silmäneula kulttuuri on muutosta

Henkilökohtainen uhraus oikeistolaiselle kulttuurielämälle

Kärjistetysti:  Oikeisto elää kulttuurityhjiössä ja sai Haaviston häviöön saakka loisia vasemmiston kulttuurityöllä.

Niinistö valittiin ontoilla ja vanhentuneilla kliseillä ratsastaen. 

Kansamme jakautuneisuus näkyy kulttuurielämässä. Toinen osa loisii toisen työllä.

Kokoomus ei loisi koska riisto olisi sillä veressä. Kokoomus ei vain ole tarttunut omaan historiaansa. Siksi se on avuton ja kädetön kaikessa muussa kuin talouspolitiikassa.

Kun elettiin Kekkosen aikoja Kekkonen tuki kulttuurielämää ihan kohtuullisesti. Hovin muodostukseen vaikutti Kekkosen omat luurangot kaapissa ja nuorisovallankumous jne.

Mutta mitä tapahtui oikeistolaiselle kultturille tuolloin? Eiköhän se vaan muuttunut kultturivihamieliseksi.

Se oli siinä tilanteessa aivan ymmärrettävää mutta nyt kun teillä on valta ja voima ja kunnia on itsetuhoista elää tuossa perinteessä. Jollemme saa oikeistokulttuuria emme voi tehdä synteesejä. Tietysti haaste on myös Haaviston takana olleilla kulttuurivaikuttajilla. Mikä on johtopäätös, oliko kampanja sittenkään aivan täydellinen? Mitä nyt?

Kun Niinistöä hännystelemässä on henkilöitä jotka eivät voi löytää ajan syvävirtauksia koska luottavat kliseisiin näyttäytynee koko hovi naurettavana.

 Koko maalle olisi hyväksi jos oikeistokulttuurin kissa nostettaisiin pöydälle. Kokoomuksen asema ja itsensä myyminen kekkoslovakiassa kummittelee vielä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Ilkka Järvelä

Joka tajuaa mistä tässä on puhe niin kertokaa minullekin.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Toteamus: Sini Lappalainen on todellinen vihapuheiden kirjoittaja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joskus olen ollut "kärkevä" sinulle mutta mikä tässä tekstissä oli vihaa?

Jouni Haimi

No joo eiks se oo entinen haloslainen joka nyt saipäähänsä ajaapressaksi jotain vasemmisto lepakkoa jonka nimi on joku silvia.

Jarmo Linkosalo

Aika mielenkiintoinen näkemys, eikä voi väittää, että ihan tyhjän päälläkään seisoisi. Keskusteluissa paljon pulinaa vasemmistokulttuurista identifioimatta oikeisistokulttuuria. Taispa siellä Niinistön pippaloissa tosin olla Pepe Willberg, ei mikään ihan yksinkertaisimpien biisien ukko. Sitä Niinistön Väinämöis-laulua vaan ihmettelen, eihän Kalevala ole mikään Odysseuksen kaltainen sankaritaru vaan kansalliseepos, yllättävän käytännönmukainen ja ajaton. Sille Kurrelle, vai kuka oli, voisi suositella tuota Kalle Holmbergin Rauta-Aikaa. Olikos Holmberg muutes Haaviston tukiporukoissa?

Kekkosen ajan vasurikulttuurin kardinaalimoka oli pitää USA:ta ja amerikkalaisia "oikeistolaisena" valtiona. Enempi varmaan junttivaltio eurooppalaiseen elitismiin verrattuna. Puoluejako siellä ei mene niinkun täällä. Monesti republikaanit ovat varsin "vasemmistolaisia", niinkun tässä suomennetusskin punaniskaisessa työväenlaulussa:

http://www.youtube.com/watch?v=EsUM7V6Ku_8

Kris Kristofferson taitaa tosin olla vihreä, mutta ylipäätään humanisteja omalla tavallaan koko sakki. Niinkun tämäkin työväenlaulu, jossa edellisestä väristä poiketen taitavat olla mustia koko sakki:

http://www.youtube.com/watch?v=j0a1d9V_9js

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo olisi kyllä terveellistä jos olisi vaikka aikakausilehti, joka selvästi määrittelisi itsensä oikeistolaiseksi. Ruotsissa sellainen on ja se on tehnyt vaan hyvää ilmapiirille. Sen nimi on Axess.
Mulla on niin impulsiivinen kirjoitustapa että jää mun tekstit ilman huomiota, mut kiva että yksi lukutaitonen vaivautui kommentoimaan, eli sinä. Noi toiset harrasti tuota v......u-ajanvietettä mitä itsekin kyllä harrastan nyt viimeksi homofoobikkojen palstoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset