silmäneula kulttuuri on muutosta

Vielä kerran hommaforumista

 • Sisäsiistiä rasismia kansainvälisen mallin mukaan sekä toinen haara vähemmän sisäsiistiä vihanlietsontaa
  Sisäsiistiä rasismia kansainvälisen mallin mukaan sekä toinen haara vähemmän sisäsiistiä vihanlietsontaa
 • Forumin perustaminen
  Forumin perustaminen
 • Homososiaalinen yhteisö kokoontuu Helsingin eteläisissä kaupunginosissa
  Homososiaalinen yhteisö kokoontuu Helsingin eteläisissä kaupunginosissa
 • Terminologia vakiinnutetaan ja sen massiivinen valtavirtaistaminen aloitetaan
  Terminologia vakiinnutetaan ja sen massiivinen valtavirtaistaminen aloitetaan
 • Raaempaa puhetta pidetään yllä kouluttomattoman ja syrjäytäytyneen väestön tavoittamiseksi
  Raaempaa puhetta pidetään yllä kouluttomattoman ja syrjäytäytyneen väestön tavoittamiseksi
 • Misogyniaa ja muukalaisvihaa pidetään yllä
  Misogyniaa ja muukalaisvihaa pidetään yllä
 • Uhriutumispropagandamallia viljellään, retoriikkaa karkeutetaan
  Uhriutumispropagandamallia viljellään, retoriikkaa karkeutetaan

     Tänään uusfasitit ja natsit pyrkivät toimimaan PS-yhteyksissä ja PS-kanavilla sekä vaikuttamaan PS´ää symppaavissa joukoissa. Ollaan vaiheessa kaksi jota edelsi nuivan liikkeen yritys ottaa haltuun Perusuomalainen puolue ja sen haltuunoton onnistuminen.

     Äärikansallismielinen liike on paradoksaalisesti erittäin kansainvälinen ja toimii kaikkialla samoin kaavoin ja samoin retorisin keinoin. Se pyrkii systemaattisesti valtavirtaistumaan ja soluttautumaan sekä eliitteihin että muihin kansanryhmiin ja myös valtakoneistoihin.

      Naurettavia piirteitä saavat äärikansallismieliset kun puhuvat "suomalaiset ensin" ja samalla lanseeraavat kovin epäsuomalaisia ideiota kuten sukupuoliessentialistiset naiskäsitykset tai huuhaatrumpin ihailua tai rikollisryhmien naisrauhan suojelua.

      On hyvä muistaa että Helsingin eteläisten kaupunginosien hyvinpidetyt ja ilmaisen koulutuksen saaneet kukonpojat tämän kaiken ovat aloittaneet jonkinlaisena nuorisoradikalismillaan johon heillä oli varaa ja myös traditioden suojaa. Hommaforum on oma lukunsa Suomen historiaa samalla kun se on osa kansainvälistä ilmiötä.

     Kaikki negatiiviset kommentit joita kirjoitukseni tulee saamaan aikaan ovat puhetapoja ja fraaseja joita hommaforumilla on kehitetty vuosien mittaan.

      Oheinen blogisarjakuvan ja keskiaikaisen kirkkomaalaulauksen yhdistelmä (mitä kerronnan etenemisen keinoihin tulee) kertonee minun tavastani suodattaa ja käsitellä näitä asioita. Siksi lisäänkin tähän linkin Reija Härkösen tekstiin jossa mennään faktat edellä. : ) 

https://reijaharkonen.wordpress.com/2016/03/15/nyt-otetaan-miehesta-mittaa/    

                      

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Hommaforum tämän asian ehkä esiin nosti, tai no sen kautta se ainakin tuli suuren yleisön tietoon. Itse foorumista on kuitenkin veto loppu ja mitä sitä joskus katselin niin aika lässähtäneeltä näyttää siellä käytävä keskustelu.

Se voi olla hyvä juttu, jos se johtaisi tilanteen rauhoittumiseen. Niin ei kuitenkaan välttämättä käy. Netissä on nykyään muitakin paikkoja joissa levitetään rasistista ja äärioikeistolaista propagandaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen tuosta tietoinen. Retrospektiivisesti se vaikuttaa vielä. Tämä olkoon viimeinen summaukseni siitä miten minä sen roolin näen. Kaiken takana on aina ihmisiä ja agendoja. Hommaforumin aloittajaporukka istuu korkealla eliitissä ja on hyvä muistuttaa sen tekosista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Totta tuokin, toivottavasti blogisi saa aikaan keskustelua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tein Vapaavuoroon jutun jossa kelaan tämän blogin kuvallisia ratkaisuja. http://suburbian.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Joku tutkija voisi vähitellen jo kirjoittaa kirjan siitä, miten äärikansallismielinen, alussa aivan marginaalisen pieni liike Etelä-Helsingissä soluttautui harkitusti Perussuomalaisen puolueen sisään ja alkoi kasvaa siellä ärhäkän syöpäkasvaimen lailla. Miten se nousi osaksi eliittiä ja sai oman ikoninsa myös europarlamenttiin.

Haluaisin nähdä perusteellisen analyysin siitä, miten "jytkyn" myötä politikan moraali rappeutui entisestään, miten vähätaitoisia ja -älyisiä henkilöitä valittiin kansanedustajiksi ja miten tämä ilmiö sai perinteiset puolueet järkkymään. Miten viha tartutettiin sellaiseksi, että sitä on enää vaikea saada talttumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos, hieno kommentti tähän blogiin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Europarlamentissa istuva ikoni ei välttämättä pysy liikkeen ikonina ikuisesti? Kenestäköhän voisi tulla hänen seuraajansa ehkä Olli Immosesta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olli Immonen ei puhuttele liikkeen hienostoa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #10

Ei varmaankaan, enkä oikeastaan tosissani uskonut hänen nousevan uudeksi johtotähdeksi. En osaa oikein sanoa vielä kuka se voisi olla, mutta aikanaanhan se sitten nähdään.

Ainoa toinen hienostoa puhutteleva liikkeen jäsen, joka tulee mieleen, ei ole poliittisesti aktiivinen, joten uusi johtotähti voi olla täysin Mestarista poikkeava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Liike on niinkuin kaikki ääriliikkeet hajaannuksen tilassa ja lisäksi riippuvuussuhteessa valtaamaansa puolueeseen. Pelkällä monomaanisella nettijankutuksella ei pitkän päälle voi johtaa poliittista liikettä. Osa siirtyy kokoomukseen ja osa jää persuihin mutta kultaiset ajat ovat ohi.

Johannes Däner

Vai hommaforum ja PS? Kyllä nyt taitavat vasurisuvakkihyysäripiiperöt olla hieman jälkijunassa - hommaforum on pelkkää lällyä ja lässyä, jota kukaan, teikäläisiä näemmä lukuun ottamatta, ei ota enää vakavasti. Mitä taas perusuomalaisiin tulee, niin se elää lopun aikojaan. Ensi vaalien jälkeen se on muutaman hikisen edustajan kuoleva pienpuolue, mutta Soini sai/saa, mitä tilasikin.

Onneksi kuitenkin on syntymässä vahvoja, isänmaallisia liikkeitä, esim. Suomidemokraatit. Tolkuttoman ja hallitsemattoman maahanmuuton torppaaminen vaatii vahvoja toimijoita ja päättäjiä. Ei Suomella, eikä muuten Euroopallakaan, ole varaa elättää Afrikkaa ja Lähi-Itää. Ainoastaan Itä-Eurooppa, yllättävää kyllä, on osoittanut ryhtiä ja selkärankaa pakolaislaumojen käännyttämisessä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Odotan mielenkiinnolla suomidemokraattien tulevia avauksia ja kannanottoja. Moni muukin varmasti odottaa saavansa vastinetta verorahoilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset