silmäneula kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuhopoltto

Autojen poltot epäilemättä järjestäytynyttä toimintaa

Otetaanpa pieni katsaus Suomessa lähimenneisyydessä tapahtuneisiin autojen tuhopolttoihin, jotka kulminoituivat päättymäisillään olevalla viikolla yhdeksään lunastuskuntoon päätyneeseen Pohjolan Matkojen linja-autoon ja puolentoista miljoonan euron vahinkoihin.

Suomalainen anarkismi vaikuttaa lähinnä mielisairaudelta

Harvoin sitä tuntee itseänsä yhtä hölmistyneeksi, kuin pohdiskellessaan suomalaisen anarkismin syitä ja seuraamuksia. Ottakaamme tarkastelun alle vaikkapa kaksi viimeisintä julkisuutta saanutta kotoperäisten anarkistiemme saavutusta; Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaalla harjoitetut tuhotyöt ja väkivalta, sekä Pohjolan Matkan varikolle tehty tuhopolttoisku. Ydinvoimalatyömaalla harjoitettua toimintaa aktivistit ovat perustelleet ydinvoiman luontoa tuhoavilla vaikutuksilla, linja-autovarikolle tehtyä tuhopolttoiskua taas eläinten oikeuksien puolustamisella.

Vantaan bussipolttajat sabotoivat eläinsuojelutyötä

Itä-Hakkilassa paloi poroksi viime yönä kymmenkunta bussia. Militantti eläinaktivistiryhmä on MTV:n tietojen mukaan ilmoittautunut palon sytyttäjäksi. Kärsijäksi joutui asiaan kiinteästi kuulumaton bussifirma.

Turkistarhausasiassa vastakkain ovat työllisyys ja eläinten kärsimys. Ymmärrän näkökulman jossa eläimen kohtuuton kärsimys ajaa työllisyysnäkökohtien ohi.

Järjestäytynyttä rikollisuutta

Voiko joku vakavissaan kuvitella, että pyromaanijärjestö olisi kiinnostunut eläinten kohtelusta:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061021705856_uu.shtml

Rasistisia väkivaltarikoksia ei estetä vankilatuomiolla - tarvitaan kohtaaminen

Kolme ja puoli vuotta vankeutta vastaanottokeskuksen tuhopolttoyrityksestä. Toiset sanovat, että oli liian vähän, toiset sanovat, että oli liian kova tuomio. Mitä minä sanon? Sanon, että tuomion pituus on sivuseikka, oli se sitten erittäin pitkä tai lyhyempi.

Tulien sytyttely on yksi käytöshäiriön diagnostisista tunnusmerkeistä

Suomessa on jälleen tehty tuhopolttoja viime päivien ja kuukausien aikana. Tuhopoltot ovat jokavuotinen harmi. Tilastojen mukaan Suomessa tehdään noin 3 000 tuhopolttoa vuodessa (wikipedia). Tuhopoltto on on yhdistetty vaarallisen tilanteen aiheuttavaksi teoksi rikosnimikkeenä tuhotyö rikoslain 34 luvussa 1 § (Suomen rikoslaki).  Tulipalon teko voi olla yksittäinen, mutta joskus teko tapahtuu sarjarikoksina. Kohde voi olla toinen ihminen, yhteinen tai yksityinen omaisuus. Kohteella voi olla psykologinen merkitys tekijälle kuten kirkon tai koulun polttaminen.

Ylivieskan kirko paloi, mitä tulevaisuudessa?

Ylivieskan kirkon tuhopoltto pääsiäisviikon lanka lauantaina ja sai aikaan varsinaisen spekuloinnin vyöryn sosiaalisessa mediassa. Surullista oli että arkkipiispa Kari Makinen joutui henkisen kivityksen kohteeksi koska esiintyi televisiossa paloiltana. Ylivieskassa kuitenkin suunnataan nyt tulevaisuuteen ja on ehdotettu uuden kirkon rakentamista talkoovoimin palaneen tilalle. Myös Maaseudun Tulevaisuudessa ehdittiin aiheesta uutisoida ja uutta kirkkoa ehdotettiin hirrestä.

Omaisuuksien tuhoajat

Ulkomaalaisvastaisuuden uusi ilmentymä ovat vahingonteot veronmaksajien tai yksityisten omistamille rakennuksille ja muulle omaisuudelle. Niinisalossa jopa Perussuomalaisten valtuutettu ja kansanedustajan varamies herkesi kiittämään Jumalaa onnistuneesta tuhopoltosta. Jälkeenpäin sitten normaalit seliselit.

MV-lehti lamaannuttaa talouden

             Talous on luottamusta, luottamusta ja luottamusta. Talous pyörii sillä että ihmiset uskaltaltavat

tehdä sopimuksia,

ottaa töihin ihmisiä,

tehdä parempia tuotteita (luottaen siihen että ihmiset haluavat parempia tuotteita),

antaa vuokralle,

ryhtyä vuokralaiseksi,

tilata palvelu,

jne.

Kivenkovat strategistit ohjaavat natsiliikettä

         Vain tunteja hurjien uutisten jälkeen Niinisalon tuhopoltosta ilmestyy Uuden Suomen Puheenvuoron blogialustalle  kirjoitus jonka tarkoitus on tyynnytellä ja selitellä tapahtunutta. Ei minkäänlaista järkytystä, ei minkäänlaista tarvetta sulatella. Kuin virallisen tahon kommunikeija jolla muokataan tunnelmia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä