silmäneula kulttuuri on muutosta

Turha ruhtinas, Matias Turkkila

  • Pysy poissa Turkkila, täällä yritetään selviytyä!
    Pysy poissa Turkkila, täällä yritetään selviytyä!

         

                      Tänä aamuna mediaruhtinas Matias Turkkila sai ruhtinaalisesti tilaa Hesarissa selittääkseen että puhuu hallinnoimassaan mediassa "Lidlin parkkipaikka ja Teboilin kahvilaa". http://www.hs.fi/kulttuuri/a1478843294366

                     Suomalaiset ovat luterilaisuudesta, niukkuuden kulttuurista, koululaitoksesta, työväenliikkeestä ja monista muista syistä johtuen ihmisiä, jotka etsivät meditatiivisuutta ja pyhyyden tunnetta luetusta sanasta. Rationaalinen, hieman brutaalisuuteen taipuva yhteiskuntamme ja globalisaatio ovat saattaneet rakentaa ympärillemme sosiaalisen ympäristön, joka on karu eikä rohkaise kokemaan hyveellisyyttä tai pyhyyttä. Mutta jokapäiväinen luetun sanan käyttäminen on usein korvike arjen brutalismille ja ympäristön kolkkoudelle. Lukeminen on Suomessa tapa etsiä tilaa jossa voi koota itseään ja nousta pikkuisen arjen yläpuolelle. Olemme lukeva kansa ja olemme sitä median avulla.

                   Kun me lukijat sitten liikumme maaseudun autioitumisen, autoilun poliittisen suosimisen ja globalisaation luomassa hieman karussa ympäristössä näillä Lidlin parkkipaikoilla ja näissä Teboilin kuppiloissa me emme yritäkään siirtää mitään itsellemme todella tärkeää ja meitä virkistävää näihin tilanteisiin. Riittää että meillä on muualla hyviä hetkiä ja itsemmekokoamistapoja.

                    Äärioikeisto haluaa tehdä niistä ympäristöistä missä liikutaan ilman yhteyttä hyvän tuottamiseen jonkinlaisen normin. Äärioikeisto haluaa ottaa meiltä pois henkisyyden, hyvät hetkemme, valkoiselle pinnalle nousevan kirjainjonon laulun, hartauden.  Meidän suhteemme mediaan on hyvällä tavalla symbioottinen. Meillä on varaa kulkea puolizombien oloisina siksi että media tarjoaa meille muuta kuin irvokkuutta ja vihaa. Mutta se ei äärioikeistolle käy. Heille, janitskeille ja turkkiloille ei käy että hallitsemme matalampia tunteitamme että olemme vaipuneita pohtimaan maailman menoa sanoilla jotka auttavat ajattelua tai tuottavat lohtua.

                   Äärioikeisto kampanjoi mediaa vastaa koska se vihaa meitä ja kykyämme hallita elämää. Äärioikeisto haluaa että menettäisimme mielenrauhamme sillä että emme enää lue normaalia tekstiä jonka ansiosta kestämme poloiset arkihetkemme muuttumatta kollektiiviseksi paniikkihäiriöksi.

                 Minussa virtaa sanojen helminauhat ja niiden pätkät tarttuvat aina uusiin alkuihin koska ollessani parkkiksella päässäni on hauraana mutta kuitenkin jatkuvana saunan jälkeinen olotila joka tulee toimittajien työn tuloksena. Päällepäin ei suomalaisen vahvuudet näy silloin kun hän ostaa nugetteja Teboililta ja metsästää tarjouksia oluthallin muotoisesta valaistusta labyrintistä. Mutta ikiaikaisia ovat suomalaisten harjoittamat tekniikat pysyä  kontaktissa pyhään ja eheyteen.

                 Matias Turkkila itse kylvettää mieltää jatkuvasti sekä kaikkien ulottuvissa olevalla tekstiterapialla että vain hyvinkoulutettujen ja muutenkin kultalusikkaisten sofistukoidummalla tekstiterapialla. Mutta hän haluaa antaa meille Lidlin parkkiksen ja Teboilin kahvilan tapetteihin sulautuville lökäpöksyille (niitä ei Turkkila ole nähnytkään sillä kovin Barackobamakorkeuksissa on hänen luomansa itsepresentaatio. Aivan luit oikein. Vertaus on visuaalinen oivallus ja lahja Turkkilalle)  meille lökäpöksyille Suomen Suurin Dandy Matias Turkkila haluaa syöttää kuvotusta ja hekotusta ja kylmistä seinistä kaikuvaa koneellista viha ja uhriretoriikkaa.

                   Suomen lookalike Barackobama-kilpailun voittaja pitää itse sivistyksen ja etuoikeuksien ja luonnon arpajaisten hänelle suoman mielihyvän ja käyttää sitä siihen että manipuloi meitä lökäpöksyjä samaistumaan kaikkeen huonoon ja onttoon ja mieltä järkyttävään.

                    Kaikessa snobismissasi ja ylenkatseessasi taviksia kohtaan Matias Turkkila, sinä luulet että koska emme ole sinun kultalusikkamaailmassasi niin meillä ei ole ajatuksia tai herkkyyttä. Luulet että kun emme tee karriääriä nousevassa poliittisessa eliitissä niinkuin sinä niin olemme luusereita joille voi tarjota arvotonta, kuohuttavaa hakkaraishömppää.

                    Sen me suomaiset olemme aina tajunneet että melu tekee kipeää. Ken Trumpista iloitsee ei ymmärrä suomalaisuudesta pätkääkään. 

                 

                    

                  

                   

                  

 

 

                    

                          

                       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä olen miettinyt, onko se pelkästään Trumpista iloitsemista? Eikö se ole myös Trumpin aiheuttamasta reaktiosta iloitsemista - kostomentaliteetista.

Chomsky on hieman samoilla linjoilla (kohta 6:20 eteenpäin):

https://www.youtube.com/watch?v=u0s3cJg75p8

Artikkeli, josta Chomsky puhuu:

http://www.nytimes.com/cfr/international/20050501f...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos Antti. Nyt pitää myöntää, mulla ei ole englannin kieli hallussa. Silloin kun olisi pitänyt opetella meni kaikki energia ruotsin oppimiseen kun asuin Tukholmassa. (ja hyvin opinkin).
Mutta yritän oisko musta Chomskyn lukemiseen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Artikkeli on Fritz Sternin, Saksalaisen historioitsijan ja juutalaispakolaisen kirjoittama.

Kirjoittaja on vuonna 2005 huolissaan USA:sta

Hän esittelee esiasteeksi passiivisuuden ja tahdonvaraisen sokeuden. Toiseksi syyksi esitetään ensimmäisen maailmansodan aiheuttamaa kokemusta petetyksi tulemisesta, jolla Natsit sitten rahastivat oikein kunnolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Kiitos kun avasit. Mulla ei se ensimmäisen maailmansodan petetyksituleminenkaan ihan avaudu. Sen olen kuullut että Trumpin Slogan America first olisi ollut silloisten saksalaismielisten käyttämä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #5

Petos oli itsepetos. Propagandakoneiston mukaan Saksa oli voittamassa ensimmäisen maailmansodan. Kun todellisuus selvisi, ihmiset pettyivät ja se pettymys ruumiillistui Hitlerissä, joka oli myös sen sodan tuote. Juutalaiset osuivat silmätikuiksi, koska he toisen luokan kansalaisuudestaan huolimatta pärjäsivät erittäin hyvin, he olivat merkittäviä talouselämän hahmoja ja tiedemiehiä, joiden ajatukset mullistivat vanhoja uskomuksia.

Artikkelissa mainitaan, että ensimmäinen maailmansota käytännössä radikalisoi Euroopan. Kaikki vallankumoukselliset liikkeet olivat kiinni siitä. Kun suuret määrät nuoria miehiä traumatisoituu, se tietää kovia otteita tulevaisuudessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Nyt on Martti Asikaisella blogi. Siellä voi nämä teemat jatkua, ehkä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset