silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Puuttuminen

"Vitun pakolainen" huutelu tuntui pahalta - puutuin ja ojensin

Oltiin lapsieni kanssa saalistamassa makeisia penkkarijuhlijoilta täällä Vantaalla.

Autoletkaa odotellessa tien varteen oli kerääntynyt paljon myös viereisen yläkoulun oppilaita. 

Havahduin, kun vieressämme olevasta  poikajoukosta joku huusi; "vitun pakolainen". Meitä oli ohittamassa tumman äiti yhdessä pienen lapsensa kanssa.

Välittömästi nuhtelin poikaa ja pyysin hieman kauempana olleen todennäköisesti koulun henkilökuntaa olevan aikuisen luokseni ja kerroin tapahtuneesta.

Minä lupaan

Jos aloittaisin vaikkapa vihaisuudesta, vihasta, vihapuheesta ja vihateoista. Kai niitä on ollut aikaisemminkin, mutta nykyään tuntuu siltä, että sivistykselle ollaan paikka paikoin jättämässä hyvästejä kaiken alkukantaisen räävittömyyden kanssa. Isot vihateot nousevat otsikoihin ja niin pitääkin. Mutta pitääkö vihalla tappaa ennen kuin se on riittävän pahaa tuomittavaksi?

Murr murr

 

     Se että Laajasalon murhan tekijä on poliittinen henkilö ja että bekmannit käyttää murhaa maatamme vastaan ei saa olla este sille että käsittelisimme murhaa ja siihen kytkeytyviä ilmiöitä esimerkiksi tällä palstalla.

     Oma syyni tarttua aiheeseen on se että samaistun uhriin. Olen sellainen tätihenkilö joka on kun sille päälle satun kärkäs puuttumaan tilanteisiin joissa lapsia kohdellaan huonosti. Mielestäni on parempi puuttua itse tilanteisiin kuin valitella takanapäin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä