silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Jihadistit

Miten jihadistisiin vierastaistelijoihin ja heidän paluuseensa tulee suhtautua?

Poikkeuksellisen kovaa kieltä käyttää tunnettu brittiläinen lähi-idän tuntija Rory Steward muutaman viikon takaisessa puheenvuorossaan, joka ainakin meikäläisessä mediassa näyttää sivuutetun harvinaisen vähäisellä huomiolla.  Onko niin, että kannanotto on  haluttu kuitata vaivautuneen hiljaisuuden keinoin, vai onko se sittenkin liian kipeä avoimesti käsiteltäväksi?

Erittäin hyvä ja asiallinen dokkari jihadisteista - Channel4

He katsovat olevansa sodassa - lähes kaikkia vastaan!

Brittiläinen Channel4 on tehnyt rankan dokkarin Englannissa vaikuttavasta jihadisti-ryhmästä. Toimittaja liikkui kaksi vuotta Brittannian yhden äänekkäimmän ja näkyvimmän jijhadistiryhmän mukana ja koosti toiminnasta dokkarin. Hän puhuu näkemästään ja kokemastaan kiihkotta:

https://

ISIS-taistelijoille välitön maastakarkotus? Ovat vihollisiamme!

Suomi on sodassa ISIS järjestöä vastaan, joka suunnittelee perustaa Islamilaisen valtion. Tämän on todennut myöskin itse ISIS-järjestö, joka on listannut Suomen yhdeksi vihollisekseen.

Tänään pidätettiin kaksi ISIS-taistelijaa joiden epäillään osallistuneen joukkomurhaan. Saman aikaa sisäministeri Orpo ilmoittaa, että Suomessa on 300 epäilyksen alaista turvapaikanhakijaa.

Ovatko nämä 300 ISIS sotilasta sitä ei kerrota, mutta hyvin todennäköisesti.

Sint-Jans-Molenbeek

https://www.youtube.com/watch?v=-inob20I_Y0


 

On Suur-Brysselin kunta, asukaista valtaosa ovat muslimeja, kunta pidetään EU:n Jihadistien pääpaikkana. Asuinalueelle ei ole esim. poliisilla mitään asiaa. Siellä eletään omien lakien mukaan. Kantaväestö sekä maltillisemmat islamilaiset ovat vetäytyneet alueelta tyystin.

Yhteydet Madridin pommi-, Charlie-Hebdon, ja nyt viimeksi Pariisin -iskuihin ovat kiistaton tosiasia.

Pakkomielle Assadin kaatamisesta ajoi länsivallat paitsioon

Yhdysvaltain ja sitä myötäilevien läntisten suurvaltojen kompastuskiveksi Syyrian kriisin ratkaisemisessa näyttää muodostuneen pakkomielle presidentti Bashar al-Assadin hallinnon kaatamisesta.

"Olen jihadisti, halaa jos et pelkää!"

YLE:n viikko sitten esittämässä "Kioski, social experiment"  ohjelmassa kuvattiin silmät sidottuina kadulla seisseitä miestä ja naista joiden kylteissä luki "Olen muslimi, jonka maailma on leimannut terroristiksi. Jos luotat minuut halaa!", "Suomalainen mies luotan sinuun." sekä "Suomalainen nainen luotan sinuun.".

Samat sävelet

    On olemassa kaksi tarkkarajaista ryhmää joilla on ihan identtinen mielipide tai teesi :

    "Jihadistit edustavat todellista islamia"

   Nämä kaksi ryhmää ovat 1. Jihadistit itse

                                              2. Nuiva äärioikeisto

Minäkin olen Charlie

Keskiviikko oli musta päivä sananvapaudelle. Verinen terrori-isku satiirilehti Charlie Hebdon toimituksessa oli kerrassaan järkyttävä. Lehden päätoimittaja ja pilapiirtäjä Stéphane ”Charbi” Charbonnier sekä 11 muuta menehtyivät terrorismin mielivaltaan. Terroriteko Euroopan sydämessä nosti jälleen kerran esille huolen yhteiskuntamme haavoittuvuudesta ja ongelmista, jotka kiehuvat pinnan alla.

Olin raivoissani, koska pelkäsin

Tähän mennessä jokainen on varmastikin kuullut Pariisin keskustassa sijaitsevan satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistetusta terrori-iskusta, jonka on vaatinut tähän mennessä ainakin kaksitoista kuolonuhria.

Isisin tuhoon tarvitaan järeitä ratkaisuja

Edellinen vuosi oli erityisen raskas kurdeille. Vuoden jälkipuoliskolla Isisin terroristit tekivät kaikkensa alistaakseen etelä- ja länsi-Kurdistanin alueita haltuunsa. Jihadistit kautta linjan kokevat kurdien nousun, Kurdistanin länsimielisyyden, demokratisoitumisprosessin ja mahdollisen itsenäistymisen uhkana. Kurdien ajama etnisille ja uskonnollisille ryhmille sovun mahdollistava ja myös naisille tilaa antava politiikka ei sovi jihadistien ideologiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä