silmäneula kulttuuri on muutosta

Höpsöä palturia eli gallimatiasta

                Matias Turkkila on vihdoinkin astunut parnassolle keskustelemaan median roolista. Hänhän on nimekkäin Hommaforumin perustajista ja sen pitkäaikainen haltija, sekä nykyään valtamedian parhaalla pallilla istuva päätoimittaja nimittäin Perussuomalainen-lehden päätoimittaja. Mehän tiedämme millainen imu ja mediakiinnostus nuivapopulistisiin puolueisiin kohdistuu kaikkialla. Niinpä oman maamme avainmediavaikuttaja on nimeltään Matias Turkkila. Se miten hän kultaista auraansa käyttää on sitten toinen asia ja osittain tämän blogin aihe.

Tässä Helsingin Sanomien artikkelissa http://www.hs.fi/kulttuuri/a1446798966401 mediatutkija Anu Koivunen ilmoittaa olevansa huolissaan..." siitä, että Yleisradion ja myös median yleensä mielletään olevan vallan palveluksessa. Tällainen ajattelu liittyy suoraan myös valesivustojen ja pseudojournalismin kaunaiseen retoriikkaan, jossa mediaa ja journalismia kyseenalaistetaan, syytetään elitistisiksi, ja ne joutuvat puolustelemaan asemaansa ja periaatteitaan."

Koivusen mainitsemaa median mieltämistä vallan palvelijaksi on siis opettanut Turkkilan hommaforum ja monet hänen puolueensa vaikuttajat, esim tällä foorumilla Reijo Tossavainen.  Sanahaulla "valtamedia" löytyy Puheenvuoropalstalta 1816 kirjoitusta.

No Matias Turkkilalla on ollut jo pitkään tämä unelmapesti valtamediassa missä hän olisi voinut haastaa sekä oman aikaisemman yleisönsä mediatottumuksia vetämällä hommafoorumilaisia avoimmille vesille ja päivänvalon mediatodellisuuteen että näyttää mallia muulle medialle että näin tehdään mielenkiintoista ja pouhuttavaa mediaa ilman itsesensuuria tai sokeutta uudelle mediatilanteelle. 

Mutta Perussuomalainen lehden päätoimittajuus lienee Turkkilalle lähinnä ansaintakeino ja hän jatkaa kaiken journalismin sättimistä epäonnistumisesta. Minusta Turkkila on ollut vahvasti kaatamassa journalistista kulttuuria Suomessa ja vaikka hänellä on mielipiteitä journalismin tehtävästä hän ei ole hyvästä positiostaan huolimatta pistänyt tikkua ristiin osoittaakseen miten seuraavalta Turkkilan dystopialta vältyttäisiin:

"Natiivimainonta ja itsesensuuri ovat journalismin antiteesejä. Median tulisi valvoa kaupallisia tahoja ja palvella suurta yleisöä. Valitettavasti natiivimainonnan ja sensuurin vallitessa asiat kääntyvät päälaelleen. Palveltavaksi nousee kaupallisuus ja valvonnan kohteeksi joutuu suuri yleisö."

Kaupallisuus ei taida olla hallituspuolue PS´n ykkösvahdittava missään tai koskaan. Kun koko terveydenhuoltomme nyt annetaan kaupallisille toimijoille voimme vaan kuvitella minkälaisia lumehoitoja sairaille ihmisille pian tyrkytetään koska SSS-hallitus. Enemmän kuin koskaan tarvittaisiin Turkkilaa jolla tuntuu olevan selkeä näkemys kaupallisuuden valvonnan tarpeesta. Mutta Turkkilalle on kannattavampaa silitellä somessa kannattajiensa päitä ja toistella mantroja median pahuudesta tai ainakin paijata niitä mantroja hokevia kerholaisia myötäkarvaan. Varsinainen journalismi on jotain mitä vaaditaan somekuorossa muilta kunnes ne kaikki muut ovat kaatuneet ja jäljellä on MV. Perussuomalainen lehti ei tuota kansakunnalle mitään purtavaa. Siitä voi vetää johtopäätöksen että PS puolueen intressissä on että journalismi on ahtaalla ja joutuu yhä ahtaammalle. Sillä yksi asia on selvä. Matias Turkkila on ihminen joka tietää mitä hän tekee.

Keskiaikana yliopistojen väittelytilaisuudet olivat niin kiivaita että osallistujia verrattiin taistelukukkoihin. Heidän toimitaansa kutsuttiin kukkotieteeksi, gallimatiakseksi. Gallimatias tulee sanoista gallus, latinaksi kukko, ja mathia eli kreikankielen tieto. Sana gallimatias on vakiintunut merkitsemään höpsöä palturia. Valtamedian parhaalla pallilla istuva kukko sättimässä valtamediaa on gallimatiasta.

EDIT Turkkilan mainitsema natiivimainonta on mm sitä että lehdet julkaisevat kaupallisia osoita jotka näyttävät toimituksen materiaalilta. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/mita-on-natiivimainonta/acMkeCR6

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Bolsevistinen pikkupaholainen kuiskuttelee RKP:n Lappalaisen vasemmalla olkapäällä: meidän totuus , ainoa totuus lisää vielä ulkopoliittisesti arveluttavan lisäksi sisäpoliittisesti ja vaikkapa etnisesti arveluttava pannaan kaikissa tuuteissa nuivien fasistien ja rasistien toimesta. Reporadio, reporadio, kansanuutiset ja tiedonantaja....
Ihmettelen tätä "professori" Koivulan nykyistä habitusta, eikö pitäisi olla Ruotsissa ohjaamassa opiskelijoita tai tekemässä omaa tutkimusta. Liekö Ruotsin valtion leikkauslistalla joutunut vai onko Rosenbergin tavoin palaamassa umpiimpivaaralaiseen Suomeen? Takaisin ryssiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vähän epätarkkaa huiskintaa, Mäkitalo. Onko sillain blogista kommentoitavaa?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä "valtamedian" vastaisuus on jokseenkin puistattava ilmiö, tilalle kun tarjotaan Mitä vittua-lehteä. Mikä mahtaa olla esim. Tossavaisen motiivi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joku pala puuttuu koko yhtälöstä mutta se ei tunnu näitä toitottajia haittaavan. MV jälleenlinkkaa materiaalia "vatamedialta" samalla kun se saarnaa sitä vastaan. Tulee mieleen sekä 1918 vallankumous ja 30-luvun Saksa. Karkea roskaväki tuhosi parissa viikossa silinterihattupäisten "kapitalistien",1918, ja juutalaisten perheiden, 30-luku, asunnot ja irtaimiston kun varsinaiset asukkaat olivat likvidoitu ja sukujen hallussa olevat asunnot jaettiin puolueaktivisteille. Sama ristiriita siinä että uhrien tavarat ja muistot ja sukuhopeat kyllä kelpasivat mutta uhrit olivat saastaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eroaako persujen verkkolehti jotenkin esim. demokraatista, kansan uutisista ym. Eiköhän niiden kaikkien agenda ole vain ajaa omaa asiaa.

Niin ja taidan jättää kokonaan kommentoimatta tämän Turkkilan, se nyt on sinulle pakkomielle, eli jos hakee kirjoituksiasi, lähes jokasessa mainitaan Turkkila. Minusta hän on aika mitäänsanomaton kaveri, eikä varmasti omaa mitään kauheaa valtaa missään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kansanuutiset juuri eroaa Perussuomalainen-lehdestä koska se ostaa toimittajilta reportaaseja, esseitä ja haastatteluja. Aika vähälle siinä jää puolueliturgiat ja poliittinen natiivimainonta. Voi sanoa että Perussuomalainen-lehti toimii kuten Pravda, täynnä mitäänsanomatonta puolueliturgiaa.
Oikeistopopulismin ongelma on että oikeasti ei haluta parantaa niitä asiota joita arvostellaan. Tyytymättömyys on vain polttoainetta puoluevallan kasvulle. Mitä enemmän tyytymättömyyttä sitä parempi populistille. Niinpä populisti ei koskaan kasva vastuulliseksi aikuiseksi joka vaatii tasapuolisesti itseltään ja muilta.
Turkkila kiinnostaa minua koska hän on ristiriitainen henkilö. Monet oikeistopopulistit tuntuvat olevan sellaisia yleistyytymättömiä kärttyisiä setäihmisiä tai sitten amerikkalaiseen oikeuistoherännäisyyteen kallellaan. Turkkila viihtyy näiden edellämainittujen seurassa vaikka kaikesta näkee että hänellä olisi resursseja muuhunkin. Hän ei sinänsä tunnu tarvitsevan karkeakonservatismia pönkittääkseen omaa asemaansa koska hänellä on eurooppalaista valuuttaa plakkarissaan eli snajua ja charmia.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

Terveydenhuoltoalan avaaminen kilpailulle mahdollistaa lumehoidot!

Onko tämä pölhöpopulismia? Julkinen valta rahoittaa palvelut ja tottakai määrittää laadulliset kriteerit eikä mitään
"lumehoitoja" tulla rahoittamaan.

Kirjoittajassa taitaa asua sosialismin ihaiilia, kun haluaa säilyttää DDR:stä kopioidun monopolin.

Kummallista miten kilpailu terveydenhuoltoalalalla voidaan nähdä peikkona eikä terveenä kirittäjänä.

Terveydenhuoltojärjestelmässämme on pöhöttynyt hallinto "päällikön päälliköineen".

Julkiset suojatyöpaikat vaarassa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei vaan olen menettänyt ruumiinosani (tosin pienen) koska hammaslääkäriasemani myytiin pörssiin kirjautuneelle yritykselle. Alkoivat tyrkyttää ns medikalisaatiota eli toimenpiteitä jotka muka ennaltaehkäisevät tauteja yms palturia. Koin prosessin erittäin raskaana silloin kun se tapahtui. Sittemmin olen oppinut hyväksymään sen että annoin itseäni huiputtaa ja alistuin silvottavaksi. Ovelasti minulle tuli puhelu että olen saanut peruutusajan. Joku muu kuin lääkärini jolle olin jo ilmoittanut etten halua silpomista ilmoitti että nyt se tehdään ja minä menetin tilanteen hallinnan. Kannattaa kuunnella tämä ohjelma ja lukea medikalisaatiosta, jonka alan liiketoimintaa ennustetaan maailman suurimmaksi bisnesmuodoksi vuoteen 2013 mennessä. http://areena.yle.fi/1-1294457

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset