silmäneula kulttuuri on muutosta

Atte Kaleva tietää mistä puhuu

   Yhdensuuntainen ulkoministeri Soinin lausunnon kanssa on jihadismin tutkija Atte Kaleva ainakin tämän päivityksen mukaan:

    "Pariisin järkyttävässä terrori-iskujen sarjassa hyökättiin eurooppalaista elämäntapaa vastaan: iskut kohdistettiin urheilutapahtumaan, konserttiin, kahviloihin ja ravintoloihin. Ääri-islamistiset jihadistit ovat jo pitkään uhonneet käyvänsä sotaa maallistuneita eurooppalaisia arvoja, demokratiaa, vapautta ja kulttuuria vastaan. Pariisin iskujen tekijöiden ja heitä tukevien tahojen eräänä tavoitteena onkin hajoittaa eurooppalaista arvoyhteisöä lietsomalla silmitöntä yhteiskunnallista vihaa kaikkia muslimeita kohtaan. Siihen ei pidä lähteä mukaan. Vastatoimet ovat välttämättömiä ja ne on tärkeää kohdistaa nimen omaan jihadisteihin ja jihadistiseen ideologiaan, ei summittaisesti kaikkiin muslimeihin. Muuten tulemme tahtomattamme luoneeksi otollista maaperää jihadistiselle kiihotukselle ja radikalisoimiselle. Jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistamisessa ja radikaalin viha-ideologian kitkemisessä avainasemassa on aktiivinen ja avoin yhteistyö suomalaisten muslimiyhteisöjen kanssa. "

Sitaatti on Kalevan facebooksivulta ja sinne menemällä voi myös seurata keskustelua jota Kaleva käy fb-yhteisössään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Atte Kaleva puhuu siitä, mistä tietää eli kansainvälisen politiikan tasosta.

Kansainväliseltä katutasolta katsottuna viimeinen virke "jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistamisesta" on lapsellinen.

Ei ole erityisen vaikeaa tunnistaa, kun talviyössä jonkin metropolin reuna-alueen musiikkibaarin ulkopuolelle kertyy pari-kolmekymmentä vihamielistä musliminuorta ilmeisessä sabotointi- ja sulkemistarkoituksessa. Yhdessä tutussa paikassa joku rohkaistui hyökkäämään sisällekin, jolloin poliisin kehotuksesta baaritiskille tuli nauhoittava kameravalvonta - olen paheksunut yksityisyydensuojan perusteella. Syynä hyökkäyksiin oli se, että ko. musiikkibaarin kadulle näkyvä sisustus kuulemma ilmensi paholaisen palvontaa.

Näitä tapauksia on vaikka kuinka paljon eri kaupungeista. Nuorilla hyökkäilijöillä ei vaan ole ollut aikaisemmin konetuliaseita, joiden hankkiminen itsenäisesti olisi heille mahdotonta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos tietää tuommoisen tapauksen niin on mahdollista tarttua siihen konstruktiivisesti (sen sijaan että käyttää sitä demonisointiin).
Niin kauan kun musliimien parissa tapahtuvaan mahdolliseen radikalisoitumiseen suhtaudutaan kiilusilmäisesti mitä minä sanoin-asenteella vaan edesautetaan tendenssiä.
Se joka on tiennyt tuollaisesta musiikkibaariin kohdistuneesta vihottelusta istuu aikamoisen avaimen päällä. Jos se henkilö /ne henkilöt haluaisi toimia eurooppamyönteisesti hän/ne toisi asian esiin rakentavasti. Sitähän sinä teet, mutta tekikö ensikäden tietolähteesi?
Nyt pakolaiset auttavat löytämään keskuuteensa soluttautuneita jihadisteja. Laitan linkin myöhemmin.
Itsestään selvää on vain yhteistyöllä onnistuu radikalisoinnin estäminen. Meidän suvisten pitää tulla vastaan sillä että unohdamme kuinka meitä on kiusattu ja nuivien pitää tulla vastaan sillä että hyväksyvät että ahdasmielinen kansallismielisyys ja väkivalta kuuluvat samaan oireiluun kuin jihadismi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Se oli esimerkki. Tapauksia on vaikka kuinka paljon, pitkältä ajalta monesta maasta.

Pariisissa islamistit hyökkäsivät Eagles of Death Metal -bändin keikalle. Eivät diggaa, eivät varmaan mutta se ei ole syy ampua 89 ihmistä, eikä tästä voi neuvotella ja hakea jotakin keskikohtaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Kysymys ei ole neuvottelemisesta vaan siitä että musiikkiin liittyvät protestit voivat kertoa radikalisoitumisesta jollain alueella. Mutta kun kuten Veikko alemmassa kommentissaan huomauttaa moni "nuiva" ageeraa osana isompaa geopoliittista verkostoa, mikä on ollut nähtävissä että he oikeastaan vaan toivovat radikalisoitumista. He saattavat elämöidä sillä kun joku radikaalisaarnaaja tulee esim Suomeen mutta jos saavat vihiä musliminuorison radikalisoitumisesta paikallisesti jossain he eivät ilmoita paikallisille viranomaisille tai muille alueen musliimeille tai kouluviranomaisille jne vaan senkun kieli pitkällä odottavat että tapahtuisi jotain kauheaa. Nämä nuivaan skeneen soluttautuneet putinistit eivät eurooppalaisista arvoista, tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta ja sivistysmyönteisyydestä välitä yhtään sen enempää kuin radikaali-islamistit. Heidän tavastaan kommunikoida esim häiritä antirasistien sivuja netissä tietää että he eivät eurooppalaisia arvoja sisäistä.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Väkivaltaa ja terroria vihaavia muslimeja onneksi löytyy. Muuten olisimmekin todella suurissa vaikeuksissa.

Islamin fundamentalistinen tulkinta aiheuttaa terroria. Isiksen toiminta on 600-luvun islamin mukaista ja esikuva on Muhammed ja hänen seuraajansa.

Atte Kaleva muuten sanoi myös että islam on militantti ja suvaitsematon uskonto ja sillä hän tarkoitti nimenomaan fundamentalistista tulkintaa joka ottaa esikuvaksi muinaiset kalifaatit, koraanin ja Muhammedin elämäkerran.

Itse näkisin että muslimien radikalisoituminen johtuu pääasiassa Muhammedin esimerkistä ja koraanista. Se ei johdu ainoastaan kantaväestön rasismista vaikkei sitä poiskaan voi sulkea. Se ei johdu myöskään länsimaisesta imperialismista. Nämä ovat lähinnä tekosyitä tehdä terrori-iskuja.

Islamilainen imperialismi ja orjakauppa on ollut ihan yhtä tuhoisaa kuin länsimainenkin. Silti esimerkiksi kristityt tai juutalaiset tai muiden uskontojen edustajat eivät tee jatkuvasti itsemurhaiskuja muslimeja vastaan eikä näiden uskontojen opeissa ole ikuista väkivaltaista sotaa islamia vastaan. Islamin opissa on ikuinen sota kaikkia vääräuskoisia vastaan ja se tulee vastaan katutasolla kuten Ilari kirjoitti.

Mutta, onneksi kaikki muslimit eivät ole fundamentalisteja.

Käyttäjän amgs kuva

"Vastatoimet ovat välttämättömiä ja ne on tärkeää kohdistaa nimen omaan jihadisteihin ja jihadistiseen ideologiaan, ei summittaisesti kaikkiin muslimeihin. Muuten tulemme tahtomattamme luoneeksi otollista maaperää jihadistiselle kiihotukselle ja radikalisoimiselle." Mutta toisin kuin Atte Kaleva sanoo moni nyt tekee. :(

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miksi oletetaan, että vastatoimien tulisi kohdistua ylipäätään vain äärimuslimeihin? Mukana tarkoituksellisessa terrorineskaloimiskuviossa on luultavasti merkittävästi muitakin, kuten esimerkiksi ääriortodoksikristittyjä ja ateistiputinisteja.

"Väkivaltaisen islamismin tutkija Juha Saarinen arvioi Uudelle Suomelle, että jos Pariisin iskut osoittautuvat terroristijärjestö Isisin keskusjohdon organisoimiksi, yhtenä tavoitteena iskuissa on voinut olla turvapaikkatilanteen nostamien jännitteiden lietsominen Euroopassa." http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/139479-jihadismin-...

Hyvä että laajemminkin on jo havahduttu huomaamaan ilmeinen yhteys Eurooppaa rasittavan pakolaistulvan ja sen aiheuttajien ja kylmäveristen konfliktinlietsojien länttä horjuttavan toiminnan välillä, vaikkakaan yleiset johtopäätökset eivät aina kieli geopolitiikan ja vallitsevan inhorealismin täydestä ymmärtämisestä. ISIS/ISIL eli Islamilainen valtio ei kuitenkaan ehkä ole lännen kannalta merkityksellisin nykypakolaisuuden masinoija ja sen mukanaantuomien konfliktilaajennosten lietsoja, vaan Venäjä.

Olen jo loppukesästä havainnut enemmän kuin heikkoja signaaleja ihmissalakuljtetusbisneksen ja rasistisen liikehdinnän sekä turvapaikanhakijoiden provosoivan käytöksen kytköksistä putinistisen verkoston suuntaan. Kreml vetelee monia naruja, ehkäpä myös Pariisin iskuihin liittyvä montenegrolaismiehen pidätys Saksassa kalashnikov-lasteineen sekä terroristin Serbiassa käyttämä passi kertovat perinteisesti Venäjän-mielisten maiden ja tahojen yhteistyöpotentiaalista...

Kuvio alkoi näyttää enemmän kuin strategiapelien kauimpaahaetuilta vaihtoehtokehityskuluilta itse asiassa jo ensimmäisten massasiirtolaisaaltojen aikoihin mm. ajankohtien yhteneväisyyksien vuoksi Itä-Ukrainan paikallistapahtumien ym. kanssa. Enemmäksi kuin vain taktisiksi huomionsiirtokikkailuiksi nämä naruistavedot ja ihmiskauppamafiamanööverit/aktiivitoimet paljastuivat vasta myöhemmin. Selvästi strategisina valintoina mahdollisesti jo vuosia pohjustettuun kaavailuun liittyen näitä Kremlin geopolitiikkapelin siirtoja voitiin jo kiistatta pitää alkusyksystä. Venäjä ruokkii pakolaiskriisiä ja edesauttaa myös suoralla tuella sen ikäviä lieveilmiöitä, myös rasistis-fasistisia ääriliikkeitä perinteisiin länsi- ja pohjoiseurooppalaisittain suvaitseviin monikulttuuriyhteiskuntiin masinoiden sekä lähtömaiden uskontokunta- ja etnispohjaisia ristiriitoja myötäillen.

Kirjoitin asiasta mm. blogissani 8.9.2015 ja 2910 2015: UPI:n tutkija: Venäjä hyötyy Suomen pakolaiskriisistä - "bensaa liekkeihin" http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205609-u...

Matti Kolehmainen

Nyt kertakaikkiaan pitää ottaa kovat otteet käyttöön. Montakos sivullista moottoripyöräjengit ovat tappaneet aikojen saatossa. Samat otteet näille "Burkhaliivijengiläisille". Koko porukka saa olla jatkuvien poliisioperaatoiden kohteena missä liikkuvatkin ajatuksella syytä epäillä. Mikään moskeijatila ym. heidän kokoontuminen ei saa jäädä rauhaan. Millään muulla kuin voimalla ei täälle porukalle osoiteta kaapinpaikkaa yhteiskunnassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

ISIS´llä ja niillä jotka haluavat liittää koko islamilaisen maailman terroritekoihin on 100% yhtenevä pyrkimys. ISIShän yrittää esittää edustavansa islamia.

Matti Kolehmainen

Sini Lappalainen oletko muslimi? Jos et ole niin kirjoittelusi on yhtä tyhjän kanssa. Jos et todellakaan ole, niin et sinäkään voi tietää toisten sisäisiä ja uskonnollisia tunteita mitään heidän uskontopiirissään tapahtuvia asioita kohtaan. Tekijät kun olivat heidän uskonkumppaneitaan. Tietääkseni ei ole kahta islaminuskoa. Anna heidän selittää ja keskity ymmärtämään omia ajatuksiasi. Me muut haluamme keskittyä ajattelemaan kirkkaalla järjellä miten pelastamme länsimaisen elämäntavan. Sinunlaisesi ovat vain jaloissa pyörimässä nyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Natsien jaloissa pyörimässä, hauska kielikuva.

Matti Kolehmainen Vastaus kommenttiin #11

Sini Lappalainen: kaikenlaisiin kirjoittelijoihin olen netissä törmännyt, mutta sinä olet ensimmäinen, joka sanoo minua natsiksi. Mielestäni tämä kertoo paljon sanojan pään sisällä tapahtuvasta kaoottisesta myllerryksestä, joka purkautuu hallitsemattomasti ulos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset