silmäneula kulttuuri on muutosta

Kokoomuksen kasvot

  • Kokoomuksen kasvot
    Kokoomuksen kasvot

       Kun/jos Kokoomus kokonaisuudessaan äänestää Timo Soinin luottamuksen puolesta on puolue myynyt kasvonsa ja tottelee anarkistiministeriä ja näin ollen anarkistiministeri Timo Soinin kasvot ovat kokoomuksen kasvot. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jokunen Kokoomuksen ja ehkä yksi sinisten naiskasvo on kertonut mahdollisesti olevansa pois äänestyksestä ja/tai äänestävänsä tyhjää. Taustalla ajatus, että siten Soini/hallitus kuitenkin saa enemmistön. Minusta tuo on uskomatonta jeesustelua ja käytännössä tuen antamista Soinin puheille samalla kun tuomitsee Soinnin puheet. Kaksilla rattailla istumista.

Oma mielipiteeni on että hallituksen olisi pitänyt hajota jo kun persut hajosivat. Jokainen hallituksen ministeri ja hallituspuolueiden kansanedustaja on tiennyt Soinin kannat jo silloin kun hänet ministeriksi nimitettiin, sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Orpon ilmoituksen mukaan koko Kokoomuksen eduskuntaryhmä on huomenna yksimielisesti Soinin takana.

Samaa mieltä, että kaksilla rattailla mennä kolistelevat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini haluaa näyttää rulettavansa koko hallitusta ja ottaa tilaisuudesta vaarin antaa sellainen kuva. Pistää Terhon häpäisemään itsensä uhkausblogilla joka vilisee virheellisiä käsityksiä esim sananvapaudesta. Suomen historian sivistymättömin kulttuuriministeri.
Alunperinkään ei kokoomuksen olisi pitänyt ängetä hallitukseen jossa oli Soini. Siis ei ennen persujakautumista.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski

Alusta asti ollut tunne että vässykkä päämimisteri Sipilä tanssii täysin Soinin pillin mukaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja kristilliset vielä tukevat Soinia, joten siellä se edelleen porskuttaa.

Onkohan kiva katsoa illalla peiliin, muutamien kokoomuslaisten? Ja millainen kuva sieltä peilistä pilkistää.

Varmaan mukava olla puoluekurin alla, sillälailla niitä yhteisiä asioita hoidetaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tilataksista johdetaan....

Vässykkäedustajat pitäkööt turpansa kiinni kun isot pojat Petteri,Jihad ja Timppa pyörittää

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hauska kuva.

Tämä luottamuslauseäänestys on parasta oppositiopolitiikkaa tai -taktiikkaa pitkästä aikaa. Jos hallitus hajoaa, sehän on opposition ansiota. Jos taas hallitus ei hajoa, mutta perinteiset hallituspuolueiden äänestäjät hajoavat, niin siitähän sataa punaviheroppositiolle laariin.

Itseäni kiinnostaa PeSun edustajien äänestyskäyttäytyminen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tää on kyllä mielenkiintoisesti koplattu. Oikeastihan ei hallitus ennenkään ole hajonnut jos ministeri menee kiertoon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiristystä:

"Keskustan kansanedustaja Markku Pakkanen viesti torstaina hallituskumppani kokoomukselle, että puolueen on syytä tukea hallitusta ja ja ulkoministeri Timo Soinia (sin) yksimielisesti. Jos kokoomuksen kansanedustajat lipeävät rivistä, tulee hallituksen esitys irtisanomissuojan heikennyksestä Pakkasen mielestä pistää uusiksi".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Pakkasen koplaus on jo sitä luokkaa että harvoin näkee, ainakaan noin julkisesti sanottuna. Mahtoiko olla oma ulostulo vai puolueen linja?

Tietty vaalit lähenee ja jotkut joista kukaan ei ole koskaan kuullutkaan hinkuaa otsikoihin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Minusta tuo on sukua Sipilän kiristykselle maakunta-asiasssa; minä marssin Saulin luo.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ennustaminen että iso osa PS on poissa tai äänestää tyhjää

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Saattanee olla persujen osalta. Onhan tuossa heillä eri vaihtoehtoja.

Ennenaikaiset vaalit kun eivät sovi tällä hetkellä ainakaan sinisille, kepulle, perussuomalaisille....

Kaikki odottelevat että saisivat kannatustaan ylemmäksi. Joitakin toiveita jokaisen kohdalla voi sille nähdä. Tosin siniset vaatisivat jonkinlaista ihmettä, ja ei riitä tämä Soinin sotku siihen, vaikka mediassa keikkuvatkin taas. Kepu taas kerää Kokoomuksenkin aiheuttamat haukut itselleen, mutta kukaan ei sanonut että kannattaa lähteä Kokoomuksen kanssa kalaan.

Kepu ja siniset tietenkin äänestävät luottamuksen puolesta. Perussuomalaisten osalta Soinia/hallitusta vastaan äänestämistä voi perustella yhtä helpolla kuin puolesta äänestämistä (esim. sanan/uskonnonvapauden perusteella).. yhtä hyvin tyhjän laittamista pystyy perustelemaan. Aika ihme olisi mikäli Soini ei saisi tarpeeksi ääniä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mä en usko että tämä sataa laareihin. Mutta aiheuttaa kyynisyyttä ja politiikkavihaa ja polarisaatiota. Soini tuhoaa mitä tuhottavissa on ennenkuin painuu johonkin eläkevirkaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Soinille on mahdotonta antaa enää minkäänlaista virkaa. Soini on antanut ymmärtää ettei virkavastuulla toimiminen häneltä tule sujumaan. Soini ei ilmeisimminkään ymmärrä, mitä vastuu ylipäätään tarkoittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Hyvin sanottu. Soinilla on vain My way, ja vastuu tuntematon käsite.
Mutta miksi hallitus ei heivaa häntä vaan mieluusti alistuvat?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

No kepulle/Kokoomukselle on tärkeää pitää Siniset vielä hallituksen puolella. Ei kai tuohon mitään kummempaa tarvita kuin vain se että hallituksen halutaan pysyvän pystyssä. Mikäli Soini heivattaisiin (ainakin ilman jotain lupausta korvauksesta), niin ei tiedä mitä hauskaa kertomista Soinillakin voisi olla hallituksen toimista kulissien takana.

Sinällään tuon poliitikon "vastuun" olen kuullut ennenkin, mutta mitään kunnon vastuuta nekään eivät aina kanna, jotka sanaa käyttävät. Sanaa "vastuu" käytti esim. jatkuvasti Katainen, ja karkasi sitten EU:n puolelle entistä kovemmille ansioille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä ulkoministerin pitää selkeästi ottaa vastuuta siitä että hänellä on luottamus ja mandaatti edustaa Suomea ja hallitusta ja näiden kirjattuja ohjelmia ja arvoja.
Soini otti pestin muttei vastuuta.
Kaikkien aikojen surkein hallitus, huono vitsi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

Joka hallituksen aikana olen kuullut tuon "kaikkien aikojen surkein hallitus" -jutun. Samoin vastuusta on puhuttu, muttei sitä kannettu. No on tämä kyllä varsin huono hallitus, en sitä ala kieltämään. Soini taas on, noh Soini.. mitä muuta häneltä odotettiin muka aikaisempien perusteella....

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Soini yritti yhdistää jätkäilyn, suoraselkäisen periaatteellisuuden ja ihanteellisen uskonnollisuuden.
Tämä yritys ei ole nykyisissä oikeistopopulistisissa puolueissa harvinaista, pikemminkin sääntö.
( Trump ei sentään pahemmin puhu "uskonnollisuudestaan".)

Useimmissa tapauksissa yhdistelmä on tietenkin groteski ja olisi ollut pari vuosikymmentä sitten mahdoton.

Kun jätkät , jotka "lyövät naista kuin vierasta sikaa " kaikilla elämänalueilla , puolustavat raivoisasti prostituutiota , kuriyhteiskuntaa ja militarismia , ajavat äärioikeistolaista, uusliberalistista talouspolitiikkaa ja taantumuksellista kulttuuripolitiikkaa ja suhtautuvat koulutukseen ja yliopistoihin nuivasti,
alkavat puhua tunteella ääni väristen " elämän puolustamisesta" , sen pitäisi herättää kuulijoissa lähinnä hysteerisiä naurukohtauksia.

Mutta niin vain tällä yhdistelmällä pyöritetään poliittista järjestelmää mennen tullen " jätkien" mielen mukaan , myös naispuolisten " jätkien" . Ympäri Eurooppaa - ja nyt siis myös Suomessa.

Kiva nähdä, miten persujen fundamentalistit huomenna äänestävät ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut kyllä äänestävät Soinin luottamuksen puolesta. Mutta miten kukaan muu kuin KD ja PS siihen suostuu on mysteeri.
Päätellen siitä että persut laittavat Laura Huhtasaarta framille jatkuvasti KD on isänmaallisempi puolue kuin persut. Osaavat mm puhua ja kirjoittaa suomea kun taas persut ovat kielenkin luovuttanut karseille jenkkioikeistomukakristiyille. Olen sitäpaitsi varma ettei KD ulkoministeri olisi sooloillut Soinin lailla.
Mutta jos kokoomus nauttii siitä että nimenomasn naisten oikeuksien edistäminen on mistä luovutaan narsistisen ja kekkuloivan Soinin karriäärin takia niin siitä jää kokoomukselle kasvot joissa ei ole mitään kunnioitettavaa. Kokoomus alistuu Soinin My wayn edessä ja asettaa itsensä epäitsenäisen ja tahdottoman asemaan. Kokoomus on vain ja pelkkä T. Soinin egon takuumies.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyi kokoomus. Ilkka Kanerva sai jättää ulkoministerin pestin mutta abortteja vastustava härski Soini saa jäädä. Olette entinen puolue!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja vielä kerran. Kielloilla ei abortit lopu vaan siirtyvät puoskareille. Seuraukset usein tuhoisat.
Kokoomus suostuu naisvihaministerin uran pelastamiseen vaikka itse laittoi Ilkka Kanervan pois ulkoministerin pallilta. Hävyttömän huonoa kokoomukselta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kokoomuksen ainoa varsinainen olemamassaolon
oikeutus olisi liberaalit arvot ja sivistysmyönteinen politiikka joissa kummassakaan uskonlahkojen epädemokraattisten pyrkimysten edessä ei pokkuroida.
Sellainen kokoomus jossa jäljellä on vain sovinismi ja suuren rahan etujen valvonta ja omat karriäärit tietysti menettää kaiken olemassa olon oikeutuksen. Onhan RKP olemassa vaihtoehtona itsekunniotusta tunteville porvareille.
Kokoomus on porvarille mahdoton vaihtoehto. Antti Häkkänen otti oikeusminiserin (!) avustajaksi korruptioepäilyjen alla olevan labiilin Tapani Mäkelän. Ja sitten tämä puolalaistyyppisen (pis) ajeerauksen tukeminen.
Tulen tästedes vastustamaan kokoomusta ponnekkaasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mihin kokoomusta tarvitaan nykyisessä oikeistohegemoniassa? Onko puolueella mitään arvoja jotka mitenkään voisivat houkutella porvaristoa? Ei ole. Hämärä sakki joka nyt sotkee itsensä lopullisesti Soinin metkuihin ja (mm) vantaalaisiin korruptiovyyhteihin.
Mitä teki vantaalainen kokoomushenkilö joka murhattiin Afrikassa Patrian toimeksisntopapereiden kanssa? Miksi kokoomus ei pysy loitolla epämääräisyyksistä? Miksi kokoomus ei halua sinisten vaihtavan ulkoministeriä!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rkp, vihreät ja vasemmistopuolueet ovat siis ainoat sekularismiä puolustavat puolueet. Olin käsittänyt kokoomuksenkin olevan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Muuten niin kapinallinen Lepomäki vie kiltisti lahjansa Suursoinille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Lepomäki on tässä ehkä suurin pettymys. En osaa kuvitella, että Soini oikeasti nauttisi hänen luottamustaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oikeistolaisuus an sich on Lepomäelle liberaalia ihannetta tärkeämpi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset