivottavasti sinä olet oikeassa ja minä väärässä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oikeastaan tässä on kysymys vain näiden liikkeiden edustuksesta valtiovallassa ps-puolueen kautta. Voi olla että tilanne pahenee kun/jos esim Tynkkysen johdolla ps-puolue hajoaa. Kallistun enemminkin veikkaamaan että sirpaloituminen heikentää äärioikeistoa ja etnonationalisteja. Jos puolueella olisi ollut syvällisempi suhde suomalaisuuteen se olisi voinut jatkaa ilman uskottavaa keulakuvaa. On kuitenkin liian monta kansainvälisestä ääriliikkeestä kopioitua maneeria jotta suomalaisten suhde ps-puolueeseen olisi syventynyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset