silmäneula kulttuuri on muutosta

Kysymyksiä ilmassa

  • Kysymyksiä ilmassa
    Kysymyksiä ilmassa

                   Poliisi on ilmoittanut ettei aio ryhtyä selvittämään raiskaustapausta johon hymypoikamme Teemu Selänne viittasi ottaessaan kantaa kotimaan keskusteluun.

                   Kysymykset jäävät ikuisesti ilmaan sekä Selänteen hahmon ympärille että hänen tuttavapiiriinsä.

                   Idoleiheihin yleensä muodostetaan osittain intiimi suhde. Se tapahtuu joko samaistumisen tai ihastumisen tai molempien kautta. Minunkin oli helppo tarttua kuvalliseen aiheeseen `Selänteen Naama".  Selänteen naama se yhä vaan hymyilee. Kysymykset yhtä sinnikkäästi leijuvat naaman ympärillä.

                    Jotkut tykkää kun legenda myötäilee heidän agendaansa korokkelltaan. Toiset ei tykkää. Toki hyväksyivät kunnes kuulivat ettei kertomus olekaan niin yksiselitteinen. Sen jälkeen saa olla yhtä ilonaihetta köyhempi.

edit. Tässä linkki http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016031121252824_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ennen vuoden 2015 marraskuuta turvapaikanhakijoita ei ole voitu merkitä rikosilmoitukseen erikseen, koska tietojärjestelmässä ei ole ollut kohtaa turvapaikanhakija merkinnälle. Lisäksi turvapaikanhakijoiden raiskausrikokset eivät tietenkään rajoitu Suomeen ja Teemun ystäväpiiri on hyvinkin laaja.

Perinteiselle valhemedialle Suomen ykkösnimibrändin realistinen ja rehellisen suora ote sekä peittelemätön todellisuuden taju tässä vakavassa ongelmassa on silmin nähden kova paikka. Siksi tämä hyeenalauma pyrkii nyt kaikin, ala-arvoisinkin, käytettävissä olevin keinoin lokaamaan tarinan uskottavuuden painamalla Selänteen selän seinää vasten, tiedostaen varsin hyvin ettei Teemu ala laulamaan asiasta julkisesti ja loukkaamaan kenenkään yksityisyyttä, ja yksilöimään sen seikkaperäisemmin ystäväperhettään, jonka alaikäisen tyttären turvapaikanhakijat raiskasivat.

Kannattaisi suvakkien edes hetkeksi ottaa ne matu-lasit pois silmiltä, ja kysyä: Mikä on todennäköisyys sille, että Selänne valehtelisi koko tarinan? Miksi koko Suomen todennäköisesti pidetyin ihminen sen tekisi?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ihme jankkaamista.

Suomalaiset NHL-jääkiekkoilijat eivät ole minulle idoleita, vaikka eihän se heidän vikansa ole että tällaisesta alasta maksetaan ihan älyttömästi. Saati sitten että muodostaisin edes osittain intiimiä suhdetta Teemu Selänteen kanssa.

Tästä täysin riippumatta uskon, että Selänne kertoi omakohtaisesti koskettavan asian kirjoittaessaan " kun kuulin että ystäväni alaikäinen tytär oli joutunut raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta, ajattelin että.." Tämä on tosi kertomus. Ei ole kohteliasta ja korrektia lähtökohtaisesti kyseenalaistaa ihmisten kertomuksia itselleen ja omassa lähipiirissä tapahtuneista ikävistä asioista.

Selänne ei voi raportoida asiasta enempää. Toisaalta hän saattaa olla siinä määrin harmistunut tästä keskustelusta, että asia selvitetään myöhemmin jotakin kautta.

Angela Merkel sanoi eilen, että oli erittäin tuhoisaa kun uudenvuoden aaton tapahtumien jälkeen syntyi käsitys jonka mukaan pakolaisten rikollisesta toiminnasta ei saisi puhua. Onneksi tämä käsitys on sittemmin murtunut, myös Suomessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoista syyttää minua jankkaamisesta kun olen ollut koko asiasta melko hiljaa, vaikka olenkin seurannut keskustelua. T.S. on kiistämättä superjulkkis ja superjulkkisten kasvot etsautuvat tajuntaan, halusimme sitä tai ei.
Tässä tapauksessa ulostulojen järjestys, lukuisat selittelylausunnot ja niiden jostain oudosta syystä kyhäelmäluonne kyllä oudoksuttaa.
Ja meillä ei ole missään vaiheessa ollut mitään 'maahanmuuttajien ongelmakäytöksestä ei saa puhua' - doktriinia. Jostain oudosta syystä asiasta puhehaluisimmat vaan usein sortuvat liioitteluun, huhujen levitykseen jne. Raiskauskeskustelussa on myös ollut epäherkkyyttä niitä kohtaan jotka muistuttavat ettei Suomi mikään naisrauhan tyyssija ollut ennen pakolaisten ilmestymistä tänne.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Hyvä huomio. Alkaen Ilarin kommentista siirtyi keskustelu tuttuihin uomiinsa. Mutta ei se mitään. Jankkaava kinastelu on parempi vaihtoehto kuin jäätävä hiljaisuus.

Pentti Tilhi

Lisää rahaa vanhusten mielenterveystyöhön.
Pliide.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kasvoton ja luultavasti nimppari. En poista koska edustat laajaa ilmiötä jolla erimielisiä yritetään hiljentää.
Anonyymiviha-armeija on pieni mutta aktiivinen. Terveisiä kaikille lukijoille jotka eivät tätä ilmiötä tunne - kommentti 3 on malliesimerkki laajasta ilmiöstä jota käyttävät hyväkseen tietyt poliittiset tahot. Team Viha on poliitinen ase.

Pentti Tilhi

Voit ihailla kasvojani klikkaamalla nimeäni.
Jostain syystä puheenvuorossa ei kuvaa näy vaikka se näkyy Uuden Suomen puolella.

Senkun jatkat "erimielisiä ulostulojasi".
Varovasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Sinä kirjoitat uhkaavaan sävyyn. Banni tuli minun blogiini mutta kommenttiasi en poista. Jätän sen että Teemu Selänne, Aleksi Valavuori ja Matias Turkkila tietäisivät keitä ja mitä he tukevat.

Ilkka Huotari

Jos joku ei usko Selänteen kertomusta, niin se on heidän oma ongelmansa.

Selännehän ei edes puhunut välttämättä joukkoraiskauksesta, niin sitä on melko mahdotonta ulkopuolisten todentaa (tai todistaa perättömäksi).

Tällä asialla spekuloiminen on aika outoa, koska ulkopuolisilla ei ole siitä mitään tietoa.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kyllä Sinillä on tässä pointti. En usko että Selänne olisi itse kirjoittanut tätä rasistista blogiaan. Hän on vain sen hyväksynyt omaa hyvän tahtoisuuttaan ja nyt piru on irti. Jos asia olisi oikeasti todellinen ja fakta hän olisi sen isoin kirjaimin julkaissut. Mutta valitettavasti hän hyväsydämmisyyttään joutui ansaan. Hän ei voi kasvojensa menetyksen pelossa kertoa että oli hölmö ja antoi hyväksyntänsä kirjoitukselle jossa oli asiaa, mutta oli keksitty. Nut tilanne on ikävä ja hän on tilanteen vanki.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset