silmäneula kulttuuri on muutosta

Huomioita puolustusministerin sanavalinnoista

  Päivän Ilta-Sanomissa palataan Lemmenjoen tapahtumaketjuun. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005967642.html

  Puolustusministeri kuvailee  "puurojen ja vellien" menneen sekaisin. Hän ei osoita kenen puurot ja vellit ovat "menneet sekaisin vaan käyttää kieltä

a. lieventävästi eli eufenismeihin turvautuvasti

b. passiivimuodolla tahallaan subjekteja eli tekijöitä peitellen ja hämärtäen.

  Puurot ja vellit sekaisin ei kuvaa päälystöä jonka valinta on että se ylläpitää kallista, turhaa ja vahingollista kännirehvakkuuskulttuuria vaan häivyttää sanontana tekijät ja teon laadun.

   Kukkakaalipirtelöheitto taas taannuttaa  puolustusmieliset yläastetasolle ja vieraannuttaa kaupunkisivistyneistöä puolustuksesta. Erittäin ikävä heitto ja jopa löysä. Mutta koska Niinistö on niin kontrolloiva ja fanaattinen mediastrategi täytyy vetää johtopäätös että hän ei halua koko kansan eikä nimenomaan koulutetun kaupunkiväestön puolustuspanosta ollenkaan. Hän haluaa taannuttaa armeijan houkuttelemalla sinne vain helposti johdettavaa makkaramarssiunelmissa elävää, suppeata kansanosaa.  

  Puolustusministerimme on tunnettu fanaattisen kontrolloivasta ja laskelmoivasta mediasuhteestaan. Sellainen voisi hyvinkin sopia juuri puolustusministerille, hänhän ei saa mediakäytöksellään vaarantaa vastuualuettaan.

Puolustuksemme uskottavuus vaan ei hyödy siitä että huonoa (Lemmenjoki) tai taannuttavaa (kukkakaalipirtelö) sekä epäajanmukaista asennekulttuuria levitetään korkeimmalta tai näkyvimmältä mahdolliselta taholta.

Loistavan kykynsä käyttää eufemismeja Jussi Niinistö on jo osoittanut militääriuralleen pätevöityessään historioitsijana. Hänhän kutsui Lapuan liikkeen muilutuksia ja muuta väkivaltaa hevosenleikiksi.

Haluan tällä blogillani siis kiinnittää huomion puolustusministerin kielipelien samansuuntaiseen tendenssiin. Kolme esimerkkiä hevosenleikki, kukkakaalipirtelö sekä Lemmenjoen itsestään sekoittuvat puurot ja vellit ovat kaikki samansuuntaisia ja minun mielestäni huonosti puolustusta edistäviä konservatiivioikeistoa päähän silittäviä termejä.

 Tosiasiassa konservatiivioikeisto on tänä päivänä se taho johon vähiten kannattaa luottaa jos me pidämme maanpuolustuksemme perinteisiä suuntauksia relevantteina.  Puolustusministerin ei pidä seurata vain oman puoluehistoriansa näkökulmaa jolloin parhaat ja kunnolliset ja tunnolliset ja nykyaikaiset henkilöt vieraannutetaan puolustuksesta mm vaalimalla lapsellista makkara ja nakkimukieetosta, tunneperäistä kännirehvastelupakkorituaalikulttia, sekä näiden historiallista tulkintaa ja alkuperää hämärtävää puhetta.

 Äärioikeisto ei ole tänä päivänä perinteistä puolustuslinjaamme ajatellen ollenkaan luotettava. Puolustusministerimme pitäisi ottaa sekin haaste vakavasti ja tuettava sellaista maanpuolustusta johon äärioikeiston parjaama kaupunkilaissivistyneistö pystyy samaistumaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kukkakaalipirtelöiden nauttiminen on pieni osa niitä rituaaleja, joilla maanpuolustusta ylläpidetään.
Itse sallisin ne, ottaen huomioon mitättömät vaikutukset verotukseen.
"meetoo" ilmiön kannalta tietenkin harmillisia kun naisia ei kutsuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kommenttisi on osastoa kännissä ja läpällä. Mitä moinen hyödyttää?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vastoin Sini Lappalaisen valikoivaan lukutapaan pohjautuvia väitteitä Niinistö lataa suorat sanat vieläpä selkokielellä. Valtion laskuun (?) ryypiskelijöitä hän ei aseta 'paremmuusjärjestykseen':

"– Jos julkisuudessa vitsaillaan ylimääräisistä kertausharjoituksista, jotka ovatkin sitten ryyppäämistä ja rähjäämistä osin, se ei ole Puolustusvoimien maineen kannalta hyvä. Se voi vaikuttaa jopa maanpuolustustahtoon, jos tällaisia tapauksia julkisuudessa on, Niinistö sanoo STT:lle."

Noin siis Niinistö IS:n mukaan. Tuon pitäisi olla kaikille selvää tekstiä.
Jussi Niinistö on ylivoimaisesti paras puolustusministeri miesmuistiin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olen samaa mieltä. Niinistö on ministeri paikallaan. On sääli, että Soinin hillotolppa lopettaa hänen poliittisen uransa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen eri mieltä. Ikävä on todeta että edeltäjänsä petti ja lähti rahan perässä pois. Huonosti makaa puolustuksemme.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Pakko kysyä: miksi Jussi Niinistö on "ylivoimaisesti" parempi kuin Carl Haglund, Stefan Wallin, Jyri Häkämies, Seppo Kääriäinen, Matti Vanhanen, Jan-Erik Enestam, Anneli Taina tai Elisabet Rehn? Minä muistan jopa Ole Norrbackin, enkä ihan heti keksi, mitä ylivoimaista Jussi Niinistö on saavuttanut edes häneen verrattuna.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Pakko vastata korostetun suoraviivaisesti, että mainitsemasi "puolustusministerit" (ehkä E.Rehniä lukuunottamatta) olivat leimallisesti suhdannepoliitikkoja, puoluepolitiikan jähmettämiä keulakuvia sekä auktoriteetiltaan jokseenkin vaatimattomia jarrumiehiä puolustushallinnon hiekkalaatikolla.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #6

Mitä ihmettä! Aika isoja väitteitä, jotka vaatisivat isoja perusteluja. Olen vähintäänkin yllättynyt siitä, että Jussi Niinistö olisi tullut puolustusministeriksi puoluepolitiikan ulkopuolelta. Onko siitä tai mistään muista väitteistäsi olemassa todisteita? Kiinnostaisi tutustua niihin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #8

Olli on kysyjänä kiitettävän aktiivinen, joskin rivien välistä pilkottaa miehen puolueintriigit. Niihin en voi riittävää tyydytystä tuoda.

Arvelenkin Bäckströmin kysymyslähteen pulppuavan vuolaana täysin riippumatta siitä, mitä hänelle vastaa. Niinpä katson jo vastanneeni tarpeeksi. Sapienti sat.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #10

"Olli on kysyjänä kiitettävän aktiivinen, joskin rivien välistä pilkottaa miehen puolueintriigit."

Tunnustan tässä yhteydessä vilpillisyyteni puolustusministeriin verrattuna.

Jussi Niinistöhän on tunnetusti vapaa kaikenlaisista puolueintriigeistä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #13

Jussi Niinistöltä taisi hänen varsinainen oma puolueensa hajota alta pois.

Oleellisinta kuitenkin on, että Jussi N. on puolustusministerinä vakuuttanut tehtävä- ja asiakeskeisyydellään. Maanpuolustus on hänelle aidosti se avainasia, johon hän on sitoutunut. Poliittinen taktikointi ja opportunismi ovat hänelle selvästi vieraampia kuin edeltäjilleen. Näin minä olen havainnoinut. Joku toinen näkee asiat eri tavalla, se on selvää.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei J. Niinistössä mitään ylivoimaista ole, päin vastoin. Nauratti aiemmin jossain Ylen A-studiossa, kun toimittaja kyseli hankalia, Niinistö teki jalkakyykkyjä tuolin ja suoran vartalon välillä. Samoihin aikoihin persujen työmies Putkonen kävi kusella kesken suoran lähetyksen. Taisivat olla silloin vielä yhdessä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Lastenpsykiatri Jussi Niinistön tv-kiukustumisesta: "Meissä kaikissa asuu pieni vauva"

https://www.menaiset.fi/artikkeli/suhteet/ihmissuh...

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #9

Kalevi Sorsakin oli todella lapsellinen, kun aikoinaan kiukustui A-Studiossa toimittaja Oksasen hankaliin kysymyksiin. Toimittaja kuittasi purkauksen kertomalla hartioidensa kestävän.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #7

"Samoihin aikoihin persujen työmies Putkonen kävi kusella kesken suoran lähetyksen."

Mitä pahaa tuossa on?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #11

Kannattaisi varmaan ainakin kertoa toimittajalle, että menen kampaamaan kaljuani. Tai sanoa edes jotain. Tai jos ei pysty pidättämään viittätoista minuuttia suoraa lähetystä, kannattaisi hommata kannettava sorsa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #14

Mutta laskiko silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari alleen lentokoneessa ?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Kyllä Niinistö hyvä on ollut, ihan toista luokkaa kuin nuo kaksi "bättre folkin" edustajaa aiemmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Edeltäjä kyllä petti, se täytyy myöntää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Henkilökohtaisten havaintojen pohjalta J. Niinistö vaikuttaa tylyltä, mutta en sitä taas pidä puolustusministerille minään isona miinuksena. Enkä nyt löydä blogistin teksteistäkään sitä isoa miinusta. Jos on upseerien ryypiskelyä hieman sanoissaan siloitellut, niin eikö silloin olekin täyttänyt paikkansa?

"Äärioikeisto ei ole tänä päivänä perinteistä puolustuslinjaamme ajatellen ollenkaan luotettava."
Paha sanoa, kun ei ole tosi testiä tullut, joskin se taas onkin hyvä juttu.

Sen sijaan korpikommunisteihin luotti jopa CIA, ainakin näin muistelen sen raportissa joskus sanotun. Että jos kommunistinen naapurimaa hyökkäisi Suomeen, suomalaiset korpikommunistit olisivat puolustamassa maataan. Paha vaan, että tämä heimo on käynyt vähiin, olisiko Markus Mustajärvi sen viimeinen edustaja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Silottelee valikoivasti. Arvelen ettei tee oikeata analyysiä siitä ketkä ja millä tyylillä pystyvät maata puolustamaan tällä vuosituhannella. Mikään ei ole antanut sellaista kuvaa että PM olisi kiinnostunut saamaan puolustukseen hyvää ja osaavaa väkeä. Hän ylläpitänee näennäisarmeijaa joka ei ole päivittänyt maanpuolustustilannetta vaan leikkii entisajan sotaleikkejä ja hellii asefetisismiä. Aivovuoto josta Suomi muutenkin tämän hallituksen takia kärsii koskee myös armeijaa.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

Puolustusministerinä Niinistö on jämerä kaveri, kuten hänen sotilaallinen esiitymisensä osoittaa. En ole Nato-mies ja siksi pidän sitä Niinistön vakavimpana heikkoutena.

Kyllähän tätä vertauskuvaa puurojen ja vellien sekaisin menosta käytetään, mutta se on erittäin huono vertaus. Jos ne menee sekaisin, niin tapahdu mitään kamalaa. Tulee vain hieman notkeampaa puuroa. Oikea vertaus on, että missä menee puuron ja vellin raja, kun sitä osaa käyttää oikeassa paikassa.

Jussin olisi pitänyt sanoa, että appelsiinit ja omenat ovat menneet sekaisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olisi pitänyt ottaa esiin käytäntö ja toimintakulttuuri jossa tahallaan ylitetään rajoja ja tarkoituksenmukaisuuksia. Nyt siihen ei vieläkään ole tiedossa muutosta vaikka se vaan vahingoittaa puolustusta.
Niinistö tyytyy topuuttelemaan mediaa hämärtävillä lausunnoilla ja viesti syyllisille haittabailaajille sekä haittalentäjille on että " jatkakaa mutta hiukan hillitymmin".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koko äärioikeiston suuri ongelma ja vaarallinen piirre on että sillä ei ole hyveitä eikä se pysty hyödyntämään hyveellisyyttä.
Siksi äärioikeiston edustajille ei pitäisi antaa kansakunnan tulevaisuuden ja kohtalon kannalta painavia eikä vaativia tehtäviä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet oikeassa, ne tehtävät pitää antaa vasemmistolle. Vain vasemmisto pystyy hyödyntämään hyveellisyyttä Pohjois-Korean, Kiinan ja Neuvostoliiton tyyliin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyveellisyys on käsitteenä eurooppalainen ilmiö ja viittaa eurooppalaiseen ajatusperintöön.
Vain äärioikeistolle se on haukkumasana.
Autoritäärinen johtaminen ja nationalismi ja sen sisältämä ihmiskuva on luonteeltaan heikommin eurooppalaista kuin hyveellisyyden eetos, missä korostrtaan yksilön vastuuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinulle kelpaakin vain islamilainen marxismi kun äärioikeistoa puolustat. https://twitter.com/alexandreafonso/status/1085496...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Tämä meni varmaan ihan väärään ketjuun, sillä minä en ole puolustanut äärioikeistoa. Itseasiassa en pidä äärioikeistosta sen enempää, kuin äärivasemmistosta, marxismista tai islamisteista.

Huvittavaa kyllä, että sinun piti etsiä tukea solvauksellesi, jonkun kaukaisen maan nevähööd puolueen tekemisistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

Et pidä ärioikeistosta mutta jonkun toisen varoitukset ja luonnehdinnat äärioikeistosta. ovat "solvauksia".
Tuollaisia ritareita parveilee äärioikeiston ympärillä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Jos nyt puhut yhdestä (tai kahdesta) eduskuntapuolueesta äärioikeistona, niin luonnehdintasi ei ole mitään muuta, kuin törkeää mustamaalaamista. Ne ketkä näkevät natseja kaikkialla, ovat yleensä itse totalitarismin kannattajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ei ole solvausta. Molemmilla on joko nykyisiä tai entisiä kytköksiä natseihin, odineihin ja Suomen Sisuun.
Muuten asiasta toiseen.
Aikoinaan Lapuan liike kaatui juuri kännäämiseen. Kuitenkin oikeistopiirit vieläkin hellivät aivan selvästi kaikissa järjestöissä kontraproduktiivista kännirehvastelupakkorituaalikulttuuria.
Pakkokännäys karkeuttaa ihmisiä ja se on sitten suurempi arvo kuin toiminnan tehokkuus.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #31

Joopajoo. Jos haluaa yhtä ahdasmielisesti tulkita, niin Vasemmistoliitto edustaa äärivasemmistoa. Heidän historiansahan pohjautuu äärivasemmistoon ja nykyäänkin heillä on kiinteitä yhteyksiä Varisverkostoon, Antifaan ja muihin väkivaltaisiin äärivasemmistoryhmiin.

Itse en kuitenkaan pidä Vasemmistoliittoa äärivasemmiston edustajana, sen enempää, kuin persuja oikeiston.

Mitä kännäämiseen tulee, niin se perinne Suomessa hallitaan ihan kaikissa puolueissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Ei hallita vaan sitä hillitään. Koska ei ole syytä eikä varaa pitää sitä yllä pakkorituaalinomaisesti. Mutta oikeistopopulismi hyödyntää tyhmyyttä eikä pyrikkään pääsemään vanhoista riesarituaaleista eroon.
Katso esim Turkkilaa. Kaikesta näkee että itse elää hipsterielämää. Mutta ei vahingossakaan halua edistää järkevämpiä käytäntöjä yhteiskunnassa. Persut ovat muka kansan puolella vaikka käytännössä pitävät sääty-yhteiskuntaa yllä enemmän kuin muut. Kansa pysyköön huonovointisena mitäs me persudandyt ja brysselin prinssit, mehän hyödymme kansan huonosta olosta. Lisää vaan taantumuksellista roskaruokaa ja viinaa ja ikäviä asenteita kansalle, sellaista mihin itse emme koskisi tikullakaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #34

Nuohan ovat perinteisiä vasemmiston keinoja, joita vieläkin käyttävät välillä hyvin populistisestikin. Hyvä esimerkki on nämä Oulun tapahtumat. Nyt ollaan muka kovasti huolissaan, mutta oikeasti ei aiota vaalien jälkeen mitään tehdä, kun oma hillotolppa on saavutettu

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Vasemmisto on aina tukenut aloitteita kuten suostunuspykälä. Mitä pajunköyttä oikein kehittelet?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

Pari vuotta sitten oltiin tätä mieltä.

https://www.suomenuutiset.fi/hallitus-halua-kovent...

Nyt ollaan kuitenkin hallituksen tukena koventamassa tuomioita. Halpamaista populismia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #35

Katsopa tätä. Vasemmisto on oikeasti ihmisten puolella eikä huijaamassa niinkuin perssiniset ja muut hallituspuolueet ja kd. https://twitter.com/vasemmisto/status/108595445535...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Unohdit mainita, että demareiden Urpilainen oli tuolloin valtionvarainministerinä suuressa roolissa kauppojen takana ja sen, että persut vastustivat myös myymistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ei ole solvausta. Molemmilla on joko nykyisiä tai entisiä kytköksiä natseihin, odineihin ja Suomen Sisuun.
Muuten asiasta toiseen.
Aikoinaan Lapuan liike kaatui juuri kännäämiseen. Kuitenkin oikeistopiirit vieläkin hellivät aivan selvästi kaikissa järjestöissä kontraproduktiivista kännirehvastelupakkorituaalikulttuuria.
Pakkokännäys karkeuttaa ihmisiä ja se on sitten suurempi arvo kuin toiminnan tehokkuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset