silmäneula kulttuuri on muutosta

Postmodernistisen loitsun taitaja Jussi Halla-aho

             Postmoderni filosofia sisältää mm ajatuksen että kaikki on suhteellista ja subjektiivista, esim kokemus, merkitys, moraali ja kulttuuri.

             PS puolue on vaivihkaan siivonnut pois postmodernin taiteen kritiikin sillä juuri äärioikeistolainen kansainvälinen liike luo ja hyödyntää ja soveltaa kybällä postmodernia todellisuudenhallintaa. Siihen kuuluu vahvasti tiedekriittisyys. Mutu on uusi tiede koska äärioikeisto hyötyy siitä. Tiede on vain modernin maailman luutuneita metaforaketjuja. Salaliitot ja vaihtoehtohoidot ja muut yksisarviset ovat äärioikeistolle paaaljon hyödyllisempiä. Soodakiteet säihkyvät kun uudet ruhtinaat tanssivat linnoissaan.

             Mestari Halla-aholta menee lujaa Euroopan nousevassa eliitissä. Pääasia on että ainoa poliittinen kysymys joka oikeasti puhuttaa ihmisiä on maahanmuutto. Ja tämähän sujuu. Tätähän on pedattu ja rummutettu jo ennen pakolaiskriisiä. Kivat mv-lehdet ja rajatkiinnimummot jatkavat mistä hommaforum aloitti, kuohuntaa maahanmuutosta vuorokauden ympäri, joka päivä ja joka yö jotta uusi eliitti saisi tanssia linnoissaan soodakiteiden säihkeessä.

            Sattuu sitten että kotiprovinssissa nouseekin ihmisten mieliin joku muu aihe. P-rkeleellinen kilpailija, ihan sopimaton mielen kuohuttaja.

             Nyt tulee postmodernille taitajalle käyttöä. Nyt on pyyhittävä poliittiselta areenalta pois kysymys joka ei ole hyödyllinen uuden eliitin valtapyrkimyksille.

              Tehän tiedätte Halla-ahon tavan puhua. Se syntyy siitä että mestari lukee loitsuja. Maagisissa loitsuissa pitää olla joka sana paikallaan sillä ne eivät perustu siihen vihattuun modernin maailman totuttujen metaforien ketjuun jossa voi liikkua melko rennosti, kuulijahan sisäistää samat premissit ja tukee sanomaa. Loitsu taas nimenomaan poikkeaa arkiajattelusta ja yhdistää syyn ja seurauksen uudella tavalla. Postmoderni loitsu ei   perustu yhteiselle sivistyspojalle joka soljuu arkikielessä ja perustuu kirjoitettuun ja omaksuttuun tietoon ja arvopohjaan. Posmoderni loitsu on joka sanaltaan tarkoin harkittua uuspuhetta jonka tarkoitus on puhkaista modernin maailman totutut käypäsuositukset. Mestarin puhe on sana sanalta uuspuheloitsua. Hänen puhetapansa heijastaa tätä. Kun maagikko puhuu hän keskittyy ja siirtyy fraasien sanamuodon tarkan toistamisen olotilaan. Äärimmäinen keskittyminen on eräänlaista poissaoloa,  transsimainen tila, jossa noudetaan muistiinpainettu teksti tähän tilaan ja aikaan.

"Loitsun tarkoitus on muuttaa joku asiantila toiseksi. Loitsu on sanallinen  työkalu, jolla pyritään poistamaan pulma tai aiheuttamaan sellainen"  Henni Ilomäki Loitsun mahti 2014

 

           Halla-ahon tämänkertainen maailmanmuuttamisloru oli siis että asema-aukion potkulla ei ole poliittista agendaa. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092022344534_uu.shtml

           Bryselistä tuli maagikko ja ja jätti jälkeensä poliittisesti kodittoman potkun joka leijuu Helsingin päällä. Mutta Gogolin nenät tuhisevat huomenna yhdessä, hipaisevat toisiansa ja hierovat poliittista nenänpäätään jota Brysselin maagikko ei estä. Ei estä.

 

 

             

             

            

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Menenpä tässä vähän oman aiheeni ulkopuolelle. Pressiklubissa Eerola ja Wilskmannin blogissa Niementaus puhuu kuinka Karttunen "oli mennyt sinne".
Nämä maanmiehemme ja Niementaus myös Puheenvuorokaverimme siis oikeasti ovat sitä mieltä että kun natseills on lippurivi Asema-aukiolla niin Asema-aukio on natsien tila johon muut "menevät".
Kuinka meillä voi olla näitä Eeroloita ja Niementauksia keskuudessamme?!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

En tiedä loitsuista mutta alusta asti olen ollut samaa mieltä Halla-Ahon kanssa.. Tämä ei ollut poliittinen teko, ei ollut harkittu/suunniteltu, eikä tahallinen teko/ Tai no tönäisy ja potku oli, mutta tappaminen ei..

Tietysti tuosta tulee rangaista tekijää, kuolemantuottamuksesta ynm. Mutta politiikan siitä voisi jättää kokonaan pois!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joopa joo. Olette te veijareita.
Natsitkin vois muuttaa nimensä:" epäpoliittista vastarintaa poliittisia vastustajia vastaan".

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Hei! Tai ehkä paremminkin "sananvapaus tarkoittaa myös tönäisy- ja potkuvapautta!".

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Tokkopa pahoinpitelyllä mitään suurta poliittista agendaa oli, väkivaltaan taipuva työtön kiljunatsi kun varmaan potkisi ketä tahansa joka tulee syljeskelemään jalkoihin. Johan sen on SVL:n perustajakin todennut ettei siinä porukassa paljon aatteellinen kansallissosialismi kiinnosta, valtaosalle jäsenistöstä uusnatsiliikkeeseen kuuluminen varmaan tarkoittaa lähinnä ulkomaalaisten pahoinpitelyä ja kännissä olemista.

Eikä mulla edes ole mitään erityistä sympatiaa Halla-Ahoa tai perussuomalaisia kohtaan, tuntuu vaan ihan absurdilta miten kaikki lelunatsien sekoilut koitetaan ihan väkisin naittaa yhteen persujen (erityisesti Halla-Ahon) kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No kuule Halla-aho ihan itse levittää näitä rappakaljojaan. Ei sen olis tarvinnut kommentoida. Mutta kun sillä on niitä seuraajia joille pitää uudessa tilanteessa syöttää uudet sanat suuhun. Tällä kertaa vähän hassut sanat.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Jos ei kommentoisi niin johan siitä alkaisi ulina kuinka Halla-Aho hiljaa hyväksyy lelunatsien pahoinpitelyt, ei uskalla reppana edes kommentoida mitenkään. Mutta kyllähän poliitikon on hyvä ihan noin niinkuin uraa ja toimenkuvaa ajatellen kommentoida ajankohtaisia asioita.

Halla-Aho ei kai voi valita seuraajiaan saati vaikuttaa itselleen täysin vieraiden ihmisten tekemisiin siinä missä kukaan muukaan. Jos meikä saa tuolla vartijana työskennellessä kuonoon joltain auktoriteetteja vihaavalta pirivieteriltä ihan vaan siks että oon vartija niin paha siinä on syyttää pahoinpitelystä niitä ihmisiä jotka (valheellisesti) väittää että kaikki vartijat on fasistisikoja jotka hakkaa jossain täysin toisen kaupungin rautatieasemalla porukkaa ihan muuten vaan.

Olis ollu todella irvokasta jos vaikkapa tästä Vihdissä tapetusta poliisista olis tehty joku oikeiston keppihevonen ja ruvettu änkyröimään siitä miten Suvi Auvinen ja kumppanit kannustaa poliittiseen väkivaltaan vaikka todellisuudessa se poliisin tappanut mies tuskin oli enää omassa elämäntilanteessan kovin kiinnostunut yhtään kenenkään politiikasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Niinhän se hyväksyy ja sinä mitätöit puhumalla lelunatsesta. Sulla kai on oikean avaimet.
Oikeastaan koko poliittinen establishmentti ja poliisivoimat on hyväksynyt todella kauan.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä Vastaus kommenttiin #8

Aika rohkea syytös sanoa että koko suomen poliisi hyväksyy väkivallan. "Lelunatsilla" väheksyn tekijää, en tekoa.

"Sulla kai on oikean avaimet." Avaimet mihin?

Käyttäjän amgs kuva
Ana María Gutiérrez Sorainen Vastaus kommenttiin #7

Kuka Halla-ahon kommentteja kaipaa?❤ Vertailu Vihdin omakotitalossa ja Helsingin rautatietorin läheisyydessä tapahtumien vertailu ei nyt onnistu kovin hyvin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Ei avaudu. Jos ja jos sitäpaitsi.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä Vastaus kommenttiin #9

Kyllä kai kuka tahansa äänestävä kansalainen kaipaa poliittisen päätöksentekijän kommentteja ajankohtaisiin asioihin, oli kommentit sitten millaisia tahansa. Ja tottakai se oli ihan älyttömän paska vertaus, yritin nyt vaan vääntää rautalangasta minkä takia MINÄ henkilökohtaisesti en näe tässä tapauksessa poliittista väkivaltaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Halla-aholla on (maaginen) kyky _esittää_ rationaalista ajattelijaa passelisti postmodernin maailman ehdoilla painottaen - Iltalehden artikkelista voisin poimia yksityiskohtana Halla-ahon toteamuksen siitä, että vastaavia pahoinpitelyitä tapahtuu joka viikonloppu pelkästään Helsingin rautatieaseman ympäristössä ilman, että ne ylittävät valtakunnallisen uutiskynnyksen.

Suomi on siis totunnaisesti hyvin väkivaltainen maa ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo, tuo oli jo niin räikeätä että se meni maagisten saivarteiden tuollepuolen.
Se oli kuin olisi vastannut: Ai natsi pahoinpiteli kommentoivan ohikulkijan, so what!.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset