silmäneula kulttuuri on muutosta

Nyt tiedämme mitä hyvesignalointi tarkoittaa

Den som sade det den kan vara det, on ruotsinkielinen lasten lällätys jolla esitetään että "ite oot" koulun tai päiväkodin pihassa.

Bannonilainen äärioikeisto on lanseerannut tai ottanut uusiokäyttöön lukuisia kansainvälisiä sanontoja. Sana hyvesignalointi voisi olla kuvaus normaalista tavasta viestittää positiivisella tavalla, hymyillä vastaantulijoille ja osoittaa välittämistä tai avuliasuutta. Se voisi kertoo tavoista joilla pidämme yllä yhteiskuntarauhaa. Hyvät tavat ja ystävälliset elkeet ovat tarttuvaa lajia. On viimekädessä jopa maanpuolustuksellisista syistä tärkeää että ihmisen rooliin kuuluu että hän mahdollisuuksiensa mukaan pitää yllä empaattista ja huolehtivaa ilmapiiriä.

Äärioikeisto on nostanut epäherkkyyden jalustalle ja leimannut kaikki jotka eivät ole liittyneet uuteen kulttiin "hyvesignaloijiksi". Näin sana joka voisi siis olla neutraali on muuttunut kompromentoivaksi.

Kun haluaa harrastaa sosiaalisia hyveitä joutuu jatkuvasti punnitsemaan tekojaa ja eleitään. Se on osa hyveellisyyden taakkaa. Vaikka positiivisuuteen kannustetaan ja vaikka se on tarttuvaa on sillä jatkuvat päivityksen tarve. Positiivisuutta ei voi mitenkään pakkosyöttää, se muuttuu helposti tuputettuna vastakohdakseen. Lisäksi sitä on päivitettävä ajanmukaisuuden takia. Normit muuttuvat jatkuvasti ja silmät avautuvat uusille asioille. Hyvää tunnelmaa ympärilleen luova ihminen voi olla melko näkymätön. Kuin maalintekijä tai humoristi hän osaa täydellisen ajoittamisen kyvyn.

Palatkaamme siis äärioikeiston lanseeraamaan komprementoivaan sanan hyvesignalointi käyttöön. Se voi osua kehen vaan kuten Sampo Terholle kävi kun hän hätiköiden ja ajattelematta esitti Matti Nykäselle valtiollisia hautajaisia. Mutta se voi kuvat jotain todella vinoa ja laskelmoivaa kuten Brother Christmasin toiminta. Kun nyt Uudenmaan persut ovat harkinneet hyvesignaloijan ehdokkuutta on kuva selkiytynyt. Hyvesignalointi sanan kompromentoivassa merkityksessä on äärioikeistolle tuttu keino josta he mielellään ja melko umpimähkään syyttävät tavallisia hyväntahtoisia kansalaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

" Se voi osua kehen vaan kuten Sampo Terholle kävi kun hän hätiköiden ja ajattelematta esitti Matti Nykäselle valtiollisia hautajaisia. "

Ei muuten esittänyt, mutta tosiasiat sotkee aina hyvät tarinat.

"Mutta se voi kuvat jotain todella vinoa ja laskelmoivaa kuten Brother Christmasin toiminta. "

Niinpä, puhumattakaan vasemmistolaisesta lelu-salakuljettajasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eipä ole lelusalakuljettajaa kiinnijäämisen jälkeen yritetty lanseerata minkään sortin puolueeseen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Vaikea hyvesignalointia on tulkita positiiviseksi tai edes neutraaliksi sanaksi, esittäjästä riippumatta. Mielestäni tuossa kerrotaan hyveistä signaloinnin olevan hyveellisyydestä irrallaan. Jos on hyveellinen ja käyttäytyy sen mukaisesti, mitä arvoa tuo signalointi toisi kuvaukseen?

Kömpelö suomen kielen ja lainasanan yhdistäminen yhdyssanaksi toki antaa viitteen takana olevasta kansainvälisestä inpiraatiosta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Nyt oli pakko suositella, koska meni niin viisaaksi, että en tuota enää pysty ymmärtämään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvin muotoilit. #3 Toisaalta opimme sosiaalista käytöstä osittain ulkokohtaisesti. Opimme sanomaan hyvää päivää ja toivottamaan hyvää yötä. Opimme signaalin ensin, sitten ehkä myös lataamme siihen hyväntahtoisuutta. Ilman signaalia olisi vaikea oppia sosiaalista vastavuoroisuutta. Siinä mielessä hyvesignalointi voisi olla myös neutraali termi.
Vaikka äärioikeisto määrittelee itsensä konservatiiviseksi se tuntuu antavan piut paut
sellaiselle vanhalle tapakulttuurille joka helpottaa ihmisten elämää. Sitä kiinnostaa hierarkiat eikä vapaiden yksilöiden kohteliaisuus toisiaan kohtaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

On tuossa totuuden siemen. Merivoimissa kun ahtaassa laivassa ei pokkuroitu, aamulla kuitenkin tervehdittiin esimiestä ensikohtaamisella "hyvää huomenta". Ei siis mitään huomenta-löysäilyä... Tapa istuu selkäytimessä vielä kolmen vuosikymmenen jälkeenkin. Ja nykyään tervehdys tulee sydämestä, ei pakotettuna.

Joudun siis toteamaan Paavo I:n tapaan, että en ole puolesta enkä vastaan, lähinnä päinvastoin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Edelleen tuo teidän parempien ihmisten hassun hauskuuttelu menee ohi että viuhahtaa, mutta vieläkö sinä Sini olet sitä mieltä, että Suomen poliisi on naimisissa natsien kanssa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sen sijaan että asetat itsesi ulkopuolelle voisit ehkä vapaasti kommentoida termiä hyvesignalointi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset