silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Avustettu itsemurha

Pitäisikö itsemurha laillistaa?

Jäin miettimään tätä asiaa, kun luin uutisista että 17 vuotias nainen oli päättänyt matkustaa Hollantiin, jotta saisi avustetun itsemurhan.

Hän ei vain jaksanut elää kokemustensa kanssa mm. raiskaus eikä näköjään yhteiskunnasta tai lähipiiristä ollut apua.

Olen useasti miettinyt, kun itsekin olen unelmoinut kuolemasta lapsesta lähtien, että jos ei halua elää ja silti on pakko: joutuu sitten vaikka pakkohoitoon, niin kenen vuoksi elän sitten jos en itseni? Lääkäreiden? Perheen?

Tarvitsemme kuoleman ammattilaisia - eutanasia ja avustettu itsemurha

Olen viimeisen kahden viikon viettänyt kohtuullisesti aikaa Liberaalipuolueen vaalikontilla Kampin Narinkkatorilla. Aina kun mahdollisuus on tullut, olen tiedustellut potentiaalisilta äänestäjiltä onko heillä jotakin kynnyskysymystä näihin eduskuntavaaleihin.

Eduskunta äänesti eutanasiasta, mutta ei lopullisesti sitä kieltänyt.

Olen kolmenkymmen vuoden sairaanhoitajan työn kautta hoitanut monenlaisia ihmisiä. Hyvin sairaita. Olen saattanut kuolemaan lukuisan määrän ihmisiä. Heitä on hyvin paljon. Olen nähnyt ja kokenut hyvin monenlaista kuolemaa. Niin kaunista ja rauhallista, mutta myös hyvin raadollista ja tuskallista. On hyvä, että nyt asioita käydään tarkasti läpi.

Kun eduskunta äänesti eutanasia-kansalaisaloitteesta, niin eutanasian vastustajat jopa "ilakoivat aloiteen hylkäämisestä" ja monet mediat uutisoivat, että eutanasia hylättiin. Asia ei ole aivan niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä