silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Klovnit

Klovni-invaasio

Kertokaa nyt mulle vanhalle, asioista tietämättömälle ja muutenkin ihan kuutamolla olevalle tyypille, mikä on tämän ns. klovni-invaasion alkuperä - ja toiseksi tarkoitus!

Niitä on kuulemma täällä Turun ja Salon seudullakin ollut liikkeellä, ja minä kyllä tiedän, miten reagoin, jos joku tulee uhkailemaan minua tai ketään läheistäni. - En kanna mukanani mitään muuta kättä pidempää kuin ku... - kukaan muukaan tuntemani mies, mutta jalkani on vielä pidempi kuin ku... - kukaan on huomannutkaan.

Turvapaikanhakijoilla ei ole naamareita

Kuulin radiosta, että muun muassa Järvenpäässä klovneiksi pukeutuneet ”aikuiset” pelottelevat lapsia. Aiemmin sellaisia klovneja on nähty myös vaunukankaalla. Johan on harrastus!

Tärkeintä ei ole se, että pukeudutaan klovniksi vaan se, että tarkoitus on aiheuttaa pelkoa. Mutta jos tarkkoja ollaan, miten nyt tätä muka Yhdysvalloista tullut ”muotia” ihmetellään. Jotkut poliitikot ovat jo vuosia pelotelleet kansalaisia muilla ihmisillä. ”Ne tulevat ja vievät meiltä sitä ja tätä”. 

Miksi klovneista tuli niin tärkeitä?

                Ilman Aleksis Kiveä ei olisi Suomea. Seitsemän veljestä on klovnitarina. Jos se olisi huumoriton ja idealisoiva sankaritarina me emme kansana olisi olemassa. Sillä hetkellä kun klovni astuu näyttämölle, teatterin tai kadun näyttämölle, sillä hetkellä klovneihin samaistuva yleisö saa melankolisen rakkauden viestin jonka varassa voi elää ja olla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä