silmäneula kulttuuri on muutosta

Haittavero ensisijassa vaatteille

Ruokatottumuksiin voi vaikuttaa muutenkin kuin verotusohjauksella. Ihmiset haluavat olla terveitä. Vaatteet ovat nykyään iso jäteongelma. Ympäristön takia suunnatun haittaveron voisi heti laittaa uutena ostettuihin valmisvaatteisiin. Saataisiin kierrätys pelaamaan paremmin. Kotimaista vaateteollisuutta on enää vain nimeksi; sitä ei tarvitsi kuten ei jo kadonneita kivijalkakauppojakaan surra.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tällaisia ulostuloja kaivattaisi enemmän vasemmiston sekä vihreiden piireistä.

Hyvä Sini.... hyvän asian puolesta :)

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Itse ostin 7 vuotta sitten öljykangastakin, sen englantilaisen, käytettynä 60 eurolla. Takki on edellisen omistajan mukaan ostettu uutena vuonna 1985..
Nyt alkaa olla takilla jo ikä täynnä, tosin valmistajalla on korjauspalvelua tarjolla..
Aikoinaan minulla oli laatubootsit liki kymmenen vuotta kesät talvet jalassa ja 100 000 km moottoripyörällä ajoa myös ehti kertyä. Kengät tuhoutui väärällä kenkärasvalla. Ostohinta oli 1100mk
Laadukkaat vaatteet on siis liki ikuisia oikealla hoidolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minulla on samanlaisia ikuisuusvaatteita ja perintövaatteita. Entisajan kengissä ei ollut muovia. Ne ovat parempia kuin nykyiset. Suomessa tehdyt vaatteet ovat myös yksi bongauskohde kierrätyksen ilmaishyllyllä. Jne

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Nuorisokulttuurin ja vähän vanhempienkin tärkein pointti on ulkonäkö ja ulkoasu. Miten tällaisessa ympäristössä pukeutumiseen vaikuttavilla päätöksillä voisi olla mahdollisuus menestystä? Itse tykkään pukeutua siististi ja tilaisuuteen vaatimalla tavalla, mutta en edes muista milloin olisin viimeksi vaatekaupassa käynyt. Nimimerkillä kirppareilta löytyy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No tätä esittämällä saisi nuoret 1. Miettimään. 2. Äänestämään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Enemmän vaatetietoutta pitäisi lisätä, että voitaisiin ohjata.

Verolla on taipumus kohdistua pientuloisiin, joiden on pakko ostaa naperoilleen, isokokoiset ihmiset eivät löydä itselleen sopivia vaatteita, hujopit, paksukaulaiset, yms. Minulla on paksu kaula, vaikka olisi istuva pitkähihainen juhlapaita mutta kaulus ei vaan mahdu ja se tarkoittaisi sitä, että minun on tehtävä mittatilauksena ja sellainen maksaa.

Hamppuvaatteita pitäisi enemmänkin tuottaa, kun ne ovat hyviä ja kestäviä.

Minulla on sellainen 40-luvun talven pomppatakki, missä valmistajana on Orimattilan tehtaalta tuotettu. Talvella puolialastomana kävin tupakilla parvekkeella ja hyvin se pomppatakki pitää lämpöä toisin kuin nykyiset talvitakit päästävät kylmää lävitse.

Jos näen kirppareilta sellaisia pomppatakkeja myytävänä, niin ostan heti pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset