silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikennesuunnittelu

Hämeentien sulkemisesta johtuvia ruuhkia voisi helpottaa näin

Maanantaiaamusta alkaen ei Hämeentietä kurvista alaspäin saa kulkea muuten kuin julkisilla, fillarilla tai jalan. Kuten kuvaliitteestä näkyy, Helsingin kaupunkiympäristön viestintää asia naurattaa, mutta epäilen että autoilijoita ei huomisesta alkaen naurata, ainakaan siihen saakka kunnes tilanne jotenkin normalisoituu.

Liitteenä ehdotukseni, joka nopeuttaisi Sörnäisten rantatielle liittymistä Hämeentieltä. Käytännössä kyse on Itäväylän alikulun muuttamisesta yksisuuntaiseksi, joka vähentäisi valojen tarvetta & joutuvoittaisi kulkua, ilman että haittaa juuri syntyy.

Lauttasaaren Silta: järjetön päätös heikentää yhteysinfraa Helsingissä

Lisää tilaa jalankulkijoille ja kalastajille, pyöräilijöiden tila pidetään ennallaan. Sillalta varataan tilaa myös lumen väliaikaiseen säilytykseen, sekä mahdollistetaan kesäisten kävelyiden lisääntyminen. Remonttiaika kevyt 3 vuotta 1+1 kaistalla, asukkaidemme arjen piristäjäksi.

 

Helsingin Sanomat 27.11. uutisoi kuitenkin kärjellä ’Lauttasaaren sillalta nipistetään yksi autokaista pyöriä ja kävelijöitä varten’. 

3BT - turistien ja maalaisten ratikka

Vanha kolmosen ratikkalinja oli erityiseti turistien suosiossa, kuulutuksineen päivineen. Antoi oivan kiertoajelun  pääkaupunkimme nähtävyyksistä yhden lipun hinnalla. Sittemmin pienempien linjamuutoksien takia se hajoitettiin kahteen numeroon (2 & 3), mutta periaate pysyi samana. 

Nyt kaikki traditiot murretaan. Katso oheista linjakarttaa, joka astuu voimaan ensi viikolla. 

Tottumattonta voin johdattaa läpi viidakon:
Periaate on, että yksi ratikka kiertää puolitoista kertaa kantakaupungin ympäri ja käyttää siihen puolitoista tuntia.

Rovaniemen keskustan katuverkosta

Lehdissä esiteltiin (LK 7.3. ja UR 8.3.2017) Rovaniemen keskustan uusi katuverkkosuunnitelma. Se vaikutti erittäin hyvältä, kunhan se toteutetaan niin kuin lehden artikkelin mukaan tehdään: Vanha rautatieasema säilyttäen. Esitän kuitenkin, että hyvää suunnitelmaa viedään pidemmälle.

Hämeentien liikennesuunnitelmasta

Kaupunginvaltuustossa käsitellään 27.4. Hämeentien, Haapaniemenkadun ja Viidennen linjan liikennesuunnitelma. Siinä esitetään näiden katujen varaamista vain joukkoliikenteelle ja pyöräilylle. Tämä merkitsee yksityisautoilun kieltämistä alueella. Helsingin strategiaohjelman 2013 - 2016 yhtenä tavoitteena on kestävän liikkumisen edistäminen lisäämällä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta liikenteestä. Strategiassa ei kuitenkaan mainita yksityisautoilun vaikeuttamista, mihin tämä esitys johtaa.

Joukkoliikenne on iloinen asia

     Pääkaupunkiseutu ja varsinkin radanvarret ovat joukkoliikenteen mansikkapaikkoja. Virastoissa istuu virkamiehiä jotka osaavat työnsä ja hallitsevat pitkän linjan suunnittelun.

     Koska uusi kehärata joka yhdistää Tikkurilan seudun lentokenttään ja lentokentän Helsinkiin on loppumetreillään tulee monet linjat muuttumaan Vantaalla. Me koivukyläläiset tulemme kulkemaan uuden Leinelän aseman kautta enenevässä määrin. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä