silmäneula kulttuuri on muutosta

Eija-Riitta onnistui siinä missä Li ei ole onnistunut

Li Andersson on loistava poliitikko mutta ei ole onnistunut tuomaan yhteiskuntaluokkia ja niiden välisiä konflikteja, eli perinteistä vasemmistolaista kertomusta ja näkökulmaa esiin. Mehän olemme kaikki ihan kyllästyneet puheisiin uskonnoista, etnisyyksistä, vientivajeista, kantokyvyistä, valemediasta ynnä muusta mistä nykyään puhutaan vaikka meitä oikeasti kiinnostaa epätasa-arvo, luokkakonfliktit, ja vallan periytyminen sekä vallan puutteen periytyminen.

Tällä viikolla kun Timo Soinin tärkeästä omastatunnosta oli puhetta, päästiin viimeinkin näiden oikeasti maailmaa liikuttavien asioiden äärelle. Tämän teeman toi yllättäen esiin Eija-Riitta Korhola rohkeassa blogissaan.

ERK kertoi tuttavaperheen hädästä kun eräs tyttö tindertreffeillä oli onnistunut hankkiutumaan petollisesti raskaaksi itseään varakkaamman tuttavaperheen nuoren pojan kanssa joka korkeaotsaisesti oli sekä kertonut ettei halua lasta että niellyt tytön huijauksen hoidetusta ehkäisystä.

No niin piti Eija-Riitan todella tuoda tällainen ikivihreä kansanlaulukertomus tänne Puheenvuoroon ennenkuin valkeni että täällähän vilisee puhetta yhteiskuntaluokista. Eija-Riitta ei todellakaan ole ainoa joka puhuu näistä teemoista. Sitä tekee moni muukin. Luokasta ja luokkavihasta puhutaankin nykyään ja puhe on oikeiston suulla. Ihmisroskamoilasia on täällä monessa muodossa.

Puheet luokasta on yksi Puheenvuoron koukuttavuutta lisäävä tekijä, veikkaan että muillekin kuin minulle. Myös oikeistonäkökulmasta lausutut luokkanäkökannat ovat kuitenkin sitä kertomusta mitä vasemmisto ei enää kerro. Ja joka kuitenkin on niin keskeinen kertomus. http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261288-soini-ja-naisen-ruumis

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vuorostani minä jouduin ongelmiin kappalejaon kanssa. Liittynee uuteen puhelimeen. Pöytäkoneella ei ole sitä ongelmaa.

Olli Kankaanpää

Tuttua, olen joskus ollut samassa tilanteessa, tosin myöhemmin poistin kirjoitukset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä onnistuin nyt muokkaamaan kun pääsin pöytäkoneelle.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kuinka luokkajako syntyy? Seuraava tarina olkoon opettavainen faabeli, vaikka tosi tarina onkin.
Tänä kesänä syntyi harakanpoika, Pyry nimeltään. Geneettinen virhe, huono ravintoko vaiko tapaturma, mutta hänelle ei kehittynyt pyrstöä ajoissa. Hän oli pitkään ilman pyrstöä ja näin lentokyky jäi rajoittuneeksi. Se aika, jolloin lentotaito opitaan, meni menojaan.

Hänestä kehittyi kuitenkin hyvä juoksija harakaksi ja neuvokkuutta kehittyi myös haasteiden myötä. Toki ilman elintarvikeapua (koiranmuonaa), (hypoteesi puutostaudista edellä) hän ei olisi varmaankaan selvinnyt. Hän tietää, että kun tietyn pensaan juurelle vie ihmishahmo jotain, niin koittaa lounasaika. Muut harakat eivät tätä ole hoksanneet.

Mutta pitkin kesää on ollut havaittavissa ikävä ilmiö. Nämä parempiosaiset harakat ovat hyökkäilleet jopa porukalla Pyryn kimppuun ja rähäkkä on ollut kova. On pitänyt joku kerta mennä väliin ja hätistellä pois Pyryn reviiriltä nämä kiusanhenget. Harakatkin ilmeisesti huomaavat poikkeavuuden ja eivät siedä luonnon monimuotoisuutta lajitovereissaan. Vai aavistavatkohan, että Pyry saa jostain ilmaisia lounaita ja kokevat, että se kaikki on pois heidän omasta ruokavalikoimastaan.

Muistakaahan katsella Ben-TV:tä

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämän blogin maailmassa Pyry voisi olla ei-toivottu lapsi tai ajatus ei-toivotusta lapsesta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Eija-Riitan blogissa nähtiin alaluokan tytön seksuaalikäytös ja tunne- elämä vain välineenä päästä hyötymään yläluokasta tai päästä itse nousemaan sinne.

Tulee ajatelleeksi vanhaa väitettä, että mitä ylemmäs tuloluokissa mennään, sitä välineellisemmin koetaan ihmiset.
Joten ei muidenkaan osata edes kuvitella toimivan muulla motiivilla. Esim haluavan pitää lapsensa ihan vain rakkaudesta lapseen.

Ts yläluokan yritys uskotella itselleen, että " vertaiset vertaisiaan " jotenkin olisi tarkoitettu suojelemaan jälkeläisiä kiipijöiltä, on läpeensä falski.
Se on tarkoitettu vain suojelemaan traditiota, että heidän itsensä on naimakaupoista hyödyttävä.

Olen aina ollut taipuvainen ajatukseen, että naimaindeksi kuvaa parhaiten yhteiskunnan tasa- arvotilannetta.
Siis se, kuinka paljon katsotaan olevan sosiaalisia ryhmiä, jotka eivät voi avioitua keskenään ( koska ovat hierarkiassa liian etäällä tousustaan)
Nyt tuli kylmää kyytiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuli kyllä. Ja oudosti se yllättää, nykyoikeistolaisilla ei tunnu olevan tarvetta hämärtää tai piilotella epätasa-arvoa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On se Eija-Riitta vitun hyvä jätkä! Muistelisin, että noin 10 vuotta sitten jokin hänen kirjoituksensa inspiroi minut tulemaan tälle palstale.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihreät puhuvat nyt köyhyydestä. https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/09/maria-ohi...
En ollenkaan usko että vihreät johdonmukaisuudessaan ja tutkijamyönteisyydessään menettävät ääniä.
Ihmiset kokevat oikeistopopulismin henkilökohtaisena loukkauksena. Heille puhutaan epäasiallisesti ja manipuloiden, se loukkaa.
Demokratiassa luottamus on kaksisuuntainen. Kansalaisten on voitava luottaa demokratiasn mutta poliittisten toimijoiden on myös luotettava kansalaisten arvostelukykyyn. Tällä hetkellä rääväsuisuus ja pinnallinen konservatiivien vulgarismi alkaa olla kulunut keino, joka onneksi sotii itseään vastaan.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tuntuihan se vähän erikoiselta että Eija-Riitan mielestä abortin voi tehdä vain siinä tapauksessa jos kyseessä on varakkaan suvun vesa joka on huiputettu sänkyleikkeihin ilman kondomia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei kai hän ihan niinkään sanonut. Mutta hän halusi osoittaa ettei miehetkään "saa tehdä aborttia". Ja kun hän toi esiin esimerkkitapauksen se oli tuo huiputettu varakkaan suvun vesa.
Voi kysyä mikä uskomaton luokkakantaisuus sai hänet lisäämään stooriin tuon varakkuusaspektin.
Parempiosaisten luokkakantaisuus on nykyään paksuna ilmassa. Niin paksuna etteivät huomaa olevansa luokkasotureita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset