silmäneula kulttuuri on muutosta

Tolkusta vielä kerran

  • Tolkusta vielä kerran

                      On se kun eliitti alkaa hännystelemään katunatseja.  Turvattomalta tuntuu. Toivottavasti ohimenevä ilmiö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Reijo Jokela

Eliitti hännystelee porukkaa, joka vastustaa plutokratiaa.
Näinhän varmasti oikeassa elämässä tapahtuukin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

? Noi on rettelijöitsijöitä jotka vaan ovat keksineet tommosen alakulttuurin. Koska sitä on kauan pohjustettu alunperin eliittilähtöisesti hommaforumilla. Mutta kun nettiviisastelu ja kampanjointi siirtyy kadulle ja puolirikollisten huvinpidoksi luusisi että hienot herrat halla-ahot ja turkkilat vähän yrittäisivät jarrutella joukkojaan.

Reijo Jokela

Yhä edelleen ihmettelen miten sekava täytyy olla ajatusmaailman, jos kuvittelee eliitin ajavan kansallissosialismia. Kerro nyt ihmeessä mikä tuon eliitin motiivi tällaiseen olisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Ei suoranaisesti ajavan mutta he eivät välitä ja koska he eivät liiku kansan parissa eivät tiedä. Halla-aho ja Turkkila miettivät omia uriaan, J. Niinistö on jo päässyt vallan ytimeen ja paretskoit sun muut selänteet eivät tiedä mitä on tapahtumassa, ne eivät koskaa kohtaa mv-lehden lukijoita edes somessa.
Nämä jotka eivät tiedä mitä nettinatsit ovat saaneet aikaan ovat hyödyllisiä idiootteja kun puhuvat ääripäistä ja tolkun ihmisistä eli tietämättömistä halvaantuneista ja itsensä jäädyttäneistä ihmisistä joiden motto on, ollaan niin kuin ei huomattais mitään.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #4

Oletko muuten milloin käynyt viimeksi ulkona. Alkaa nimittäin vaikuttaa hieman siltä, että reaalimaailma ei juuri häiritse noita teorioitasi. MIstä ihmeestä sinä tiedät kenen parissa Halla-Aho ja Turkkila liikkuu? Mikä viittaa siihen, että esimerkiksi Selänne ei jotenkin tietäisi "mitä on tapahtumassa, kun eivät tunne MV-lehden lukijoita edes somessa. Mistä edes tiedät vaikka Selänne lukisi itsekkin tuota?
Voisit nyt sitten avata tuota harhaista mieltäsi ja kertoa "mitä on tapahtumassa" Onko uusi kristalliyö tulossa vai mitä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Olin vähän epäselvä. Turkkila ja Halla-aho kyllä tietävät ja liikkuvat. Alun perin he itse ovat tätä kansanliikettä ilman johtajuutta luoneet mutta tarkoitan että vaikka he kaksi päinvastoin kuin muu eliitti tietävät he eivät ala käyttään valtikkojaan ka kootakseen ihmisiä maltillisemman linjan alle pois kaukisjanitskinodinjne-kulttuurista. Siinä on heidän uransa vaakakupissa.
Selänteestä tiedät ihan hyvin että hän on jet-settiä.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #8

"Kansanliikettä ilman johtajuutta luoneet". Mistä ihmeestä keksit kaikkia näitä juttuja? Mistä ihmeen kansanliikkeestä esim. Halla-Ahon kohdalla puhut?
Jos katsotaan mikä on kansanliike ilman johtajuutta, niin nämä USA:n mustien touhut ovat esimerkki sellaisesta. Siellä syntyi (aiheesta) kansanliike, mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa kohtaan. Kansanliike syntyi kuitenkin ilman johtajuutta ja tuloksena oli vain mellakoita/ryöstelyä. En ole kyllä tällaisesta nähnyt mitään merkkejä Suomessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

Koko nuiva projekti ja sen keskeisin piirre on "massaliike ilman johtajuutta." Juuri siksi nuivat eivät koskaan kritisoi toinen toistaan ylilyönneistä. Sellainen vaatii johtajuutta. Se resepti oli kopioitu ulkomailta ja maissa jossa ei ole esim ollut kansalaisotaa tai vahvaa kommunistista ja vahvaa fasistista liikettä (esim Hollanti) se on ollut vähemmän katastrofaalinen. Mutta kun pahat pojat Halla-aho ja kaverinsa sen tänne siirsi se nopeasti muuttui hallitsemattomaksi ääriliikkeeksi. Nyt Halla-aho istuu konservatiivien peilisaleissa ja kuvauttaa itseään mediaan yläluokkaisena aatelisherrana vaikka on oikeastaan hallitsemattoman räyhäliikkeen johtohahmo. Meillä on aatelisherraksi sonnustautunut räyhäliikejohtaja joka ei koskaan tule tekemään elettäkään ohjatakseen joukkojaan takaisin yhteistoiminnan tielle koska hänen massaliikkeensä sanoutuu irti johtajuudesta. Moraalisesta vastuusta historiallisesta roolistaan hän ei kuitenkaan koskaan tule välttämään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos tarkoitat katupartioita. Tosin en tiedä mitä tarkoitat, koska natsittelet kaikkia ja kaikkea kanssasi erimieltä olevaa.

Katupartioiden kohdalla saatiin mitä tilattiin. Syksyn mittaan saapui suuri määrä ihmisiä turvapaikanhakijoiksi. Monet olivat huolissaan turvallisuudesta. Vokkien tilaisuuksissa ihmisiä kävi kuuntelemassa ja keskustelemassa. Asiasta kirjoitettiin. Viesti oli turvallisuudesta ei kannatta olla huolissaan. Mitään uhkaa ei ole. He ovat turvapaikanhakijoita. Eivät tee mitään rikoksia. Ihmisille naureskeltiin, haukuttiin rasisteiksi, natseiksi. Annettiin ristiriitaisia ohjeita. Pernossa Vokin tilaisuudessa huudettiin, että mitään uhkaa ei ole. Koulusta annettiin ohjeita tyttöjen pitää kulkea kahdestaan ja kotiin aikaisin. Oli siellä joku mielenosoituskin. Edes poliisin läsnä olo ei estänyt vastamielenosoittajia lyömästä mm naista. Nyt valehdellaan silmät kirkkaina, että ei mitään sellaisia puheita ollut. Kyllä oli, mutta kyseesssä ovat ihmiste, jotka suvaitsevat vain omat puuhansa ja mielipiteensä.

https://www.youtube.com/watch?v=oH53GupC_X0 väkivaltaahan nämä vastamielenosoittajat hakevat.

Media ei halunnut kertoa turvallisuustilanteen muutoksista. Rikoksista. Poliisi vähätteli eikä tiedottanut. Pakon edessä alettiin antamaan jotain tietoa. Ja salailua on vieläkin. Huolestuneet ihmiset on leimattu rasisteiksi, naisvihaajksi, tekopyhiksi natseiksi. Kaikki edistykselliset feministit ym.... ovat tässä mukana.

Asioihin olisikin pitänyt tarttua asiallisesti. Antaa asiallisia ohjeita. Miettiä yhdessä miten mahdollisiin uhkiin pitäisi suhtautua ja niille tehdä. Tilanne olisi pitänyt ottaa haltuun. Mutta sehän olisi teidän mielestä ollut äärioikeistolaista rasismia.

Nyt saatiin mitä tilattiin. Ei saatu mitään hyvää ilmiötä. Mutta kansalaisten turvattomuuen tunne on lisääntynyt ja tämmöinen ilmiö saatiin. En usko sen jäävän pitkäikäiseksi. Koska oikeasti he eivät saa mitään aikaa. Mutta manaamalla saadaan heille tarpeellisuuden tunne ja se jatkuu pitempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sulla on toi oikeistomarina-asenne, olisi pitänyt sitä ja tätä. Viranomaiset ja spr ja muut puolueet kuin ps ovat olleet asiallisia ja melko neutraaleja. Sitten on tahot jotka jo vuosikausia ovat olleet lietsomassa ja niiden johtohenkilöitä tuossa listasin. Ja n sinusta näiden asiallisten ja mamu keskusteluun aikaisemmin osallitumattomien olisi pitänyt sitä ja tätä kun heillä oli kädet täynnä itse tilannetta. Sitäpaitsi spr on joutunutkin laittamaan pystyyn asukasiltoja ihan defensiivisesti.
Minä olen sitä mieltä että nimeämilläni Turkkila ja Halla-aho vieläkin on mahdollisuus vaikuttaa siihen että ei tule väkivaltaisuuksia ja että ihmiset eivät kokonaan mene janitskin/kaukisen ohjeiden mukaan . Niinistöstä en usko että hän edes välittää. Hänelle kaikki on vain sotajohtajuutta ja hän on Euroopan absoluuttista eliittia sen suhteen kellä on valtaa. Turkkila ja Halla-aho kuitenkin elävät ajattelun maailmassa ja edes jonkinlaisen vuorovaikutuksen maailmassa, eivät työnnä pois heitä haastattelevia toimittajia ja näkevät Puolan ja Unkarin teissä myös komplikaatioita. He vaan ovat nyt raukkamaisia eivätkä ota johtajuuttaan vakavasti.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Eliitti kokee että hallitsematon maahantulijoiden vyörystä on tullut uhka taloudelle ja EU:n yhtenäisyydelle, joten Keski-Euroopan konservatiiveista ja sosialisteista on tullut maahanmuuttokriittisiä, Suomi tule perästä.

Ei sille ole mitään tekemistä kansallis-sosialismin kansa.

On se aika raju 29 % Saksalaisista pitää oikeutettuna ampua rajalla laittomat maahantulijat, tietysti asian voi vähätellä sille että 57 % ei ampuisi ja 14 % ei osaa sanoa.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1519...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No presidentti kuitenkin ihan syystä halusi vaimentaa taloususkontoa.
Minä luulen että eliitti vaan on tietämätöntä siitä kuinka konkreettisesti tämä uusi tilanne on päällä. Kun/jos katupartiota saavat provosoitua ensimmäisen joukkotappelun ei sekään oikein koske eliittiä se tapahtuu heille tuntemattomattassa maailmassa.
Kun me tavalliset ihmiset yleensäkin näemme vaikka iltalehdissä rikospaikkavalokuvan se yleensä on karmaisevaa siksi että tässä visuaalisessa monokulttuurissa jokainen lähiökapakan edusta on samannäköinen ja ankea samalla tutulla tavalla; tutulla kaikille paitsi eliitille joka karttaa ihan tavallisia ympäristöjä. Eliitille johon siis kuuluu turkkilat ja halla-ahot (ihan jankutuksen vuoksi toistan sen tässäkin) ei mikään Suomessa tapahtuva tavisväkivalta ole sen koskettavampaa kuin vaikka joku uutinen Napolin roskaongelmista. Taviksille Suomi ei ole mikään mauton puuro periferiassa vaan se on paikka missä elämä tapahtuu.
Jos rahaeliitti elää pörssikurssien maailamassa niin fanattinen antijihadistinen kaaderkunta elää maailmassa missä jokainen huono uutinen nostaa heidän osakesalkkuaan ja saa silmänsä kiilumaan. Ja he nauravat matkalla kiihotuskokoukseen. No tuli vähän sepustettua, sepustelun ilosta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

”Jos rahaeliitti elää pörssikurssien maailamassa niin fanattinen antijihadistinen kaaderkunta elää maailmassa missä jokainen huono uutinen nostaa heidän osakesalkkuaan ja saa silmänsä kiilumaan.”

No eipä poikkea juuri vasemmiston taikka äärivihreiden omista kuplista, jos joku oman kuplan ulkopuolella töpeksi on ilo ylimmillään.

Reijo Jokela

"fanattinen antijihadistinen kaaderkunta".
JOs katsoo jihadismin määritelmää, niin tuohan tarkoittaisi silloin "kaaderikuntaa" joka asellisesti pyrkii hävittämään islamin maailmasta.
Jos toisillla on päämääränä aseellisesti luoda islamilainen maailma, niin eikö tämä "anti" porukoilla ole silloin päämääränä aseellisesti hävittää islam maailmasta. Onko tällaista porukkaa Suomessa? Itse en ole tietoinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #14

Toivottavasti ei tekojen tasolla, puheen tasollaha sitä on paljonkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Tekojentasosta puheenollen, joko olet luopunut Ruotsalaisesta kansanpuolueesta ?

Reijo Jokela

"Kun/jos katupartiota saavat provosoitua ensimmäisen joukkotappelun ei sekään oikein koske eliittiä se tapahtuu heille tuntemattomattassa maailmassa".
Ei taas anneta sen haitata, että kaikkien julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan nämä katupartiot eivät ole edes yrittäneet provosoida ketään. Sen sijaan heitä ovat erinäiset joukkiot yrittäneet provosoida. Toistaiseksi siinä onnistumatta. Tosin varmasti tulevat siinä vielä onnistumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Loldiersit ovat antaneet ilmaisuksellista palautetta sananvapauden nimissä, mitä ovat muut erinäiset joukkiot joihin viittaat?
Erittäin diktatoorinen on äärioikeisto. Esim levittänyt urakalla rankkaa, korostan sitä sanaa: rankkaa, Tarjahalospilkkaa ja sitten kun joku nyt vähän siistisanaisesti kyseenalaistaa nykyisen presidentin puheen muotoiluja silloin kun ne sopii äärioikeiston tarkoituksiin tämä äärioikeisto ryntää puuttumaan johonkin muotoseikkoihin kuten että onko sopivaa kirjoittaa presidentti Niinistö tai pitääkö kirjoittaa Suomen tasavallan Presidentti tai presidentti. Siis ärhäkköinä ja itsensä vakavasti ottaen täsmälleen samat henkilöt jotkka ovat levittäneet monenlaista "haloskapuhetta". Äärioikeiston autoritäärisyys ja itsekritiikin puute tekee siitä sekä naurettavan että epämiellyttävän. Tämä ei ole suunnattu kellekään keskustelijalle tässä ketjussa missä en ole epämiellyttävyyttä havainnut.

Reijo Jokela

"Loldiersit ovat antaneet ilmaisuksellista palautetta sananvapauden nimissä, mitä ovat muut erinäiset joukkiot joihin viittaat"?
Viittan erinäisillä joukoilla juuri näihin ja lisäksi näihin keppiheostelijoihin. Eikö noissa ole kysymys erinäisistä joukoista, vai ovatko he oikein organisoituneet?

Reijo Jokela

"Erittäin diktatoorinen on äärioikeisto".
"Äärioikeiston autoritäärisyys".
Käytät tällaisia ilmauksia keskustelun pohjana. Kuitenkaan noille ei löydy sitä vastinetta oikeasta elämästä. En ole lukenut, että meillä olisi jotakin varteenotettavia ryhmiä, jotka kannattaisivat diktatuuria tai autoritääristä valtiota. Puhumattakaan, että olisi porukoita joilla olisi minkäänlaisia edellytyksiä tällaisen toteuttamiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolan ja Unkarin tyyliin autoritääristä. Siihen liittyy myös alistava kunniotuksen vaatiminen mikä esim persuilla on (oli). Heitä ei saisi (saanut)kritisoida vaikka koko heidän jytkynsä rakentui hervottamaan kaikkien muiden haukkumiseen. Autoritäärisyyteen liittyy huono kritiikin sietokyky ja ylipäätään vuorovaikutuksellisuuden puute. Kaiken maailman kuritoimenpiteet jopa kuolemanrangaistus ovat autoratisteille mieleen. Etköhän sinä tunnista mistä on kyse. Kontrollin tarpeesta. Esim Niinistön tarve heittää ulos pidetty toimija joukoistaan puolustusministeriössä oli tyypillinen veto. Autoritäärisyyttä hyödyntävä johtaja ei lunasta paikkaansa kuuntelemalla muita ja keskustelemalla ja luomalla hyvää rohkaisevaa ilmapiiriä vaan hän haluaa profiloitua jyrkkänä ja pelottava henkilönä. Jussi Niinistö on tehnyt useita tv-esiintymisiä missä hän on tuonut kuvailemaani profilointia esiin alkaen MOt-ohjelmasta missä hän tummassa huoneessa tummasävyisessä nahkanojatuolissa istuen toisti kymmeniä kertoja lauseen siitä että kriitikot painukoot ovesta ulos. Sitten hän on käsitellyt toimittajia essentialistisesti samalla tavalla kuin se poikajengi joka ajoi pois toimittaja Eve Väyrysen haastattelemasta heitä vaikka he olivat mieltään osoittamaan. Unkaria. Puolaa. Media ohjaksiin. Vapaa media alas. Puola.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aimolle terveisiä että toisten blogiketjut eivät ole joulukuusia joihin voi ripustaa mitä vaan. Aasinsiltasi ovat niitä pikku hopeanaruja joilla sinä pikkuasiattomuutesi ripustat. Poistin tälläkertaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kiitos Sini, oletko muuten tietoinen, että sana Lol,vironkielessä tarkoittaa tyhmä ja kanamainen ?

Reijo Jokela

"Heitä ei saisi (saanut)kritisoida vaikka koko heidän jytkynsä rakentui hervottamaan kaikkien muiden haukkumiseen. Autoritäärisyyteen liittyy huono kritiikin sietokyky ja ylipäätään vuorovaikutuksellisuuden puute"

"Aimolle terveisiä että toisten blogiketjut eivät ole joulukuusia joihin voi ripustaa mitä vaan. Aasinsiltasi ovat niitä pikku hopeanaruja joilla sinä pikkuasiattomuutesi ripustat. Poistin tälläkertaa".

Ei tuohon ole paljoa lisättävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei Aimon juttu ollut mitään kritiikkiä vaan Aimolla on tapana tehdä kuten kuvailin. Kun persu Tossavainen poistelee ja bannailee kuten samoin Teurajärvi he eivät ilmoita poistoistaan. Ja tasapuolisuuden nimissä täytyy mainita että täällä on myös persuja jotka eivät poistele salakavalasti esim Mara, Lindström ja Engren. Laitapa omia blogeja Reijo Jokela sinäkin vaan.

Reijo Jokela

Tuo on ns.mutqu-selitys.
Mitä noihin minun blogeihini tulee niin ehkäpä laitankin kun tulee sellaista sanottavaa, että se vaatii oman bloginsa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Ei ole mutquselitys. "argunmenttisi" jokatapauksessa ontui ja ontuu vielä enemmän kun kerron että Aimo ei kritisoinut mitään blogiin tai keskusteluun liittyvää ainoastaa tapansa mukaan kävi ripustamassa rihkamaa kuuseen.
Ja jos olisi ollutkin joku keskusteluun liittyvä kommentti niin enhän minä ole mikään puolue siis taho jonka ihan demokratian nimessä pitäisi osoittaa johdonmukaisuutta.
Oikeasti, noinko laihoin eväin sinä olet matkassa?!

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #25

Tuo on jatkoa mutqu-selityksille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Sä ootvihan väärinkäsittänyt tän alustan luonteen. Se että avoimesti poistaa yhden kommentin ei liity mihinkään diktatooriseen herkkähipiäisyyteen. Köyhät eväät sulla.
Sitäpaitsi mä en uhriudu siitä että Aimo käytti mun blogia krääsänripustuspaikkana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #28

Sini, oliko se Lol krääsänripustamista vai mikä, alustahan on sinun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Nyt kyllä menee sekavaksi kun en muista mitään lolsanaa poistamassani viestissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Sini, oletko pannut merkille, että piiripomo Jari-Pekka Teurajärvi on perustanut Ouluun oman persujen katupartion "Katuhaukat", joka vironkielisenä
olisi Könniteen kullit.
Tästä tempauksesta persut ovat totaalisesti vaienneet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

En oo kuullut. Se on siis sama Teurajärvi joka bannaa kaikki erimieliset täällä puhiksessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset