silmäneula kulttuuri on muutosta

Lepomäki ei kuulu kokoomukseen

https://reijaharkonen.wordpress.com/2016/04/10/kokoomuksen-aatteellinen-... Kun kahden nuivuuskriittisen bloggaajan omaiset saivat pelottelupostia eilen ollaan ilmiössä joka on ryöstäytynyt hommaforumilta käsistä. Kun toimittaja Jessika Aroa kutsutaan haukkumanimellä jota en toista ollaan ilmiössä joka on ryöstäytynyt hommaforumilta käsistä. Lietsonta ja kovasanainen organisoitu laumoissa tapahtuva nettiaktivismi ovat ilmiöitä jotka hommaforum toi Suomeen. Hommaforumilla on koko ajan ollut kokoomusnuorten kautta yhteyksiä kokoomukseen mutta toisaalta puolueen perinteet, johto ja väki tietysti vierastavat moista toimintaa sikäli kun eivät (valitettavasti) ummista siltä silmiään. Tämä on turvallisuuskysymys. Hommaforumin lapsi MVlehti kasvoi paksuksi kodissaan oppi siellä puhumaan rumaa kieltään ja hallitsemaan ilmatilaa kodin tyyliin. Kun rottakirje putoaa luukusta hommavanhemmat katsovat poispäin eivätkä yritäkään ottaa vastuuta opetuksistaan. Kunnon kokoomuslainen kyllä tuntee missä rakennetaan turvallista Suomea ja turvallista Eurooppaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Arvostan Sinua kovasti fiksuna ja luovana kirjoittajana, Sini. En tunne kuitenkaan tarvetta kiittää Sinua siitä, että kimppakavereinesi pidät meitä normaaleja taviksia koko ajan informoituina siitä, mitä jotkut oudommat ja tavallista mediankuluttajaa kiinnostamattomat/vierastuttavat marginaalisivustot syytävät ilmoille (enkä tarkoita mainitsemistasi tahoista kokoomusta). - Miksi hypemainostat alustoja, joille et muka mielellään itsekään asettuisi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Äh Veikko ;-) jos vaikka alppilalainen kirjoittaa että Lintsi häiritsee niin eihän se Lintsiä mainosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Nojaa, totta. Mutta mikä ihmeen muoti se on, että aikuiset ihmiset eivät muka osaa itse tehdä tutkintapyyntöjä ja rikosilmoituksia (muka) kohtaamistaan viharikoksista, vaan hypettävät epämääräistä julkisuuskampanjaansa viattomiakin syyllistäen ja syyllisiä tarkemmin erittelemättä mutta aina muistaen mainita/mainostaa millä eksoottisilla vihasivuistoilla ovat taas tulleet käyneeksi, vrt esim. eilinen yksilöimätän valitusketju täällä: http://merjanurmiostuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #3

Luulenpa, että Sini Lappalainen on tuon tekstini lukenut. En yksilöinyt, koska kyseessä ovat yksityishenkilöt huolimatta siitä, että he ovat purkaneet pelkojaan julkisesti julkisissa ryhmissä - jotka kyllä mainitsin, sieltä voit mennä katsomaan, jos haluat välttämättä tietää, minkä niminen henkilö pelkäsi ryöstöä ja minkä niminen ei päästä lasta yksin koulutielle.

Käyttäjän MerjaNurmiOsTuomi kuva
Merja Nurmi Vastaus kommenttiin #4

Ja, pysyäkseni aiheessa, tuskin kukaan voi enää pitää silmiä kiinni ja vakavasti väittää, että vihapuhe ei ole karannut käsistä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #4

Se siinä vaan on, että anonyymikohteitten demonisoiminen sinnepäin tai vielä epämääräisemmin vihjeitä suunnaten ja ison yleistyspensselin klikkiotsikkohypetyksellä on aika tarkkaan samaa kuin vihakirjoittelu "kaikkien" muslimien tai kristittyjen tai uskonnottomien tai vihreitten tai kokoomuslaisten vaarallisuudesta ym. pahuudesta. Saatte toki noilla vihanpurkauspostauksilla klikkejä ja pähkäilyjä aikaiseksi, mutta reilua olisi vähän tarkemmin kertoa mitä tarkoittaa.

Lievästi sikamaista, että vielä tuossakin mainostat jotain ilmeisesti sellaista vihasivustoa sanoin "julkisissa ryhmissä jotka kyllä mainitsin, sieltä voit mennä katsomaan, jos haluat välttämättä tietää, minkä niminen". - Eli outojen väitteitten kuulijan pitää itse hankkia niille todisteet klikkautumalla jonnekin vihasivustolle ja samalla tullakseen ehkä dokumentoiduksi Kremlin tai Mogadishun tms. pääkonttoritiedostoihin... :(

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #8

Veikko "- Eli outojen väitteitten kuulijan pitää itse hankkia niille todisteet klikkautumalla jonnekin vihasivustolle ja samalla tullakseen ehkä dokumentoiduksi Kremlin tai Mogadishun tms. pääkonttoritiedostoihin... :("

Olen samaa mieltä Veikon kanssa, että miksi ihmeessä sinunkin Sini pitää aina vedota näihin kummallisiin ja typeriin sivustoihin? Itse en tiedä tuttavapiirissäni ketään, joka lukisi näitä sinun ja teidän muidenkin levittämiä sivustoja. Itse kartan niitä kuin ruttoa, enkä avaa myöskään niihin koskaan linkkejä. Minusta ne myös alentavat Uuden Suomen Puheenvuoron koko tasoa lähemmäksi näitä nimettömiä kirjoituksia ja niiden surkeaa tasoa.

Miksi pitäisikään, kun maailma on täynnä fiksuja kirjoja ja mielipiteitä, jotka ihmistä kehittävät, eivätkä vain mieltä saastuta...Nekin lukuisilla toistoillaan vain normalisoivat niitä yleiseen kielenkäyttöön, kun niitä täälläkin tarpeeksi usein toistetaan. Mitähän tarkoitusta se palvelee?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #17

"Olen samaa mieltä Veikon kanssa, että miksi ihmeessä sinunkin Sini pitää aina vedota näihin kummallisiin ja typeriin sivustoihin? Itse en tiedä tuttavapiirissäni ketään, joka lukisi näitä sinun ja teidän muidenkin levittämiä sivustoja. Itse kartan niitä kuin ruttoa, enkä avaa myöskään niihin koskaan linkkejä. "

Mutta se ei ole enää yllätys, että olet tuota mieltä. Muista vain sen, että se on vain mielipiteesi ja lähinnä kanssasi samaa mieltä olevien mielipide eri sivustojen laadusta. Onneksi jokainen lukija saa lukea mitä hän haluaa. Itse esimerkiksi en lue vaikkapa MV -lehteä tai Halla-ahon blogia. Kerran se riitti. Tämä ei merkitse sitä, että Halla-ahon tai MV:n kirjoitukset eivät olisi laadukkaita joidenkin mielestä. Minua ne ei vain kiinnosta. Olemme aikuisia ja luemme valikoidusti ja vapaasti mitä haluamme. Sananvapaus on hyvä, koska se antaa jokaiselle kansalaiselle mahdollisuuden kirjoittaa, sanoa ja jakaa tietoa vapaasti muille.

Ja "typerien sivustojen" takana on ihminen, joka ilmeisesti pystyy vain tekemään "typerän sivuston". En olisi uskonut, että aikuinen nainen kiusaisi muita julkisesti tuolla tavoin!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #32

Sananvapaus on toki hieno asia ja onneksi voimme itse valita mitä luemme. Enpä ole kieltämässä ketään lukemasta juuri sitä mitä oma sielu kaipaa, mutta ei niitä täällä tarvitsisi niin usein toistella. Aikaisemmin täällä Puheenvuorossa oli minun mielestäni enemmän yleisesti kiinnostavia aiheita, eikä vain jotain sensaatiohakuisia kirjoituksia "seiskalehden" tapaan, joille kyllä on aina omat peukuttajansa ja lukijoita riittää:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #32

Ana Maria, minähän olen nähtävästi paljon parantanut tapojani, kun nyt olen vain "kiusaaja" enkä "kuvottava" kuten minusta olet aikaisemmin kirjoittanut:) Syystä, että silloin peukutin väärää kommenttia. Sanastosi on nyt paljon nätimpää..kiitos siitä,

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #57

Vääriä kommentteja ei ole olemassa, mutta kommenteista saa olla eri mieltä ja saa olla myös sitä mieltä, että kommentti on kuvottava. Tahtoisin tietää olenko kutsunut sinua kuvottavaksi ihmiseksi. Maahanmuuttoasioista olemme kuin aurinko ja kuu, aivan eri mieltä kuin myös monista muistakin asioista. Se ei kuitenkaan merkitse sitä, että ihmisenä olisit kuvottava ja siksi vähän ihmettelen, jos olisin sanonut, että olet kuvottava. Lainaus kiitos!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #60

Kuvottava on sanana minulle tuntematon muussa yhteydessä, kuin että pilaantunut kala tai peruna haisee kuvottavalta:) Siksi se kai jäi minun mieleeni niin hyvin kun käytit sitä minua kuvaamaan, tosin siitä on jo muutama vuosi aikaa ja taisi olla Petran blogissa... En ole siitä varma, mutta voi se olla ollut Reijankin blogin yhteydessä?

En viitsi sitä alkaa enää kaivella, mutta muistan kyllä hämmästykseni ja lähinnä ajattelin kai näitä meidän kulttuurierojamme. Ja turhaan siitä edes muistutin, kun se on jo menneen talven lunta.

Oli vain niin outo ilmaus ylipäätään, etten ollut sitä aikaisemmin ihmisen yhteydessä kuullutkaan. Olen tottunut kauniimpiin ilmaisuihin, siinä kai on perimmäinen syy:)

Juu, maahanmuutosta ollaan eri mieltä. Sinä olet toivottamassa kaikki tervetulleeksi ja minä taas valikoiden, ja vain niin paljon kuin meillä on varaa myöskin kotouttaa heidät kunnolla.

Jos taas katsotaan, että olemme valmiit laskemaan elintasoamme, niin sekin sopii minulle hyvin, mutta velkaamme en olisi jättämässä lastenlapsiemme maksettavaksi. He joutuvat joka tapauksessa tyytymään jatkossa paljon vähempään kuin mitä me olemme itse saaneet näin velalla eläen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Mehän joudumme joka tapauksessa alentamaan elintasoamme ja nykyhallitus koko ajan alentaa tiettyjen ryhmien elintasoa. Myös ympäristön takia me ennemmin tai myöhemmin joudumme alentamaan kulutustamme (mikä vaikuttaa elintasoon). Nykyhallitus on heikkojen kimpussa. Heikot myös tunnistavat tämän uuden ideologian missä sekottuu asedirektiivit ja Lepomäet ja jankutus mamuista ja kaikista heikoista kuluerinä , tunnistavat sen ja kääntyvät pois.
Ei ollut rumia sanoja mutta todellisuus voi olla rumaa. Joka peittelee todellisuutta voi satuttaa enemmän kuin se joka etsii sitä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sini, sinä ja suosittelijasi olettekin parhaita asiantuntijoita, kun kysymys on puolueesta jota ette kannata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Nooh, kokoomus on puolue josta jotain stadin friidu tajuaa sentään toisin kuin keskusta.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

Clickbait-otsikointia. Pitää pystyä parempaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siitä vaan mallia näyttämään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

No vaikkapa:

Jessikka Aro ei kuulu kokoomukseen
Hommaforum ei kuulu kokoomukseen
Pelotteluposti ei kuulu kokoomukseen

Tai mikä tahansa artikkelissa esiintyvä sana olisi parempi otsikon ensimmäiseksi sanaksi. Tämä artikkeli ei liity millään tavalla Lepomäkeen -- ei ainakaan kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Elina Lepomäkeen. Tämä artikkeli ei ole mitään muuta kuin hieman tavallista hienostuneempi törkykirjoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

No hienostuneempi ei yritä olla. Meni kielenkäsittely vähän oman riman alta erinäisten olosuhteiden takia.
Kirjoitan ilmiöistä jotka huolestuttavat minua. Eiköhän se ole ihan tavanomaista. Pieni ääni, pieni kirjoitus.
On tietysti mielenkiintoista että vain maahanmuuttoon keskittyneet tahot ovatkin myös kaikkiyksityiseksi ja vapaaksi-tahoja. Kumpikaan juttu ei myöskään liity kokoomukseen. Olen saanut sen kuvan että keskusta ja kokoomus ennen vaan halusi valtion yritysten johtoon omia ruhtinaitaan mutta eivät hirveästi halunneet yksityistää isoja valtion liikelaitoksia. Niinpä Lepomäki on erikoinen tapaus.
Hän on pahastunut siitä että häntä kutsutaan äärioikeistolaiseksi. Äärioikeistokin on niin niin pahoillaan aina kun kuulee sanan äärioikeisto. Hassua väkeä.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #11

"vain maahanmuuttoon keskittyneet tahot ovatkin myös kaikkiyksityiseksi ja vapaaksi-tahoja"

Aika brutaali yleistys eikä pidä paikkaansa. Noiden niputtaminen on ihan samanlaista ennakkoasennoitumista kuin (jokin rumista sanoista).

Ja kyllä, luin tuon alun linkin ja pidemmällekin siellä. Hysteerissävytteistä pilkunviilaamista ja pirunraamatunlukemista.

Minäkin pahastun, jos libertaareja kutsutaan äärioikeistolaisiksi. Eihän niillä ole mitään tekemistä keskenään.

Kummallinen bloggaus, päiväunet pitämättä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Lepomäki viihtyi hommaforumilla ja kirjoitteli muusta kuin yksilönvapaudesta. Siinä yksinkertaisesti tämän blogin huolestuneisuuden aihe. Hommaforum toi Suomeen vihakirjoittelun ja paljon muuta vastuuttomuutta. Kaikkihan näkee kuinka MV kasvoi siitä maaperästä. Oletan että putinismi sentään on vierasta kokoomukselle.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #14

Hommaforum on yksi Suomen parhaiten moderoiduista ja laadukkainta keskustelua sisältävistä keskustelufoorumeista. Eipä siis ole ihme, että Lepomäkikin on sinne kirjoitellut.

Puheenvuoro on erittäin hyvätasoinen keskustelufoorumi myös, mutta täällä tasoa laskevat kirjoittajat, keskittyvät siihen, missä sanotaan (tai joskus siihen, kuka sanoi) eivätkä siihen, mitä sanottiin. Tämä artikkeli on esimerkki tuollaisesta tason laskemisesta. Lappalaisen päättely menee Lepomäki on kirjoittanut hommaforumille --> Lepomäki on äärioikeistolainen (sanan kansallismielisyysmerkityksessä).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Hommaforum on ollut peopagandaväline ja nettihäirikkökoulu. Siellähän on ohjeistettu ihmisiä tyyppiin miten tyrmäät humanistin. Se on siirtänyt ulkolaisen äärioikeiston puhetavat ja metodit Suomea pilaamasn. Eivät ottaneet laskuun sitä että se putinsinisilmäisyyden sijaan saisi aktiiviputinisen lapsen MV-lehden helmoihinsa. Pitkään elivät synenergiassa ja nyt ei-putinistiset hommalaiset ovat kuin yhteistä perää tyyliä keinovalokoimaa ja historiaa ei olisikaan.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #16

Tämä on kyllä todella huonolaatuista keskustelua. Olet ratsastanut otsikollasi tunnetulla henkilöllä, linkität varsin pateettiseen mustavalkoiseen bloggaukseen joka käsittelee yli viisi vuotta vanhaa Lepomäen kirjoitusta, leimaat aivan hyperaktiivisilla johtopäätöksillä kirjoittajafoorumeihin osallistuneita eri lahkoihin.

Liian laiskaa, paketoivaa, nurkkakuntaista, polarisoivaa, raukkamaista, vihakirjoittelumaista – etkö itse huomaa! Teet – ja aloitat – itse sitä, mistä valitat!

Sinuna olisin poistanut bloggauksesi jo oikolukuvaiheessa.

Ja vielä ehdotus tekstiäsi paremmin komppaavaan otsikointiin: "Hommaforum, vihapuhe, paha mieli, äh".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Aika jännää että otsikko sinua niin kiusaa vaikka siinä kiteytyy blogin viesti.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #20

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta täällä, kun paheksun toisten nimillä peesaamista ja asiayhteyksien aasinsilloista. Olen paheksunut paljon muitakin keskustelun laatua heikentävää asioita, varsinkin alkuperäisen kirjoituksen aiheen varastamista omille pakkomielteisille propagandistisille jankkauksille.

Auttaakseni sinua näytän vielä, mitkä kohdat kirjoituksestasi mahtuivat, joskin etäisesti, otsikkoosi:

"https://reijaharkonen.wordpress.com/2016/04/10/kokoomuksen-aatteellinen" ja
"Kunnon kokoomuslainen kyllä tuntee missä rakennetaan turvallista Suomea ja turvallista Eurooppaa."

Nämä kohdat taas ovat mitä ilmeisemmin "asiaasi":

"Kun kahden nuivuuskriittisen bloggaajan omaiset saivat pelottelupostia eilen ollaan ilmiössä joka on ryöstäytynyt hommaforumilta käsistä. Kun toimittaja Jessika Aroa kutsutaan haukkumanimellä jota en toista ollaan ilmiössä joka on ryöstäytynyt hommaforumilta käsistä. Lietsonta ja kovasanainen organisoitu laumoissa tapahtuva nettiaktivismi ovat ilmiöitä jotka hommaforum toi Suomeen. Hommaforumilla on koko ajan ollut kokoomusnuorten kautta yhteyksiä kokoomukseen mutta toisaalta puolueen perinteet, johto ja väki tietysti vierastavat moista toimintaa sikäli kun eivät (valitettavasti) ummista siltä silmiään. Tämä on turvallisuuskysymys. Hommaforumin lapsi MVlehti kasvoi paksuksi kodissaan oppi siellä puhumaan rumaa kieltään ja hallitsemaan ilmatilaa kodin tyyliin. Kun rottakirje putoaa luukusta hommavanhemmat katsovat poispäin eivätkä yritäkään ottaa vastuuta opetuksistaan."

Vertaapa nyt noita pituuksia. Ja sitten taas otsikkoasi. Eikö olekin kohtuutonta, röyhkeää ja ylimielistäkin?

En tosin itse ole koskaan osallistunut Hommafoorumin asioihin – kävin nyt kurkkaamassa ekaa kertaa – joten en hahmota kokonaiskuvaa. Ihmettelen vaan sinun omaa intoasi koko asiaan.

Olkoon vastakkainasettelu kanssanne, mutta jättäkää meidät tasapainoisemmat rauhaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Homma-aktivismi tekee ettei Lepomäki sovi kokoomukseen. Miksi? Pitkä litaniani jossa selostin mikä minusta hommassa on pahaa. Kirkasta kuin nakinkeittovesi sanoo ruotsalainen.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #23

Nyt kun vielä ymmärtäisit vanhan "homma-aktivismin" ja Lepomäen muun toiminnan suhteen, ja osaisit suhteuttaa sen maapallon pyörimiseen, näkisit ensimmäisen lauseesi olevan vain hutunkirkasta.

Nettihaun perusteella näet ymmärsin, että olet itsekin kirjoittanut Hommaforumille. Tällä logiikalla sinä ja Lepomäki olettekin samanlaisia, (muttette mahdu Kokoomukseen)?

Nettihaun perusteella ymmärsin myös, että sinut on joskus bannattu täältä, joten saatan olla tuhlannut idealistin aikaani tämän viestiketjun neuvontayrityksessäni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Minä en ole kirjoittanut hommaforumille. Ehkä joku samanniminen tai joku kiusallaan nimelläni. Ei kiinnosta ottaa selvää.
Lepomäen muuta toimintaa on taatusti käsitelty mediassa tämä osa kuitenkin jäänyt "huomaamatta".
Lepomäki itse antoi aiheen ja tilauksen tälle blogille ilmoittaessaan ettei hyväksy äärioikeistolaisnitystä.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #28

Ok, niin tai näin, mutta ainakin suhteesi siihen vaikuttaa "pakottuneelta", kuten Ritalakin tuossa alempana toteaa.

Olet siis aktiivinen osa vastakkainasettelevaa keskustelua, mistä ei paljoa hyötyä ihmiskunnalle ole. Se, että talutit tällä kertaa Lepomäen huteralla aasinsillalla, ontuvalla keppihevosella, propagandaihkuaiheeseesi oli silti vain noloa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ei siinä ole mitään noloa että näyttää koko kuvasta puuttuvan osan. Lepomäki ei, toimittajat eivät myöskään ole paljoakaan tuonut esiin Lepomäen linkkiä hommaforumiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #31

Sini, tuoppa sinä se näkösälle, niin nähdään missäyhteydessä tuo vierailu on tapahtunut ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #20

Kiusaahan se, kun blogin viesti on valhetta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Se että ryhdyt Lepomäen turvamieheksi toki vähäpukeisena mutta kunninkin kertoo paljon. Sinussa ruumiillistuu kaikkivapaaksibisnesideologian strateginen yhteys kansainväliseen mmahanmuuttovastaiseen järjestäytyneeseen ja järjestäytymättömään toimintaan.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #25

"kaikkivapaaksibisnesideologian strateginen yhteys kansainväliseen mmahanmuuttovastaiseen järjestäytyneeseen ja järjestäytymättömään toimintaan"

Tämä se enää puuttui, salaliitot...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #25

Sini Lappalainen: - "Sinussa ruumiillistuu kaikkivapaaksibisnesideologian strateginen yhteys kansainväliseen mmahanmuuttovastaiseen järjestäytyneeseen ja järjestäytymättömään toimintaan."

Sellaista yhteyttä ei ole eikä tule. "Kaikkivapaaksibisnesideologia" kannattaa myös vapaata maahanmuuttoa, kuten nimestäkin voi päätellä. Maahanmuuttovastaiset puolestaan ovat useimmiten talouspoliittisesti enemmän tai vähemmän vasemmalla.

Maailma on tietysti iso paikka, ja ihmisiä siellä paljon, joten joukkoon voi mahtua muutama, jotka kuvittelevat voivansa kannattaa sekä vapautta että maahanmuuton rajoittamista, mutta käytännössähän se on tietenkin mahdotonta, kuten ylivoimainen enemmistö vapauden kannattajista ymmärtää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Kiitos tiedosta. Et ole siis Myllyniemen kanssa samoilla linjoilla?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

En ole kyseisellä foorumilla koskaan käynytkään, mutta Sini näyttää olevan fanaattinen kävijä sillä foorumilla.

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen

http://jussikeinonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2064...

Lisää kritiikkiä otsikoinnistasi: 1) ratsastat julkisuuden henkilön nimellä 2) otsikko ja blogitekstin sisältö vihapuheesta ovat niin kaukana toisistaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

2 on päätelmä johon tulen. Aika tavallinen otsikkoratkaisu. En kuitenkaan väitä etten pystyisi parempaan. Halusin tämän raakileen ulos koska se on ajankohtainen. Se on kielenkäsittelyn suhteen kurjahko.
1 en ratsasta. Kun on vaaleja on aivan luonnollista blogata ehdokkaista.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kovin on postmodernia ajatusvirtaa Lappalaisen kirjoittama ploki. Lappalaisen kannattaisi ryhtyä ammattipakinoitsijaksi!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No Sini nyt vai vaikka laittaa otsikoksi hernekeiton, ei siitä tekstin sisällys kuitenkaan miksikään muutu.

Joka kerta tekstissä on joku seuraavista, Turkkila, Putin, Persut, Homma, MV-lehti, Halla-Aho ym. ym.

Ei jaksa, aina samaa rataa menevät nämä jutut, nää on jo niin nähty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvinhän tunnut jaksavan heittää tänne taattua pepperiritalaa. :)

Risto Laine

Luin tuosta rouva Härkösen kuvankaappauksesta Lepomäen ajatuksia hommalla ja olen kyllä samaa mieltä Lepomäen kanssa siitä, että passivoiva yhteiskunta, ei valitettavasti auta ketään rakentamaan tulevaisuuttaan. Koska kaikista ei ole yrittäjäksi tai työpaikkoja ei ole nykypäivänä ihan tuosta vain, että menet firmaan sisään ja kysyt töitä. Ellei halua joutua sellaisen yrittäjän hampaisiin joka kohtelee orjanlailla maahanmuuttajia, näitäkin on nähty.

Olenkin huomannut, että tälläinen ajattelu on nykypäivänä valtavirtaa Euroopassa. Pääpainokin on siirtynyt politiikassa juuri tähän suuntaan.

Ehkä Härkönen repii turhaan verkkareitaan.

Ilkka Huotari

Oliko tämän pointti siis, että jos kirjoittaa järkiperäisesti (jotenkin muuten kuin löysien tunneperäisten argumenttien avulla) maahanmuutosta, ei kuulu kokoomukseen?

Varmaan sitten Dalai Lamakin on äärioikeistolainen natsi...

Käyttäjän amgs kuva

Mutta sinä määrittelet mitä on järkiperäinen kirjoittelu ja mitä ei. En ole ottanut kantaa Lepomäen vanhoihin kirjoituksiin, osittain sitä syystä koska ne ovat mennen talven juttuja, mutta miten hänen ajattelunsa on muuttunut? Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka joku toimittaja kyselee mitä miltä hän on nyt noista asioista. Härkösen blogikirjoituksen pointti taisi olla myös se, ettei Helsingin Sanomien toimmittaja kysele sitä minkä myös voisi kysyä.

Ilkka Huotari

Härkösen (ja kai Lappalaisenkin) mielestä sen sanominen, että humanitaarista maahanmuuttoa on liikaa (varsinkin muslimimaista, ilmeisesti), ei ole järkiperäistä keskustelua, vaan "kylmää demonisoimista".

Tuossa otin esiin Dalai Laman, joka toi esiin kulttuurinäkökohdan, ja integroitumisen onnistumisesta valikoivamman maahanmuuttopolitiikan avulla puhui myös ilmeisesti Lepomäki, mikäli oikein ymmärsin.

Onko tämä nyt sitten kylmää demonisoimista vai järkiperäistä keskustelua? Itse äänestän, että se on järkiperäistä keskustelua. Joku voi loukkaantua, että sanoo suoraan, että integroitumisessa on ongelmia, joita ei ole osattu ratkaista. Mutta se voi olla silti tosiasia, eli järkiperäistä keskustelua. Joku voi loukkaantua siitä niin pahasti, että pitää sitä demonisoimisena, mutta eikö tosiasian sanominen ole järkiperäistä keskustelua?

Ja onko Dalai Lama siis myös demonisoinut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Minä en ole puhunut mitään kylmästä demonisoinnista. Mistä sinä sen keksit. Koita pysyä asiassa. Ohjelmallinen spammäys kuluttaa kaikkien voimia. Pitkät asiaankuulumattomat litaniasi ovat kuin suomettuneen Suomen ennalta odotettavat liturgiset puheet. Häpeäisit että tätä elävää keskustelua koitat tahmata vanhoilla hillopurkeillasi.
Ensi kerran kun kommentoit blogiani jätä vanhat evääsi porstuaan ja osallistu varsinaiseen keskusteluun. Putinismi yrittää lamaannuttaa länsimaisen kotoperäisen keskustelun inttämislatteuksilla. Se on yksi agression muoto. Eläköön Suomi, eläköön jopa Lepomäki, eläköön elävä keskustelu. Putinspammaajat ei meitä onnistu tyldistyttämään jankutusmelullaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40

No eihän tästä bloggauksesta tajunnut mitään, joten piti arvailla. Olisi auttanut, jossa tässä olisi kerrottu, mikä ongelma on...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Auttanut mihin? Onko sinulla tuntipalkka ja näyttäytmispakko jolloin joudut keksimään puppua kun et muuten saa otetta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

Ei ole, mutta alunperin kommenttini olikin kysymysmuodossa, kun halusin lisätietoa. Olisit toki voinut selventää siinä ja vastata?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hommaforum on se paikka missä kirjoittaa. Silloin asettuu foorumille joka on tietyn maahanmuuttoon liittyvän ideologian levittämiseen käytetty ase.

Ilkka Huotari

Ei asetu, se on yleinen keskustelufoorumi, jossa keskustelee myös äärisuvaitsevaisia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Hommaforum on nostanut osaltaan Lepomäkeä ja antanut näkyvyyttä. Lepomäki on saattanut olla naivi sen suhteen. Normikokoomuslaiselle hommaforum on kaihtamisen paikka. Normikokoomuslaiset ovat minulle tuttuja. He eivät tykkää lietsonnasta. Sellaista lietsontaa haraastivat ennenkin kokoomuksen vastustajat. Ei edes vihaposti ole mikään uusi ilmiö. Suomessa ne mielletään demokratiavastaisiksi.
(Tässä vastasit kiitettävästi aktuaaliseen keskusteluun, sen sijaan että raahaisit jotain käännytys/väsytyskamaa bresneviläiseen malliin.)

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

Eli ongelma on, että on kirjoittanut yleiselle keskustelualustalle, jossa keskustelee myös äärisuvaitsevaisia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Homma ja MV ovat tendenssiforumeita joiden molempien päämäärä on vallanvaihto Suomessa. Muuten huomautan että sekä blogissa että keskustelussa olen selostanut näkemykseni hommasta ja siitä että kokoomuspoliitikko on kirjoittanut sinne. Kysymyksesi on tyhmää retorista inttämistä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #47

Lepomäki on itse liittynyt kokoomukseen, jolla oli jo valta, joten järkeilysi vallanvaihdosta ei oikein toimi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Lepomäki olikin ajattelematon. Hänen pitäisi vaan myöntää että on tehnyt nuoruudessaan muutakin kuin päntännyt insinööritietoja eikä suuttua kun häntä nimitellään äärioikeistolaiseksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #51

Oliskohan termi "äärioikeistolainen" kärsinyt jonkinlaista inflaatiota?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #48

Ilkka, olet pitkäpinnainen.

Blogisti itsekin myönsi että aika huono blogaus ja aika huono kieliasu, mutta niin se vaan keikkuu suosituimmissa blogeissa :D

Käyttäjän jussikeinonen kuva
Jussi Keinonen Vastaus kommenttiin #53

:-

"Suosituimmuus" onkin tässä yhteydessä yhtä täsmällistä ilmaisua kuin "äärioikeistolaisuus". Jos blogissa on paljon kommentteja, joiden pääasia on yrittää palauttaa bloggaaja pois vihakeskustelusta ja olemaan asiallinen, ei kyse ole likimainkaan suosiosta.

Tässä välissä "kokoomuslaisuuskin" survottiin "normikokoomuslaisuudeksi". Pöh.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #53

Niinpä, mutta on tärkeää vastustaa asiatonta vihapuhetta ja kylmää demonisointia, missä ihmisiä leimataan kelvottomiksi yksilöiksi näin heikoin perustein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset