silmäneula kulttuuri on muutosta

Suomalainen establisment ei kavahda natsismia?

Ilta-Sanomat on julkaissut laajan selostuksen pedofiiliringin päätekijästä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006056979.html?cs=email

Selonteosta ilmenee kuinka tekijän natsismi oli tunnettu ja huomattu niissä piireissä missä tekijä vaikutti ja toimi. Minä epäilen että juuri katsomalla sormien läpi uusnatsivermeisiin pukeutumista ja humalassa heilaamista on establishment arvatenkin muissakin tapauksissa mahdollistanut natsismin leviämistä Suomeen.

Jos Ilta-Sanomien artikkelia miettii suhteessa kirkkovaltuustoon ja päätekijän yhteiskunnan kermassa liikkuvaan ystäväpiiriin on ehkä syytä miettiä mitkä asenteet ja ilmiöt suomalaisen ns paremman väen ja paikkakuntien kerman piirissä nykyään vallitsevat. Miten voi olla että natsisymbolit eivät pelota? Miten voi olla että suomalaisten paikalliset kermat niin auliisti pitävät oviaan auki natsiskenen rahoittajille ja sen symboleita vaatetuksessaan mainostaville?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

No ei se establisment sen enempää kommareitakaan kavahda, joten miksi tämä olisi mikään uutinen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Natsismi on nyt vastaava yleisen oikeistolaisuuden siipien alla suojaa saava ääriliike mitä kommunismi oli 70-luvulla yleisen vasemmistolaisuuden alla. Nykyvasemmiston ei tarvitse ottaa vastaavaan ilmiöön kantaa.
Tämä on hyvinkin uutinen.
Natsismin kanssa flirttailu taitaa olla yleisempää kuin tiedämme tai uskallamme myöntää ja sellainen flirttailu tai hyysääminen edistää natsiliikkeen toimintsedellytyksiä.
Mainstreamoikeisto saa myös pimeällä tavalla vielä suurempaa valtaa yhteiskunnassa näyttämllä että väkivaltaa ihannoivat tappelijat ovat heidän puolellaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Samalla tavalla ne kommarit häärää nykyvasemmistonkin siipien suojassa. Vähän on kääreitä vaihdettu, mutta sisältä löytyy samaa paskaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Ne taisivat olla pienpuoluetentissä eilen. Eivät saa vastakaikua vasemmistopuolueessa.
Nyt voit siirtyä pois whataboutismistä tässä keskustelussa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #11

Olihan siellä de Wittkin. Tuskin sanot kuitenkaan, että hänen ajatuksensa eivät saa vastakaikua oikeistossa.

On helpompaa nähdä rikka toisen silmässä, kuin malka omassa silmässä :D.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Halla-aho kaverihaastatteli de Wittiä vappuna 2015 ja pisti videon tuubiin. Tunnelma oli kuin gansteripomoa toisiaan voitelemassa. Sittemmin Halla-aho on kai maksanut Yuotubelle kun pätkää ei saa esiin. Tai itse ilmiantanut. Keinoista ei äärioikeistossa ole pulaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #16

Ja Li Andersson monen muun vasemmitovaikuttajan ohella fanittaa kansainvälistä väkivaltaista ääriryhmää (Antifa).

Minä en väittänyt, etteikö nassukoilla voisi olla jonkinlaisia yhteyksiä establishmentiin. Sinä väitit, että kommareilla ei ole. Toin vain esiin, että siinä sinä olet väärässä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Keskustellaan nyt siis minun aiheestani ja sinun blogissasi sinun aiheesta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #19

Kai kuitenkin saa korjata, jos vastaisuudessakin väität jotain, mikä ei pidä paikkansa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Et ole korjannut mitään mikä ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Juurihan osoitin, että Li Andersson flirttailee äärivasemmiston kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Joku sun whataboutismiväiitelysi ei vaan mitenkään liity mihinkään mistä edes puhutaan.
Minä keskityn blogin aiheeseen ja sinä tulet, jostain trollaussyystä tänne rustaamaan sivukeskustelujs. Pitää kysyä mikä on sinun motiivisi toimia noin? Kaikkihan näkee mitä teet?
Jyrki Kankaanpää vieteriukko joka tulee häiritsemään keskustelua natsismin läsnäolosta osissa suomaista establishmenttia ja montaa muuta keskustelua jossa nostetaan äärioikeiston pimeitä puolia esiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Höpö höpö. En minä väittänyt mitään äärioikeistosta. Töin vain esiin, että äärivasemmisto on yhtä lailla osa establishmenttia. Minulle molemmat ääripäät ovat yhtälailla vastenmielistä kuraa, sinulle vain toinen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Raitis mies joka jäi ratista kiinni. Metamfetamiinin käyttäjä ja kai se Sillanpään huumeiden hankkija (murhainfo sun muut ei-täysin vakuuttavana lähteenä) . Somen mukaan ehkä kokoomuslainen? Lintubongari. Harras kristitty skini natsi saatananpalvoja pedofiili. Ynnä muuta mukavaa.

Täytyy myöntää että ensi kertaa pitkästä aikaa en tiedä mistä kohtaa lähtisin tapausta käsittelemään. Blogisti lähti natsipäästä, ja se on varmaan yhtä ok lähestymiskulma kuin moni muukin.

En liiku yhteiskunnan kermassa tai missään ns. paremman väen porukoissa, joten siltäkään osalta en kyllä osaa valottaa asioita. Oisin kyllä aavistuksen yllättynyt mikäli he hailaavat ja pukeutuvat natsiuniformuihin harvase viikonloppu. Kai sekin on mahdollista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Koska minulla on elämäni eri vaiheissa ollut yhteyksiä establishmenttiin asia pohdituttaa minua ihan aidosti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Sinällään pedofiiliverkosto tulee yllätyksenä... Ja toisaalta taas ei, koska vähän kaikkea varmasti darknetissä liikkuu. Asiaa voisi toki itse kukin selvitellä soluttautumalla tuollaiseen verkostoon, mutta johan siinä joutuisi sitten itse epäilyksen alaiseksi. Kyllä poliisilla luulisi keinoja löytyvän ilman että normi kansalaisten tarvitsee yrittää selvitellä tuollaisia. Ja nythän onneksi saaneet ainakin osan kiinni. Kunnon reilun pitkiä rangaistuksia toivoisin... luultavasti joudun pettymään senkin osalta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä on nyt kaksi kysymystä.
Pedofiliarikollisuutta voi esiintyä muissakin skeneissä kuin natsiskeneissä vaikka natsit toisaalta liikkuvat enemmän pimeissä verkoissa ja ideologiaan liittyy piirteitä jotka voivat madaltaa kynnystä.
Kun tämä tekijä paljastui häneltä lähti se suoja mikä ehkä natseille muuten annetaan yhteiskunnassa. Establishmentillä saattaa olla sanattomia sopimuksia joiden funktio on häivyttää heidän piirissään liikkuvien natsien suuntaus.
Tämän ringin johtohenkilö menetti sen suojan.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Rami, kun sun kommentti tuli, olin juuri aikeissa kirjoittaa, että rangaistukset tulevat olemaan pienempiä kuin omaisuus- tai huumerikoksissa. Se on se nurinkurisuus oikeustajussa, mikä sotii kaikkia ihmisoikeuspuheita vastaan, että materia on elävää olentoa arvokkaampi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei pidä paikkaansa tässä tapauksessa, rikokset ovat sen verran törkeitä. Tuomiot tulevat olemaan luokkaa 5-8 vuotta vankeutta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Elina, tässähän on kyse myös huumerikoksista muiden lisäksi. Törkeäksi ne kvalifioi suoraan se, että huumetta (amfetamiini) on tarjottu alaikäisille (”...levitetään huumausainetta alaikäisille tai muuten häikäilemättömällä tavalla”). Maksimi kymmenen vuotta. Sama maksimi kuin muissakin nyt tekokonaisuuteen rubrisoiduissa useassa rikoksessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eiköhän ole perikuva sosiopaatista joka on huvikseen larpannut, näytellyt eri rooleja. En tietysti ole psykologi jollaiselta tyypistä pitäisi kysyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt ei puhuta niinkään henkilön joka on pääepäilty mutta jonka natsismi on ollut vähemmän piilossa kuin rikollisuutensa, rikollisista teoista vaan tapauksen yhteydessä paljastuneesta faktasta että melko tunnettu natsi toimii establismentin sisällä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lappalainen tunnistaa establishmentin yhteyden natsismiin. Hyvä niin. Onhan natsismi ja fascismi nimen omaan establishmentin eli vallanpitäjien eli taloudellisen eliitin yksi keino pitää ihmiset kurissa. Jos pehmeämmät keinot, esimerkiksi tiedonvälityksen hegemonia, koetaan tehottomaksi, siirrytään kovempiin keinoihin.

Lienemme siinä vaiheessa, että omistajat tunnistavat riskin, että poliittinen valitusosasto eli populistinen älämölö ei välttämättä jatkossa riitä absorboimaan tyytymättömyyttä. Sen varalta hiotaan porukoita joiden avulla saadaan kurissa pitävä terrori eli kauhun ja pelon levittäminen nopeasti käyntiin jos se koetaan yht'äkkiä tarpeelliseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä näen että establesment on henkisesti laiskaa. Näen että he edistääkseen omaa asemaansa ovat valmiita kompromisseihin joiden seurauksia he eivät viitsi kunnolla miettiä.
Kun MTK ottaa muonitusjärjestäjäksi Bryggeri Helsingin berliiniläisille ruokafestareille en lainkaan usko että MTK tarkoituksella haluaa taannuttaa omaa vastuualueeta sekä estää hyviä innovatiivisia yrittäjiä pääsemään kansainvälisille markkinoille. Varsinkaa en luule kuten sinä että MTKssa varustaudutaa mihinkään luokkasotaan. Luulen vaan että MTKn vastuuhenkilöt ovat kotisokeita ja laiskoja.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En usko, että MTK:ssa tai EK:ssa varustaudutaan varsinaiseen luokkasotaan vaan pidetään yllä tilannetta jossa sellainen taisto ei pääse käyntiin vaan ihmiset pidetään kurissa jo ennen sitä. Siis yritetään pitää yhteiskunnallista status quo:ta yllä niin, että modus vivendi ei rikkoudu. Ja noiden hallintobyrikraattisten elinten varsinaiset omistajat, se varsinainen omistava establishment, voivat nukkua rauhassa.

Se sallii laiskuuden yksityiskohdissa kunhan yhteiskunnalliset voimasuhteet ja rakenteet joissa ne elävät, pysyvät pystyssä. Silloin MTK:n hallintobyrokraattien ei todellakaan tarvitse kummoisemmista asioista huolehtia. Ja eiköhän omistajat ravistele leipääntyneet sieltäkin aika-ajoin.

Mutta oikeasti ruokafestivaalit ja niiden osallistujat jossakin ei ole establishment:iä oikeasti kiinnostava kysymys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #23

Kun Pirkko Arstila häpäisee lähiötyttöjä koska heidän kehonsa on olemassa ja Arstilan mielestä vääränlainen hän samalla saa sekä itselleen huvitusta että vahvistaa ilmapiiriä jossa heikompia ja luokka-asemaltaan alempia saa julkisesti riepotella.
Kun sitten paljastuu että hänen pitkäaikainen perhetuttunsa on julkinatsi sitä saa miettiä että mikä on se suomalainen nykykulttuuri jossa Arstilan tapaisia leidejä kestitetään julkisuudessa.
Kysyn tätä oikeasti hieman hätääntyneenä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Olen samaa mieltä, että on huolestuttavaa kuinka helposti ohitetaan olankohautuksella tuollaiset arrogantit toisten yläpuolelle asettumiset. Eikä sellainen vaikuta julkisuudessa annettuun kuvaan muka sivistyneestä ja käytöstavat hallitsevasta ihmisestä.

Pitäisin tuollaista kuitenkin hömppäjulkisuuden pintakuohuina verrattuna todellisiin valtasuhteisiin ja niiden rakenteisiin. Todellinen valta ei kuitenkaan ole arstiloilla.

Toisaalta voitaisi toki pohtia miten tälläinen julkinen vähättely, toisaalta toisten ihmisten ja toisaalta ihmisten ylimielisyyden ohittaminen, kuvastaa meidän yhteiskunnallista porvarillista hegemoniaamme. Meillehän kuitenkin establishmentin, sen todellisen, toimeksiannosta päätetään mistä olemme kiinnostuneita ja miten.

Mikä todellakin on se joka menee ihmiseen ja saa meidän sietämään arstiloita tuttuineen mutta naureskelemaan ihmisille jotka eivät pukeudu kuin arstilat. Se jokin on todellakin yksi keino hallita meidän ajatteluamme ja mielipiteitämme mutta meidän pitäisi päästä omassa analyysissämme arstiloita ja ruokafestivaaleja syvemmälle paljastamaan syvimmät pohjamujut ja niissä piilevät juurisyyt. Meidän pitää siis seurata rahaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nimimerkkikirjoittaja Sepelle tiedoksi. Kirjaudu oikeasti tekemällä tänne oikea profiili kuvineen ja muine esittelyineen niin pääset ketjuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset