silmäneula kulttuuri on muutosta

Isäni tyttärenä Puheenvuoron lukijoille ja kanssabloggaajille

Elämäni eliitin liepeillä jonkinlaisena porvariboheemisateliittina on osittain muodostunut valinnoista jotka kytkeytyvät isäni Tuure Junnilan ja hänen edustamiensa arvojen syrjäyttämiseen poliittisesta vallasta ns yöpakkasten jälkimainingeissa. Olen valinnut (muistakin kuin edellämainutusta syystä) olla sateliitti joka näkee eliitin mutta jota eliitti ei näe.

Tänään koen että haluan ottaa paikan keskustelussa myös eliittikytköksineni, sillä tänään luin lehdestä että Marjaana Toiviainen joutuu jättämään Suomen.

Konservatiivioikeistolaisesta näkökulmasta olen Hommaforumin perustamisajoista lähtien kavahtanut fasististyylisen altright oikeiston puuhia eli hommia.

Isäni Tuure Junnilan oikeistolaisuus oli nimenomaan raakuuden ja karkeuden hillitsemiseen tähtäävää eettispoliittista toimintaa.

Jokaiselle tolkkulässyttäjälle presidentistä alkaen sanon että Suomeen altrightkapinan tuoneet turkkilat ovat aina ja joka välissä ja johdonmukaisesti liittoutuneet juuri karkeuden ja raakuuden käyttäjien kanssa.

Isäni tyttärenä haluan soittaa hälytyskelloja. 

Tuure Junnila jäi Suomeen. Niin aion minäkin.  Loppuun asti tulen puolustamaan Marjaana Toiviaista koska perinteet siihen velvoittavat.

Falski lässytys tolkusta kun kansaa lietsotaan Marjaana Toiviaisia vastaan on ala-arvoista.

Marjaana Toiviainen sanoo kaiken.  

Toivon kansanliikettä altrightkapinan hillitsemiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (200 kommenttia)

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Ei ole minulle kovin tuttu tämä Marjaana Toiviainen paitsi tänään kun parkaisi ilmeisimmin oikeaa tuskaansa.
Hyvä kuitenkin, että osaa ja voi tehdä ratkaisuja niin ei tarvitse jäädä kertomaansa tuleen makaamaan.
Ketkä muuten ovat lietsoneet tai lietsovat Marjaana Toiviaista vastaan..?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koottu altrighttrollilauma on lietsonut ja ehkä vieläkin lietsoo. Nyt on aika herätä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Ilmoita sille poliisin viha-netti-organisaatiolle!
Homma ja mv eivät kuulu iltalukemisiini, siksi olen ilmeisesti pihallla.
Älä Sini ole turhaan liian huolestunut, taitaa olla vain tomma tunnor bullrar mest - osastoa.
Monet ihmiset ovat toki vihaisia koska kokevat maahanmuuton (turvapaikanhakijat) kielteisesti. Se ei ole kiellettyä.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Ala-arvoisia kommentteja ja vihaa löytyy yllinkyllin vaikkapa Iltalehden asiasta kertoneen uutisen kommenttipalstalla. Myös facebookissa on asiaa kovasti jaettu ja kommentoitu. Sieltä voi poimia asiattomimmat ja karkeimmat kommentit, jos esimerkkejä kaipaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos. Oli kyllä toisaalta hyvä että puheena oleva ala-arvoisuus näyttäytyy tuossakin muodossa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuure Junnila oli hieno, ryhdikäs mies ja Suomi edelleen varsin hyvä maa asua. En tunnista (enkä tunne) ongelmat mistä puhut, johtuen siitä etten koskaan käynyt hommafoorumissa tms, enkä aio käydä.

Hallitsemattomaan maahanmuuttoon liittyvä kovaa keskustelua näen etenkin Hollannissa, jonka nettilehtiä luen säännöllisesti. Sellaista ei siellä esiintynyt ollenkaan, vielä 15-20 vuotta sitten...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vähän erikoista päälle jäänyttä läppää (päälle jäänyt läppä on suomeksi propagandaa) ruveta puhumaan Hollannin maahanmuutosta kun Suomessa kirkkoa ja papistoa vainotaan ja liittoudutaan räyhäjengien kanssa ja luodaan räyhämentaliteetille oikeutusta ns tolkkupuheilla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sini, erikoinen on kyllä reaktiokin. Se vaan nyt vaan sattuu olemaan todellisuutta siellä entisessä kotimaassani.. Ilmeisesti koko Euroopassa meno on koventunut pahasti ja siitä pitää olla huolissaan. Suomi ei ole suinkaan poikkeus. Se on viestini tarkoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Joo mutta juuri Suomessa meidän ei tarvitsisi lähteä kovennukseen mukaan. Meillä on hieno toimiva maa kuten kirjoitit. Sori että luin vähän kuin piru raamattua sinun kommenttisi.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Nyt kyllä lievästi sanottuna liioittelet - tekisi melkein mieli sanoa, että puhut p:aa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Taidan puhua sinusta. Matias Turkkila lienee iloinen työnsä hedelmistä. Vaikka sisimmässäni luulen että joskus miettii voiko koskaan korjata virheitään. Jokainen miettii.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #11

Kiiioksia. Ilmeisesti vain jees-jees-kehut kelpaavat Sinille. :(

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Kiitos kiitos. Yes ja No ovat molemmat voimasanoja.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Sini Lappalainen, isäsi oli lapsuuteni poliitikkoja, joita osasin arvostaa. Seurasin yhteiskunnallista keskustelua.

Kirkonmiehenä kiitän tuesta kirkolle ja papeille. Kollegiaalisessa mielessä tuen Marjaana pappia, mutta olen eri mieltä hänen kanssaan sekä toimintatavoista että Suomen tilanteesta. Marjaanalla pitää silti olla oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja koskemattomuuteen. En hyväksy vihaposteja tai uhan tunteen luomista.

Vaikka olen seurakuntani kanssa tehnyt laajasti työtä turvapaikanhakijoiden parissa ja hyväksi, en hyväksy julkisia mielenosoituksia tai viranomaisten työtä haittaavaa kansalaisaktivismia. Joudun edelleen ajoittain kirkonmiehenä neuvottelemaan esimerkiksi Migriin päin, tätä luottamussuhdetta en soisi horjutettavan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

Kiitos kommentistasi. Ikävää että niin monet jotka eivät halua tukea Toiviaista ilmaisevat itseään niin karkeasti vieroksumatta lähes fasistista seuraa johon joutuvat. Sinä et sitä tehnyt.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #86

Sini, tuo fasisti-sanan löysähkö käyttö on kyllä sellaista mikä pännii nykyisessä Suomessa pahemman kerran. Luulen, ettei myöskään isäsi siitä ollenkaan pitänyt, kun sai aikoinaan liian useasti tuollaisen leiman:

"Sen sijaan lakisääteisiä presidentinvaaleja puolustaneet (mm. Tuure Junnila ja Georg C. Ehrnrooth) leimattiin joko fasisteiksi tai äärioikeistolaisiksi, ja enemmistö jyräsi poikkeuslailla Kekkosen presidentiksi neljännelle kaudelleen (1974-1978) vaaleitta"....

Lähde:
http://www.vapaasana.net/huomioita/2009/02/lumedem...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #92

No keksitään uusi sana. Mitä se on kun kansanjoukkoja salongeista käsin usutetaan kivenmurikat käsissään hyökkäämään milloin kenenkin päälle

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #95

"Mitä se on kun kansanjoukkoja salongeista käsin usutetaan kivenmurikat käsissään hyökkäämään milloin kenenkin päälle"

Suomen itsenäisyyspäivän vietto.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No täälä Oulussa, jos assuu keskelä kaupunkia, niin torilla jo näkkee ihan tarpheeksi eikä tartte hakemalla hakea. Muualla somessako täälä Usarissa on kans ihmisiä, jokka haluaa jopa tulkita asiat, että pääsee haukkumaan ihmisiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ilmeisesti Marjaana Toiviaisella on kuitenkin ollut jo pitempään ajatus Tansaniaan muuttamisesta, esim. lähetyssaarnaajaksi tai jotain...
Ei tuollaista päätöstä juuri Tansanian kohdalta aivan ad hoc tehdä eikä sitä muuttomahdollisuuttakaan ole, ellei asioita ole hoitanut tuota päämäärää varten jo pitkään.

Vaikka vastustankin niitä hommalaisräyhääjiä aivan yhtäläiseen, niin jollain tavoin tuosta Marjaanan ulostulosta huokuu kuitenkin sensaatiohakuisuus ja jo aiemmin suunnitellun muuton hyödyntäminen tietynlaiseen viestintään, jonka sisältö on hiukan tarkoitushakuisen kärjekästä.

Yllättävä tieto, että blogisti on Tuure Junnilan tytär. En ole huomannut, että tuo olisi aiemmin käynyt ilmi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta voiko puhua sensaatiohakuisuudesta kun itse uutinen kuitenkin on että M.T. on joutunut vainoa kohteeksi? Eihän hän hullu ole ja muuta suinpäin. Hän muuttaa tietysti osittain siellä olevien verkostojen takia. Aika monella on verkostoja ulkomailla. Monet meistä valitsevat kuitenkin jäädä ensimmäiseen maahansa koska ne siteet ovat vahvimman ja tuttuus on mukavuutta.
Juu, minulla ei ole ollut syytä ilmaista mitään perhetaustastani ennenkuin nyt. Se mielessä kuitenkin olen usein kirjoitellut.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En tiedä Tansaniassa mahdollisesti esiintyvästä rasismista mutta ilmeisesti ainakin ryöstöjä, pahoinpitelyjä ja seksuaalista häirintää voi varautua kokemaan. Homoseksuaalisuus on kielletty.

Minusta kuulostaa oudolta jos Suomi on niin rasistinen maa, että pitää lähteä maanpakoon Tansaniaan parempien olojen perässä.

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?conte...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Muistaakseni Martti Ahtisaari uhkasi vuosi pari sitten hakea turvapaikkaa Namibiasta, jos Suomi sitä tai tätä (en muista mitä; olisiko ollut että jos Suomi ei liity Natoon?). En osaa sanoa, onko Namibia oleellisesti erilainen yhteiskunta kuin Tansania.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Eiköhän Namibia poikkea Tansaniasta aika paljon.

Namibia on entinen Saksan Lounaisafrikka ja siellä asuu edelleen satojatuhansia saksankielisiä "alkuperäisasukkaita". Samaten siellä on satojatuhansia buureja Etelä-Afrikasta, joka saksalaisten jälkeen hallitsi aluetta. Maa on siis hyvin organisoitu ja vauras jalokivien ja muiden kaivostuotteiden viejä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Toiviaisen "maanpaosta" tulee lähinnä mieleen joku Kummelin sketsi. Suomi on niin rasistinen maa että hän päätti lähteä Tansaniaan pakoon, maahan missä homot tapetaan, melkein puolet naisista on raiskattu ja kokee säännöllisesti väkivaltaa ja missä valkoinen iho on väärässä paikassa väärään aikaan kuolemantuomio? Melkein kuin vastustaisi eutanaasia ampumalla itseään päähän.

Siellä hän todennäköisesti asuu Kirkon Ulkomaanavun ja YKn leirissä täydellä ylöspidolla, välillä kouluttaen puolue-eliitin lapsia ja somettaen miten Tansaniassa vaan on parempaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Luot karikatyyrin. Taitaa kertoa jostain muusta kuin henkilöstä Marjaana Toiviainen.
En usko että karikatyyrisi uppoaa kehenkään. Marjaana Toiviainen on vaikuttava hahmo. Ja kellä meistä ei olisi jotain suhdetta körttiläisyyteen mitä suuntausta kirkon sisällä käsittääkseni hän edustaa.
Kiitos kommentista tänne.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #57

Olihan se kariatyyri, tarkoituksenani on korostaa hänen päätöksensä ja perustelujensa huvittavuutta.
Vaikuttavia hahmoja olivat myös ne Hitler ja Stalin, mielipiteitä siihen miten kukin vaikuttaa on yhtä paljon kuin peräreikiä. Itse en usko että minun suuntauksiani enää kirkossa edustetaan sillä erosin siitä jo aikoja sitten.

Tännehän kommentoi typeryyksiä ihan mielellään, hyvä blogi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saa nähdä kumpaa viestiä turvapaikanhakijat enemmän maailmalla ja täällä Suomessa uskovat:

Suomen pääministerin tiedotusta oman kotinsa luovuttamisesta asuttavaksi vai suomalaisen naispapin todistusta siitä, että Suomessa ei voi asua, mutta Afrikassa kylläkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitään pointteja ei lausahduksesta saa jos pitää minkäänlaista todellisuushorisonttia yllä. Uganda ottaa valtavasti pakolaisia. Afrikassa on pakolaisia vastaanottavia maita.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Vähättelemättä Toiviaisen kokemuksia minua kiinnostaa, mikä on se Suomea vähemmän rasistinen maa jonne hän aikoo muuttaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuota keskustelua hän käy iltiksen jutussa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Törmäsin eilen mielenkiintoiseen artikkeliin, joka saattaa osaltaan selittää suomalaisen yhteiskunnan henkisen ilmapiirin kylmyyttä ja kovuutta: Suomalaisissa edelleen sodan arpia – "Armottomuus heikkoutta kohtaan"

Samalla muistuu mieleeni noin 10 vuoden takaa uutinen tutkimuksesta, jossa oli todettu, että suomalaiset ovat arvomaailmaltaan Euroopan oikeistolaisin kansakunta. Tutkimuksessa ei kysytty puoluekannatuksia, vaan erilaisia "oman-onnensa-seppä" -mentaliteettiin liittyviä kysymyksiä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, ja kun meillä on naapurina lännessä valtio, joka viimeisen kahdensadan vuoden aikana puolestaan on vähiten sotia käynyt Euroopassa, niin henkinen ilmapiirikuilu on todella syvä. Pehmot ruåtsalaiset ja kovikset suomalaiset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Noin se menee , sekä Jannea että Juhaa komppaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Euroopassa ei ole montaa maata joka ei olisi käynyt sotia tällä vuosisadalla. Näkyykö se sotien vaikutus näissä kaikissa, vai vain Suomessa jotenkin erityisen paljon?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Luultavasti jossain Balkanilla on vastaavaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Ainakin Saksan, Puolan ja Baltian maiden kokemukset sodasta olivat pahempia kuin suomalaisten. Voisiko olla niin, että sodan kokemukset eivät olekaan juuri se Suomea kovettava asia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Voi olla. Karut elinolot kaiken kaikkiaan. Liittyisikö myös kaupunkikulttuurin vähäisyyteen suhteessa maan pinta-alaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #21

"Euroopassa ei ole montaa maata joka ei olisi käynyt sotia tällä vuosisadalla. Näkyykö se sotien vaikutus näissä kaikissa, vai vain Suomessa jotenkin erityisen paljon?"

Suomalaisilla on taustalla lisäksi sisällissodan trauma, jota ei myöskään ole käsitelty. Suomen sisällissota oli aikanaan siihenastisen maailmanhistorian raain ja verisin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #30

Janne Kejo taitaa unohtaa Venäjällä samaan aikaan käydyn sisällissodan , jonka uhrimääräksi on laskettu yli 10 miljoonaa ihmistä.

Suomen sisällissodan uhrien kokonaismäärä oli hieman yli 30 000 ihmistä, joista runsas kolmannes kuoli tauteihin ja nälkään vankileireillä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #54

Asiasta kiinnostuneet voivat verrata lukuja ja suhteuttaa ne vaikka väestömäärään ja sodan kestoon ja mahdollisiin muihin asiaankuuluviin seikkoihin.

Finnish Civil War
Russian Civil War

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #61

Kaikkiaan kommunismin uhreja lasketaan maailmalla olleen toistaiseksi hieman yli 100 miljoonaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #65

Kapitalismin uhreja tulee jatkuvalla syötöllä noin 10 miljoonaa vuodessa, joten kommunismi on tuossa suhteessa paljon harmittomampaa kuin kapitalismi.

Noin 10 miljoonaa ihmistä vuodessa kuolee nälkään vain sen takia, että ruokaa ei jaeta tarpeen mukaan vaan se myydään eniten maksavalle -- toisin sanoen siksi, että käytössä on kapitalistinen talousjärjestelmä. Esimerkiksi valtaosa Afrikan alueella kalastettavasta kalasta menee eurooppalaisten ja amerikkalaisten koirien ja kissojen ruoaksi samalla kun Afrikassa ihmisiä kuolee nälkään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #69

Onneksi Pohjois-Korean kansalaiset eivät tiedä kaikkea.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Telian ja Soneran yhdistyessä tuli näkyviin suomalaisen ja ruotsalaisen johtamiskulttuurien yhteensovittamaton ero. Ruotsalaiset pitävät itsestäänselvänä, että työntekijöitäkin pitää kuunnella, mutta suomalaisille sellainen on sosialismia eli pahinta vapaudenriistoa mitä kuvitella voi. Suomalainen hallituksen puheenjohtaja potkittiin sitten TeliaSonerasta pellolle, jos oikein muistan.

Mieleeni muistuu myös Norjan ajoilta muuan anekdootti. Olin IT-ihmisten viikonloppuseminaarissa ja juttelin siellä Norjan Postilaitoksen edustajan kanssa. Hän kertoi, että Pohjoismaiden postilaitosten jossain seminaarissa oli käsitelty sellaista kysymystä kuin että miten kertoa työntekijöille irtisanomisista. Suomen Postin edustaja oli pyytänyt puheenvuoron ja sanonut, ettei ymmärrä ollenkaan, mitä ongelmallista tuossa olisi. Sen kun vain kerrotaan työntekijöille, että ei tartte huomenna tulla enää töihin, ja homma on sillä selvä. Muiden maiden postien edustajat olivat katselleet toisiaan epäuskoisina, että vitsaileeko tuo suomalainen vai onko tosissaan. Sikäli kuin yhtään suomalaisia tunnen, niin oli varmaan ihan tosissaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Minä puolestani kuulin tapauksen, jossa metallityöstöfirman työnjohtaja oli käynyt johtamistaidon kurssilla, jossa opetettiin motivoimaan alaisia kehumalla heidän työtaitojaan.

Palatessaan kurssilta tuo varsin v-mäiseksi tunnettu työnjohtaja päätti soveltaa oppejaan käytännössä ja tarkkailtuaan tovin erään hitsaajan työtä, hän totesi: "Aika hyvää saumaa olet tuossa tehnyt!"

Hitsaaja riisui maskinsa ja hanskansa ja käveli pois sanoen: "Nyt saa riittää! Kun parhaansa tekee, niin tullaan kenkkuilemaan!"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Negativismin kitkeminen ei ole noin hidasta. Ihmisten jano hyväksyntään on voimakkaampi. Koko kertomus on vain pikku episodi, jossa oikeastaan puhutaan jostain muusta. Esim siitä että tietä hyvään työilmastoon ei yhdellä kurssilla löydä eikä yksin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #40

Tuo Juhan anekdootti ilmentää myös sitä tärkeää seikkaa, että ihminen näkee ja kuulee sitä mitä hän odottaa näkevänsä ja kuulevansa. (Raamatussa tämä ilmaistaan sanoilla "Etsikää niin te löydätte".)

Toisin sanoen, jos ihmisellä on ennakko-odotus siitä, että joku (tietty) toinen ihminen aina suhtautuu negatiivisesti, niin silloin hän tulkitsee tuon ihmisen sanomiset tämän olettamuksen taustaa vasten. Aidon positiivisiksikin tarkoitetut sanomiset vaikuttavat silloin sarkasmilta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Ketju tulee vaikealukuiseksi jos sivuaiheisiin tehdään ylipitkiä kommentteja.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #28

Janne Kejolle. Ihmeen vähän tunnet suomalaista yrityskulttuuria. Oletko työskennellyt pitkäänkin ulkomailla?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

En olisi ikinä uskonut, että Suomessa ihmistä vainotaan ja uhkaillaan niin paljon kuin Marjaana Toiviaista on vainottu. Ja vain siksi, että hän yrittää olla inhimillinen ja haluaa, että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti.

Myös "väärän" värisiä poliitikoita ja muita julkisia henkilöitä ja heidän puolustajiaan vainotaan ja uhkaillaan.

Nämä "isänmaataan puolustavat", väkivaltaisilla fantasioilla mässäilevät vainoajarasistit ovat heitelleet polttopulloja ja pahoinpidelleet ihmisiä, ja yksi heistä on potkinut ihmisen kuoliaaksi vihahurmassaan - puhumattakaan törkeistä puheista ja raiskaus- ja tappouhkauksista vihasivustoilla ja lähes kaikilla kommenttipalstoilla, missä uutisoidaan näitä asioita.

Nämä muka puolustavat isänmaallisuutta ja Suomea! Tulee mieleen vain yksi maa tällaisesta, sekin tunkkaisen rasistisesta lähimenneisyydestä, eli Natsi-Saksa.

Mikä se sellainen Suomi on, jossa väkivalta, uhkailut ja raiskaukset ovat keinoja laittaa ihminen ruotuun? Onko se sitä "demokratiaa" mitä nämä väkivaltafantasioissaan hekumoivat haluavat?

Minusta ne tyypit ovat todella sairaita, ja heidän pitäisi hakeutua hoitoon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Ollaanko Suomessa luovuttamassa valta agressiiviselle kapinaliikkeelle?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yhden ihmisen uhriutuminen nyt ei kuitenkaan tuo tilanteeseen minkäänlaista muutosta, tämäkin muutto on huomenna jo unohdettu tarina.

Se minua kiinnostaa, että miten Suomen ja Suomalaisten sitten pitäisi kohdella turvapaikanhakijoita. Käsittääkseni turvapaikan tarvitsevat saavat turvapaikan, ja ne, jotka oikeuden päätöksen mukaan sitä eivät tarvitse, niin palautetaan.

Sitten tulee se kysymys, että esim. Irak ei ole turvallinen maa palauttaa, kuitenkin elämme EU:ssa ja Ruotsi ja Saksakin palauttavat sinne viikottain ihmisiä. pitäisikö meidän siis erota EU:sta, joka toimii samalla tavalla muiden jäsenmaiden kanssa.

Mikä sitten on inhimillistä, ja mikä ei. Tosiasissa se nyt vaan menee pitkälti niin, että koko eurooppa ei pysty kantamaan koko lähi-idän kaaoksen taakkaa, surullista, mutta totta. Se joka tällaista väittää on naivi.

Minusta Suomeen mahtuu paljon enemmänkin pakolaisia, pakolaisleireiltä voitaisiin hyvin tuoda lapsiperheitä vaikka viikottain lisää, Husun blogin mukaan tulijoita pitäisi ehdottomasti hajasijoittaa ympäri Suomen, sillälailla saataisiin elinvoimaa pieniinkin kuntiin.

Se, että joku pappi vastustaa viranomaisten päätöksiä ja kohdistaa vihansa kotimaahansa ja demokraattisesti valittuihin päättäjiin, osoittaa kyllä, että todellisuus on hukassa.

Vaaleilla valitaan päättäjät, ja kansa valitsee linjan. Oikeusvaltion edellytys on riippumaton oikeuslaitos, joiden päätöksiin minä ainakin luotan, aina voi tapahtua virheitä, mutta harvinaisia ne on.

Jos halutaan muuttaa lainsäädäntöä, niin vaaleissa se mahdollisuus on neljän vuoden välein ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Poliisiauton edessä huutaminen ja riekkuminen ei muuta mitään, yleensä siinä vaan asettaa itsensä naurunalaiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Osittain olen samaa mieltä mutta en ollenkaan ymmärrä miksi sanot että 'joku pappi' kohdistaisi vihaa kotimaataan kohtaan. Petteri, oikeasti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Papilla luulisi olevan vahva usko Jumalaan ja rukouksen voimaan.

Toisaalta Matteuksen evankeliumin mukaan Jeesuskin joutui ristillä kysymään : "Jumalani, Jumalani , miksi hylkäsit minut ?".

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Kiitos Sini tästä kirjotuksesta!

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Toiviaisella on oikeus puhua. Lappalaisella on oikeus puhua. Ja niin kauan kuin Suomi säilyy sellaisena, jollaiseksi isät, äidit ja heitä ennen tulleet ovat sen rakentaneet, kaikilla muillakin on oikeus puhua.

Tahdoit tai et, puheoikeus on myös heillä, jotka hommalle kirjoittavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta se eliitti eli sinä joka ei kavahda raakuuskulttuuria on todella pelottava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä Turkkilan kommentissa 33 on oiva esimerkki siitä että epäisänmaallisuuttaan altrightstreeberit alentuvat epäloogisiin trollauskeinoihin.
Kun blogisti kirjoittaa kriittisesti altrightin masinoijista Matias Turkkila tulee puhumaan yksittäisten hommaforumilla kirjoittajien sananvapaudesta.
Halvalla isänmaasi myyt Matias Turkkila. Isänmaa on esim lauseessa Rehellisyys maan perii. Sinä käytät henkisesti epärehellisiä argumentaatiopelejä joita koko altright käyttää. Ryssit isänmaasi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Vaikuttaa vahvasti siltä Sini, että uhkaat hommalaisten sananvapautta, miten, se on tosin arvoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Juu. Minulla on ennalta aavistamattomia kykyjä jotka minua viisaammat huomaavat. Suuri Sensuurivelho olen. ;)

Käyttäjän MatiasTurkkila kuva
Matias Turkkila

Toiviaisella on oikeus puhua. Lappalaisella on oikeus puhua. Ja niin kauan kuin Suomi säilyy sellaisena, jollaiseksi isät, äidit ja heitä ennen tulleet ovat sen rakentaneet, kaikilla muillakin on oikeus puhua.

Tahdoit tai et, puheoikeus on myös heillä, jotka hommalle kirjoittavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eliitti joka sekä syöttää esim foorumeita luomalla ja hyödyntää räyhäkovuuden kulttuuria esim hankkimalla siltä taholta poliittista mandaattia on tuomittava.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Tuomittava miten ? Mielenkiintoista on ollut huomata joidenkin nettihenkilöt haluaisivat luoda mielikuvaa siitä että ns. alt-right liikehdintä olisi eliitistä johdettua toimintaa.

Ca moon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Hommaforum oli eiralais- ja krunikkalaiskloppien sukupolvialakulttuuri joka sitten levisi/levitettiin hitaasti periferioihin. Suomeen Altright on tuotettu. En ota kantaa ilmiön kansainvälisiin emoliikkeisiin. Joka tapauksessa kaikkialla on yksi juonne ollut kituuttavien natsististen perinnekerhojen inegroiminen ja uudistautuminen.
Mitään ei-suomalaisempaan poliittista liikettä kuin Pepet Suomessa ei ole ollut kommunismin jälkeen. Altright on uusi internationaali.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

”... Nämä muka puolustavat isänmaallisuutta ja Suomea! Tulee mieleen vain yksi maa tällaisesta, sekin tunkkaisen rasistisesta lähimenneisyydestä, eli Natsi-Saksa.”

Nykypäivänä kaikkea tuota tapahtuu Yhdysvalloissa varsin laajassa mittakaavassa. Amerikkalaiset esikuvat ovat selvästi muokanneet alt-rightin toimintatapoja ja retoriikkaa Suomessa.

Alt-rightille on kuitenkin syntynyt merkittäviä vastavoimia kuten MoveOn, Indivisible ja Bernie Sandersin ympärille ryhmittynyt Our Revolution. On niitä muitakin, mutta nämä tulivat nyt ensimmäisenä mieleen.

Yksi hyväksi havaittu tapa vaikuttaa, on soittaminen kansanedustajille; nimenomaan soittaminen, ei sähköpostin lähettäminen. Tavallisesti luurista kuuluu pelkkää tuuttausta, joskus viestin voi jättää vastaajaan, joskus harvoin pääsee keskustelemaan avustajan kanssa ja toisinaan – valitettavan harvoin – kansanedustaja itse vastaa. Kun riittävän moni joka päivä noudattaa tätä, niin alt-rightille syntyy nopeasti päättäjiin vaikuttava vastavoima.

Ehkä suomalainen alt-right tarvitsee vastavoiman ihan paikallistasollakin. Meitä on vielä paljon hengissä, jotka osallistuivat jo Vietnamin sodan vastustamiseen ja varhaiseen ympäristöliikkeeseen tavalla tai toisella. Näyttää siltä, että tässä on taas itse kunkin aktivoiduttava (muutenkin kuin kirjoittelemalla Uuden Suomen Puheenvuoroon).

https://front.moveon.org/
https://www.indivisibleguide.com/
https://ourrevolution.com/

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ennenkaikkea ihmisten on alettava pitää yhtä. Altright haluaa hajoittaa läntiset yhteiskunnat. Ne ovat nyt sen varassa että vähän enemmän kuin ennen markkeeraamme että välitämme toisistamme.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Totta, tiedän kyllä, että USA:ssa tapahtuu tällaista, siellä ei vain toimita niin suoraan kuin toimittiin Natsi-Saksassa - ainakaan vielä.

Sukulaiset ja tuttavat päivittävät aika paljon tietoa USA:n tapahtumista, ja seuraan itsekin tiiviisti useita erilaisia kansaivälisiä uutismedioita.

Itse osallistun muutoinkin kuin kirjoittelemalla tänne.

Käyttäjän amgs kuva

Olen seurannut pastori Marjaana Toiviaisen työtä lähinnä median kautta. Valitettavasti en tunne häntä henkilökohtaisesti. Tänään viestittelin hänelle ja sanoin, että nyt ei pidä luovuta. Aikuisena ja kristittynä hän on valinnut ristinsä ja ristinsä pitää kantaa. Moni haluaisi poistua Suomesta, mutta syystä tai toisesta ei voi. Marjaanan lähdöllä menettävät eniten ne, joita hän uskalsi puolustaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä koin hänen ulostulonsa lähinnä avunpyyntönä johon blogillani yritän vastata. Se on raskasta kun sankarillinen henkilö sanookin ettei enää pärjää roolissaan.

Käyttäjän amgs kuva

Varmasti siitäkin on kyse. Media kiinnostui hänestä vasta nyt ja etupäässä on ihmetelty ammatinsa. Sen sijaan tiedotusvälineet eivät ole kertoneet mitä kaikkea Marjaana on joutunut kestämään vain siksi, koska hän täyttää kristinuskon periaatteita ja rohkenee olla eri mieltä.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo Vastaus kommenttiin #62

Näyttää siltä, että Suomessa kiinnostutaan asioista vasta jonkin dramaattisen teon tai tapahtuman jälkeen.

Viime syksynä rautatieasemalla menetettiin Sinin blogin aiheeseen liittyvän jupakan yhteydessä yksi ihmishenki. Tämä poiki suuren mielenosoituksen, mutta sille ei seurannut jatkoa. Mielenosoituksen jälkeen asia unohtui ja ihmiset menettivät mielenkiintonsa.

Nyt tämä Toiviaisen toiminta on saanut ansaitsemaansa huomiota. Sini tuossa blogissaan sanoi: ”Toivon kansanliikettä altrightkapinan hillitsemiseksi.” Jos tällainen kansanliike saataisiinkin polkaistua jalkeille, niin se todennäköisesti kuihtuisi aika pian kasaan. Sen verran minulla on kokemusta kansalaisaktivismista, että arvelen näin tapahtuvan.

Suomalaiset eivät oikein ole kunnostautuneet näissä kansanliikkeissä sitten työväenliikkeen romahtamisen jälkeen. Pitkäjänteinen ja menestyksekäs kansanliike vaatii todella paljon työtä ja sitoutumista. Tässä asiassa alt-rightin ”intellektuellit” ovat onnistuneet varsin hyvin. Nyt kannattaisi ottaa oppia vaikka alt-rightia vastustavasta kansalaisaktivismista USA:ssa. He ovat motivoituneita ja sitoutuneita, mutta siihenkin tarvittiin dramaattinen tapahtuma – alt-rightin suosikin valitseminen presidentiksi. Suomessa näitä alt-rightin suosikkeja on jo eduskunnassa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sini, tuomitset minut varmasti rasistiksi mutta ei se haittaa.

Kirjoitat blogisi ja puolustat Toiviaista hyvin yksipuolisilla ja väärillä tiedoilla.

Olen seurannut median kautta tämän punapää- (nykyisin mustapää-) pastorin edesottamuksia. Ja ne ovat yhtä kaukana totuudesta kuin yö on päivästä. Hän on rikkonut usein Suomen lakia vasemmistoradikaaleilla, anarkisilla toimillaan ja esittänyt törkeän valheellisia syytöksiä.

Onko muuten tullut mieleesi, että hänen työnantajansa on voinut lähettää hänet Etiopiaan lähetystyön nimellä päästäkseen eroon hänen kirkollekin tuomastaan vastenmielisestä julkisuudesta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aloitetaan lopusta. Ei ole tullut mieleen.
Vaikka olisi kritiikin aihetta häntä kohtaan on paljon vakavampaa että
1. Häntä vainotaan.
2. Poliisien resursseja menee hänen suojeluunsa.
3. Ja tärkein. Sinä minun kanssabloggaajani tällä alustalla kirjoitat kaikenlaista järjellistä kommunikaatiota sabotoiden " tuomitset minut varmasti rasiksiksi". Mikä syy sinulla on alkaa keskustelu konservatiivioikeiston perinteistä ja niiden kolarista siihen eliittiin joka levittää altrighträyhäkapinaa esim Suomeen lauseella "tuomitset minut varmasti rasistiksi". Miksi sabotoit järjellistä kommunikaatiota. Elämä on tarpeeksi vaikeaa ilman sen tietoista hankaloittamista. Demokratia vaatii kieltä ja puhetta. Miksi heität heität hiekkaa sen rattaisiin? Sano

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sini, varmasti on huono sanavalinta; varmaankin tai luultavasti olisivat tähän parempia sanoja. Aloitin noin, koska laillasi ajattelevat tekevät hyvin yleisesti niin. Eli tuomitsevat eri mieltä olevat rasisteiksi, jopa natseiksi. En ole edes tiennyt ko. tapaa oikeistokonservatismin ""perinteiseksi keinoksi".

"1. Häntä vainotaan."

Tuota minä epäilen. Sen vainon uskovan suurelta osin tulevan hänen päänsä sisältä. Mutta jos eri mieltä oleminen on vainoa, silloin se varmaan voi pitää paikkansakin. Mutta samoilla kriteereillä hänkin vainoaa.

"2. Poliisien resursseja menee hänen suojeluunsa"

Niin menee mutta se on poliisin asia. Monelleko "tavan kansalaiselle" olet kuullut poliisin asentaneen hälytysjärjestelmiä pelkkien omien arvioiden vuoksi?

Vai onko sinulla todisteita häneen kohdistuneesta vainosta?

Kolmoseen vastasin jo alussa. Ja vastakysymys: Miksi sinä sotket melkein jokaiseen blogiisi/ kommentteihisi "nuivat"?

Lähtökohtaisesti en ole missään muualla lukenut ko. sanaa tämän jutun yhteydessä. Keitä he ovat? Mitä he edustavat? En ole nimittäin koskaan vieraillut heidän sivuillaan.
Mitä tarkoitat sanalla "nuiva"?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Kamoon. En muistaakseni ole kirjoittanut nuivista pitkään tai ainakaan vähään aikaan. ?!
Minä en laita sanoja ihmisten suuhun. Hommaforum teki meidät onnettomiksi opettamalla meille siis kansalle huonoja kommunikointitapoja. Altrightin perimmäinen tarkoitus on hajoittaa länsi Venäjän hyväksi. Altright on myrkkyä.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen Vastaus kommenttiin #99

Oletko välittänyt tietosi Supolle?

Kerro nyt kuitenkin vähän tästä mieltäsi painavasta altright:sta!
Minä kun kuulen sen ekaa kertaa varmaan hölmöyttäni vasta tässä viestiketjussa!

Onko sillä jotain tekemistä körtti-pastorimme kanssa vai onko homma- tai mitä vittua - kavereiden keitoksia vai onko ihan isosta maailmasta vai sitten Putinin jekkuja..?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Vetoaminen jonkin henkilön auktoriteettiin on argumentaatio virhe. Tuure Junnilan ansiot tiedetään ja hän vastusti aikanaan Kekkosta ja epäjohdonmukaista ulkopolitiikkaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Marjaana Toiviainen taisi pahiten pettyä omiin odotuksiinsa suomalaisten sivistystasosta. Kyllä täällä todellakin elää tolkuton määrä kotoperäisiä ihmisperseitä ja huonompaan suuntaan ollaan koko ajan menossa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Toivotaan, että ymmärtäväistä kirkkokansaa ja kärsivällisiä hälytysajoneuvokuskeja löytyy Välimeren eteläpuolisista maista. Vähän on sellainen kutina ettei löydy, mutta tietenkään mikään ei estä yrittämästä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Piäisi kuitenkin pastorillakin olla jonkunlainen käsitys lakien ja oikeuksien noudattamisesta, tottakai kristitty pappi haluaa pelastaa jokaisen maailman hätääkärsivän, mutta ei tuossa toiminnassa ole minusta mitään ihailtavaa.

Sitä voi ihailla, että ihminen on valinnut arvonsa ja periaatteensa, eikä niistä luovu, mutta kun demokratiassa elämme, on maailmanpelastajienkin pakko nöyrtyä ja ymmärtää oikusvaltion säännöt.

Kaikkia emme voi pelastaa, ja jos kysytään vaikka muiden maiden mielipiteitä, että onko Suomi julma maa ja kohtelee turvapaikanhakijoita epäinhimillisesti, niin veikkanpa, että vastaukset ovat hieman toisenlaisia kuin tämän papin mielipide.

Mikäli palautukset estettäisiin epäinhimillisinä, niin mihin enää tarvittaisiin koko turvapaikkaprosessia, sillä aivan varmasti Irak ja muut lähi-idän maat ovat vaarallisia, mutta ei kai se voi olla lopulta niin, että mitään karsintaa ei tehdä.

Kokonaisuus pitäisi ymmärtää, vaikka omatunto sanoisikin toisin, ja niinkuin sanoin, vaalit ovat ne paikka vaikuttaa, ei mikään muu.

Tässä käy selväksi, että taivaallinen laki ja maallinen laki eivät todellakaan kohtaa, ja ihan hyvä niin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos pidät Toiviaista väärintoimivana niin olisi jotenkin tässä tilanteessa relevanttia että suhteuttaisit kritiikkisi kuitenkin niin ettei sitä voi käyttää häneen kohdistuneen vainon oikeuttamiseen. Hän on uhan alla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai kaikki vaino on perseestä, kohdistui se sitten keheen tahansa, ei sitä mikään oikeuta. Hänen käytöksensä on tietysti ollut moitittavaa tuossa tilanteessa. Poliisien toiminnan estäminen ja tuollainen kohkaaminen ei ole mitenkään puolusteltavissa.

Vaikka ihmisen harkintakyky pettää ja tekee tyhmyyksiä, niin siltikään se ei oikeuta vainoomiseen.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Siis missä sinä näet nyt sitä vainoa?!? Minä en ole nähnyt muualla kuin hänen ulostulossaan ja tässä blogissa? Tuo vaino on niin vahva sana, että sitä ei pitäisi käyttää musta-tuntuu- tai vale-mielessä.

Mitä mieltä olet muuten hänen teatraalisuudestaan kun poliisiauto virkatehtävässään oli ikään kuin ajamassa hänen päällensä..? Pelkäsiköhän hän silloinkin kovasti kun ihan virkavalta pistoolein ja autoin oli liikkeellä..? Pitäisikö poliisi panna syytteeseen tai ainakin tehdä laaja parlamentaarinen selvitys moisesta toiminnasta?

Isä-vainaani (R.I.P.) oli isänmaallinen kahdet sodat käynyt, haavoittunut ja sotavangiksikin jäänyt mies, joka arvosti isääsi (R.I.P). Jos yhtään oikein arvaan, niin hän on kääntynyt uurnassaan muutaman kerran nykymenomme takia.

Kuvitteellisesti mietinkin, että mitäpä jos vaikka vuonna 2050 pidettäisiin SuurKäräjät, joissa arvioitaisiin Isänmaamme kannalta päätöksentekijöitä ja vaikuttajia sillä miten he ovat olleet huolehtimassa Suomestamme, arvoistamme ja isiemme perinnöstä... Olisi mielenkiintoista saada nähdä ne kouluarvosanat. Ehkä kuulenkin ne kummultani kuusien kuiskimina. Toivottavasti kuulisin kunniakkaita asioita.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Sini Lappalainen, isäsi oli lapsuuteni poliitikkoja, joita osasin arvostaa. Seurasin yhteiskunnallista keskustelua.

Kirkonmiehenä kiitän tuesta kirkolle ja papeille. Kollegiaalisessa mielessä tuen Marjaana pappia, mutta olen eri mieltä hänen kanssaan sekä toimintatavoista että Suomen tilanteesta. Marjaanalla pitää silti olla oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen ja koskemattomuuteen. En hyväksy vihaposteja tai uhan tunteen luomista.

Vaikka olen seurakuntani kanssa tehnyt laajasti työtä turvapaikanhakijoiden parissa ja hyväksi, en hyväksy julkisia mielenosoituksia tai viranomaisten työtä
haittaavaa kansalaisaktivismia. Joudun edelleen ajoittain kirkonmiehenä neuvottelemaan esimerkiksi Migriin päin, tätä luottamussuhdetta en soisi horjutettavan.

Nettikirjoittelu on kaikissa leireissä polarisoitunut, myös niin sanottujen suvaitsevaisien ja rasisminvastustajien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan hyvää luettavaa muuten. Mutta miten "niinsanottujen suvaitsevaisten ja rasisminvastustajien" mahdollinen asettuminen pooliksi ollenkaan liittyy mihinkään. Koska olet noin ilmaisutaitoinen pyydän siis vaadin ;) selitystä.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Sini, kiitos kysymästä. Minä ainakin olen saanut kuraa niskaan suvaitsevaisilta. Rasismin vastustajissa olen törmännyt myös hyvin syvään Israel vihaan. Yhden ainoan ja ensimmäisen mielestäni asiallisen puheenvuoron jälkeen Rasmus poisti jäsenyyteni kommentoimatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #200

Tuo ei ole vastaus kysymykseeni. Mutta jos puhut rasisminvastustajista jonain itsestäsi ulkopuolisena ryhmänä niin et kai sitten vastusta rasismia. Kuitenkin haluat keskustella ryhmässä joka on rasismia vastustava. Vähän epäselvää. Juuri epäselvyys on asia jolla sabotoidaan järjellistä kommunikaatiota. Se vaan ei luo luottamusta.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa Vastaus kommenttiin #205

Kyllä se oli vastaus kysymykseesi. Minusta sinä yrität vääntää oletuksesi mukaan sanani ja olettamasi kukaan keskusteluni, josta luottavaisesti kerroin.

"Suvaitsevaisuus ja rasisminvastustaminen" on tämän päivän Suomessa hyvin politisoitunut ideologia, jolla ei välttämättä ole
mitään tekemistä suvaitsevaisuuden tai rasismin vastustamisen kanssa.

Esimerkiksi työssäni turvapaikanhakijoiden parissa törmään paljon pelkoon, joka heille aiheutuu islamista ja muslimien toiminnasta. Teen siis työtä kristityiksi kääntyneiden parissa. Jo tästä puhuminen tekee suvaitsevaisista hyvin vihaisia, koska heidän ideologiaansa kuuluu islamin puolustaminen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #210

Sulla on kova suvaitsevaistenyleistysvaihde päällä. Ei ole olemassa mitään suvaitsevaistoa johon kaikki rasismivastustajat esim voisivat ikään kuin liittyä ja siten päättää että tästä kaikki tulee vihaisiksi.
En tunnista itseäni enkä tuttujani enkä fb-kavereitani sinun kuvauksistasi. Suurin osa ihmisiä joita esim nuiva öyhötys ei ole tavoittanut ovat sopuisia suvaitsevaisia. Tunnen paljon ihmisiä jotka eivät seuraa tätä aihepiiriä lainkaan. Ovat vaan suvaitsevaisia koska se oli maan tapa ennen hommaforumia.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa Vastaus kommenttiin #215

Sini hyvä, miksi sitten tivaat minulta vastauksia. Kun kiireiden keskeltä vastaan sinulle kertoen aivan kirjaimellisesti omista kokemuksistani, väität niitä yleistyksiksi. Jos olet oikeassa ja minä väärässä, niin olkoon sitten niin. Suvaitsevaisille on aina tärkeää, että he ovat oikeassa ja hyvien puolella. Tunnistan sinun tavassasi lähestyä minua juuri tuon.

En olisi edes ottanut tähän asiaan kantaa, ellei Tansaniaan lähtevän papin avautuminen ja sinun bloggauksesi olisi sattunut silmiini. Kommentoin sitä mielestäni hyvin lyhyesti ja asiallisesti, koska nuoren papin syytökset ja toimenpiteet olivat mielestäni yksipuolisia. Samasta syystä annoin myös haastattelun. Nyt harmittaa vietävästi, sillä vuorokauden aikana olen taas kokenut, etteivät suvaitsevaiset jätä rankaisematta sitä, joka heidän oikeassaolemistaan ja uhriutumistaan häiritsee. Mainitset öyhöttämisen, sitä tapahtuu molemmissa ääripäissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Et siis kirkonmiehenä halunnut vastata pyyntööni täsmentää miten 'niin sanottujen suvaitsevaisten' asettuminen pooliksi liittyy mihinkään.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

No onpas tivaamista. Valitettavasti en lukenut muilta kiireiltäni näitä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ettei vain tämä Marjaana ole joutumassa esimiestensä puhutteluun toiminnastaan? Ongelma ratkaistaan lähettämällä hänet maailman toiselle puolelle....

Sopivaa käytöstä papille? Mielestäni ei.

https://m.youtube.com/watch?v=0myRm0MG5DM

Uhkaillaan poliisia viran menettämisellä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Outi kiltti, sama kommentti on jo lausuttu täällä. Kun tuo jonkun kommentin joltain foorumilta voisi ehkä aloittaa näin: Näinpä netissä veikkauksen että......
Haluaisin myös omia tuntojasi kuulla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tämä on oma mielipiteeni. Aivan heti, kun uutinen tuli julki. Hänestä on tehty 26 valitusta, joten kyllä esimiesten on puututtava toimintaan jotenkin. Ja tulevat puuttumaankin. Hyvä niin!

No onnea vaan Tansaniaan. Tuonne tasa-arvon ja rasismista vapaaseen maahan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Oletko käynyt Tansaniassa? Kuullostat kuin koko maailma olisi vähän etäällä sinusta. Puhut mielestäni rumaan sävyyn Toiviaisesta. Hän ei varmaan ole virheetön mutta aika kovissa paineissa hän nyt tuntuu elävän. Voi hyvinkin tarvita ympäristönvaihdosta. Eikö me voitais sopia että puhuttaisiin hänestä kuitenkin empaattisempaan sävyyn.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #100

"Puhut mielestäni rumaan sävyyn Toiviaisesta". En ole puhunut ko henkilöstä mitään, vain hänen käytöksestään. Hienoa, jos ympäristönvaihdos auttaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #98

Ongelma ratkaistaan lähettämällä hänet maailman toiselle puolelle.
No onnea vaan Tansaniaan. Tuonne tasa-arvon ja rasismista vapaaseen maahan.

Tänään näyttää sille, että Tansania ehtii panna rajat kiinni aivan viime hetkellä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ymmärrän, että Marjaana Toiviainen ja monet muut kirkon palveluksessa olevat vakaumukselliset kristityt eivät ehkä voi toimia toisin kuin ovat toimineet turvapaikanhakijoita puolustaessaan. Heihin kohdistuva uhkailu, vainoaminen ja solvaaminen on ehdottoman tuomittavaa.

Asiassa on kuitenkin myös toinen puoli. Eräs syy turvapaikanhakijoille saapua Suomeen on varmasti ollut se, että maamme on turvallinen ja täällä noudatetaan lakeja, ihmisillä on lain suoja. Kansalaistottelemattomuudellakin on toki joskus sijansa, mutta mikäli kaikki kansalaiset katsovat voivansa noudattaa vain niitä lakeja jotka heitä miellyttävät, joudumme laittomuuden tilaan. Viranomaiset tekevät työtään toimivaltansa puitteissa lakien mukaan. Kun turvapaikanhakijan oikeus turvapaikkaan on lainmukaisesti tutkittu ja valitusmahdollisuuksienkin jälkeen evätty, viranomaisten velvollisuus on poistaa heidät maasta. Tämä on varmasti kova paikka monelle turvapaikanhakijalle, mutta samojen lakien alla me muutkin joudumme elämään. Toki kansalaisjärjestöt ja yksityiset kansalaiset voivat osoittaa mieltään palautuksia vastaan, mutta esim. ihmisten piilottelu ja muu viranomaisten työn vastustaminen ja hankaloittaminen ei ole mielestäni oikein (en väitä Toiviaisen syyllistyneen tähän, en tunne tarkkaan hänen toimintaansa).

Tuure Junnila vastusti aikoinaan rohkeasti "suomettunutta" poliittista ilmapiiriä ja sen aiheuttamaa suoranaista syrjintää, mutta hän teki sen aina lain puitteissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä. En yritäkään väittää että isäni olisi tukenut Toiviaista. Kysymys on altrightoikeiston tietoisesta kaveeraamista räyhäporukoiden kanssa sekä tokkupuhujien falskista lässytyksestä jotka heti aiheuttavat minussa kotoa perityn kammon.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Diktatuureissa voi joskus joutua piilottamaan ihmisiä (vrt juutalaiset). Se on mielestäni oikeutettua vaikka olisi kiellettyäkin. Suomi on kuitenkin demokratia, onneksi ainakin vielä

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Tuure Junnila edusti tinkimätöntä neuvostovastaisuutta ja maan neuvostomyötäilevän linjan kritiikkiä aikana, jolloin se ei ollut kovin muodikasta.

Marjaana Toiviaisen ratkaisu on ainakin hänen näkökulmastaan ymmärrettävä, mutta ihmettelen vain kohdemaata Tansaniaa. Ihmisoikeudet ovat siellä kammottavalla tasolla eikä sitä voi selittää millää pois,

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toivonenhan selittää valintaansa linkissä joka on blogissa. Kieltämättä yllättävä siirto toki mutta ei huonolla tavalla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Poikamme ja miniämme muuttivat syksyllä -13 kahdeksi vuodeksi poikamme työn vuoksi Kiinan Sanghaihin ja viettivät lomansa kaukoidän maita kierrellen. Miniämme palasi kuukautta ennen poikamme takaisin Suomeen ja ihmetteli, että mitä Suomessa kahden vuoden aikana on oikein tapahtunut. Suomi oli lyhyessä ajassa, miniämme mukaan, muuttunut kylmäkiskoiseksi, vihapuhetta täynnä olevaksi, impivaaraisuuteen taipuvaksi maaksi, joka kahdessa vuodessa Sanghain kansainväliseen ilmapiiriin tottuneelle oli järkytys. "Perussuomalaiset ja jonka eroava puh,joht. patsastelee ulkoministerinä ovat yhtenä, eikä suinkaan vähäisempänä syynä tähän kielteiseen kehitykseen" vastasin. Soini tulee jäämään historiaan puoluejohtajana joka hallituskipeydessään salli rasistisiiven toimia puolueessa ja hallitukseen päästyään petti kaikki vaalilupauksensa.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Minä kävin puolisen vuotta sitten samantapaisen keskustelun erään kiinalaisen kanssa, joka ihmetteli Suomen kovenevia asenteita. Tultiin siihen tulokseen, että jos Länsi-Kiinaan tulisi samanlainen pakolaisvyöry, kuin mitä Eurooppaan 2015, niin kyllä sielläkin varmaan jonkinlainen asenneilmapiirin muutos tapahtuisi.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Tämän lukeneena ja kommentoinnin selanneena pakko todeta 'isän tyttärelle', että tälle kertaa 'tyttärestä ei polvi parane'.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Toiviaisen käyttäytyminen vaikuttaa sikäli erikoiselta että olisi vaan hyvä että hän lähtee Afrikkaan rauhoittumaan.

Mitä tulee tuohon maahanmuuttoon ja tulevaisuuteen siihen liittyen, niin tuskin mitään hyvää Euroopalle on sen suhteen luvassa. Väestönkasvu pitää huolen siitä että "painetta riittää kattilassa".

Ikävä todeta mutta meidän on joskus alettava valvoa rajojamme ja todettava näille Toiviaisille et co että "sääli on sairautta". Ongelmat eivät ratkea sillä, että siirretään kehitysmaiden ylijäämäväestö tänne kehittyneisiin maihin.

Käyttäjän Juha-PekkaVaarala kuva
Juha-Pekka Vaarala

Pastori Toiviainen lähtee maasta, koska hän pelkää henkensä ja terveytensä puolesta.

"Ikävä todeta mutta meidän on joskus alettava valvoa rajojamme ja todettava näille Toiviaisille et co että "sääli on sairautta"."
Kohta on kulunut kuusi vuotta, kun Breivikin manifesti tuli kaikkien tietoisuuteen.
Kohta on kulunut kaksi vuotta, kun Immonen jakoi naamakirjassaan päivä(yö?)käskynsä.
Reilu puoli vuotta on kulunut, kun hyppypotku jakoi "terveystietoa" rautatientorilla.
Mitäs luulet ajan myötä kansalaisten reagoivan kanssallismielisten aiheuttamaan henkeen ja terveyteen kohdistuvaan kasvavaan konkreettiseen uhkaan?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Jaha. Näin sitä oppii uutta Suomen historiasta. En ollut koskaan kuullutkaan Tuure Junnilasta tätä ennen.

Altright, tolkun ihmiset yms. menevät yli hilseeni. Altright on ilmeisesti joku uusi valtameren toiselta puolelta ilmaantunut termi ihmisille, joita on ollut aiemmin vaikea niputtaa samaan kategoriaan.

Koska halveksun täysin avoimesti konservativismia (Ei voi pitää asioita ja muuttaa niitä samaan aikaan. Ei voi valita. Kaikki muutos kulkee käsi kädessä) enkä ole erityisen vasemmistolainen, taidan kuulua siihen löyhähköön joukkoon.

En tunne siitä erityistä ylpeyttä - kuten en tunne ylpeyttä siitä, että ruokaostosteni takia kuulun jonkun kauppaketjun asiakaskuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinähän et olekaan liittynyt altrightkuoroon ilmaisusi tasolla. Sinähän puhut suoraan, omalla äänelläsi ja trollailematta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pastori Marjaana Toiviainen on varmasti hyvä ihminen ja hyvä työssään. On kuitenkin nähtävä kokonaisuudet.

Hänen arvomaailmansa perustuu kristilliseen rakkauteen, mutta siinäkään sinisilmäisyys ei ole lähtökohtana.

Kokonaisen maailman hädän hartioilleen ottaminen ei auta ketään.

Pastori Toiviaisen tukijat ovat sekä oikeassa että väärässä.

Oikeassa siinä, että ovat tukena, mutta väärässä siinä, että unohtavat realiteetit.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Juice lauloi aikanaan, että "Jos Jeesus syntyy uudestaan, se jälleen ristiinnaulitaan, papit huutaa kuoroinensa: "Käännetään ja kaulitaan!""

Tuo kirkkoherra Tepsan asenne on aika samanlainen kuin oli Jeesuksen aikaisten pappien asenne, jos koulun uskontotunnilta mitään muistan. Nöyryys maallista ylivaltaa kohtaan painaa enemmän kuin Jeesuksen opetukset. Kirkkoherra ei pidä edes laillisiin mielenosoituksiin osallistumista hyväksyttävänä kirkon toimijoilta!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kehottaisin Toiviaista, hänen tukijoukkoja ja hänen vihaajiansa rauhoittumaan. Suomi ei elä fasismin eikä rasismin vallassa eikä myöskään matujen mielivallan alaisena!

Suomen hallituksen tulisi pohtia vakavasti ns. kansankirkkojen verotusoikeuden poistamista.

Tuure Junnilaa olen länsimaisen demokratian puolustajana aina ihaillut, mutta tämän parlamentaarista demokratiaa vastustavan plokin luettuani täytynee minun tarkastaa kantaani Junnilaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Länsieurooppalaiselle aidolle patriootille muukalaisviha on aina ollut vieras käsite.Itäeurooppalaisilla tilanne on vastakkainen.Ero on korostunut viimeisen 200 vuoden aikana.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mutta parlamentaarinen demokratia? Mikä sen rooli olisi ns. länsieurooppalaisessa patriotismissa? Olisiko se sama kuin Natsisaksassa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Luulin yksinkertaisuuttani Sinin moittineen tappouhkauksia ja väkivallan ihannoinnin edistämistä. Minkä tulkitsit parlamentaarisen demokratian vastustamiseksi, se meni minulta ihan ohi?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllähän tässä tuettiin ainakin epäsuorasti Toiviaisen yms. suomalaisen parlamentarismin halveksuntaa. Suomessa voi ainakin vielä ajaa omaa asiaansa demokraattisin keinoin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #148

En nyt osaa mieltää miten väkivallalla ja jopa tappamisella uhkailun tuomitseminen on uhrin muiden toimien tukemista, edes epäsuorasti. Osaisitko osoittaa missä kohden niin tapahtui. Olisi mukava kehittää luetun ymmärrystään.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

"Isäni Tuure Junnilan oikeistolaisuus oli nimenomaan raakuuden ja karkeuden hillitsemiseen tähtäävää eettispoliittista toimintaa"

Jep on hyvä että jotkut näkevät asiat näin mutta eräs halusi lähettää sinulle tämän viestin kauttani:

"Sini miksi ratsastat isäsi haamulla, vaikka hän oli suomalaisen heimoaatteen innokas kannattaja, suojeluskuntalainen, mutta ei liittynyt järjestöön joka perustettiin vastaanottamaan sekä avustamaan Itä-Karjalan pakolaisia?"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ollut. Kaikkinainen hurmiohenkisyys oli hänelle vierasta. Hän istui nenä kiinni eurooppalaista historiaa käsittelevissä kirjoissa.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Lukusuositus "Nuori konservatiivi" Vai oletko perehtynyt kyseiseen kirjaan?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jukka Wallin, Tuure Junnila vastusti aikoinaan ja hänen ymmärrän hänen tyttärensä Sini Lappalaisen vastustavan nykyään, monien muiden tavoin, meihin vaikuttamaan pyrkivän vieraan vallan toimintaa ja sen agendan ajajia. Siitä pisteet Sinille!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Hyvä,että yhdysvaltojen puuttumista meidän sisäiseen päätöksentekoon halutaan suitsia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Itse ihailin Tuure Junnilaa juuri siitä syystä, että hän selkeäsanaisesti arvioi suomettunutta suomea ja sen vääristyneitä käytäntöjä. Mieleen jäi jokin eduskunnan kyselytunti jostain -70-luvulta, missä edustaja Junnila tivasi Vietnamille annetun kehitysavun toimivuutta ja seurattavuutta. Omat ja vieraat toki torppasivat Junnilan ylivoimaisen retoriikan ja aukottomat faktat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jonkinlainen uskollisuus kielen sivistystä ja ajattelua kantavalle tehtävälle voisi olla hieman idealisoiva määritelmä hänen tavastaan käyttää kieltä politiikassa. Kaukana halla-aholaisesta takakireästä kieroilusta tai muusta manipulatiivisesta kielenkäytöstä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Näin olen myös ymmärtänyt. Toki tarkka talousmies (sivistys)kokoomuslaiseen tapaan. Varmaan ihmettelisi näitä nykyisiä keinotteluiden aikoja, vaikka ehti toki kokea 1990-luvun laman.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minä sain isältäni 1970-luvun suomettumisilmapiirissä seuraavan poliittisen kannanoton: Hän kertoi olevansa sisäpolitiikassa vasemmistolainen, mutta ulkopolitiikassa oikeistossa... tuli jo silloin mieleen, että juuri päinvastoin, kuin Eino Uusitalo... No nyt kun NL ei enää ole olemassa ja rosvokapitalismi jyrää naapurissa, niin perilliselle on jäänyt tämä vasemmisto molemmissa poitiikoissa...

Suomettuneisuus tajuttiin syvissä kansankerroksissa ja sekin tajuttiin, että naapurissa on pikemminkin elitistinen systeemi, kuin jokin sosialismi, vallankin kun se oli niinkin militaristinen. Tämän kanssa elettiin ja oltiin asiasta enemmän välittämättä... aivan kuten neuvostokansalaisetkin silloin... viralliset liturgiat olivat ja menivät ja likaista työtään niiden parissa työskennelleetkin saavat arvonsa, kun rauha säilyi.

Oppositiossa on helppoa olla periaatteellinen... kunnes peli houkuttaa periaatteita enemmän... se oli ulkopoliittisen opposition menoa 1965-1972.

Ilkka Huotari

Pariisissa oli taas tänään terrori-isku. Eivät taida maailmanhalaamisella loppua nämä iskut...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä vastakkainasettelun ilmapiiri, jota Lappalainen esiin nostaa, taitaa lopulta olla terrorin alkuvoima.

Vastakkainasettelussa ensin poljetaan maltilliset, sen jälkeen suvaitsevat ja viimeisenä maahanmuuttajat.

Islamilaisella taistelupuolella ensin on poljettu maltilliset, sen jälkeen suvaitsevat ja lopuksi vääräuskoiset. Siellä ollaan pidemmällä, on saatu luotua väkivaltakulttuuri, josta heikot on karkoitettu tai tapettu.

On ikävää, että kaikkein huono-osaisimmilta tukijat pian loppuvat. Yhteiskuntia viedään suuntaan, jossa inhimillisyys on pahe.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuosta ISIS:stä ei oikein tiedä kuinka tarkkaan siellä on taistelustrategioita tuumailtu - myös hybridisellaisia.

Kun Le Pen on vahvoilla Ranskan presidentinvaaleissa, niin strategisesti ajoitettu terrori-isku saattaa olla viimeinen puhallus hänen pääsemiseksi riman yli ja valituksi tulemiseksi. Sen jälkeen ISIS:llä olisi "vapaata riistaa" niitettävänä yllin kyllin Ranskassa.

Ilkka Huotari

Kyllä se selitys on paljon yksinkertaisempi. Se on se, että rajat on auki (ja olleet jo aika kauan aikaa).

– Jag tror att alla tar till sig den här elvaåriga flickans död. Det är bland det svåraste man kan uppleva, att ett oskyldigt barn får sätta livet till. Det visar på priset för det öppna samhället och riskerna med religiös extremism i vår tid.

http://www.expressen.se/nyheter/jag-vara-bara-nagr...

Siis: priset för det öppna samhället

Reinfeldtin mielestä tuo on se hinta, mikä avoimesta yhteiskunnasta pitää maksaa. Ja Reinfeldt maksaa sen mielellään.

Euroopassa on vallassa mielipuolet, joille avoimet rajat on tärkeämpi asia kuin eurooppalaisten henki ja turvallisuus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #167

Ihanko tosissasai pidit yhtäläisenä "öppna samhället", eli avoimen yhteiskunnan ja avoimia rajoja?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #202

Sitähän se näissä poliitikkojen jutuissa tarkoittaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #204

En ole huomannut tarkoittavan. Mutta olkoon, eihän tuo liity blogin aiheeseen muutenkaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #206

Ei paljon muitakaan vaihtoehtoja mitä se tässä yhteydessä voisi tarkoittaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #207

Lähinnä tulee mieleen se mitä avoimella yhteiskunnalla yleensä tarkoitetaan. Läpinäkyvää yksilön oikeuksia kunnioittavaa yhteiskuntaa, totalitarismin vastakohtaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #208
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #209

Ei, vaan 11-vuotiaan tytön kuolema. Luitko siteetaamaasi tekstiä lainkaan?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #216

Ei saakeli.

Ymmärrätkö tahallasi väärin?

Lopetan jankkauksen tähän, tämä on aivan turhaa. Viimeksikään et vastannut kysymykseen, katosit keskustelusta. Trolli mikä trolli.

En jaksa edes selittää, niin älyvapaata tämä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #219

Niin katosin, kun kyselit kolmatta kertaa samoja asioita.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Matias Turkkila on tietenkin vain yksi Sinin vihan kohteista. Mihin tämmöinen epäinhimmilistäminen sitten saattaa johtaa? Kuka kantaa vastuun? Tämä on vain tämän vihanlietsonnan toinen puoli. Komppaajat tietenkin valitsevat puolensa ja ovat mukana tässä samassa. Toisen epäinhimmillistäminen kaikenlaisten sivistyneidenkin sanojen taakse on vain valmistautumista. Se on vakamvapaa kuin jotkin pikaistuksissa heitetyt typerät kommentit.

https://www.youtube.com/watch?v=xdohSdQfu9s

Tää on sitten myös tulevaisuutta. Lievemmästä päästä. Käsittääkseni vihapuheen kohteita on aika paljon muitakin kuin näitä mitä esille nostetaan. Esille noston yhteydessä kannustetaan sitten tähän toiseen puoleen.

Pim Fortuyn on yksi esimerkki. Onhan niitä muitakin.

Ei tämä siis ole mikään pyrkimys päästä vihasta vaan rakentaa sitä lisää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Etsin syyllistä Marjaana Toiviaiseen kohdistuvaan vainoon. Minun päättelykyvylläni osasyyllinen on ehdottomasti hommaforum tapaiset äärikäytöstä ulkomaisten mallien mukaan opettavat ja ulkomaista altrightkamaa levittävät forumit. Matias T. on hommaforumin perustajia ja niillä eväin tehnyt karriäärin PSpuolueen mediapomona. Olen ihan ihan tyytyväinen jos muitakin syyllisiä vastuuhenkilöitä osoitetaan, jopa toivon sitä. En kiellä etteikö minua ärsyttäisi että yhteiskunnan kouluttamat ja oletettavasti kotoaankin sivistyspääomaa saaneet henkilöt kuten Turkkila, Halla-aho, Terho jne edistävät karkeata lietsontaa ja viihtyvät kivenmurikoita ( kuvainnollisesti) heittelevissä laumoissa sekä näitä tukien, hyödyntäen että vahvistaen. PS puolueen johdonmukainen suopeus yhteiskuntaan sen päättäviin elimiin soluttautuvia rikollisia kohtaan on myös osa samaa ilmiötä.
Ilmapiiri Suomessa on huonontunut sitten alttightliikkeen istuttamisen tänne. Hommaforum myös loi maaperää ja tarjosi toimintaympäristön Ilja Janitskille.
Altright on länttä myrkyttävä voima. Sen tapakulttuurin ja ajatusmaailman istuttivat tänne homma-aktivistit aikoinaan.
Ja kuka edes netissä käväisevä ei tuntisi tuskastusta raa'asta trollauksesta. Kieli on ihmisten sisintä ja samalla kalleinta yhteistä. Altright myrkyttää kieltä. Turkkilan vastaus yllä on esimerkki tuosta. Oppikirjan mukaista altrightvääntöä oppimestarilta. Oikeasti se taitaa väsyttää jo heitä itseään.
Lisäys: Jussi Korhonen näkee poliisin ja päättäjien ummistaneen silmänsä . https://seura.fi/isanpikajuna/2017/04/21/vihapuhe-... Korhosella on eri lähestymistapa. Minä olen alun alkaen ja johtuen taustastani asettanut moraalisia vaateita Turkkilan tapaisille toimijoille ja joutunut pahasti pettymään.

Niko Sillanpää

Kas, feminismistä ehkä tutuimmaksi tulleen modus operandin syklissä on näemmä meneillään uhriintumisvaihe. *haukotus*

No, vaikka Toiviainen on umpikajahtanut toimija ja kaikki, mitä hän ajaa kehitysmaista tulevaan maahanmuuttoon liittyen on vastustettavaa ilman minkäänlaista syytä kompromissiin, pilkkaaminen ja vulgaarisuus ei johda missään tilanteessa toivottavaan lopputulokseen. Mitätöinti olisi parempi strategia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Uhriutuminen tuskin on mikään vaihe feminismissä, vaan osa ideologian kovaa ydintä. Asian esille nostaminen tässä yhteydessä on eittämättä uhrin mitätöimistä, mikä ei ole tekijälleen kunniaksi. Kenenkään ei pidä joutua tappouhkausten kohteeksi, edes feministin.

Niko Sillanpää

Tarkoitin feminismin retorista sykliä.

Ja kyllä, mitätöin toiviaisten oletetun, kuvitellun tai vaikka todellisen uhriuden. Uhriudella an sich ei pidä saada yhtään mitään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä niitä (erityisesti kuvaannollisia) tappouhkauksia vilisee siellä sun täällä. MV- ja vastaavat lehdet varsinkin viljelevät niiden siemeniä, jotka itävät hyvin sosiaalisessa mediassa. Ja taitaa se sytytyslanka palaa myös altright-vastustajien riveissä yhtä lailla.

Siinä poliisi on sitten ihmeisssään, kun jokaisen höyrypään osalta pitäisi yrittää arvioida, mikä on uhkan todellinen taso. Valitettavasti niitä aidosti kajahtaneita sopii joukkoon. Suurimpia syyllisiä ovat he, jotka jakavat näitä 'saunan taakse' mielipiteitä.

Turvallisuusviranomaisilla on vaikea tehtävä, kun heille riittää vain 100/100 onnistuminen. Pelon lietsojille riittää molemmin puolin 1/100. Asialle ei vaan taida voida mitään, koska elämme idolimaailmassa...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #157

#157: Kyllä, poliisilla on varsin haastava tehtävä yrittää löytää uhkaukseksi tavalla tai toisella tulkittavien joukosta ne, joissa on jokin todellinen intentio toimintaan takana. Suhde on takuulla paljon pienempi kuin 1:100.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #158

Esitin asiani huonosti. Ajoin siis takaa sitä ajatusta, että poliisin on onnistuttava toiminnan torjunnassa sataprosenttisesti. Vastapuolelle riittää, että yrittäjistä onnistuu yksi sadasta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #176

#176: Yrittäjiä näyttää tässä olevan ~0 eikä sata, siinä mielessä hieman off the mark.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #183

Eiköhän noita yrittäjiä ole hieman enemmän, koska aina väliin tulee onnistumisiakin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Niko Sillanpää,
kenellekään ei pitäisi olla epäselvää, että perusturvallisuuden järkkyessä ihmisen mieli etsii pakoreittiä.

Jotkut ihmiset saadaan peloteltua hiljaisiksi pelkästään julkisella hyökkäyksellä. Luen itseni tähän joukkoon. Toiviaista hiljennetään väkivallalla uhkaamalla. Poliisi ei järjestä turvalaitteita tarpeettomasti, uskonet sen itsekin.

Ikävä kyllä, olemme ajautuneet uuteen pelon ilmapiiriin, jossa suvaitsevat äänet vaiennetaan tehokkaasti. Yhdyn Sinin näkemykseen siitä, että toiminnan on pakko olla organisoitunutta.

Saat pienen näkökulman, jos googlaat nimelläni. Kaksi ja puoli vuotta sitten avasin suuni. En ole sittemmin enää blogeja kirjoitellut.

Niko Sillanpää

Poliisi tekee, mitä katsoo perustelluksi. Huomioiden, että asian tiimoilta ei ole tutkintaa käynnistetty tai syytteitä nostettu, kovin uskottavana poliisi ei ilmeisesti ole vaaraa pitänyt.

Jos ryhtyy poliittiseksi aktivistiksi ääressä, kuten Toiviainen, altistaa itsensä ankaralle kritiikille ja kyllä, myös muille ääritoimijoille.

Sinänsä en ymmärrä, miksi yhteiskunnassa pitäisi ylipäätään vaientaa yhteiskunnallista puhetta, oli vaientamassa viranomainen tai yksityishenkilöt. Ihmiset ovat itse typerien ajatustensa parhaita dementoijia, eli antaa heidän puhua.

Sanoisin, että tähän asiaan (kehitysmaamaahanmuutto) liittyvästä moralisoivasta puhunnasta (= "suvaitsevaisuus") ei ole todellakaan mediassa tai muuallakaan pulaa. Ainoa ero kymmenen vuoden takaiseen on, että nyt tätä moralisointia ja moralisoijia inhotaan täysin avoimesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #156

Kiitos ylläpidolle (tai Sinille) nopeasta toiminnasta!

Juha Kuikka: halusin kommenttisi poistamista. Ymmärrän, että halusit taustoittaa kommenttiani. En siis sinua syytä mistään.

Tarkoitukseni ei ole provosoida tuota keskustelua uudelleen esiin. Vaientaminen siis toimii.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #173

OK, hyvä, että ymmärrät. Ajattelin vain konkretisoida aiempaa sanomaasi, jotta se olisi paremmin ymmärrettävissä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #175

Kommenttisi kyllä avasi kovin selvästi, mistä tässä koko keskustelussa on kyse.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #156

Poliisi on katsonut tarpeelliseksi antaa käyttöön turvalaitteiston, jolla virkavallan saa kutsutuksi paikalle nopeasti. Kyllä poliisi on pitänyt uhkaa todellisena ja uskottavana.

"kritiikille ja --- muille ääri toimijoille" on kommentti, jolla väheksyt uhkaa. Kritiikkiin ei kuulu kenenkään uhkailu. Ylipäätään kansalaiskeskustelussa kohteen pitäisi olla yhteiskunta, eivät keskustelijat eivätkä varsinkaan heidän perheenjäsenensä.

Moralisointia voit vapaasti inhota. Älä silti inhoa meitä moralisoijia. Inhoamisesta on pieni matka vihaamiseen ja vainoamiseen.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hei Sini, minua surettaa ääripäiden suvaitsemattomuus, koen sinutkin kommenttiesi perusteella aika ehdottomaksi, hyökkääväksi ja todellisuutta yksinkertaistavaksi mamupoiliittisia aiheita koskien. Muutoin selvästi taiteellinen, hauska ja sanavalmis värikäs persoonallisuus. Tykkään lukea juttujasi vaikken juuri uskalla niitä kommentoida.

Sun yllättävät reaktiosi sovitteleviinkin kommenteihin hieman pelottaa kun meinaan nyt tehdä perisyntiä ja rinnastaa Marjaana Toiviaisen tilanteen Nyamko Sabuniin, Ruotsin entisen tasa-arvoministerin tapaukseen.

Marjaana Toiviainen:
"MITÄ ON RASISMI SUOMESSA?
Rasismi on sitä, että
a) kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan. Nämä vehkeet asennettiin kotiini tänään.…"
http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/kymmenien-k...

Musta pakolaisnainen Nyamko Sabuni puolusti myöskin pakolaisia:
"Sabuni on puhunut naisten sukupuolielinten silpomista ja kunniamurhia vastaan. Hän on myös ajanut kieltoa alle 15-vuotiaiden tyttöjen hijabin käyttämiselle ja ehdottanut kunniamurhien sisällyttämistä itsenäiseksi kappaleeksi Ruotsin rikoslakiin. Ruotsin muslimit ovat vastustaneet Sabunin asemaa integraatio- ja tasa-arvoministerinä ja syyttäneet tätä islamofobiasta ja populismista.[5] Saamiensa uhkausten takia Sabuni oli poliisin ympärivuorokautisessa suojeluksessa ja hänen aikataulunsa poistettiin hallituksen sivuilta." https://fi.wikipedia.org/wiki/Nyamko_Sabuni

Hieman kettuillen tulee mieleen, että rasismi Suomessa kohdistuu valkoisiin ja Ruotsissa mustiin naissankareihin. Sun tyyliin yksinkertaistetusti voisi sanoa, että "hyvät ihmiset" puolustavat valkoista ja "pahat" mustaa naista. Vaikka molemmat ovat hyvällä asialla, saako Sabunin sankarillinen toiminta sinulta yhtään sympatiaa? Ruotsin hyviksiltä eisaanut, joutui eroamaan, muttei sentään palannut takaisin Afrikkaan, vaikka olisi ollut siellä paremmassa turvassa kuin Ruotsissa.

Kummallista tämä nykyrasismi, ja minusta itse asiassa naurettavaa, kun järki jättää ja tunteet ottavat vallan. Minun on vaikea käsittää, että minäkin olen huom. valkoisten "antirasistien" sivuilla islamofoobikko vai mikä, vaikka olen puhunut vain naisten ja tyttöjen asemasta islamista ja sovinistisen kasvatuksen leviämisen vaaroista Suomessa.
Ei ikinä mitään rajat kiinni tai rajat auki - soopaa. Kaikki täysjärkiset erottavat normaalin muuttoliikkeen, pakolaisuuden ja islamilaisen, sun termiä käyttäen, fasistisen paternalismin hyökyaallon Länsi-Eurooppaan.

No joo, turha sitä on ketään puolustaa tai auttaa, tekee mitä vain, tekee aina väärinpäin, saa haukut molemmalta ääripäältä, niin rasseilta kuin antirasseilta. Toivon vaan että tulee rauha maahan ja kaikille hyvä henki.

"Make love not war oli mun nuoruuden sloganeita", sitä vähän mukaillen, nykyipäivän slogan näkyy olevan "Make war not love".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Elina pitkään kommenttiisi perehtyminen saa hieman odottaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta, Elina, olet tämän keskustelun sivuraiteella ja kuitenkin kovin oikealla asialla. Keskustelussa maahanmuuttajien oikeuksista ja ihmisoikeuksista ylipäätään musliminaisen oikeudet kuuluvat ehdottomasti keskusteluun. Toivon esimerkiksi, että rikoslakiamme tiukennetaan nopeassa tahdissa niin, että lasten sukuelinten silpomisen rangaistukset vanhemmille nousisivat oikealle tasolle aiheutettuun kärsimykseen nähden.

Lasten uskontoon kasvattamisesta olemme keskustelleet pitkästi toisaalla ja olemme samaa mieltä siitä, ettei lapsia saa kasvattaa yhteiskunnasta syrjään. Jokaisessa uskontokunnassa on tätä samaa pyrkimystä omaleimaisuuteen. Omaleimaisuusvaatimus loukkaa myös poikia. Itse toivoisin, että uskonnollinen kasvatus kotona loppuisi ja ettei alle 15-vuotiaita saisi ottaa uskonnollisiin järjestöihin tai kirkkoihin jäseniksi. Lasten osalta kannatan uskonnollisten tunnusomaisen pukeutumisen, kuten huntujen ja huivienkin kieltämistä.

Varsinaisesti siihen, tarvitseeko Suomen hyväksyä turvapaikanhakijoita ja miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita kohdellaan, ei keskustelu näiden uskonnollisista tavoista kuitenkaan kuulu.

Varsinaisesti aiheesi kuuluu siis kotouttamiskeskusteluun. Se kohdistuu sellaiseen keskusteluun, kuinka suhtaudumme ihmisiin, jotka ovat saaneet pitkäaikaisen oleskeluluvan maassamme ja maamme kansalaisiin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Varsinaisesti aiheesi kuuluu siis kotouttamiskeskusteluun. Se kohdistuu sellaiseen keskusteluun, kuinka suhtaudumme ihmisiin, jotka ovat saaneet pitkäaikaisen oleskeluluvan maassamme ja maamme kansalaisiin."

Kysymys kuuluukin, päästämmekö maahamme lisää ihmisiä jotka eivät edes aio integroitua meidän "irstaaseen kulttuuriin", ennenkuin jo täällä olevat ovat sijoittuneet työelämään tai vapaaehtoistyöhön, sillä ilman päivittäistä kosketusta suomalaisiin näillä tulijoilla ei ole mitään mahdollisuutta oppia tuntemaan meitä ihmisinä ja hyväksyä meidän irstas tapakultturimme, alastomuuden, vapaan seksielämänn ja tasa-arvon osalta.

Hollanti on ilmoittanut tyylikkäästi raja-asemilla kyltein, että meillä on täyttä, Tanska on ilmoittanut EU:lle, että he pienenä maana puolustavat kansallisia intressejään, lainmuutoksin Tanska pyrkii tekemään maansa vähemmän houkuttavaksi paternalisteille, esim 24-vuoden alaraja lapsivaimojen hakumatkailijoille ym. Ruotsi lopetti käytännössä somalien maahanmuuton maahansa kokonaan vaatimalla biometriset passit.

Miksei humanistit osaa asettua näiden vanhoillisten maahanmuuttajien asemaan? Suuri osa ei edes tajua miten erilainen maaailma tämä on ennen tänne tuloa, kuinka kulttuurishokki saa vetäytymään kuoreensa, kuinka kauheaa on kasvattaa ja vahtia lasten kasvamista sellaisessa tapakulttuurissa, jollainen kotimaassa oli kauhistus ja kivitykseen johtava moraalinen rikos.

Kun me haluamme auttaa, pitäisi miettiä miten teemme sen mahdollisimman kivuttomasti kaikki osapuolet huomioiden, olisiko parempi balansoida konfliktit pakolaisten lähtömaissa (heivaamalla jenkit ja slobot lähi-idästä ja muista muslimimaista) auttaa jälleenrakennustyössä jne. Tällä hetkellä vain Kiina tuntuu tekevän jotakin pysyvästi rakentavaa Afrikassa rakentamalla infrastruktuuri ja laittamalla paikalliset töihin. Toisin kuin länsimaat jotka ovat toimittaneet kehitysapuna käytännössä aseita sotimiseen.

Sen sijaan että me euroopassa tapellaan kuinka mamuja pitäisi kohdella lännessä, pitäisi puhaltaa yhteen hiileen ja luoda heille mahdollisuudet palata kotiinsa, jossa voivat elää omien arvojen mukaisesti ja kehittä maitansa ilman jenkkiläistä demokratian pakkosyöttöä. Miten maailman suurin ydinasevalta, joka on tehnyt valtaisia rikoksia ihmiskuntaa vastaan on saanut riehua lähi-idässä kantamatta mitään seurauksi? Lopulta islamilaisen vallankumouksen juuret, jotka suistivat islamilaisen maailman pois kehityksen rattailta takaisin takapajulaan, juontavat jenkkien sekaantrumiseen Persian asioihin.

Hitsi, multa tulee pitkiä kommentteja, no, tämä laveakielisyys pitää opetella tiivistämään. sori.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #184

EI me Euroopassa tapella mamujen kohtelusta vaan tappelemme altrightpropagandaa vastaan jota tunkee joka raosta.
Ja. " Kysynys kuuluukin päästämmekö maahamme ihmisiä jotka eivät edes aio...."
Kun on kysymys pakolaisista on kysymys ihmisten auttamisesta hädässä eikä siitä että keitä me erityisesti haluamme. Meillä on suht toimivat systeemit, oletan, pakolaisten hädän asteen arvioimiseen. Siitä keskustelu menee ohi tämän blogin aiheen. Oikeastaan koko pitkä kommenttisi vaan haluaa ohjata ikuiseen ja massiivisesti vyörytettyyn pakolaistilanteen suurenteluun ja sillä pelotteluun. Tuntuu ikävältä kun olet kohtaavaavinasi minut puolituttavallisesti mutta kysymys onkin siitä että blogini on päässyt karuselliin ja saanut paljon seuraajia ja näet mahdollisuuden levittää samaa kamaa mitä ennenkin olet levittänyt tilanne-epäherkästi. Sama koskee Veikko Savolaista.
Tilanne-epäherkkyys on yksi propagandistisen kommunikaation ominaisuus.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #186

"EI me Euroopassa tapella mamujen kohtelusta vaan tappelemme altrightpropagandaa vastaan jota tunkee joka raosta."

Kas vaan, näitä poliittisia liikkeitä syntyy nopeampaan tahtiin kuin kännyköiden uusimpia malleja.

"Tuntuu ikävältä kun olet kohtaavaavinasi minut puolituttavallisesti mutta kysymys onkin siitä että blogini on päässyt karuselliin ja saanut paljon seuraajia ja näet mahdollisuuden levittää samaa kamaa mitä ennenkin olet levittänyt tilanne-epäherkästi."

Kysyin näkemystäsi Nyamko Sabunin tilanteesta joka kovasti muistuttaa Marjaana Toiviaisen tilannetta. Olisin toki voinut tehdä sen neutraalimmin, alentuvaa ilmaisuani pahoittelen. Se oli tyhmää.

Samoin tein typerästi, että menin rönsyilemään toisesta kommentaattorista inspiroituneena sinun alustalla asian vierestä.

Marjaana Toiviaisen tilannetta kohtaan tunnen syvää empatiaa, kuten myöskin Nyamko Sabunin. On järkyttävää että rohkeat ihmiset vaiennetaan, huom. molemmat naisia, sen takia että ollaan rakennettu rintamalinja eikä yhteisymmärryksen siltaa. Mikä meitä ihmisiä vaivaa, mistä me itse asiassa tapellaan? Samoja kaikuja oli 70-luvulla, yhtä agressiivista vastakkainasettelun ilmapiiriä, uhkakuvien rakentelua.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #184

Ok.
Ymmärrän nyt, että sinulle keskustelu huiveista onkin pääraiteella olevaa islamiin kohdistuvaa pelkotilaa, osa maahanmuuttokeskustelua.

Vaikken huiveja lasten pukeutumisessa hyväksyisikään, en silti kannata siirtymistä Suomi Ensin tai Rajat kiinni -linjaan. Sinä puolestasi kärjistät tarpeettomasti ja luot vastakkainasettelun ilmapiiriä.

Teet toiminnallasi vaatimuksesi integroitumisen onnistumisesta vaikeammaksi: luot muureja ja vaatimuksia, jottei niiden täyttyminen onnistuisi koskaan. Ilmeisen tietoinen valinta tuokin.

Minä törmäsin nyt tuohon asettamaasi muuriin ja jätän orastaneesta yhteisymmärryksestämme iloitsemisen tuonnemmaksi.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #187

Heh, en minä islamia pelkää:)) Varsin hyvin tulen kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen, myös patavanhoillisten muslimien kanssa yksilötasolla ja myöskin islamilaisissa yhteisöissä matkusteltuani ja työskenneltyäni muslimimaissa, täysin erilaisia islamilaisia kulttuureja, esim. Kazakhstan, jossa tässä taannoin vuoden katsotuin leffa kertoi homoparin rakkaudesta.

Myös mun lähipiiriin lähipiiriin kuuluu perhe jossa mies on suomalainen ja nainen somali. Somalikuviot on tulleet tutuksi jo 80-luvun lopusta kun heitä eleli Moskovan lentokentillä neukkujen hajottua, tuli vietettyä heidän kanssa aikaa lentoa odotellessa, puhuivat hyvää venäjää. Uskokaa tai älkää, suvaitsevaa suhtautumista islamin käytäntöihin inhoavat itse muslimit, myös miehet, monet valittavat että kotimaassa naisilla oli vapaampaa kuin vapaassa lännessä.

Se mistä olen surullinen, on miten lähi-idän pakolaisten tilanne ratkaistaan, pakolaisillehan järjestetään turvaa yleensä lähialueilta konfliktin ajaksi. Nyt ei ole kysymys perinteisestä pakolaisuudesta, suuressa kuvassa kyse on muuttoliikkeestä eikä pakolaisuudesta. Halutaanko me ohjailla sitä painetta mikä meihin kohdistuu vai teemmekö samat virheet mitä läntinen naapurimme on tehnyt. Meillä olisi vielä mahdollisuus saada tilanne hallintaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #184

Elina hyvä, ei se ihan näin mennyt (= "Hollanti on ilmoittanut tyylikkäästi raja-asemilla kyltein, että meillä on täyttä"). Sehän oli mainion ja fiksun Pim Fortuyn:in ajatus. Tiedän, ettei Sini pidä siitä kun kerron Hollannin kokemuksista (katso kommentti 5), mutta yksinkertainen totuus on se, että mies murhattiin vaikka hän oli jo pitkään pyytänyt poliisin suojelua.

Hän ei siis sitä saanut ja äärivasemmistolainen ympäristöaktivisti tappoi. Tällä kertaa luodit tulivat vasemmalta, mutta vihapuheet (puoleen ja toiseen) saavat juuri tällaista aikaan. Siitä pitää olla huolissaan ja siitä kannattaa täällä Suomessakin ottaa oppia:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234005-demo...

Sinin kirjoitus on hyvä ja varsin tarpeellinen ja annoinkin siihen peukut aivan heti (toka sija).

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #189

Kyseisen blogini kimmoke oli seurauksena sisäministeriön tuoreesta tutkimuksesta (suomalaiset eivät enää uskalla puhua leimauttumisen pelosta). Tämä on vakava asia eikä suinkaan koske pelkästään yhtä osapuolta. Olisin kyllä kovasti pitänyt siitä jos/kun kyseisen blogini peukutusten joukossa olisi näkynyt "muutama rohkea"..... mutta kun ei niin ei.

Minusta on hirmuisen tärkeätä muistaa, että jokaisella on oikeus ja jopa velvollisuus mielipiteeseensä, niin kauan kun suostutaan yhteiskunnan sääntöihin. Tuon naispastorin vaino on kerrassaan ällöttävää; samalla minua surettaa edelleen suuresti, että hieno Pim kuoli luoteihin, pelkästään siksi koska hänestä tehtiin julkisuudessa demoni (murhaaja Volkert van der Graaf luuli todella tappavansa natsisian..ajatelkaa, miehen, joka inhosi Le Pen:iä ja Jörg Haideria!).

Jostain syystä Suomessa on syntynyt kuva, että paha tehdään vain "toisella puolella" ja toiset ovat kerrassaan hyviä. Kieltämättä myös Sini syyllistyy siihen melko usein. Huolestuttava kuvio, ainakin tällaisen ulkopuolisen mielestä. Näinhän ne sisällissodat syttyivät aikoinaan ja näin ne syttyvät tulevaisuudessakin. Yhtä lailla fasisti/rasisti kuin suvakkihuora ovat vihapuhetta ja demonisointia, pahimmasta päästä.

Yritin kertoa mihin tämä kaikki voi johtaa ja perustelen sen niihin valtaviin muutoksiin, joita olen valitettavasti nähnyt tapahtuvan Hollannissa, tuo anarkian ja suvaitsevuuden entinen kehto, entinen kotimaani. Toivon, että annatte joskus arvon tehtyihin havaintoihini...."Peli" on hirmuisen kova ja turhia uhreja on tullut jo aivan liikaa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #198

Minä ainakin rajoitan tuon pahan ja hyvän toimintatapojen kritisoimiseen. Pidän kaikkea henkisesti epärehellistä ja muodollisesti agressiivista erilaisia tekniikkoja käyttävää trollausta yms Pahana. Jos on foorumeita missä opetetaan ihmisiä törkeilemään niin pidän sitä Pahana. Jos kirjoitetaan asian ohi piittaamatta blogin pääsisällöstä pidän sitä ainakin huonona. Jos aletaan vedota sananvapauteen silloin kun sananvapausasialla ei ole mitään tekemistä saadun kritiikin kanssa pidän sitä syvästi inhottavsna ja manipulatiivisena itsepetoksena kirjoittajalta. Jostain syystä ainoat rakentavasti maahanmuutoon suhtautuvat löytyvät sieltä missä moisia ilmiöitä ole juuri nimeksikään. Joku syy, sanopa sinä Ilmari, mikä, on että keskustelua vaikeuttavat ne jotka äänekkäimmin ilmaisevat huolensa maahanmuutosta. Et siis sinä juuri nyt.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #199

Sini, seuraavan kerran voit aivan hyvin laittaa peukutusta, rohkeasti ja ilman että pelkäisit siirtyväsi "väärään leiriin"; siis silloin kun oikeasti siltä tuntuu. Itse teen sen nykyisin usein ja ainoastaan näin tuo inhimillinen ote säilyy Suomenmaassa, meidän kaikkien keskuudessamme. Olen huomannut (hyvinkin surullisena), että juuri nyt siitä "leirien rakentamisesta" on kysymys. Katso itse vaikkapa eri viestien peukutuksia.....hohhoijaa: sinä kuulut "meihin" ja tuo on "paha". Missä onkin leimakirveeni? Huolestuttavaa ja tyhmää meidän kaikkiemme kannalta...

Sini kirjoitti oivallisesti (kommentti 10): "Joo mutta juuri Suomessa meidän ei tarvitsisi lähteä kovennukseen mukaan. Meillä on hieno toimiva maa kuten kirjoitit".

Tehdäänkö samat virheet kuin Hollannissa vai otetaanko edes hieman opiksi?

Hyvää yötä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #201

Huomenta. Minusta sinä olet no myönnytyksenä - myös- rakentamassa kahtiajakoa esim sinun ja minun oletetettujen erilaisuuksien suhteen. Oletat etten suosittelisi sinun blogeja.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Julkisuutta saa monella tavalla ja sitä haetaan monella tavalla. Lyön vetoa, että Marjaana Toiviainen palaa Suomeen, jos ei aikaisemmin, niin hyvissä ajoin ennen seuraavia eduskuntavaaleja ja asettuu vihreiden ehdokkaaksi. Ja menee läpi että heilahtaa.

Sini Lappalaisessa ja hänen erittäin ansiokkaassa ja kuuluisassa isässään toteutuu 70- ja vielä 80-luvulla kerrottu anekdootti. Mistä tietää, että kysymyksessä on korkean elintason eliittiperhe? No, jos perhe omistaa kaksi autoa, talossa on uima-allas ja vähintään yksi lapsista on kommunisti.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Iso peukutus tälle kirjoitukselle! Hyvä Sini!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Yhdyn Timon kommenttiin iso peukku ja kiitokset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos Ari!!Vähän hassusti suosittelin itseeni kohdistuvaa kiitos ja sporrausta mutta se johtuu siitä että me molemmat taidamme olla välillä äkkivääriä jolloin toisenlaiset palautteet erityisesti ilahduttavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Poistin kaksi kommenttia toisen niistä kirjoittajan ilmaistua sen suuntaisen aikomuksen kääntymällä toimituksen puoleen ja olettaen myös toisen kommentin kirjoittajan ymmärtävän poiston syyn.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiitos, Sini!

Juhalle selitin uudessa kommentissa tuolla ylempänä. Juhan kommentti oli keskusteluun kovin osuva, kommentissa oli kyllä hyvin tähän keskusteluun sopivaa taustoittavaa rakennetta.

Mutta ylipäätään: kiitos myös kirjoituksestasi! Elämme kovin kummallisia aikoja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos, kyllä. Joku väärä kokkare on lähtenyt pyörimään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vihapuhe on hirveätä, mutta ihan vakavissanne, oletteko joskus itse omin silmin/korvin nähneet tai kuulleet noita tappouhkauksia ja raiskausfantasioita oikeasti jonkun suomalaisen suusta/näppäimistöstä? Tuskin. Sellaista todistaneet ovat siis varmaan käyneet sen iljaryssän espanjalaisilla mitävittuasivuilla tai muualla hämäräpiireissä, minne täysijärkinen ei edelleenkään mene olipa ne suljettu tai ei... Surullista jos sellainen kiinnostaa.

Muuten. Entäpä jos Marjaana Toiviainen joutuisikin vastoin odotuksia siirtolaisena siellä uudessa kotimaassaan uudenlaisiin henk.koht. koettelemuksiin häirinnän ja vainon kohteena? Tai jos häntä yritettäisiin vaikka savustaa tai karkottaa sinne mistä on tullutkin mielipiteittensä vuoksi? Tansaniassa homoliitot ovat rikos eikä naispappeuttakaan aina hyväksytä, mitä pohjoismaalaisen voisi olla vaikeaa suvaita. Valkoihoista kristittyä naista varmaan autettaisiin takaisinkotoutumaan.

Hyvä Marjaanan olisikin muistaa suojelusenkelin ja ristiriipuksen mukanaolon lisäksi kuitenkin myös Ulkoministeriön pragmaattisia neuvoja niille, jotka haluavat oletusarvoisesti rakastettunakin muukalaisena säilyttää koskemattomuutensa Suomea suvaitsevamman monikulttuurisen yhteiskunnan oloissa:

(UM Tansaniasta) Vältä väkijoukkoja ja tarkkaile ympäristöäsi. Valitse taksisi huolella. Aseelliset ryöstöt, murrot, varkaudet, vapauden riistot ja seksuaalinen häirintä ovat lisääntyneet koko Tansaniassa. Ryöstöihin ja taskuvarkauksiin liittyy yhä useammin väkivaltaa. Vältä yksin liikkumista, jalankulkua pimeällä sekä oleskelua valvomattomilla rannoilla. Seksuaalista häirintää voi esiintyä. Tansaniassa homoseksuaalisuus on rikos, joten samaa sukupuolta olevien parien on syytä välttää julkisia hellyydenosoituksia.

Koko maassa kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta uskonnollisissa kohteissa. Kansainväliseen terrorismiin liittyvät iskut ovat mahdollisia.
Sansibarin pääkaupungissa Stone Townissa saattaa esiintyä levottomuuksia. Kokoontumiset voivat nopeasti muuttua väkivaltaisiksi, jolloin poliisi tai armeija voi turvautua kyynelkaasun käyttöön joukkojen hajottamiseksi. Mikäli tilanne näyttää kehittyvän tähän suuntaan, kannattaa poistua paikalta ja välttää ulkona liikkumista. http://formin.finland.fi/public/default.aspx?conte...

Voisiko Marjaana vaikkapa Sansibarin alueella äärimmäisessä tapauksessa joutua harkitsemaan jopa ns. maassa maan tavalla -politiikkaa eli uskonsasäätämistä paikallisten standardien mukaiseksi? Siten voi ainakin Suomessa joissain tapauksissa välttää karkotuksen, ja sama jumalahan sikäläiselläkin uskolla toki on kuin kristityillä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/201704212200106745...

En tiedä hyväksyykö Marjaana siirtolaisten systemaattista käännyttämistä toiseen uskoon, mutta sellaistakin tapahtuu meillä Suomessa toisin kuin kai Tansaniassa. Lapin Kansa kertoi jo 21.10.2016: "Muslimeista kristityiksi kääntyneiden turvapaikanakijoiden määrä lasketaan jo sadoissa...Seurakunnissa annetaan monille turvapaikanhakijoille opetusta, jota voi kutsua aikuisrippikouluksi...Osa pakolaisista saattaa kuvitella, että kristitty saa turvapaikan muslimia helpommin... siitä voi tullakin joillekin turvapaikkaperuste."

- Asiassa on valitettavasti jäänyt huomaamatta sellainen riski, että oikeaoikeauskoiset muslimit lähtevät kostoiskuihin käännytysrikokseen syyllistyviä ristiretkeläisseurakuntia ja niitä rahoittavia kirkollisveronmaksajia vastaan täällä 'vääräuskoisten maassa'. Käännyttäminen pois islamista kun on jihad-opin mukaan rikos siinä missä poiskääntyminenkin, ja maailmalla on molempia osapuolia rangaistu kuolemallakin. Turvapaikanhakijoiden systemaattinen käännyttäminen uskostaan sotii karkeahkosti kv. pakolaissopimusta vastaan. Jos Suomessa kääntyneiden ja käännyttäjien nimiä tuodaan julki, voidaan sen pelätä myös lisäävän väkivallan uhkaa meilläkin jopa kirkkoja vastaan. Viisainta olisi varmaan olla uskomatta jälkijättöisiä kääntymistapauksia alkuunkaan käänteentekeviksi turvapaikkaperusteena.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Veikko Savolainen, olen nähnyt sellaista omin silmin. Jopa sähköpostissani.

Tuo iljakekin on tullut tutuksi, vaikken itse ole hänen sivustoillaan aktiivisesti käynytkään. Älä vähättele keskustelijoiden ja toimijoiden kohtaamaa vihapuhetta. Sellaisen peittely asiasisällöllä on melkoinen virhe.

Voisimme keskustella asiasta, jos keskustelua ei käytäisi keskustelijoista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

1. Miten voi 'peitellä' sellaista mitä ei ole nähnyt? Mutta kuten totesin, monet väittävät nähneensä tappouhkauksia. Hirveätä. Toivottavasti ymmärrätte ja uskallatte viedä todisteet poliisille, vaikkette niitä koskaan tuokaan Puheenvuoroon tai muualle sivistyneille julkisille foorumeille. Välistä todiaankin vaikuttaa, että jotkut vain yrittävät mainostaa ja hypettää joitain saastasivuja jossain, jotta m ekunnollisetkin ihmiset sorruttaisiin menemään sinne. Ilja-ryssänkin suhteen joudun yhä vain toteamaan että uskon hänen levittävän sitä saastaa, mitä viranomaiset ym. luotettavat tahot kertovat, ihan riippumatta siitä onko hän venäläinen tms. etnisesti epäilyttävä vai ei. Samoin joudun vain päivitellen uskomaan Niemeläisen Kaitakin ja Lappalaisen Siniä. Haluan uskoa, että tiedätte mistä puhutte ettekä anna väärää todistusta. Olisi kauheata jos itse joutuisin näkemään jotain sellaista mitä te kerrotte nähneenne. Olkaa vahvoja. Viekää kaikki todistusaineisto poliisille!

2. Mitä tarkoittaa 'asiasisällöllä' peittely? Ihan oikeasti, riippumatta siitä onko jotain peiteltävää olemassa tai ei. Onko se asian vierestä puhumista tai sellaista esimerkiksi, kun joku esittää jonkin uskomattoman tuntuisen väitteen, niin joku hämmästynyt pyytää todistetia ja siihen vastataan suuttuneena, että yritätkö kiistää ilmiselvän asian minkä me näemme mutta sinä et kun emme tuo sitä nähtäväksi vaan se on tuolla venäläisrasistisian sivuilla. Noin nimittäin peitätte osan uskottavuudestanne, jonka silti haluan uskoa teillä olevan kokonainen.

3. Mitä tarkoitit tässä lauseella "Voisimme keskustella asiasta, jos keskustelua ei käytäisi keskustelijoista"? - Marjaana-keskustelijastako kesksutelu estää jostain asiasta keskustelun, vai kenestä keskustelijasta? Olenko minä keskustellut jostain keskustelijasta enkä asiasubstanssista? Mikä mielestäsi tässä blogissa on se Asia? Otsikon mukainen vai jokin olennainen sisältö leipätekstissä ja ehkä kommenttien synergiakehittymäkin? Vastaa please jos käy.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #191

Asiasisällöllä peittely:
"Puhut Marjaana -pastorin kokemasta uhkailusta ensin vähän kuin tuomitsevasti, mutta samalla peittelet ongelmaa puhumalla kohdemaan ihmisoikeustilanteesta. Ikään kuin pastorin kokemukset Suomessa eivät kuitenkaan olisi olleet tarpeeksi. Annat lopulta keskustelumielessä ymmärrystä kovin paljon ihmisille, joiden keinovalikoimassa väkivaltaiset uhkaukset vähättelemällä suomalaisen äärioikeistoräyhäporukan toimintaa.

Minä en ole kertonut saaneeni sähköpostiin tappouhkauksia. Väkivaltafantasiointi ei ole kuitenkaan sekään mukavaa luettavaa. Tuskin sitä rikokseksi koetaan, vaikka ilmoittaisinkin. Eikä anonyymin sähköpostikäyttäjän kiinnijääminen vaikuta kovin todennäköiseltä, jos viranomainen toimintaan päättäisikin tarttua.

Minä en tarkoittanut, että juuri sinä olisit keskustelut keskustelijoista. Mutta Marjaanan osallistuminen keskusteluun on aiheuttanut hyökkäyksiä häntä kohtaan. Asiakeskustelu ei ole enää riittänyt. Itse olen kirjoittanut kerran blogin, kaksi ja puoli vuotta sitten. Keskustelu siirtyi kovin nopeasti persoonaani ja jatkui ympäri nettiä. Blogikirjoitteluni loppui. Ei auta, vaikka joskus olisi ollut asiaakin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #223

"Itse olen kirjoittanut kerran blogin, kaksi ja puoli vuotta sitten. Keskustelu siirtyi kovin nopeasti persoonaani ja jatkui ympäri nettiä."

Kiitos vastauksesta, Kai. Nyt minullakin on parempi mahdollisuus ymmärtää Sinua ja sitä miksi ihmeessä suhtaudut epäluuloisesti ja jopa vihamielisesti sellaisiinkin, jotka eivt selvästikään 'ansaitsisi' lähtökohtaista kammoasi. En ole koskaan kirjoitanut sinun persoonastasi mitään ympäri tai ämpäri nettiä tai muuallakaan. Olet ilmeisesti loukattuna ja yhä varuillasiollessasi salamannopeasti luokitellut minutkin siihen kategoria 'noihin' jotka ovat epäoikeidenmukaisia ja ahdistelevat epäreilusti sinun (ja minun ja Marjaanan) kaltaisia oikeudenmukaisuusihmisiä. Ethän lopeta lukemista tähän, vaikka tunnistaisit näpäytyssignaalin. Loukkaantunut ihminen kun useimmiten tuntee tarvetta vähän antaa takaisin pottuilevalle väärinymmärtäjälleen, vaikkei tämä välttämättä olisi tietoisesti pottuillutkaan. Olen tässä suhteessa luultavasti jopa keskivertoa herkkänahkaisempi, joten anna anteeksi kohtalotoveri!

Sanot: "Puhut Marjaana -pastorin kokemasta uhkailusta ensin vähän kuin tuomitsevasti, mutta samalla peittelet ongelmaa puhumalla kohdemaan ihmisoikeustilanteesta. Ikään kuin pastorin kokemukset Suomessa eivät kuitenkaan olisi olleet tarpeeksi. Annat lopulta keskustelumielessä ymmärrystä kovin paljon ihmisille, joiden keinovalikoimassa väkivaltaiset uhkaukset vähättelemällä suomalaisen äärioikeistoräyhäporukan toimintaa."

- En puhunut vain 'ensin' enkä 'vähän kuin' tuomitsevasti'. Vai tuntuuko sinusta, että tuomitsen ehkä jotenkin sinua vähemmän tai vähäpätöisemmin tms. huonommin kenen tahansa ja varsinkin väkivallattomaan rauhanidealismiin sitoutuneen naisihmisen kohtaaman raa'an uhkailemisen? Ruman todistuksen annat lähimmäisestäsi, jos niin väität, mutta ehkäpä tarkoitit sanoa jotain muuta. Nyt vaan oli kyse siitä, että minusta tuntuu lähes uskomattomalta, että tuollaista tapahtuu Suomessa, ja ihmettelinkin nimenomaan sitä, miksi todisteita uhkausviesteistä ei koskaan tuoda nähtäväksi. Oletan toki että uhkausviestit on viety poliisin nähtäviksi eikä niitä ehkä ole sopivaa tutkinnallisistakaan syistäk levitellä. Toivon tutkimusten johtavan pian tuloksiin, jotta rikolliset saadaan tuomiolle. Verkossa ei tiettävästi voi kukaan esiintyä jäljittämättömänä vaikkakin pitkään tunnistamattomana. Olen vuosia vaatinut viranomaisille parempia oikeuksia verkkovalvontaan, siinä emme me tavisihmiset menetä mitään oikeussuojaamme, mutta Marjaan kaltaiset uhrit saavat paremman suojan ja rikolliset ansaitsemansa tiukemman syynin.

- Väität Kai, että 'peittelen ongelmaa puhumalla kohdemaan ihmisoikeustilanteesta ikään kuin pastorin kokemukset Suomessa eivät olisi olleet tarpeeksi'. Ohhoh! Sinulla on oikeus hölmöihinkin tulkintoihin Kai, mutta ole kiltti ja tunne vastuusi hieman nykyistä paremmin niitä jaellessasi! Onko sinusta tosiaan jotenkin väärin huomata ja jopa huomauttaa, että jos Suomesta joutuu lähtemään rasismia ja henk.koht. turvattomuutta pakoon, maailmasta luultavasti löytyy turvallisempiakin turvapaikkamaita kuin Tansania? Toki Marjaanan valmiit verkostot siellä voivat suojata häntä siltä epävarmuudelta jonka paikallinen väestö ja turisti keskimäärin maassa joutuvat kohtaamaan. Uusin tieto muuten kertoo, että Marjaana harkitsee vielä lähtisikö sittenkään. On siis mahdollista, että olemme yhteisen keskustelummekin avulla saaneet hänen silmiään avautumaan myös pakokohdemaan potentiaaliselle uhille punatukkaisen kristityn taistelevan valkoihoisen naispapin tapauksessa, ja hän näin miettii vielä voisiko sittenkin jäädä tänne tai etsiä jonkin muun, oikeasti turvallisemman turvapaikan.

- Yksi kohta kommentissasi loukkaa minua henk.koht, ja pelkään että teit sen tahallasi, Kai: annan muka 'keskustelumielessä ymmärrystä kovin paljon ihmisille, joiden keinovalikoimassa väkivaltaiset uhkaukset vähättelemällä suomalaisen äärioikeistoräyhäporukan toimintaa'. Toivon, että pyydät jos tunnet tarvetta anteeksi tuota, tai sitten perustelet vähän paremmin. Minkä väkivaltaporukan toimille ja mille väkivallalle ylipäätään olen osoittanut joskus jotain ymmärrystä (poislukien viranomaisten ja maanpuolustuksen laillinen väkivalta silloin kun tilanne siihen velvoittaa)? Minkä 'äärioikeistoräyhäporukan toimintaa' ja väkivaltaisia uhkauksia olen vähätellyt tai vähättelen? Syytät minua todella törkeällä termistöllä Kai, ja pyydänkin tarkentamaan heittoasi tai sitten selittämään miten päädyit noin vääristyneeseen väittämään ja korjaamaan sanamuotoasi asiallisemmaksi.

Muistan kerran Puheenvuoro-keskustelussa esittäneeni yhden tuollaiseksi kenties liioittelemalla väärintulkittavan toteamuksen: noin vuosi sitten kirjoitin, että ei pidä aina uskoa kaikkia mielensäpahoittajia, jotka väittävät saaneensa vihapuhetta ja uhkauksia niskaansa joko ns. rasistien tai ns. suvakkien puolelta - osa on väärennettyjä ilmiantoja ja ilmiselviä provoja tai kaksoisprovojakin, kun syytöksiä esitetään naurettavaksi ja sairaan väkivaltaiseksi tekevään tyyliin muka jonkun muun eli ns. vastaleiriin luettavien nimissä. Tuolloin todella paljastui, että jopa Puheenvuoron vihapuheilmiannoista osa oli perättömiä feikkejä tai sitten vain yli-innokkaiden iljajanit'skinien/kukkahattutompeleiden harkitsemattomia sinnetännesyyttelyitä (kuten esim. se minun bannaamisyritys viime vuonna, kun eräs espoonvihreä keksaisi päästään että olisin kirjoittanut jotain muka sopimatonta, mutta asian tutkinut päätoimittaja kumosi tuon tuulestatemmatun väärän ilmiannon).

Virkaatekevästä pastorista en mitenkään suostu uskomaan, että hän tieten tahtoen liioittelisi kokemaansa edes hyvää asiaa edesauttaakseen ja vastustajaleirin sielunviholliset osoittaakseen. Uskomme siis hänen todistustaan oletusarvoisesti. Silloin kun kyse on ollut todistuksen mukaan selvästi rikoksesta kuten mahdollinen kunnianloukkaus tai peräti laiton tappouhkaus, on sinulta Kai jokseenkin tyylitöntä vihjailla, että minä jotenkin hyväksyisin sellaisen rikollisuuden tai laillisenkaan törkyviestittelyn, ainakaan yhtään enempää kuin sinä Kai hyväksyt! Jos tunnet olevasi oikeutettu heittämään tuollaisen ensikiven, osoita vaikka itse olevasi viattomampi, tai varaudu joskus suojautumaan omalta lääkkeeltäsi (en tarkoita tätä uhkauksena, vaan vanhemman ihmisen neuvona yli-innokkaalle idealistille vilkaista välillä peiliinkin).

-

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tuure oli säästäväistä talouspolitiikkaa kannattava taloustieteilijä, joka vastusti kommunismia ja sosialismia. Tätä taustaa vasten on vaikea uskoa, että hän katsoisi Marjaana Toiviaisen kannattamaa anarkistista globaalikommunismia mitenkään positiivisesta näkökulmasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oliko teillä sinunkaupat ;-)?
Tässä ei ole kysymys vanhan parlamentarismia ja säästöpolitiikkaa kannattaneen oikeiston suhteesta Marjaana Toiviaiseen kuin siltä osin että eivät suosineet yhteistyötä räyhäporukoiden kanssa mikä ilmiö siis räyhäys on täysin riistäytynyt käsistä maahanmuuttokriittisessä äärioikeistossa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puhut loogisesti Sini, kiitos. Minäkään en sinuttelisi kovasti kunnioitamaani Junnilaa silmästä silmään enempää kuin nti/rva Toiviaistakaan, vaikka kylläkin nettiprotolokollan mukaan käytän etunimeä ja sinuttelen kaikkia kuten Sinuakin.

On oikein ja hienoa yrittää kaikin tavoin pitää räyhäporukan ja varsinkin sen lievimmänkin väkivaltakoodin sisäistäneen siiven toiminta erillään hyväksyttävästä keskustelusta, sellaista ei saa edes piilonormalisoida. Mutta ei tietenkään myöskään asiarajoittamista tai sensuuria perusteettoia leimoja jaellen vain sillä perusteella, että kelvollisesti esitetty mielipide ei miellytä.

On muuten hyvä myös erottaa väkivaltafantasiat ja uhkailu esimerkiksi julkisesti jonkunn puolesta esitetystä huolesta kulloisessakin turvallisuusymoäristössä. Kuten itse totesit toisaalla, Marjaana T. on hieno kristitty ja monin tavoin kaunis nainen. Uskossaan näkevä meidän sokeiden tavisten keskellä. Toivottavsti ei rohkeudessaan liian taisteleva suvaitsevien kristillisten arvojen puolesta uudessa kotimaassaan, jossa joka kolmas on muslimi ja joka kolmas luonnonuskoinen. Ainakin Sansibarissa saattaa käydä köpelösti jos sokeasti uskoo kristillisen eetoksen auttavan punatukkaisen naispapin sananjulistusta vaikkapa homouden laillistamiseksi tai muitten pohjoismaalaisten toiseusitsestäänselvyyksien maassamaantavallistamiseksi. - Jumalan siunausta Marjaanalle, älä ole liian rohkea!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jostain syystä, näin myöhäisiltana, tämä juolahti mieleen tästä, melko omaperäisestä kommenttiketjusta:

https://www.youtube.com/watch?v=qH14h9Go5JM

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ilmari lopetit edellisen keskustelun hyvän yön toivotukseen jonka tulkitsin kuin että et halua vastausta ainakaan tänä iltana. Nyt sitten linkkaat jotain mitä siis en vielä ole katsonut. Pitää mennä vastaamaan edelliseen. PS hyvän yön toivotus tuntui vähän kuin usein käytetty "piste".

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sini, tässä aidosti hyvää yötä, kaksoispisteellä:

https://www.youtube.com/watch?v=UD1ZVsYLE0E

(kerrassaan taivaallista musiikkia)

P.S. Kirjoitit: "Oletat etten suosittelisi sinun blogeja".

Ei ole kyse olettamuksesta vaan tämä perustuu aivan yksinkertaisiin havointoihini. En ole nähnyt peukutuksiasi (esimerkiksi pelkästään mielipiteensä takia murhatun Fortuynin blogin yhteydessä) ja se harmittaa (enemmän harmittavat kuitenkin nuo "perässähiihtäjäsi"; juuri siitähän nuo, täysin turhat "vihollisleirit" syntyvät).

Minun suosituksiani/peukutuksia on kyllä ollut, myös tässä blogissasi..

Älä käytä kuitenkaan tuota leimakirvestä, äläkä etenkään fasisti/rasisti-sanaa liian löysästi! Kuten huomasit: siitä voi seurata jopa täysin viattoman kanssaihmisen murha..

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eiköhän tämä aikuisen blogistin yllättäen esiin vetämä isä-kortti ole nyt nähty ja käytetty loppuun.

Inhimillistä toki mutta samalla surullista ja osittain jopa tahattoman koomista ("Oliko teillä sinunkaupat ;-) ?" ).

Jukka Lampinen

On se hienoa että Junnilatkin, ilmoittautuu ihmisten ja rotujen tasa-arvoisten oikeuksien puolustajiksi.
Fasisteja ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan, aamen ja herran siunausta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä mielenkiintoisessa artikkelissa omia enemmän intuitiivisiä johtopäätöksiä trollauksesta tukevia katsantoja. En oikein ymmärrä kuinka altright voisi missään muodossa edistää mitään Suomessa.
https://www.upseeriliitto.fi/files/5463/PsyOppia_s...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset