silmäneula kulttuuri on muutosta

Kysymys MV-lehdestä on kysymys laadusta

         Monen muun ominaisuutensa lisäksi voi puolanjuutalaisen Bruno Schulzin koko tuotantoa määritellä sen tiedostetun ja tiedostamattoman kauhun kuvaamisena mitä pikkuporvaristo tuntee fasistoidin kehityksen edessä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Bruno_Schulz

Kauhu on esim teoksessa Krokotiilikuja kytketty seksualisoidun mauttomuuden esiintymiseen. Siitä alkaen kun PS-puolue luovutti yleisönsä kartan ulkopuolisille sivukaduille joissa halvalla kyhätyt huvipaikkojen oviaukot peittivät köyhiä asumuksia ja rivouksilla kyllästetyt viestit houkuttelivat kävijöitä yhä kauemmaksi tutusta ja turvallisesta siitä alkaen olen päivittäin ajatellut Bruno Schulzia.

Mutta tämä boikotti, boikotti josta, myönnän sen, ensin spontaanisti innostuin taitaa palvella vaan Eurooppavastaisia tahoja. MV taistelee seksualisoidulla laaduttomuudella Eurooppaa vastaan. Laatua ei kuitenkaan voi vaatia. Laaduttomuutta vastaan voi tehdä seuraavia asioita:

1. Voi huolehtia instituutioista ja varjella instituutioita jotka tuottavat laatua ja ylläpitävät rakkautta laatuun. Niitä on miljoonia ja se on mahdollista kelle vaan. Pidetään Suomea pystyssä. Hymyillään takaisin kun saadaan hymy, tehdään työtä niiden tahojen eteen jotka suojelevat kouluja, kirjastoja, jätehuoltoa, poliisia, yliopistoa, lakitupia, naisrauhaa jne.

2. Voi tuottaa itse laatua. Esim tämä uusi kansanrintama laaduttomuutta vastaan eli MVboikotti voi perustaa nettifoorumin vaikka pienenkin mutta laadukkaan. Tietenkin terän on hyvä olla politiikan sukupuolisuudessa koska sukupuolisuus on keskeistä kuten laaduttomat kaupalliset tahot (MV) ovat ymmärtäneet.  Crarlie Hebdo on hyvä esimerkki laatujulkaisusta. Laatua tehdessä on aina kuolemanvaarassa. Laatua tehdessä saa itsensä takaisin elävänä tai kuolleena.

                                                                  xxx

Suuntaan kirjoitukseni kaikille joita yhtään vaivaa se että poliittisyhteiskunnallinen nettikeskustelu on hepposissa käsissä ja että laatua ei tuoteta tarpeeksi. Pus pus.  Ruvetaan Turkkiloiksi! Tehdään lehti! Turkkila saa tietysti tulla tiimiin.                                                                 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Voi tuottaa itse laatua."

Erittäin hyvä neuvo medialle. Jos MV halpoine ulkoasuineen nöyryyttää satojen miljoonien kokonaisbudjetilla pyörivää valtamediaa, on todellakin aika katsoa peiliin. Jos asiallisissa puitteissa oleva sisältö ei ole uskottava, jotain mätää on sisällössä. Mutta neuvosi tulee kaikumaan kuuroille korville.

Moni kakku päältä kaunis, sisältä silkkoa paskaa. Ja se tunnetusti käy huonosti kaupaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taisin kirjoittaa tuon omia ajatuksia selventääkseni. Minusta median neuvominen on autoritäätistä tyhjänpäiväistä makkoilua. Johtotähti on Charlie Hebdo. Se on ryhmä lahjakkaita ihmisiä. Marina on lahjatonta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

https://twitter.com/sunny_hundal/status/6873070402...

Charlie Hebdo: mitä olisi tullut pikku Aylan:ista jos hän olisi kasvanut?
Pakaroiden puristaja Saksassa.

Todela lahjakkaita, makuasia tuokin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Sanavalintasi estävät minua avaamasta linkkiäsi. Epäilen että liikut vain toistamassa jotain päällejäänyttä viha-agendaa pikkuhuviksesi.
Hebdon piirrokset ovat mietittyjä ja hyvin piirrettyjä. Monet Ville Rannan piirroksista ovat myös mietittyjä ja hyvin piirrettyjä.
Koska äärioikeistolaisuuteen liittyy miehinen röyhkeys he eivät koskaan yllä laatuun. Röyhkeys on aina sokeutta rajoille ja ilman rajoja ei ole kontaktia todellisuuteen. Kun ei ole kontaktia todellisuuteen elää kulissien halpahintaisessa maailmassa. Suosittelen Bruno Schulzin Krokotiilikujaa. Löytyy myös flaamiksi.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #14

Sananvallinnat ovat suora käännös ranskankielestä. Piirros on viimeisestä Charlie Hebdon numerosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Niin ja mitä? Et vieläkään onnistu avaamaan miten linkki voisi liittyä aiheeseen.
Aiheena on laadun käsite ja MV-ilmiö. Charlie Hebdo ei tingi laadusta. Se ei tarkoita että kaikki ajalliset ja paikalliset CH'n siteeraukset olisivat relevantteja. Luulen että ymmärrät.
Jos itse arvostat CH'ta sinun voisi olla hyvä miettiä miten he työskentelevät ja minkälaisten paineiden alla. Kevytmielisyys on pitkästyttävää pitkän päälle.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #16

Siinä valossa Suomessa ei ole tila laatujulkaisuille, Charlie Hebdo ei kunnioittaa tabuja ja on sinänsä tasapuolinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Tilaa on ja tilausta on. Esim nuivat ovat tukehtumaisillaan henkisesti ja muut vaan odottelevat että joku toinen tekisi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä olen täysin samaa mieltä. Ylipäätään asioita ei pitäisi jättää makaamaan. Makaavat asiat löytää aina joku.

Tabuja ylläpitäessä aina luovutaan vallasta hallita niitä itse. Se, mistä vaietaan ja se, mitä pelätään saa aina muodon lopulta. Aineellistuu rivien välistä. Puuttuvasta kuvasta.

Kolmas vaihtoehto on ottaa osaa. MV ottaa ilmeisesti vastaan kirjoituksia? Jos se väittää olevansa rehellinen ja puolueeton, se ottaa vastaan myös muita näkemyksiä kuin niitä, joilla se tekee nyt rahaa ja kerää huomiota.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuosta viimeisestä ehdotuksesta sanoisin että mahdollisesti joskus jos on jonkun ryhmän jäsen ja on jonkinlainen oma jalusta alla.
Onko sinulla joku kirjoittaja tai muu tekijä jota suosittelisit?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se nyt on lähinnä sellainen laatikon ulkopuolinen ehdotus, mitä ei varmaankaan ole vielä kukaan lehdestä närkästynyt ole kokeillut.

Minulle sen olemassaolo ei tuota suurta tuskaa. Voidakseen tuntea myötähäpeää, tai mitään ylipäätään, pitää samaistua. MV-lehti on kotonaan tässä roskaläjässä nimeltä Suomi. Se on suomalainen ilmiö tästä ajasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Mutta kun liikkuu suomalaiseesa arjessa lähinnä tutkaillen ihmisten tapaa liikkua ja puhua ja koskea niin ei kyllä koe samaa pervertoitumista ja pilaantumista niin voimakkaana kuin somemaailmassa. Nopeat ovat ehtineet someen ensin mutta hitaat ja hauraat ja rohkeat tulevat perässä. Tuo on siis toiveeni.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Sande perusteli mielestäni oikein hyvin laaduttomuudenkin olemassaolon oikeutuksen http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/mita-vittua....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä häivyttetty naamataulusi olisi jo pitänyt varottaa että linkkisi tarjonnut mitä lupasit. Mitä sana laaduttomuus tuossa saatekstissäsi edusti, tyhjänpuhumista mikä on yksi agression muoto. Opettele kunniottamaan keskustelua tai banni.
Joku oli tehnyt tusinatekstin joka roikkui mv tematiikassa.
Tässä blogissa keskustellaan siitä että laatuakin voi tehdä ja että laatukriteerien (omiensa) huomiomatta jättäminen on henkinen itsemurha.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mainitsemasi Crarlie Hebdo perustuu, toistaiseksi, myöskin sananvapauteen, mihin viellä perustuu monikin päissämme roiskuva kura, jota ei ole järjellä vaiennettu, laeilla pakkosensuroitu, tahi kylmästi aseilla tapettu. Kuka itsensä ja millä tyylillä mitenkin murhaa, on tämän lajin kollektiivissa katsannossa melko yhdentekevän oloista, sen verta sekava laji tuntuisi olevan kyseessä. Sorry, olen ihan ekaa kertaa Telluksella, vaikea nähdä bigpicturea :-•

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Sananvapauskeskustelu ei puutu olennaiseen (tämän blogin maailmassa). Olennaista on rakentaa maailmaa, oli se sitten fiktion sisällä tai ihan konkreettisesti.
Hebdon kuvat ovat loistavasti piirrettyjä koska he välittävät maailmasta. Kaikki hutaisu on itsepetosta. Ihminen välittää maailmasta ja silloin kun ei välitä pitäisi kaverin sanoa: turpa kiinni. Löysä puhe eksyttää.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala Vastaus kommenttiin #10

Järjellistä hutaisua pitäisi ehdottomasti opettaa kouluissa yms. varsinkin nyt niin vastuuttomalla nettiaikakaudella. Ennen hutaisusta ja löysästä puheesta sai vaan ihan konkreettisesti turpaansa, ja tiesi kyllä heti oikean paikkansa. Mutta edelleen, sensuuri ei ole se juttu, vaan ihmiskunan järjen riemuvoitto. Toisaalta jos täällä sitä järkeä ei ole, niin..., heippa vaan universumin 14,8 miljardin vuoden taustatyö, turhaan pakersit eteemme ihmeitäsi ;D

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

"Ennakkosensuurin poissaolo on länsimaisissa demokratioissa usein mielletty sananvapauden ydinsisällöksi. Julkaisutoiminnalle ei saa olla ennakollista estettä. Julkaisija on kuitenkin rikosoikeudellisessa vastuussa sisällöstään."

Suomeksi sanottuna saat julkaista mitä tahansa roskaa, mutta olet vastuussa julkaisuista. Jälkikäteen siis katotaan rikkooko julkaisu jotain lakia ja hutkitaan sen mukaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erehdyitkö blogista vai onko ohipuhumisesi tietoista?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset