silmäneula kulttuuri on muutosta

Suomen Uutiset ja suomettuminen

            Kekkosen aikaan pidettiin yllä massiivista verhoa ja puurotiedotusta ja aktiivista tyhmentämistä jolla kansa saatiin uskomaan Suomi-Neuvostoseuran valhesekasotkuun. Keskeinen elementti tässä oli että syötettiin suomalaisille myyttejä siitä että suomettumisaate olisi jotenkin kansanomainen ja valppaus neukkua kohtaan eliitin pahaa juonta.

           Kuulostaako tutulta? Tuleeko mieleen eräs puoluetoimisto josta valtamedia tykkää tehdä "meidän koko kansan julkkikset"-tyyppisiä runsaasti kuvitettuja tyhjänpäiväiväisiä mutta "lämminhenkisiä" reportaaseja?

         Kiitos ukkoloiden, hesareiden, raakellieikkien jne jne on yhdestä ja vain yhdestä puoluetoimistosta tehty eräänlainen 'Kekkonen Lapinukonmökissä- oi taas nuo meidän koko kansan superpolitiikkajulkkikset-muotti'.

         Ei ole ihme että suomettuneisuuden ajan taitavasti rakennettu pseudokansanomaisuus taas toistuu. Persupuolue on niin monella tavalla saman perinteen toistaja, jatkaja ja hyödyntäjä. Suomettuneisuuden aikaan etenkin vasemmistolehdet toistivat neukkulan propagandauutisia sokeasti mutta seuloivat pois läntisiä uutisia.

        Se oli se Suomi jota Huhtasaari kaipaa takaisin ja Turkkila parhaansa mukaan ja itsekin haukoitellen soveltaa Suomen Uutisissa. Nimittäin asia on näin. SUn (Soviet Unionen?) uutisvirrassa ei ole ollenkaan uutista Strachen lahjonta-alttiudesta. (Alttiudesta kunhan lahjoja vaan omaa samat päämäärät ja ehdottaa median valtaamista vastapalveluna)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"taitavasti rakennettu pseudokansanomaisuus"

Putin on rakennellut taitavasti pseudokansanomaisuutta. Onko oppinut Kekkoselta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitan kyllä persujen taitoa lajissa ja kykyä uusia 70-luvun suomettamistemppu.
Miten Putin on ottanut vallan ja ylläpitää sitä taitaa olla eri juttu.
Kekkonen sitoi itsensä Kaivopuistoon vallanhimoaan. Vallanhimo tietysti yhdistää nämä henkilöt.
Persuilla ei ole luultavasti samaa henk koht bonusta kuin Kekkosella tai Strachella (oli).
He ovat vain itse kiihottuneet tai inspiroituneet ideasta liittyä suomettumisperinteeseen. Heille tuntuu pelkkä eliittiin nouseminen sinänsä riittää kimmokkeeksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

En ajatellut politiikkaa syvällisemmin vaan näitä kansanomaisia ja miehekkäitä Kekkonen hiihtää ja kalastaa juttuja. Putinilla samanlaista propagandaa. Toki tälläinen miellyttää persuja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tähän viittaan kun mainitsen Rakel Liekin suometusmuotin toteuttajana. http://arenan.yle.fi/1-2773885

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset